Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:56:05

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά του Ωνασείου...  (Αναγνώστηκε 3357 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Ιουλίου 2013, 11:46:03
Αναγνώστηκε 3357 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ωνάσειο: Άμεσος ο κίνδυνος λουκέτου - Στο πόδι οι γιατροί!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έχει συζητηθεί ακόμα και το ενδεχόμενο "ξαφνικού θανάτου" του Ωνασείου!
- Θα ανακοινωθούν δραστικές μειώσεις μισθών στους γιατρούς
- Η διοίκηση κάνει λόγο για οξύ ταμειακό πρόβλημα ρευστότητας του κέντρου
Το Ωνάσειο ένα από τα καλύτερα καρδιοχειρουργικά κέντρα της Ευρώπης, περνάει μια από τις πιο δύσκολες περιοδους και κινδυνεύει άμεσα με λουκέτο!

Οι γιατροί έκαναν στάση εργασίας 9 με 11 το πρωί και έκαναν έκτακτη γενική συνέλευση.
Σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή Ιατρών Ωνασείου μετά από συνάντησή της με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι περιγραφές έγιναν με τα μελανότερα χρώματα.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε είναι χαρακτηριστική:

«Μέλη του ΔΣ της ΕΕΙ, παρέστησαν σήμερα 9.7.13 σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, τον Γενικό Διευθυντή τους συντονιστές των τομέων και Διευθυντές των καρδιοχειρουργικών τμημάτων, με θέμα την οικονομική κατάσταση του ΩΚΚ.

Ο πρόεδρος του ΩΚΚ και ο γενικός διευθυντής εξέθεσαν τα δεδομένα της παρούσας οικονομικής κατάστασης του ΩΚΚ με τα μελανότερα δυνατά χρώματα. Επίσης έγινε λόγος για οξύ ταμειακό πρόβλημα ρευστότητας του κέντρου που φέρεται να κινδυνεύει ακόμα και με αιφνίδια παύση της λειτουργίας του. Έγινε ακόμα ενημέρωση για τις αγωνιώδεις επαφές της Διοίκησης με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ που μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα (δεδομένων και των προσφάτων αλλαγών στην ηγεσία τους).

Ο πρόεδρος του ΩΚΚ μας ενημέρωσε ότι στο επόμενο ΔΣ 11/7/13 θα συζητηθούν και πιθανότατα θα αποφασισθούν νέες μισθολογικές μειώσεις των ιατρών.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΙ παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις του ιατρικού σώματος. Καλούμε το ιατρικό σώμα επειγόντως για ενημέρωση την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 8.30 στον 7ο όροφο με ταυτόχρονη προκήρυξη στάσης εργασίας 8-11.

Το Διοικητικό Συμβούλιο»
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Ιουλίου 2013, 12:19:35
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Τόσα χρόνια ποτέ δεν κατάλαβα αν το Ωνάσειο είναι κρατικό ή όχι, αν παίρνει επιχορήγηση κρατική, αν οι γιατροί (τι συμβάσεις έχουν - πως προσλήφθηκαν) πληρώνονται απο τους ασθενείς ή απο το ίδρυμα (ή το κράτος) και πόσο...

11 Ιουλίου 2013, 12:48:03
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τόσα χρόνια ποτέ δεν κατάλαβα αν το Ωνάσειο είναι κρατικό ή όχι, αν παίρνει επιχορήγηση κρατική, αν οι γιατροί (τι συμβάσεις έχουν - πως προσλήφθηκαν) πληρώνονται απο τους ασθενείς ή απο το ίδρυμα (ή το κράτος) και πόσο...
Μηπως έχουμε καταλάβει τι γινόταν με το Ε. Ντυνάν;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Ιουλίου 2013, 21:09:42
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τόσα χρόνια ποτέ δεν κατάλαβα αν το Ωνάσειο είναι κρατικό ή όχι, αν παίρνει επιχορήγηση κρατική, αν οι γιατροί (τι συμβάσεις έχουν - πως προσλήφθηκαν) πληρώνονται απο τους ασθενείς ή απο το ίδρυμα (ή το κράτος) και πόσο...
Απ' ο,τι βλέπω δεν έχει κάποιος σαφείς πληροφορίες... Πάντως το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά και το καλό κράτος θα σώσει το Κέντρο...: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Πακέτο» μέτρων για την ομαλή λειτουργία του Ωνασείου, αποφάσισαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομίας. Ειδικότερα, αποφασίστηκε n αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, άμεση κρατική χρηματοδότηση του Κέντρου με 7 εκατ. ευρώ αλλά και περικοπή 2% (αντί για 8%) από τα παλιά χρέη προς το Ωνάσειο. (φαντάζομαι οι διακρίσεις αυτές προβλέπονται στο ΜνημονιοΖαπππειο 1-2-3-4-5-κλπ)
   Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε έκτακτη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΔΣ του Ωνασείου κ. Ιωάννης Λεκάκης με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδ. Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οτκονομικών, κ. Xp. Σταϊκούρα. Στη συνάντηση ο επικεφαλής του Ωνασείου έλαβε ης διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών οτι n οικονομική ενίσχυση του Κέντρου θα συνεχιστεί κανονικά.
   To πρόβλημα ρευστότητας του Ωνασείου προέκυψε από ης καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ και λόγω του ελλείμματος χρηματοδότησής του απότον προϋπολογισμό, που φέτος έχει «κολλήσει» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.
   Σημειώνεται οτι για νοσήλια ασφαλισμένων του μόνο για το τελευταίο έτος, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο Ωνάσειο περί τα 38 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπου 12 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό της ετήσιας ετπχορηγησης που λαμβάνει το Κέντρο από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας. Η καταβολή των μισθών προς τους εργαζομένους, πάντως, γίνεται κανονικά και χωρίς καμία καθυστέρηση.
[δεν θέλω να γίνομαι κακός και ούτε υποβιβάζω την προσφορά των -άγνωστο πόσο καλά αμοιβόμενων- συναδέρφων αλλά υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία στην επικράτεια που έχουν πρόβλημα και τους χρωστάει ο ΕΟΠΠΥΥΥΥς]

