Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:00:11

Αποστολέας Θέμα: Μη σαμποτάρετε τα βασικά και φθηνά φάρμακα.  (Αναγνώστηκε 187576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Μαρτίου 2012, 16:36:43
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Χμμμ, φαμρακοποιοί.... αξιοπιστία λέμε όχι αστεία τώρα. Μία άλλη από δαύτες διέγνωσε υποβιταμίνωση σε κοπέλα με το ... έμπειρο μάτι της. Της έδωσε μία κρέμα με βιτ Α και Ε για τις χιονίστρες των ακροδακτύλων της.Σύμφωνα με την επιστήμονα εκεί οφείλονται οι χιονίστρες. ... Την κοπέλα την είχα στείλει εγώ να πάρει μία οποιαδήποτε κρέμα με κορτικοειδές για να μειώσει τη φαγούρα που τις προκαλούσαν οι χιονίστρες...
Τέσπα απαντάω και ξεθάβω ταυτόχρονα γιατί έψαχνα λίγο το θέμα με το ospen. Όντως έχει αρχίσει να εκλίπει παρά τις διαβεβαιώσεις της Γιαμαρέλλου (στο συνέδριο του Παπαδάκη) ότι είχαν γίνει κινήσεις για να υπάρξει και πάλι στην αγορά.
Όσο για την απάντηση της ανεκδιήγητης, ο γιατρός γράφει άπειρες συνταγές με ospen. Όταν πάνω από 1-2 επιστρέφουν με την παράκληση του ασθενούς να τους δώσει άλλο φάρμακο γιατί αυτό δεν το βρίσκουν, τότε μάλλον δε φταίει ο γιατρός.

1 Μαρτίου 2012, 17:30:59
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Οσπεν στην ευρύτερη περιοχή μου, ΤΕΛΟΣ...

21 Μαρτίου 2012, 14:04:35
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μήνυμα (κατά την γνώμη μου πολύ εύστοχο) σε άλλο σημείο του φόρουμ, του συνάδελφου Βασίλη Παπαδόπουλου:

21/03/2012.
Τώρα λοιπόν που τα θεραπευτικά πρωτόκολλα εμπλέκουν - και καλώς - στις λοιμώξεις την πενικιλλίνη, τι θα κάνουμε με το Ospen; [Μας τέλειωσε και ο Λαυρεντιάδης...] Θα γράφουμε στα σχόλια "συνταγογράφηση αντιβιοτικού β' γραμμής λόγω έλλειψης πενικιλλίνης";
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Μαρτίου 2012, 17:15:19
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήνυμα (κατά την γνώμη μου πολύ εύστοχο) σε άλλο σημείο του φόρουμ, του συνάδελφου Βασίλη Παπαδόπουλου:

21/03/2012.
Τώρα λοιπόν που τα θεραπευτικά πρωτόκολλα εμπλέκουν - και καλώς - στις λοιμώξεις την πενικιλλίνη, τι θα κάνουμε με το Ospen; [Μας τέλειωσε και ο Λαυρεντιάδης...] Θα γράφουμε στα σχόλια "συνταγογράφηση αντιβιοτικού β' γραμμής λόγω έλλειψης πενικιλλίνης";
Από: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΕΝΙΚΙΛΛΙΝΗΣ

