Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 02:43:14

Αποστολέας Θέμα: Κινητικότητα εκ του προχείρου...  (Αναγνώστηκε 1536 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιουλίου 2013, 09:49:30
Αναγνώστηκε 1536 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 06/07/2013.
Του Πάσχου Μανδραβέλη.


Πλάκα έχουν! Αφού το ελληνικό πολιτικό σύστημα έκανε κάθε είδους κόλπο για να αποφύγει τις προβλεπόμενες από το Μνημόνιο απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αφού ανακάλυψε τις μετατάξεις, την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και άλλους ευφάνταστους όρους, βρήκε τη «μαγική λύση» να βαφτίσει το κρέας, ψάρι! Θα διαλύσει, λέει, τις δημοτικές αστυνομίες για να μεταφέρει τους εργαζόμενους των δήμων στην ΕΛ.ΑΣ. για εργασίες γραφείου. Μωρέ, μπράβο, ελληνική ευρηματικότητα! Οι «κουτόφραγκοι» δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν τέτοια επανίδρυση του κράτους.

Για μια ακόμη φορά, η ελληνική κυβέρνηση κοροϊδεύει ημάς και αλλήλους, δηλαδή τους τροϊκανούς. Αντί να αποκεντρώνει το κράτος θέλει να το συγκεντρώσει για να δείξει κινητικότητα εκ του προχείρου. Δεν έχει αποτιμηθεί η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας -αν και μια εμφανής βελτίωση είναι το πάρκινγκ στους δρόμους, για το οποίο αμελούσε η κρατικοκεντρική Τροχαία- και δεν ξέρουμε αν μπορεί να αποτιμηθεί αφού οι υπουργοί ήταν πάντα φειδωλοί στην παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οπως και να έχει το πράγμα, όμως, αυτό που γίνεται σε όλες τις πόλεις του κόσμου μπήκε -με μεγάλη καθυστέρηση- σε ρότα και στην Ελλάδα. Υστερα από τόσα βάσανα, τόσες παρεξηγήσεις μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας, τόσους νόμους, τόσες εγκυκλίους, τόσες διαταγές, κάποιοι φωστήρες της κυβέρνησης, προκειμένου να μην κάνουν την δουλειά τους βρήκαν τη «λύση». Να διαλύσουν ένα έργο εικοσαετίας για μια προσωρινή θετική αξιολόγηση της τρόικας. Διότι ακόμη κι αν τα διαλύσουν όλα και μασκαρέψουν τους δημοτικούς σε αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., το πρόβλημα του συγκεντρωτικού κράτους, που δεν μπορεί να μοιράσει δύο οργανισμών αρμοδιότητες, θα μεγεθυνθεί. Το ελληνικό κράτος δεν απέτυχε μόνο επειδή είναι μεγάλο. Απέτυχε κυρίως διότι είναι συγκεντρωτικό. Παραγωγικές λειτουργίες που έπρεπε να είναι στην αγορά (π.χ. ηλεκτρισμός, αερομεταφορές κ.α.) περνούσαν από τα γραφεία των υπουργών· πολλάκις με το αζημίωτο. Τοπικές λειτουργίες που έπρεπε να ανήκουν στους δήμους, περνούσαν επίσης από τα γραφεία των υπουργών. Τώρα μάς λένε ότι, προκειμένου να δείξει η κυβέρνηση ότι κάτι κάνει, θα πρέπει να αποκτήσει ο κ. Δένδιας την αρμοδιότητα να ελέγχει και το παράνομο παρκάρισμα στη Φλώρινα! Δεν αφήνουν τις εξυπνάδες και να σοβαρευτούν, διότι η χώρα χρεοκοπεί κι αυτοί μετακινούν στολές μεταξύ δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών! Νισάφι πια...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
12724 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιουλίου 2013, 19:17:33
από Argirios Argiriou