21 Φεβρουαρίου 2014, 11:57:39
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


  Τα προβλήματα στο Ωνάσειο συνεχίζονται... Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να ξελαρυγγιάζεται υπέρ της εξυγίανσης της δημόσιας υγείας, αλλά επί των ημερών του είναι πιθανόν να χαθούν μεγάλες και ξεχωριστές νοσοκομειακές μονάδες, εξαιτίας της κακοδιοίκησης και της διατήρησης καθεστώτων αδιαφάνειας.
   Ήδη το Ερρίκος Ντυνάν παραπαίει χωρίς διοίκηση μετά τις απίθανες αποφάσεις των Δικαστηρίων, ενώ άμεσα κινδυνεύει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
    Τα ελλείμματά του αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, έφτασαν κοντά στα 25 εκατ. ευρώ ετησίως και η δομή του εξυπηρετεί μόνο τους γιατρούς και τα κυκλώματα προμηθειών που συνεχίζουν να δρουν σχεδόν ανενόχλητα.
    Η διοίκηση, άσχετη κατά βάση με το αντικείμενο, είναι άβουλη, ο πρόεδρος του παραιτήθηκε, ο γενικός διευθυντής άλλοτε στέλεχος του ΟΤΕ, δεν μπορεί να παρακολουθήσει την πολυπλοκότητα των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου.
   Αυτή την ώρα η προσωρινή διοίκηση ασκείται από το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο επίσης ασκεί πλημμελή έλεγχο και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που πηγάζουν εκ του καταστατικού, παρά μόνο απολαμβάνει φήμη και δημοφιλία λόγω του χαρακτήρα του έργου που προσφέρει το νοσοκομείο.
     Οι γιατροί από την πλευρά τους υποαμείβονται και ταυτόχρονα λαμβάνουν «μαύρες» αμοιβές από τους ασθενείς, ενώ κλίκες ιατρικές και συνδικαλιστικές μεγαλουργούν στον τομέα των προμηθειών.
    Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν καρδιολόγοι οι οποίοι προμήθευαν οι ίδιοι με στεντ το νοσοκομείο σε υψηλές τιμές, πάνω από 4.000 ευρώ το ένα, κάνοντας βεβαίως υπερβολική χρήση των συγκεκριμένων υλικών.
    Ο ένας εκ των δύο, αυτός που εκπροσωπούσε την προμηθεύτρια εταιρία στεντ, είναι αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ και δεν έχει σκοπό να επιστρέψει, όπως φημολογείται.
    Όπως και να έχει διοικητικά η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κινδυνεύει να μετατραπεί ένα πρωί σε νέα ΕΡΤ και έτσι να χαθεί ένα πλεονέκτημα υγείας που είχε επιτύχει η Ελλάδα σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
    Όπως λέει ο καθηγητής κ. Κυριάκος Σουλιώτης χρειάζεται να αναληφθεί άμεσα δράση από την κυβέρνηση ώστε να επιβληθούν νέοι όροι λειτουργίας στο νοσοκομείο, οι γιατροί να αποδεχθούν νέο καθεστώς αμοιβών, να διαμορφωθούν συνθήκες υγιούς χρηματοδότησης, το ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και το νοσοκομείο να αυξήσει τα κρεβάτια του, να ελέγξει τις δαπάνες του και να εισέλθει σε νέα φάση ανάπτυξης, καθώς η ζήτηση των υπηρεσιών καρδιολογίας πολλαπλασιάζεται, η γνώση και η ειδίκευση υπάρχει και θα ήταν ιστορικό ατύχημα να κλείσει το Ωνάσειο ένα πρωί όπως η ΕΡΤ.
 
Επιστολή της Επιστημονικής Ενωσης Ιατρών Ωνασείου
    Από την Επιστημονική Ενωση Ιατρών Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου το «Βήμα» έλαβε την παρακάτω επιστολή
   «Σε σχέση με ανυπόγραφο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «ΒΉΜΑΤΟΣ» με τίτλο «SOS εκπέμπει το Ωνάσειο» (20/2/2014) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος έχουμε να σχολιάσουμε τα κάτωθι:
 -       Η δομή και η λειτουργία του Ω.Κ.Κ. εξυπηρετεί επί 20 και πλέον έτη κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Έλληνα ασθενή και μόνο αυτόν.
 -       Το ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» στέκει πάντοτε αρωγός του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πνεύμα της δωρεάς του δωροθέτη και του νομικού πλαισίου λειτουργίας του Κέντρου. Η διοίκηση του Ω.Κ.Κ. ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας.
-      Η Επιστημονική Ένωση Ιατρών Ω.Κ.Κ. υπερασπίσθηκε και υπερασπίζεται τον διαφανή και αξιοπρεπή τρόπο αμοιβής των ιατρών. Οι αναφορές σε υποτιθέμενες «μαύρες αμοιβές»  εάν δεν υποστηρίζονται από συγκεκριμένα στοιχεία, μόνο ως υποβολιμικές και συκοφαντικές μπορούν να θεωρηθούν. (πόσο είναι οι κανονικές αμοιβές και ποιός πληρώνει; )
     Η 20ετής διαδρομή και προσφορά του Ω.Κ.Κ. και των ανθρώπων του είναι αναμφίβολα καταξιωμένες στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Η λεγόμενη «κουλτούρα» του Ω.Κ.Κ. βασίσθηκε στην ομαδικότητα, στην εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας, στην άμιλλα, στη διαφανή ανταμοιβή της καλώς εννοούμενης  παραγωγικότητας. Το Ω.Κ.Κ. διαθέτει κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παράδοση και διάθεση προσφοράς Έλληνα ασθενή, τεχνογνωσία και το ισχυρότερο brand name στον χώρο της υγείας. Χρειάζεται συνειδητοποίηση από την πολιτεία του ειδικού και αναντικατάστατου ρόλου του και ρεαλιστική, σύμφωνη με τις διεθνείς προδιαγραφές κοστολόγηση των υπηρεσιών του. Χρειάζεται, τέλος, σύγχρονη, επαγγελματική διοίκηση με όραμα, σχέδιο για το μέλλον, εξωστρέφεια και πραγματισμό».
 
Απάντηση στους γιατρούς του Ωνασείου (Μάλλον απο το Βήμα; )
    Η Επιστημονική Ενωση των Γιατρών δεν εξηγεί βεβαίως πως το νοσοκομείο καταφέρνει να είναι ελλειμματικό κατά 25 εκατ.ευρώ ετησίως.
   Πιθανώς αδιαφορεί για το οικονομικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, σ' αυτό το προβληματικό περιβάλλον οι αμοιβές τους δεν έχουν μειωθεί, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους των άλλων ειδικοτήτων, που έχουν δει τις αμοιβές τους να περικόπτονται.
   Προκαλεί δε εντύπωση μεγάλη ότι καλύπτουν επίορκους συναδέλφους τους προμηθευτές υλικών, όταν και οι τοίχοι του Ωνασείου  γνωρίζουν το εμπόριο που διεξάγεται στο όνομα της Καρδιολογίας. Και ακόμη είναι γνωστό τοις πάσι ότι διεκδικούνται «μαύρες» αμοιβές από τους ασθενείς.
    Κακά τα ψέματα, το Ωνάσειο έχει μεταβληθεί σε προνομιακό πεδίο πλουτισμού των γιατρών του. (Τελικά τι συμβάσεις έχουν, πώς πληρώνονται; )
    Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Και η άλλη αλήθεια είναι ότι η διαμορφωθείσα από την αρχή ετεροβαρής σχέση δεν στέκει στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, επειδή απλούστατα πλήττει καίρια την υγεία του νοσοκομείου.
    Αν αυτή η σχέση δεν αλλάξει το Ωνάσειο θα έχει με μαθηματική βεβαιότητα την τύχη της ΕΡΤ.
    Για να μην έχει αυτή ακριβώς αυτή την τύχη και για να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου οφείλουν όλοι να καθήσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΥΓ: Το πρώτο κομμάτι του άρθρου, που εδώ εμφανίζεται ως ανυπόγραφο, το διάβασα αρχικά στο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος όπου στο τέλος το υπογράφει ο Στάμος Κυρζόπουλος, Καρδιολόγος ΩΚΚ, μέλος του ΔΣ της ΕΕΙ-ΩΚΚ. Δεν ξέρω αν είναι λάθος ή αν το Βημα αποφάσισε να "σβήσει" το όνομα του απο τη δημοσίευση...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
10786 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2012, 12:31:43
από EzeΤΡΟΛ
13 Απαντήσεις
9333 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
3107 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2012, 13:05:02
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
25951 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2019, 10:58:11
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
20161 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2022, 23:47:18
από GirousisN