Αγαπητοί μου,

Σήμερα η μέρα μου ξεκίνησε με ένα ενδιαφέρον περιστατικό: Μία μεσήλιξ με φαρυγγοαμυγδαλίτιδα. Θα μου πείτε: "Τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει ένα τέτοιo περιστατικό"; Θα σας εξηγήσω. Στα προσφάτως εισηγμένα (βλέπε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) θεραπευτικά πρωτόκολλα του ΕΟΦ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο των λοιμώξεων ανωτέρου αναπνευστικού (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) αναφέρει ότι εφόσον πληρούνται τα κριτήρια Centor, η εμπειρική θεραπεία α' επιλογής στη φαρυγγοαμυγδαλίτιδα ενηλίκων είναι η πενικιλλίνη V (1.500.000 IU x 3 x 10 ημέρες) ή η αμοξυκιλλίνη (500 mg x 3 x10 ημέρες). Πολύ αναλυτικά, μάλιστα, οι οδηγίες επεξηγούν ότι: "Η δοσολογία ( της πενικιλλίνης V) αντιστοιχεί σε 20 ml oral susp X 3 ή 1 tabl OSPEN 1,5 εκ.X3".
Πολύ καλά ως εδώ.
Σκέφτηκα λοιπόν, καθώς επιθυμώ πάντα να είμαι όχι μόνο τύποις, αλλά και κατ' ουσίαν σύννομος, ότι θα έπρεπε επιτέλους να σταματήσω να γράφω ό,τι κατεβάσει το κεφάλι μου και να ενστερνιστώ την προτροπή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Άλλωστε είμαι διακαώς ενάντιος τόσο στην πολυφαρμακία όσο και στημ κακή χρήση των αντιβιοτικών στην οποία τόσο πολλές παρενέργειες (οργανικές αλλά και οικονομικές) υφιστάμεθα όλοι μας.
Προκειμένου να στηρίξω την απόφασή μου αυτή (να είμαι σύννομος), θεώρησα σωστό να προετοιμάσω την ασθενή μου ότι θα ήταν καλό να εμπιστευτούμε ένα απλό αντιβιοτικό πριν κάνουμε, στην ανάγκη, πιο προωθημένες επιλογές. "Πενικιλλίνη;" μου είπε αυτή. "Είναι δυνατόν; Ήρθα σε σας για να μου δώσετε πενικιλλίνη;" Πρώτη ψυχρολουσία. "Καλή μου κυρία, ξέρετε, σας συμφέρει να ξεκινήσουμε έτσι και όχι με κάποιο άλλο αντιβιοτικό - μη νομίζετε ότι στι κάτω-κάτω θα έχετε και πολύ μεγάλη διαφορά λαμβάνοντας κάτι εκτός οδηγιών. Καθώς η γυναίκα με γνώριζε παλιά, εν τέλει με εμπιστεύτηκε, κάνοντας όμως κάποιες γκριμάτσες σαν να της σέρβιραν αλάδωτο κόκκινο τραχανά στο επίσημο δείπνο της πρεσβείας. Με ευχαρίστησε (ειλικρινώς) και έφυγε. Δέκα λεπτά αργότερα με ζήτησε στην τηλεφωνική γραμμή ο φαρμακοποιός στον οποίο απευθύνθηκε η ασθενής. ¨Γιατρέ", μου είπε, "βρήκα το τελευταίο κατά πάσα πιθανότητα Ospen που υπάρχει στην Ξάνθη. Όμως δεύτερο δεν έχω να της δώσω για να ολοκληρώσει τη θεραπεία - τι να κάνω;" Του απάντησα, για να μην πανικοβάλλω ούτε την κυρία, ούτε όμως και να φέρω σε δύσκολη θέση το φαρμακοποιό που ενδιαφέρθηκε: "Δώσε μόνο αυτό και ο Θεός βοηθός".
Φυσικά δεν είχε περάσει κανένας ιατρικός επισκέπτης να μου διαφημίσει το Ospen τόσα χρόνια και γι' αυτό μου διέφευγε η εταιρεία που το παρήγαγε. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ότι η τιμή του ήταν 2,66 ευρώ για 12 χάπια (ημερήσιο κόστος θεραπείας λίγο κάτω από τα 67 λεπτά) και το υποστήριζε η Sandoz Australia. Σε ότι αφορά τα γενόσημα της Sandoz, η Sambrook Med ανώνυμη φαρμακευτική εταιρία, 100% θυγατρική της Alapis ABEE, είχε εξαγοράσει από την εταιρεία Sambrook Φαρμακευτική Α.Ε., έναντι 75.000 ευρώ, τον επιχειρηματικό κλάδο που αφορά την εμπορία generic προϊόντων της Sandoz και υπέγραψε σύμβαση διανομής και προώθησης των generic προϊόντων της Sandoz GmbH στις θεραπευτικές κατηγορίες της καρδιολογίας, οστεοπόρωσης, γαστροπροστασίας, διαβήτη και αντιβίωσης (από: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Η Αlapis όμως, μετά την ατυχή κατάληξη των επενδύσεων του κ. Λαυρεντιάδη, υφίσταται κλυδωνισμούς ανάλογους ιαπωνικού ψαροκάϊκου έρμαιου του τσουνάμι (από: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) και προφανώς, στα πλαίσια αυτών δεν ανταπεξέρχεται πλέον στην παραγωγή Ospen.
Η ερώτηση που προκύπτει, λοιπόν, είναι αν, με τη δεδομένη κατάσταση, μπορούμε να έχουμε πενικιλλίνη στη χώρα μας. Ξέρετε, αυτό το φθηνό και καλό φάρμακο που έχει σώσει ζωές από τη στιγμή της ανακάλυψής του. Η αλήθεια είναι ότι όπου και αν απευθυνθούμε, βόρεια, νότια, ανατολικά ή δυτικά, δε θα δυσκολευτούμε να βρούμε πενικιλλίνη. Η πενικιλλίνη είναι, και πρέπει να είναι, άφθονη, σε αντίθεση με άλλα αντιβιοτικά. Στη χώρα μας αν θέλεις λοιπόν να βρεις πονικιλλίνη, είναι εξαιρετικά δύσκολο και μάλλον σε λίγο θα την πουλάνε στη μαύρη αγορά. Σίγουρα όμως μπορείς να βρεις με μεγάλη ευκολία κεφαλοσπορίνες γ' γενιάς, φυσικά κινολόνες όπως και μία σειρά άλλα πιο ταπεινά αντιβιοτικά που όμως σε άλλες χώρες χορηγούνται με φειδώ και πάντα αιτιολογημενα.
Θα πρότεινα, λοιπόν, πριν είναι πολύ αργά, ο ΙΦΕΤ να φέρει πενικιλλίνη από όπου μπορεί. Η πιο ακριβή πενικιλλίνη σίγουρα είναι φθηνότερη από μία κουταλιά της σούπας αντιβηχικό. Και φυσικά, αν αυτό δε γίνει σύντομα, θα αναρρωτιέμαι αν οι κύριοι του ΥΥΚΑ, του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ μας δουλεύουν επαγγελματικά ή είναι αθεράπευτα ερασιτέχνες...  

