Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:55:25

Αποστολέας Θέμα: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  (Αναγνώστηκε 68117 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Ιουλίου 2013, 15:04:10
Αναγνώστηκε 68117 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΕΝ..Ι - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

κλειστή ομάδα στο Facebook : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιουλίου 2013, 15:10:16 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Ιουλίου 2013, 15:05:16
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily, 18/07/2013.

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ.
 
Κατέθεσαν µε υπόµνηµα
τις κυρίαρχες θέσεις τους
Στόχο την κατάθεση υποµνήµατος µε
τις κυρίαρχες θέσεις και προτάσεις της
Ένωσης σχετικά µε τη δύσκολη οικονοµική
κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΕΟΠΥΥ
πραγµατοποίησε χθες το ∆ιοικητικό
Συµβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ µε τον
Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Η Ένωση πρότεινε λύσεις µε σκοπό
την ριζική αναδόµηση του ΕΟΠΥΥ µε
κεντρικό πυρήνα το ιδιωτικό ιατρείο και
την µετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή
υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό
τοµέα µε ταυτόχρονη διατήρηση όλων
των θέσεων εργασίας των ιατρών. Η ΕΝΙ
– ΕΟΠΥΥ ζήτησε επίσης, την θεσµοθέτηση
της δυνατότητας σύµβασης όλων των
ιατρών µε τον ΕΟΠΥΥ, την κατάργηση
του πλαφόν των 200 επισκέψεων, την
απόσυρση των κουρεµάτων, ειδικά του
µέτρου των 20 ηµερών, την άµεση και
τακτική πληρωµή των οφειλοµένων
ποσών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς, την
συλλογική σύµβαση του ΕΟΠΥΥ µε την
Ένωση, την αύξηση της αποζηµίωσης της
ιατρικής επίσκεψης και θέσπιση συµµετοχής
5 ευρώ όπως εφαρµόζεται ήδη στα
δηµόσια νοσοκοµεία – κέντρα υγείας κ.ά.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Ιουλίου 2013, 18:54:32
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, τι εννοούμε με την φράση ” ο ΕΟΠΥΥ να γίνει αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών υγείας” διευκρινίζουμε ότι ΔΕΝ σημαίνει ότι ζητάμε να κλείσουν τα πρώην ΙΚΑ. Τα πρώην ΙΚΑ μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο ως κέντρα υγείας αστικού τύπου με 24 ωρη λειτουργία και να αποτελέσουν τον ηθμό πρόσβασης προς τα δημόσια νοσοκομεία σε συνεργασία με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Είναι απαράδεκτο τα 2/3 των επισκέψεων σε ημέρες εφημερίας να είναι περιστατικά πρωτοβάθμιας φροντίδας. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν σημαντικά τα νοσοκομεία μας καθώς για να τα προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να έχει παραπεμπτικό είτε από συμβεβλημένο ιατρό είτε από κέντρο υγείας, εκτός βέβαια από τα περιστατικά που διακομίζονται μέσω ΕΚΑΒ.
    Η άλλη εκδοχή είναι να αναλάβει το ΙΚΑ με δικά του κονδύλια την λειτουργία τους και να διεκδικήσει σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μερίδιο των κονδυλίων που θα διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για ΠΦΥ. Αν είναι πιο αποτελεσματικές και πιο οικονομικές οι συγκεκριμένες δομές θα επικρατήσουν στην αγορά ! Ας καταλάβουμε ότι οι μέρες του κρατικού προστατευτισμού στην υγεία τελείωσαν χωρίς επιστροφή κάθε ευρώ που σπαταλάμε λείπει από την υγεία του λαού μας !
   Τέλος θεωρούμε αδιανόητη την αντίδραση Προέδρου του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκου στην θέσπιση των 5 ευρώ ως συμμετοχή του ασφαλισμένου κατά την κλινική επίσκεψη. Όσοι ΔΕΝ το αποδέχονται, βάλουν ευθέως κατά του συνόλου των ιδιωτικών ιατρείων, καθώς σε περίπτωση που θεσπισθεί θα ανεβάσει αναλόγως και τις τιμές των επισκέψεων στα μη συμβεβλημένα ιατρεία. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν να αποδέχονται τα 5 ευρώ κατά την επίσκεψη στα δημόσια νοσοκομεία – κέντρα υγείας καθώς και τα 70 ευρώ στα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και να μην συναινούν να εφαρμοσθούν ίδια μέτρα στα ιδιωτικά ιατρεία !!
Posted on 18/07/2013 by Γ. Ελευθερίου

