ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Χορήγηση φαρμάκων εκτός των ενδείξεών τους
anastasios theodoridis:
Αγαπητέ διακομιστή, ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ είναι και οι συνάδελφοι να δίνουν γνωματεύσεις και όχι κωλόχαρτα.
Εάν στείλεις για δεύτερη φορά τον ηλικιωμένο να λάβει "σωστή" γνωμάτευση από τον συνάδελφο τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι.
Και εν πάση περιπτώσει ΕΣΥ αποφασίζεις για ποιο λόγο χορηγείς ένα φάρμακο, αλλιώς δεν σε υποχρεώνει κανείς να γίνεις αντιγραφέας.
edit: Και κάτι ακόμα. στη γνωμάτευση ο ιατρός ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΆΦΕΙ το ποσοστό συμμετοχής, αυτό είναι δουλειά του ιατρού που συνταγογραφεί.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑγαπητέ διακομιστή, ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ είναι και οι συνάδελφοι να δίνουν γνωματεύσεις και όχι κωλόχαρτα.
Εάν στείλεις για δεύτερη φορά τον ηλικιωμένο να λάβει "σωστή" γνωμάτευση από τον συνάδελφο τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι.
Και εν πάση περιπτώσει ΕΣΥ αποφασίζεις για ποιο λόγο χορηγείς ένα φάρμακο, αλλιώς δεν σε υποχρεώνει κανείς να γίνεις αντιγραφέας.
edit: Και κάτι ακόμα. στη γνωμάτευση ο ιατρός ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΆΦΕΙ το ποσοστό συμμετοχής, αυτό είναι δουλειά του ιατρού που συνταγογραφεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστά, υπεύθυνος για όλα είναι ο ιατρός που εκδίδει τη συνταγή για το Ταμείο.
Όμως, ηθικά, δεν μπορώ να κόψω μια ειδική θεραπεία που δόθηκε κατόπιν οδηγίας ενός ιατρού συγκεκριμένης ειδικότητας, για μια πάθηση που δεν θα μπορούσα να διαγνώσω ή να αντιμετωπίσω εγώ.
Νομίζω όμως ότι συμφωνούμε πως ο συνάδελφος οφείλει να αναγράψει λεπτομερώς τη διάγνωση πάνω στη συνταγή του, η οποία πρέπει να είναι σύμφωνη προς τις ενδείξεις του φαρμακευτικού σκευάσματος που (μου) προτείνει προς συνταγογράφηση.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ είναι και οι συνάδελφοι να δίνουν γνωματεύσεις και όχι κωλόχαρτα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το έχω σκεφτεί κι εγώ, φίλε.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κ. Μ. Τ. που έχει γεμίσει τα χωριά της Μακεδονίας με Εξελόν, στις συνταγές της ......ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ !!!!!!!!
Μόνο αναγράφει το φαρμακευτικά σκεύασμα!!! Το οποίο "συμπτωματικά" είναι ...........το Εξελόν!!!
ΑΡΗΣ:
Ποια είναι η κ Μ.Τ.???? Και γιατί έχει προτίμηση στα χωριά μόνο? Το ξέρει ο Ιατρικός σύλλογος της περιοχής ότι ασκεί διχαστική ιατρική εξαιρώντας από τις ικανότητές της τους πληθυσμούς των πόλεων?
EzeΤΡΟΛ:
Υποθέτω ότι έχει κάνει εξίσου "καλή δουλειά" και στα αστικά κέντρα, απλά εγώ βλέπω πληθυσμούς της υπαίθρου.
Είναι τυπική η μεθόδευσή της για να μην αφήνει "ίχνη" σκορπίζοντας παντού η ίδια τη διάγνωση "Ν. Αλτσχάιμερ":
Γράφει μόνο το όνομα του ασφαλισμένου και από κάτω ...tts Exelon! Έτσι απλά, χωρίς διάγνωση!
Με αυτό τον τρόπο, πετάει το μπαλάκι στον δύσμοιρο ιατρό του Κ.Υ. ή του Π.Ι., ο οποίος ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να βάλει αυτός τη διάγνωση "Ν. Αλτσχάιμερ", γιατί αλλιώς ο ασφαλισμένος πρέπει να πληρώσει το Εξελόνι κατά 100%!
Και αν βρεθεί κανείς ιατρός που να αρνηθεί να παίξει τη συμπαιγνία, τότε γίνεται εχθρός, ανεπιθύμητος, παλιάνθρωπος, αρχ@@@ι, γ... την πανακ....... του, το σπίτι του μέσα που τον πέταζε, κ.λπ., κ.λπ. (ο ιατρός τρώει βρίσιμο για κάνα 10λεπτο), κατόπιν αναφορές στον Δ/ντη, στο Νοσοκομείο, "Πάρ΄τε τον από δώ, δεν ξέρει τί του γίνεται, δεν συνεργάζεται, δεν μας γράφει ...φάρμακα!"
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση