Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 10:48:14

Αποστολέας Θέμα: Φεύγει η γιατρός από το Καστελόριζο;  (Αναγνώστηκε 150983 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Αυγούστου 2013, 19:49:12
Αναγνώστηκε 150983 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και πριν καλά-καλά να στεγνώσει το μελάνι από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την τοποθέτηση της γιατρού στο Καστελόριζο, ήρθε νωρίς το πρωί η πληροφορία στο VERENA απο το ακριτικό νησί ότι η γιατρός μάλλον δεν πρόκειται να μείνει για πολύ...Αν επιβεβαιωθεί η εν λόγω πληροφορία θα μιλάμε για απόλυτο φιάσκο αυτό που έγινε τη περασμένη Τετάρτη στο ακριτικό νησί με την κυβερνητική κουστωδία υπό τον υπουργό υγείας Αδωνι Γεωργιάδη που εγκατέστησε με κάθε ...μεγαλοπρέπεια τη γιατρό και υποτίθεται έδωσε λύση στο πρόβλημα...Την παραπάνω φημολογία ήρθαν δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Αχλαδιώτη να επιβεβαιώσουν δια της πλαγίας οτι υπάρχει θέμα. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Αχλαδιώτη για να διαπιστώσουμε αν υφίσταται πράγματι πρόβλημα και διαβάστε τι μας είπε: "Το Καστελόριζο θέλει γιατρό γενικής ιατρικής και όχι πνευμονολόγο. Μόνο έτσι θα λυθεί το ζήτημα που έχουμε". Η εν λόγω γιατρός είναι πνευμονολόγος...Όπως μάθαμε η ειδικότητα αυτή προϋποθέτει και γνώσεις παθολογίας οπότε λογικά δεν θα έπρεπε να τίθεται ως θέμα απο τον δήμαρχο του νησιού...προχωρήσαμε το ρεπορτάζ μας και μιλήσαμε με τον γιατρό Γιάννη Μυροφόρου ο οποίος είχε μεταβεί απο τη Ρόδο και λογικά μετά την έλευση της νέας γιατρού θα έπρεπε να είχε ήδη επιστρέψει στη Ρόδο.Τον ρωτήσαμε γιατί δεν έχει επιστρέψει στη Ρόδο και εν τέλει αν υπάρχει πρόβλημα.Εκείνο που μας είπε σηκώνει πολλές ερμηνείες..."Δεν μου επιτρέπεται να εγκαταλείψω το νησί στη τύχη του"! Απο τα παραπάνω εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα οτι υπάρχει θέμα με την γιατρό τέσσερις μόλις μέρες μετά την εγκατάσταση της απο την κυβερνητική κουστωδία...Επιπλέον πληροφορηθήκαμε οτι η ΔΥΠΕ φέρεται να ψάχνει γιατρό για την αντικατάσταση της πνευμονολόγου απο την περασμένη Πέμπτη...Λέτε να επιβεβαιωθεί η γνωστή ρήση οτι " όλα τα θαύματα κρατούν τρεις μέρες;"

Βέβαια η ίδια δηλώνει γενική ιατρός - πνευμονολόγος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μεταξύ άλλων:
Η ίδια, πάντως, δηλώνει ότι δεν αισθάνεται το «ειδικό βάρος» που εξ ορισμού της προσδίδουν οι κάτοικοι του νησιού. «Προφανώς και θα ήμουν περισσότερο συγκρατημένη εάν είχα τοποθετηθεί για το αγροτικό μου ή εάν ήμουν νέα ειδικευμένη ιατρός. Ωστόσο, μετρώ 20 χρόνια ως γενική ιατρός και ως πνευμονολόγος. Θεωρώ ότι η εμπειρία μου και η κατάρτισή μου θα με βοηθήσουν να φέρω εις πέρας τα περιστατικά» λέει η κυρία Καρατσάμη.

Και για του λόγου το αληθές στην Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος διαφήμιση προσδιορίζεται ως πνευμονολόγος, στη Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ως ιατρός στην ειδικότητα "γενική ιατρική" και στην Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ως ιατρός στην ειδικότητα "ιατρός" ( μάλιστα στην τρίτη ενώ υπάρχουν οι ειδικότητες "γενική ιατρική" και πνευμονολογία)!
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Αυγούστου 2013, 20:49:57 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

19 Αυγούστου 2013, 09:35:40
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βρέθηκε τελικά γιατρός Γενικής Ιατρικής η οποία με αίτησή της μετακινείται για 3 μήνες στο Καστελόριζο (ημερομηνία απόφασης 13-8-13)

19 Αυγούστου 2013, 12:52:52
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βρέθηκε τελικά γιατρός Γενικής Ιατρικής η οποία με αίτησή της μετακινείται για 3 μήνες στο Καστελόριζο (ημερομηνία απόφασης 13-8-13)

Άραγε η  μετακίνηση γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Ιατρού η κληρώθηκε?

19 Αυγούστου 2013, 12:56:40
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Βιάστηκα. Προφανώς το ζήτησε η ίδια η συνάδελφος.

Το αριθμ. πρωτ. Γ. Ε.Κ.ΕΠ.Υ./2191/6-8-2013 έγγραφο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) με συνημμένο την αίτηση μετακίνησης της ιατρού,
Κ. Αλεβίζου Σταυρούλας, Επιμελήτριας Β΄ ΕΣΥ, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής στο ΠΠΙ
Καστελόριζου (ΜΕΓΙΣΤΗΣ).

19 Αυγούστου 2013, 17:34:58
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Από το έγγραφο της μετακίνησης:
"Η δαπάνη μισθοδοσίας της ιατρού θα καλύπτεται από το Νοσοκομείο προέλευσης.
Οι δαπάνες μετακίνησης, παραμονής και εκτός έδρας αποζημίωσης της προαναφερόμενης ιατρού , θα καλυφθούν από το ΓΝ ΡΟΔΟΥ «Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»."

Τις εφημερίες ποιος θα τις πληρώνει; Δε βλέπω κάποια αναφορά!

Είμαι πολύ περίεργος να δω τι γράφει αυτό το έγγραφο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. (έψαξα αλλά δεν το βρήκα). Λέτε να ανέφερε κίνητρα;
Άραγε η εγκατάσταση της (νέας) γιατρού θα γίνει πάλι συνοδεία Υπουργού, προέδρου ΙΣΑ, ΥΠΕάρχη, Περιφερειάρχη κλπ;
Και η πνευμονολόγος/γενικός ιατρός που "διόρισε ο Άδωνις" πριν ένα μήνα (με την παραπάνω κουστωδία) και στο στριμωξίδι για την αναμνηστική φωτογραφία παραλίγο να τη βγάλουν εκτός πλάνου, τι έγινε;








« Τελευταία τροποποίηση: 19 Αυγούστου 2013, 17:50:25 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Αυγούστου 2013, 05:56:23
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Για όποιον εδιαφέρεται στο νόμο 2920/2001 ΦΕΚ Α 131 27/6/2001 άρθρο 15 παρ.10 η 4μηνη κατ' ελάχιστον απόσπαση σε Νοσοκομεία νησιωτικών περιοχών
είναι δυνατή για Επιμελητές Α και Διευθυντές ΕΣΥ μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου γιατρού. Στο ίδιο άρθρο καθορίζεται και το κίνητρο. Απαραίτητη
προυπόθεση πάντως ο βαθμός Α ή Διευθυντής. Πρόσφατα Επιμελητής Β επικαλέσθηκε αυτόν το νόμο για απόσπαση σε νησί και η αίτηση του απορρίφθηκε
λόγω βαθμού παρά τις συνεχείς και επίμονες παροτρύνσεις των τοπικών Φορέων του νησιού.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Αυγούστου 2013, 15:04:13 από Πατρωνάκης Μάνος »

20 Αυγούστου 2013, 16:33:24
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

timex


Είμαι περίεργη πόσα θα είναι τα εκτός έδρας...

9 Ιανουαρίου 2014, 23:34:55
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τελικά ούτε πνευμονολόγος-γενικός γιατρός (φώτο), ούτε η παραπάνω αποσπασμένη γενική γιατρός (που λογικά έληξε η απόσπασή της), ούτε στρατιωτικός, ούτε στρατιώτης ιατρός (κάποτε έγραφαν και για στρατιώτη φαρμακοποιό). Ένας διευθυντής στο ΚΥ του νησιού αποσπασμένος (άραγε με ποιου απόφαση;)  στο Βύρωνα. Τελικά ένας μόνο αγροτικός που συνοδεύει νεκρούς με το ελικόπτερο!

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη πριν από λίγες ημέρες και δείχνει σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια την εγκατάλειψη των νησιών αλλά και τη γραφειοκρατία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ανήμερα τα Φώτα ο υπουργός Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος αποφάσισε να πάει στο ακριτικό Καστελόριζο. Ο κ. Αβραμόπουλος διαθέτει από το παρελθόν σταθερούς δεσμούς με το Καστελόριζο και όταν συνάντησε τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνη Γεωργιάδη (φωτογραφία) στο Προεδρικό Μέγαρο ανήμερα την Πρωτοχρονιά τον προσκάλεσε και αυτόν να πάνε μαζί. Αλλο που δεν ήθελε ο Αδωνις. Για να πάνε όμως στο Καστελόριζο έπρεπε να επιστρατευθεί ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (CJ 27 Spartan) που θα προσγειωνόταν στη Ρόδο και από τη Ρόδο ένα γιγαντιαίο ελικόπτερο  Σινούκ που θα προσγειωνόταν στο Καστελόριζο.

Ως εδώ καλά, θα πείτε, αφού καλό είναι δύο υπουργοί (ήταν μαζί τους και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος) που θυμήθηκαν το Καστελόριζο χρονιάρες ημέρες. Ο δήμαρχος του νησιού κ. Γ. Αχλαδιώτης, ο οποίος τους υποδέχθηκε δόξη και τιμή, απειλεί όμως σήμερα τον υπουργό Υγείας και κάθε άλλον υπεύθυνο με μήνυση. Τι είχε συμβεί; Την επομένη (7 Ιανουαρίου) ένας 57χρονος κάτοικος του Καστελόριζου υπέστη έμφραγμα. Δεν υπήρχε γιατρός στο νησί και οι συγγενείς του δεν ξέρουν τι να κάνουν. Υστερα από πολλά τηλεφωνήματα και παρακάλια αποστέλλεται ένα ελικόπτερο από τη Ρόδο για να τον μεταφέρει στο Νησί των Ιπποτών. Ωσπου να γίνουν οι ρυθμίσεις για να πετάξει το ελικόπτερο ο ασθενής πέθανε. Και όταν το ελικόπτερο προσγειώνεται, φθάνει χωρίς να έχει... γιατρό στο πλήρωμά του. Ετσι αναγκάζεται ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου να συνοδεύσει τον νεκρό πλέον στη Ρόδο. Ενώ πετούσαν προς τη Ρόδο συμβαίνει ένα τροχαίο ατύχημα στο Καστελόριζο και ένας κάτοικός του τραυματίζεται σοβαρά. Πού ήταν ο γιατρός για να τον περιθάλψει; Πουθενά. Επειτα από ώρα διαπίστωσαν ότι ο γιατρός του πολυϊατρείου του ακριτικού νησιού είχε βάλει μέσο και αποσπάστηκε στον... Βύρωνα.

Ο εν λόγω γενικός γιατρός γνώριζε έναν υπουργό και κατάφερε να φύγει με απόσπαση από το Καστελόριζο. Τι να έκανε χειμωνιάτικα στο Καστελόριζο; Οι συγγενείς του τραυματία επάνω στην απελπισία τους (ο τραυματισμένος έχανε πολύ αίμα) τον έβαλαν σε ένα καραβάκι και τον μετέφεραν «απέναντι» στην Τουρκία. Και εκεί τους περίμενε μια έκπληξη. Οι Τούρκοι όχι μόνο είχαν έτοιμο ασθενοφόρο αλλά το συνόδευσαν ως το νοσοκομείο αστυνομικοί μοτοσικλετιστές. Ο τραυματίας σώθηκε χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Την ημέρα που έφθαναν οι δύο υπουργοί όμως στο Καστελόριζο ο δήμαρχος του νησιού τους είχε παρακαλέσει να κοιτάξουν τα θέματα υγείας στο νησί. Και ο Αδωνις πετάχτηκε και είπε: «Μην  ανησυχείς, τα έχω όλα ρυθμισμένα». Αυτός είναι και ο λόγος που τώρα θα αντιμετωπίσει, όπως και άλλοι, τη μήνυση του δημάρχου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιανουαρίου 2014, 23:37:34 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