...
Η πρόταση για τα 5 ευρώ είχε ακουστεί και στην αρχή επι Λοβ... αλλά δεν προχώρησε. Χαλάει το προφίλ της κυβέρνησης για δωρεάν (τάχα) περίθαλψη. Απο την άλλη αυξάνει (ελάχιστα) το ιατρικό εισόδημα (οι περισσότεροι το παίρνουν ήδη και μάλιστα 10εύρω), κάνει αναγκαία την κοπή απόδειξης (τώρα τα παίρνουν μαύρα) και μειώνει τις επισκέψεις και τα φάρμακα (κανείς δεν θα έρχεται να γράψει 1 Salospir ή ένα NAPROSYN - εκτός αν γίνει ποτέ υποχρεωτική η συνταγή γιατρού όπως θα έπρεπε).
   Για το ΙΚΑ να αναλάβει τα ιατρεία του ανεξάρτητα με έσοδα απο τον ΕΟΠΥΥΥ απλώς γελάω...   :laugh:
   Τα ιατρεία του ΙΚΑ αν γίνουν ΚΥ αστικά (ή ημιαστικά) σημαίνει είτε ένταξη στο ΕΣΥ (και κρατικός μισθός για τους γιατρούς) είτε το προηγούμενο (ανεξάρτητα, με έσοδα απο τον ΕΟΠΥΥ δλδ τελικά κλείσιμο χρεοκοπίας). Τίποτα απο αυτά δεν θέλει ο διπλοθεσίτης πΠΙΣ.

7 Απριλίου 2014, 14:32:55
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07/04/2014.

Δελτίο Τύπου
ΘΕΜΑ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΟΠΥΥ – ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ενημερώνει ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, έλαβε την διαβεβαίωση ότι την προσεχή εβδομάδα ΞΕΚΙΝΑ επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι συμβεβλημένοι ιατροί αποτελούν πλέον τον ΒΑΣΙΚΟ πάροχο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τους ασφαλισμένους. Παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσιάζοντας μία ΑΥΞΗΣΗ 11,7% σε σχέση με το 2012 ! Αντίθετα το 2013 σε σχέση με το 2012, παρουσιάστηκε σημαντική ΜΕΙΩΣΗ των επισκέψεων στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ κατά 27,2%. Τα παραπάνω νούμερα δείχνουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, ενώ αυξάνουν την ευθύνη όλων μας για ακόμη πιό ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες.

Βασικοί διαπραγματευτικοί μας στόχοι είναι το δικαίωμα ανανέωσης ΟΛΩΝ των συμβάσεων, η διασφάλιση τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης, η αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών, η βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας με τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων και τέλος η επαρκή – ποιοτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Δεν συμφωνούμε με ΚΑΜΙΑ ρύθμιση που θα περιορίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου, σε ιατρικές υπηρεσίες. Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να διασφαλίσει την ΠΛΗΡΗ πρόσβαση των ασθενών μας σε φάρμακα και εξετάσεις. Η ιατρική δεν είναι μαθηματικά και δεν ασκείται με στείρα και περιοριστική εφαρμογή πρωτοκόλλων, κάτι τέτοιο θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία καθώς τα πρωτόκολλα, όπου εφαρμόζονται, εφαρμόζονται ως πρόταση αντιμετώπισης ασθενειών και όχι ως περιοριστικοί κανόνες στην θεραπεία των ασθενών!

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα της διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συστημάτων μεταξύ e-συνταγογράφησης και e-δαπυ. Εδώ και πολύ καιρό πρώτη η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ έχει θέσει το θέμα της αυτόματης καταχώρησης των επισκέψεων και πράξεων στο σύστημα πληρωμής, με σκοπό την διευκόλυνση του έργου των ιατρών.

Τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ πληρωμής των δεδουλευμένων καθώς ακόμη ΔΕΝ έχει πιστωθεί το σχετικό ποσό και οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2013, ζητάμε επίσης την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή του παρακρατηθέντος 10% από την 1/1/2012

Εν αναμονή της έναρξης της διαπραγμάτευσης, ελπίζουμε σε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την επαγγελματική επιβίωση των ελευθεροεπαγγελματιών – συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

 

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.
Γ. Ελευθερίου Χ. Παπασιδέρης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Απριλίου 2015, 15:35:47
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/04/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 1-4-2015

ΘΕΜΑ: Χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ αν δεν πληρώσει ΑΜΕΣΑ τα ληξιπρόθεσμα – Ζητάμε έναρξη διαλόγου.

Αγανάκτηση προκαλεί η κυνική ομολογία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι η νομική υποχρέωση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού έχει ολοκληρωθεί στις 31.12.2014, χωρίς τα ασφαλιστικά ταμεία να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις εκκαθαρίσεις, σημειώνοντας ότι από 1.1.2015 είναι πλέον αδύνατη η πληρωμή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς του ιδιώτες λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου!

Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα η Κυβέρνηση βάζει στο χέρι αποθεματικό 50 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ και 150 εκατ. ευρώ για προμήθειες νοσοκομείων προκειμένου να πληρώσει άλλες υποχρεώσεις! Πέραν αυτών σήμερα ο Οργανισμός παρουσιάζει 43 εκατ. ευρώ έλλειμμα καθώς δεν έχει εισπράξει τα δέοντα από τους ασφαλιστικούς φορείς αλλά ούτε και την κρατική χρηματοδότηση που του οφείλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γεγονός που κανονικά έπρεπε να γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την “κλοπή” των δεδουλευμένων των ιατρών καθώς και την αφαίμαξη του ΕΟΠΥΥ από κάθε ρευστότητα τη στιγμή που χρωστά πάνω από 600 εκ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει με επίσημο έγγραφο συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να εξευρεθεί λύση πάνω στο τεράστιο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, της υποχρηματοδότησης και της σύναψης νέων συμβάσεων καθώς οι παλαιές λήγουν σε λίγες εβδομάδες με κίνδυνο να μείνουν οι ασφαλισμένοι ακάλυπτοι από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ζητάμε την ΠΛΗΡΗ εξόφληση των παλαιών οφειλών του οργανισμού και την έναρξη διαλόγου προκειμένου να καταλήξουμε στην υπογραφή 3 ετούς σύμβασης με τον οργανισμό.

Καλούμε τον Υπ. Υγείας σε άμεση συνάντηση προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ταλαιπωρία των ασφαλισμένων καθώς οι συμβεβλημένοι κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ΔΕΝ μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη σύναψη σύμβασης με τον οργανισμό, νομικά δεσμευτικής για τα συμβαλλόμενα μέρη.

Από το γραφείο τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Απριλίου 2015, 15:38:55 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Απριλίου 2015, 19:09:44
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

md


Πότε ειπώθηκαν τα περί 3ετους συμβασης?

3 Απριλίου 2015, 11:08:35
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
02/04/2015
ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν τον Ιανουάριο οι πάροχοι Υγείας
Εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις, πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα.

Έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για να αποπληρωθεί κανονικά ο Ιανουάριος για όλους τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας. Την παραπάνω διαβεβαίωση έλαβε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας φθάνουν τα 800 εκατ. ευρώ. Στο θέμα αυτό υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού βάσει νόμου ο ειδικός λογαριασμός αποζημίωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ήταν ενεργός μέχρι τις 31.12.2014. Αυτό σημαίνει ότι ελλείψει νομοθετικού πλαισίου ο ειδικός λογαριασμός δεν χρηματοδοτείται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους τελευταίους τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανεξόφλητες απαιτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον ειδικό λογαριασμό υπήρχαν ως το τέλος του 2014 περί τα 200 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως επιστράφηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επειδή ο λογαριασμός ήταν πια ανενεργός.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει κάνει διάβημα προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα για παράταση της ισχύος του ειδικού λογαριασμού.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Ιουλίου 2015, 20:32:27
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Ιουλίου 2015, 20:38:22
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
27/07/2015

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Μπα, ξύπνησε και η ΕΝΙΕΟΠΥΥΥ. Είχε να κάνει Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και νόμιζα ότι είχε καταργηθεί ως άχρηστη ένωση.
   Ποίος άραγε ο σκοπός επανεμφάνισης; Οι επερχόμενες εκλογές; (πάντως δεν τους έπιασε ο πόνος για τους ιατρούς....)

27 Ιουλίου 2015, 21:42:46
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εγώ θα σκεφτόμουν ότι ο πραγματικός μονόδρομος είναι το άνοιγμα των συμβάσεων και στους νέους συναδέλφους, που έχουν κάτω από τριετία και κάτι που ξεκίνησαν το ιδιωτικό επάγγελμα. Αυτό, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστοί οι όροι των ήδη συναφθεισών συμβάσεων.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Ιουλίου 2015, 09:47:59
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ θα σκεφτόμουν ότι ο πραγματικός μονόδρομος είναι το άνοιγμα των συμβάσεων και στους νέους συναδέλφους, που έχουν κάτω από τριετία και κάτι που ξεκίνησαν το ιδιωτικό επάγγελμα. Αυτό, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστοί οι όροι των ήδη συναφθεισών συμβάσεων.
Σωστός. Αν θυμάμαι καλά όμως ,οι τελευταίες συμβάσεις συναδέλφων με τα ταμεία πριν τον ΕΟΠΥΥ χρονολογούνται από τα τέλη του 2011. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει προβεί σε ΚΑΝΕΝΟΣ είδους νέα σύμβαση από τη γέννεσή του στις 1/1/2012.

28 Ιουλίου 2015, 12:55:46
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει προβεί σε ΚΑΝΕΝΟΣ είδους νέα σύμβαση από τη γέννεση του στις 1/1/2012.
  Με εργαστηριακούς υπογράφει κανονικά συμβάσεις, με κλινικούς ιατρούς όχι. Να σε διορθώσω μόνο στο ότι μερικοί νεώτεροι (κλινικοί) μέσα στο 2012 (στις αρχές) πρόλαβαν και έκαναν σύμβαση με το ΕΤΑΑ που εντάχθηκε αργότερα στον ΕΟΠΥΥ και μετά κατάφεραν να περάσουν στον ΕΟΠΥΥ...
   Σχετικά με τους νέους ιατρούς συμφωνώ (αν και δεν με συμφέρει) ότι είναι αδικία. Πάντως η ΕΝΙΕΟΠΥΥΥ για αυτό το θέμα ουδόλως ενδιαφέρεται... Μην περιμένουν απο εκεί υποστήριξη.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουλίου 2015, 12:58:23 από Ορθοπαιδικός »

2 Νοεμβρίου 2015, 22:17:49
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
02/11/2015

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με απόφασή του προκυρήσει Τακτική Γενική Συνέλευση με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διεξαγωγή Εκλογών για τη εκλογή νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη τριετία.

Οι Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου την 7η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. Σε περίπτωση μη προσέλευσης > 50% των μελών η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την 14η Νοεμβρίου 2015, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα. Σε περίπτωση μη απαρτίας (>25% των μελών) η Γ.Σ. και η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί οριστικά το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Golden Age (Μιχαλακοπούλου 57, 115 28 – Αθήνα) με όσα μέλη είναι παρόντα.
Δικαίωμα υποψηφιότητας για το Δ.Σ. έχουν όσα εγγεγραμένα μέλη είναι ταμειακώς τακτοποιημένα (ετήσια συνδρομή 30€) αφού πληρώσουν το παράβολο υποψηφιότητας το οποίο ορίστθηκε από το Δ.Σ. στο ποσό των 70€ (συνολικό ποσό συνδρομής και παράβολου 100€).

Δικαίωμα υποψηφιότητας για την Ελεγκτική Επιτροπή έχουν όσα εγγεγραμένα μέλη είναι ταμειακώς τακτοποιημένα (ετήσια συνδρομή 30€).
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας μπορούν να αποσταλλούν στο email του Συλλόγου eni.eopyy@gmail.com μέχρι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Το Δ.Σ. με απόφασή του θα κάνει δεκτές και θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες που πληρούν όλα τα κριτήρια μετά από συνεδρίαση του την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμένα και ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των Εκλογών. Με απόφαση του Δ.Σ. η ετήσια συνδρομή ορίζεται στο ποσό των 30€ ενώ καταργείται το πάγιο ποσό εγγραφής των 20€.

Οι συνδρομές (30€) και τα παράβολα υποψηφιότητας (70€) μπορούν να κατατεθούν στον υπ. αριθμ. 5060-059449-291 τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR11 0172 0600 0050 6005 9449 291. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό σας, η αιτιολογία «Συνδρομή» η/και «Παράβολο» και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας. Όσοι θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ελεγκτική Επιτροπή θα πρέπει να έχουν καταθέσει στο λογαριασμό του Συλλόγου τη συνδρομή και το παράβολο μέχρι την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή οι αιτήσεις υποψηφιότητας που δεν πληρούν τα ταμειακά κριτήρια δεν θα γίνονται δεκτές από το Δ.Σ.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμμ.
Γ. Ελευθερίου                          Χρ. Παπασιδέρης

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7474184 – 6944542664

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Νοεμβρίου 2015, 22:19:23 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Νοεμβρίου 2015, 01:04:30
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με απόφασή του προκυρήσει Τακτική Γενική Συνέλευση ....

Οι Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου ....
 (ετήσια συνδρομή 30€) αφού πληρώσουν το παράβολο υποψηφιότητας το οποίο ορίστθηκε από το Δ.Σ. στο ποσό των 70€ (συνολικό ποσό συνδρομής και παράβολου 100€). only

..... η ετήσια συνδρομή ορίζεται στο ποσό των 30€ ενώ καταργείται το πάγιο ποσό εγγραφής των 20€.
...
   Πάλι καλά που έλαβα το άνω mail και θυμήθηκα την ύπαρξη της ΕΝΙΕΟΠΥΥΥΥΥΥ (ή όπως λέγεται η άχρηστη ένωση-σωματείο). Μάλλον το άνω πόνημα το βλέπω σαν μια λύση στην οικονομική και ψυχολογική ανάγκη κάποιου να είναι πρόεδρος. Άκου 70 ευρώπουλα για υποψηφιότητα!!!
   Καλή τους τύχη και ας κατέβουν και στις Εθνικές εκλογές...

  ΥΓ:  Αφού έχουν γραφεία θα έχουν και γραμματέα. Τυχερός αν πληρώνεται βέβαια... (θα έχει πήξει στη δουλειά).

23 Νοεμβρίου 2015, 14:01:59
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Πάλι καλά που έλαβα το άνω mail και θυμήθηκα την ύπαρξη της ΕΝΙΕΟΠΥΥΥΥΥΥ (ή όπως λέγεται η άχρηστη ένωση-σωματείο). Μάλλον το άνω πόνημα το βλέπω σαν μια λύση στην οικονομική και ψυχολογική ανάγκη κάποιου να είναι πρόεδρος. Άκου 70 ευρώπουλα για υποψηφιότητα!!!
   Καλή τους τύχη και ας κατέβουν και στις Εθνικές εκλογές...
   Ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί η ψηφισθείσα δείχνει αρκετή δραστηριότητα... Ίσως έκανα λάθος στα άνω απαξιωτικά σχόλια, ο χρόνος θα δείξει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report.gr

   Αλλαγή σκυτάλης στην Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) μετά από χρόνια. Τα σκήπτρα σε μια γυναίκα παρέδωσε ο επί σειρών ετών πρόεδρος της ΕΝΙ –ΕΟΠΥΥ, των ιδιωτών γιατρών δηλαδή που συνεργάζονται με τον Οργανισμό, Γιώργος Ελευθερίου.
   Μετά από αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ένωση πρόεδρος εξελέγη η Άννα Μαστοράκου. Πρόκειται για τη νυν πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αλλά και τη μοναδική γυναίκα που συμμετέχει στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Η ίδια πάντως ευχαρίστησε τους συναδέλφους της τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής της όσο και μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook.
   Να σημειωθεί πως η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είναι η ένωση που εκπροσωπεί τους χιλιάδες ιδιώτες γιατρούς που σήμερα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες με τον οργανισμό δεδομένου ότι παραμένουν απλήρωτοι για καιρό.
 
Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών το νέο ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος Μαστοράκου Άννα Πυρηνικός Ιατρός Πάτρα
Αντιπρόεδρος Κωνσταντινίδης Ιωάννης Ορθοπαιδικός Θεσσαλονίκη
Β’ Αντιπρόεδρος Γκανάς Ευάγγελος Ουρολόγος Γιαννιτσά
Γενικός Γραμματέας Παπασιδέρης Χρήστος Αγγειοχειρούργος Αθήνα
Ταμίας Δάβος Κωνσταντίνος Καρδιολόγος Αθήνα
Ειδικός Γραμματέας Γαλάνης Σπύρος Γενικός Ιατρός Κέρκυρα
Ειδικός Γραμματέας Χατζούδης Σταύρος Παθολόγος Αθήνα
Μέλος Κοσκοσάς Αρχιμήδης Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη
Μέλος Αργυράκης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος Αθήνα
Μέλος Τσαμαδός Νίκος Ορθοπαιδικός Αθήνα
Μέλος Κολλάρος Θεόδωρος Γυναικολόγος Πάτρα

Για την ελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν:
Μανάκου Νίκη
Κακαράντζα Γεωργία
Παπαδοπούλου Βασιλική

   Η νέα πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου κάλεσε τους γιατρούς που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ ή έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον Οργανισμό να εγγραφούν στην Ένωση προκειμένου να ισχυροποιηθεί περαιτέρω.
   Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να λυθούν χρόνια προβλήματα του κλάδου καθώς όπως σημειώνει η κ.Μαστοράκου: «Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προτίθεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να βελτιωθούν οι χρόνιες δυσλειτουργίες του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες δυσκολεύουν την καθημερινή ιατρική πράξη με στόχο την αποκατάσταση της επαγγελματικής και επιστημονικής ακεραιότητας του συμβεβλημένου Ιατρού και τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Λέξεις κλειδιά: ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ ΕΝ.Ι. - ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
56124 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Οκτωβρίου 2012, 18:14:47
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
17704 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2017, 00:33:01
από Ορθοπαιδικός
11 Απαντήσεις
40290 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκεμβρίου 2018, 10:36:01
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2623 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Δεκεμβρίου 2021, 23:43:37
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
823 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2024, 10:59:09
από Δ. Κουναλάκης