ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Διαγνώσεις ICD-10, υπάρχουν στεγανά ανά ειδικότητα;

<< < (3/3)

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠες το Δημήτρη,γιατί υπάρχει,βλέπω,ακόμη εκδηλος πόλεμος.Και επίσης θα είναι χρήσιμα τα λόγια σου γιατί κάποιοι συνάδελφοι είναι φοβισμένοι και ψάχνονται να αυτοπροσδιοριστούν.....

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτούς που ψάχνονται ακόμη να αυτοπροσδιοριστούν, δεν θα τους βοηθήσουν τα λόγια του Δημήτρη (ούτε κανενός άλλου). Απλά βρίσκονται σε λάθος μεριά (ειδικότητα).

Για τους άλλους χρειάζονται που προσπαθούν να διαλύσουν την ομίχλη της ασάφειας και της ανευθυνότητας των αρμοδίων (πολιτείας και φορέων) αξίζουν.
Όσο για το "ετούτο δικό μου", ετούτο δικό σου", νομίζω ότι είχα γράψει πάλι και μάλιστα αναλυτικά και σκέψεις και απόψεις που υπάρχουν εδώ σε άλλο σημείο και δεν θα επανέλθω.

medicus:
Καλημέρα σε όλες και όλους.

Αν μου επιτρέπεται να κάνω ένα σχόλιο, έστω βλακώδες και απλοϊκό.

Μήπως για όλα αυτά που γίνονται ευθύνεται το γεγονός ότι έχουμε μετατρέψει μία καθαρά "ολιστική" τέχνη-επιστήμη, την Ιατρική, σε "επιμεριστική"; Πιστεύω ότι έχουμε χάσει τελείως τον μπούσουλα. Αντί να μετατρέψουμε τις δεξιότητες σε "επιμεριστικές", φτάσαμε στο άκρο να "επιμερίζουμε" ακόμη και τις βασικές γνώσεις ενός ιατρού, με γνώμονα το ατομικό-συντεχνιακό κέρδος και μόνο αυτό.

Δεν ξέρω αν αυτό που χρειαζόμαστε είναι "μία βρεγμένη σανίδα" ή "ένα παγωμένο ντους" ή τέλος πάντων ένα δυνατό σοκ, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι οι προ πεντηκονταετίας συνάδελφοι και καλύτερα λειτουργούσαν(φαίνεται από το ΣΥΝΟΛΟ των αποτελεσμάτων) και αξιοσέβαστοι ήταν και δημιουργούσαν στην τέχνη τους αντί να κακοαντιγράφουν.

Τελικά το εύκολο χρήμα και η έπαρση κάπου εκεί θα μας οδηγούσαν, στην αλληλοσύγκρουση και στον αλληλοσπαραγμό...

...κρίμα...

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤελικά το εύκολο χρήμα και η έπαρση κάπου εκεί θα μας οδηγούσαν, στην αλληλοσύγκρουση και στον αλληλοσπαραγμό...

--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ, αλλά θέτω και μία ακόμη παράμετρο υπό σκέψη: Τότε δεν υπήρχε τόσος "συγχρωτισμός" γιατρών και μάλλον ο εγωισμός έβρισκε διέξοδο... Άλλωστε, οι γιατροί εκείνης της εποχής δεν τύγχαναν καμίας αμφισβήτησης - ενώ τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Πάντα η μέση οδός δίνει το στίγμα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση