Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:34:53

Αποστολέας Θέμα: Μήνυμα ζωής από μία μάνα με τέσσερα παιδιά  (Αναγνώστηκε 1982 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Ιουλίου 2013, 16:41:42
Αναγνώστηκε 1982 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μήνυμα ζωής από μία μάνα με τέσσερα παιδιά

«Τα παιδιά χρειάζονται μόνο αγάπη για να μεγαλώσουν». Είναι το μήνυμα ζωής μιας μητέρας με τέσσερα παιδιά, της κ. Ελένης Αναστασάκη, που με αυτόν τον τρόπο δείχνει και τον δρόμο της ελπίδας στο απελπισμένο ζευγάρι που σταμάτησε την κύηση του παιδιού του με έκτρωση (όπως αποκάλυψε χθες το newsbomb.gr) γιατί ήταν άνεργοι και ένιωσαν ότι δεν μπορούν να το μεγαλώσουν.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Το θέμα που αποκάλυψε με το ζευγάρι των ανέργων, που δεν άφησαν το παιδί τους να έρθει στον κόσμο, συγκλονίζει την Ελλάδα από χθες και σχεδόν την έχει μοιράσει στα δύο: είναι αυτοί που μιλάνε πια ανοιχτά για χιλιάδες εκτρώσεις λόγω ανεργίας και ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και είναι οι άλλοι που καταδικάζουν τις περιπτώσεις των αμβλώσεων υποστηρίζοντας ότι πάντα υπάρχουν τρόποι για να μεγαλώσεις ένα παιδί. Το προσωπικό μου email και το newsbomb.gr κατακλύζονται από τις απόψεις των δύο αυτών πλευρών και σήμερα παρουσιάζουμε την περίπτωση της κ. Ελένης Αναστασάκη η οποία μας λέει:
«Είμαι πολύτεκνη μητέρα, με 4 παιδιά. Το μικρότερο είναι 2 ετών και το μεγαλύτερο 13. Το κοριτσάκι μας γεννήθηκε το 2011, μέσα στην οικονομική κρίση και την κατάρρευση της Ελλάδας. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να το "ρίξουμε" (ανατριχιάζω και μόνο που γράφω τη λέξη), παρά το γεγονός ότι ο σύζυγός μου, που είναι επαγγελματίας οδηγός, δουλεύει πια μόνο για να πληρώνουμε κάποιους από τους λογαριασμούς μας.
Δεν κατηγορώ τα ζευγάρια που επιλέγουν άλλο δρόμο και δεν γεννούν τα παιδιά που τους στέλνει ο Θεός, ούτε υποστηρίζω ότι η δική μας επιλογή είναι εύκολη. Η μάνα μου έλεγε πάντα κ. Χαρδαβέλλα ότι τα παιδιά χρειάζονται μόνο αγάπη για να μεγαλώσουν. Όμως πιστέψτε με, η άποψη αυτή δεν με παρηγορεί όταν υπάρχουν μέρες που το μεροκάματο δεν φτάνει για να πάρουμε τα δύο πακέτα μακαρόνια που χρειαζόμαστε για να τραφούμε 6 άτομα. Όταν υπάρχουν μέρες που εγώ δεν τρώω παρά μόνο ένα κομμάτι ξερό ψωμί, για να φτάσει το φαγητό για τα παιδιά και ο πατέρας τους οδηγεί 12 και 14 ώρες νηστικός, πίνοντας νερό για να ξεγελάσει την πείνα του.
Αν κάποιος μου έλεγε πριν από λίγα χρόνια ότι θα ξεκινούσα από τις 5 το πρωί για να στηθώ σε μια ουρά που κάνουν δωρεάν διανομή τροφίμων, θα τον περνούσα γα τρελό. Σήμερα περιμένω για ώρες για μια σακούλα λαχανικά και φεύγοντας νιώθω ότι μου χαρίσανε τον κόσμο όλο.
Όμως ούτε για μια στιγμή δεν μετανιώνω που έκανα 4 παιδιά. Γιατί πιστεύω ότι αυτή η χώρα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη από τη γέννηση των παιδιών μας.
Διαβάζω κάθε μέρα ότι οι ξένοι έχουν βάλει στο μάτι τα πετρέλαιά μας, τα νησιά μας, τις επιχειρήσεις μας, τα ακίνητά μας, την εθνική μας κυριαρχία. Και σας ρωτάω: ακόμη κι αν καταφέρουμε να τα σώσουμε όλα αυτά, ακόμη κι αν οι δανειστές δεν μας πάρουν την Ελλάδα, τι νόημα θα έχει αν δεν υπάρχουν σε αυτή τη χώρα νέοι άνθρωποι; Αν δεν γεννιούνται ελληνόπουλα που θα πάρουν στα χέρια τους την αυριανή Ελλάδα για να την ξανακάνουν μεγάλη;
Γι' αυτό και σε όλους αυτούς που λένε "μα γιατί επιτέλους δεν αντιδράτε, γιατί δεν κάνετε κάτι και ανέχεστε παθητικά τα πάντα", εγώ απαντάω ότι μεγαλώνω 4 παιδιά. Κι όπως τραγουδούσε ο Παύλος Σιδηρόπουλος σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου:
"Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, θα σε πουλήσουν...
Και όταν έρθουν οι καιροί που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα".

Υπογραφή: Ελένη Αναστασάκη»


Read more: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11692 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2010, 08:30:55
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2144 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Απριλίου 2011, 18:34:38
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2316 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2014, 13:54:57
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4020 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Ιανουαρίου 2019, 00:10:01
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6226 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2021, 20:18:11
από Argirios Argiriou