Ο πάσχων ιατρός και ασθενής
(... και για την αντιγραφή, Δρ. Βασίλειος Παπαδόπουλος)  

Υ.Γ. Όσο για την άλλη α' επιλογής θεραπεία, αυτήν της αμοξυκιλλίνης 500 mg 1 x 3 x 10 ημέρες, μόνο το σκεύασμα Caps Amoxil 500 (18) είναι στη θετική λίστα (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Στα φαρμακεία όμως κανείς μπορεί να βρει μόνο το σκεύασμα Caps Aoxil 500 (24) που δεν συμπεριλαμβάνεται στη θετική λίστα, και άρα δεν αποζημιώνεται από τα ταμεία. Μία άλλη απορία είναι γιατί δεν υπάρχει γενόσημη αμοξυκιλλίνη - παλιά υπήρχε ένα ακεύασμα αμοξυκιλλίνης 1000 (20), ιαπωνικής προέλευσης, το οποίο δεν κυκλοφορεί πια. Κατά ένα περίεργο τρόπο ταίριαζε ακριβώς με τα προτεινόμενα σχήματα τόσο της εξωνοσοκομειακής πνευμονίας όσο και της εκρίζωσης του H. pylori (σε συνδυασμό με κλαριθρομυκίνη).  
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Μαρτίου 2012, 19:27:34
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


για να μην παραθεσω αμερικανικη και αγγλικη παθολογια

συμφωνα με την παθολογια του Σ.ΡΑΠΤΗ

Θεραπεια πνευμονιας ειναι.........μακρολιδες η τετρακυκλινες

η 2ης γενιας κεφαλοσπορινη +μακρολιδη

η ΤΜΠ/SMX +ΜΑΚΡΟΛΙΔΗ

η β-λακταμη/αναστολεας λακταμασων+μακρολιδη

22 Μαρτίου 2012, 19:46:01
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
για να μην παραθεσω αμερικανικη και αγγλικη παθολογια

συμφωνα με την παθολογια του Σ.ΡΑΠΤΗ

Θεραπεια πνευμονιας ειναι.........μακρολιδες η τετρακυκλινες

η 2ης γενιας κεφαλοσπορινη +μακρολιδη

η ΤΜΠ/SMX +ΜΑΚΡΟΛΙΔΗ

η β-λακταμη/αναστολεας λακταμασων+μακρολιδη
Ο κ. Ράπτης δεν είχε προλάβει να ενσωματώσει τις καινούριες κατευθυντήριες οδηγίες του ΙΦΕΤ καθότι το βιβλίο εκδόθηκε μεν το 2008 αλλά συνεγράφη σαφώς νωρίτερα.
Βλέπε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Μαρτίου 2012, 19:55:01
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Ο κ. Ράπτης δεν είχε προλάβει να ενσωματώσει τις καινούριες κατευθυντήριες οδηγίες του ΙΦΕΤ καθότι το βιβλίο εκδόθηκε μεν το 2008 αλλά συνεγράφη* σαφώς νωρίτερα.
...

*αντιγράφηκε εννοείς. Και για να είμαστε πιο ακριβείς κακοαντιγράφηκε. Φτιάξαμε και μια τεράστια γραμματοσειρά με διάστιχο που τείνει στο άπειρο και ω! του θαύματος έχουμε ένα ΓΝΗΣΙΟ ΠΟΛΥΤΟΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ. Τόνισα το "πολύτομο" για να μην το μπερδέψουμε με το "πολύτιμο".   ;)
Medicus curat,
Deus sanat

22 Μαρτίου 2012, 20:49:29
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Ο κ. Ράπτης δεν είχε προλάβει να ενσωματώσει τις καινούριες κατευθυντήριες οδηγίες του ΙΦΕΤ καθότι το βιβλίο εκδόθηκε μεν το 2008 αλλά συνεγράφη* σαφώς νωρίτερα.
...

*αντιγράφηκε εννοείς. Και για να είμαστε πιο ακριβείς κακοαντιγράφηκε. Φτιάξαμε και μια τεράστια γραμματοσειρά με διάστιχο που τείνει στο άπειρο και ω! του θαύματος έχουμε ένα ΓΝΗΣΙΟ ΠΟΛΥΤΟΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ. Τόνισα το "πολύτομο" για να μην το μπερδέψουμε με το "πολύτιμο".   ;)
Mην είμαστε υπερβολικοί... Δεν είναι μόνο ο κ. Σωτήρης... υπάρχουν και άλλοι διδάξαντες πριν από αυτόν... Βλέπεις, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (βλ. Ε.Κ.Ι.Π.Α.) έβριθε παραδειγμάτων...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

26 Μαρτίου 2012, 08:42:56
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήνυμα (κατά την γνώμη μου πολύ εύστοχο) σε άλλο σημείο του φόρουμ, του συνάδελφου Βασίλη Παπαδόπουλου:

21/03/2012.
Τώρα λοιπόν που τα θεραπευτικά πρωτόκολλα εμπλέκουν - και καλώς - στις λοιμώξεις την πενικιλλίνη, τι θα κάνουμε με το Ospen; [Μας τέλειωσε και ο Λαυρεντιάδης...] Θα γράφουμε στα σχόλια "συνταγογράφηση αντιβιοτικού β' γραμμής λόγω έλλειψης πενικιλλίνης";
Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΦ (κα Ρομποτή) και ερώτημα σχετικά με το πώς θα πρέπει να προμηθευτούμε πενικιλλίνη V για τους ασθενείς μας πήρα την απάντηση ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω ατομικών παραγγελιών με χρήση των συνημμένων.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Απριλίου 2012, 21:26:23
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήνυμα (κατά την γνώμη μου πολύ εύστοχο) σε άλλο σημείο του φόρουμ, του συνάδελφου Βασίλη Παπαδόπουλου:

21/03/2012.
Τώρα λοιπόν που τα θεραπευτικά πρωτόκολλα εμπλέκουν - και καλώς - στις λοιμώξεις την πενικιλλίνη, τι θα κάνουμε με το Ospen; [Μας τέλειωσε και ο Λαυρεντιάδης...] Θα γράφουμε στα σχόλια "συνταγογράφηση αντιβιοτικού β' γραμμής λόγω έλλειψης πενικιλλίνης";
Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΦ (κα Ρομποτή) και ερώτημα σχετικά με το πώς θα πρέπει να προμηθευτούμε πενικιλλίνη V για τους ασθενείς μας πήρα την απάντηση ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω ατομικών παραγγελιών με χρήση των συνημμένων.
Σημερινή παρέμβαση του Συλλόγου Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Νομού Ξάνθης μέσω ανοικτής επιστολής προς τον Ι.Φ.Ε.Τ.:


Aξιότιμοι κύριοι,
 
H πενικιλλίνη V είναι ένα πολύ συνηθισμένο, φθηνό και αποτελεσματικό αντιβιοτικό όταν χορηγείται εντός ενδείξεων.
Μάλιστα έχει συμπεριληφθεί ως α’ επιλογή στα θεραπευτικά πρωτόκολλα των λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού που εκδόθηκαν με τη φροντίδα του ΕΟΦ.
H πενικιλλίνη, εκτός από τις λοιμώξεις ανωτέρου αναπνευστικού, έχει ένδειξη σε άλλες, σοβαρότερες ασθένειες (π.χ. οστρακιά, σύφιλη, μικροβιακή μηνιγγίτιδα κ.λ.π.) και καταστάσεις (χημειοπροφύλαξη σε προσφάτως σπληνεκτομηθέντες κ.λ.π.).
Όπως γνωρίζετε, στη χώρα μας δεν υπάρχει πλέον πενικιλλίνη V (το γνωστό Ospen).
H διαδικασία η οποία μας προτάθηκε από τον ΕΟΦ προκειμένου να προμηθευόμαστε πενικιλλίνη V είναι αυτή της ατομικής παραγγελίας.
Επειδή οι ανάγκες είναι μεγάλες (και καθίστανται ακόμη μεγαλύτερες με την υποχρεωτική εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων) αλλά και επειδή τα περισσότερα από τα νοσήματα στα οποίς έχει ένδειξη η πενικιλλίνη V είναι οξέα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, θα σας παρακαλούσαμε να μας υποδείξετε έναν πιο απλό από άποψη χρόνου και κόστους τρόπο για να προμηθευόμαστε το φάρμακο αυτό.
Ως συνημμένα αποστέλλουμε αρχεία που αποδεικνύουν τα ανωτέρω.
Ελπίζοντας στην κατανόηση και τη βοήθειά σας, διατελούμε με τιμή,
 

Για το Σύλλογο Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Νομού Ξάνθης,
 
Ο Πρόεδρος
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, Ορθοπαιδικός
 
Ο Αντιπρόεδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΡΡΙΔΗΣ, Δερματολόγος
 
Ο Γραμματέας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Παθολόγος
 
Ο Ταμίας
ΜΟΥΑΡΕΜ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ, Παθολόγος
 
Μέλος Δ.Σ.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΕΛΕΚΙΔΗΣ, Οφθιαλμίατρος
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Ιουνίου 2012, 19:32:49
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Το καινούριο επισόδειο τιτλοφορείται: "σα βγεις στον πηγαιμό για τη στρεπτομυκίνη". Θα επανέλθω με νεώτερα...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Ιουλίου 2012, 12:37:18
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Όπως σας υποσχέθηκα, επανέρχομαι.

Ένα μήνα μετά, εχουν γίνει τα εξής:
- Έχει εγκριθεί η χορήγηση της στρεπτομυκίνης στην ασθενή με βάση τη χειρόγραφη συνταγή που είχε εκδοθεί (χειρόγραφη λόγω του τότε προβλήματος με την παλιά εφαρμογή της συνταγογράφησης).
- Το ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ της περιοχής συμβουλεύει την ασθενή να ζητήσει έκδοση νέας συνταγής λόγω λήξης της προηγούμενης από το θεράποντα και να απευθυνθεί σε ένα οποιοδήποτε φαρμακείο.
- Η νέα συνταγή, ως υποχρεωτικώς ηλεκτρονική, δεν μπορεί να συνταγογραφήσει περισσότερα από 10 εμβαλλάγια, κι ας είναι μονοδοσικά, άρα η μοναδική λύση για να συνταγογραφηθούν όλα τα εμβαλλάγια είναι να δοθεί το σκεύασμα που έχει μέσα 100 αμπούλες.
- Το σκεύασμα των 100 δεν μπορεί να παραδοθεί όμως σε ιδιώτη φαρμακοποιό, επειδή θεωρείται νοσοκομειακό.
- Ο εκ νέου γύρος διαβουλεύσεων στέλνει την ασθενή να παρακαλάει το φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Η συνέχεια τον επόμενο μήνα.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

18 Ιουλίου 2012, 23:04:19
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όπως σας υποσχέθηκα, επανέρχομαι.

Ένα μήνα μετά, εχουν γίνει τα εξής:
- Έχει εγκριθεί η χορήγηση της στρεπτομυκίνης στην ασθενή με βάση τη χειρόγραφη συνταγή που είχε εκδοθεί (χειρόγραφη λόγω του τότε προβλήματος με την παλιά εφαρμογή της συνταγογράφησης).
- Το ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ της περιοχής συμβουλεύει την ασθενή να ζητήσει έκδοση νέας συνταγής λόγω λήξης της προηγούμενης από το θεράποντα και να απευθυνθεί σε ένα οποιοδήποτε φαρμακείο.
- Η νέα συνταγή, ως υποχρεωτικώς ηλεκτρονική, δεν μπορεί να συνταγογραφήσει περισσότερα από 10 εμβαλλάγια, κι ας είναι μονοδοσικά, άρα η μοναδική λύση για να συνταγογραφηθούν όλα τα εμβαλλάγια είναι να δοθεί το σκεύασμα που έχει μέσα 100 αμπούλες.
- Το σκεύασμα των 100 δεν μπορεί να παραδοθεί όμως σε ιδιώτη φαρμακοποιό, επειδή θεωρείται νοσοκομειακό.
- Ο εκ νέου γύρος διαβουλεύσεων στέλνει την ασθενή να παρακαλάει το φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Η συνέχεια τον επόμενο μήνα.

Μια βδομάδα μετά το Νοσοκομείο βρήκε 10 ενέσεις (που φυσικά δε φτάνουν), χωρίς να ξέρει κανείς πότε θα έρθει η "παραγγελία από το εξωτερικό".
Συνάδελφοι δεν άντεξα. Της το είπα: "Δεν έχεις κανένα συγγενή ή φίλο στην Τουρκία να σου φέρει τις ενέσεις;". Σε μισή ώρα με πήρε τηλέφωνο ο σύζυγός της - ευχαριστώντας με αλλά πετώντας και το "καλά, αφού ήξερες, γιατί μας άφησες να ταλαιπωρηθούμε".
Ηθικό δίδαγμα; Σας αφήνω να το διατυπώσετε μόνοι σας.
Ελπίζω μόνο το κείμενο να πέσει σε κανένα που πρέπει να το διαβάσει. Το αν θα αισθανθεί ντροπή (και δη εθνική, μια που επρόκειτο για μουσουλμανίδα) παίζεται...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

18 Ιουλίου 2012, 23:08:57
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Γνώμη μου: Κάτσε και γράψε ένα κατανοητό κείμενο και στείλτο σε κάποια εφημερίδα που να έχει σχέση με το χώρο. πχ Ιατρικος τύπος, healthdaily
Νομίζω ότι αξίζει να γίνει λίγο πιο γνωστό και εκτός του forum
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

18 Ιουλίου 2012, 23:12:46
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γνώμη μου: Κάτσε και γράψε ένα κατανοητό κείμενο και στείλτο σε κάποια εφημερίδα που να έχει σχέση με το χώρο. πχ Ιατρικος τύπος, healthdaily
Νομίζω ότι αξίζει να γίνει λίγο πιο γνωστό και εκτός του forum
Σίγουρα, πρέπει όμως να ξεθυμώσω πρώτα...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
40148 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Αυγούστου 2019, 11:34:12
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
10943 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Αυγούστου 2017, 15:42:04
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1548 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Φεβρουαρίου 2018, 00:17:35
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3618 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιανουαρίου 2021, 21:13:15
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
123 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Μαρτίου 2024, 20:00:31
από Argirios Argiriou