10 Ιανουαρίου 2014, 09:26:05
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Γιατί όταν οι δήμαρχοι των ακριτικών νησιών παραπονούνται εισπράττουν την απάντηση ότι λαϊκίζουν;
Με τη λογική που έχουμε, κάποια στιγμή (φευ...) οι ίδιοι οι νησιώτες θα φτάσουν να ζητήσουν επίσημα (διότι ανεπίσημα το έχουν κάνει εδώ και καιρό) την προστασία από τη γείτονα Τουρκία.
Τι θα αντιτάξουμε τότε;
Τον... πατριωτισμό μας;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Ιανουαρίου 2014, 14:57:26
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



 Ετσι αναγκάζεται ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου να συνοδεύσει τον νεκρό πλέον στη Ρόδο.



Δημοσιογραφική γκάφα μου μυρίζει.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2014, 15:00:00 από thepap »

10 Ιανουαρίου 2014, 18:47:16
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ετσι αναγκάζεται ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου να συνοδεύσει τον νεκρό πλέον στη Ρόδο.

Δημοσιογραφική γκάφα μου μυρίζει.

Δημοσιογραφική άγνοια μάλλον και υπερβολή.
Παράθεση
ην επομένη (7 Ιανουαρίου) ένας 57χρονος κάτοικος του Καστελόριζου υπέστη έμφραγμα. Δεν υπήρχε γιατρός στο νησί και οι συγγενείς του δεν ξέρουν τι να κάνουν. Υστερα από πολλά τηλεφωνήματα και παρακάλια αποστέλλεται ένα ελικόπτερο από τη Ρόδο για να τον μεταφέρει στο Νησί των Ιπποτών. Ωσπου να γίνουν οι ρυθμίσεις για να πετάξει το ελικόπτερο ο ασθενής πέθανε. Και όταν το ελικόπτερο προσγειώνεται, φθάνει χωρίς να έχει... γιατρό στο πλήρωμά του. Ετσι αναγκάζεται ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου να συνοδεύσει τον νεκρό πλέον στη Ρόδο.
Μα όπως λέει παρακάτω, υπήρχε ο αγροτικός. Ποιος γιατρός δεν υπήρχε; Και καρδιολόγος να υπήρχε στο νησί, θα κρατούσε εκεί το έμφραγμα; Αν ήρθε στρατιωτικό ελικόπτερο (κι όχι του ΕΚΑΒ) γιατί παραξενεύεται ο δημοσιογράφος που δεν είχε γιατρό; Συνοδεύει ο γιατρός του νησιού και για την επιστροφή του "έχει ο Θεός".

Πιθανότερο σενάριο να εξέπνευσε ο ασθενής λίγο πριν την άφιξη του ελικοπτέρου, να άρχισε ΚΑΡΠΑ ο αγροτικός και να επέλεξαν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα με τη διακομιδή στη Ρόδο. Ή να συνέβη  εν πτήσει. Διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να παραλάβει το ελικόπτερο το νεκρό ή να συνοδεύσει ο γιατρός.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2014, 18:55:17 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

10 Ιανουαρίου 2014, 19:51:12
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......στο Καστελόριζο ο δήμαρχος του νησιού τους είχε παρακαλέσει να κοιτάξουν τα θέματα υγείας στο νησί. Και ο Αδωνις πετάχτηκε και είπε: «Μην  ανησυχείς, τα έχω όλα ρυθμισμένα».
   Ναι όντως ο τηλευπουργός το ρύθμισε:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


 Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, 03:07
Εγκαινιάστηκαν την Πέμπτη στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού δύο υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες και ένας αξονικός τομογράφος, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
    Τα εγκαίνια σηματοδοτούν την έναρξη του εθνικού προγράμματος αγωγής-προαγωγής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, το οποίος πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
    Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες προσφέρουν πρόσβαση σε γυναικολόγο, διαιτολόγο, καρδιολόγο, οδοντίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, πνευμονολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο και επιπλέον περιλαμβάνουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, καθώς περιέχουν συγκρότημα ψηφιακού μαστογράφου, φορητό μηχάνημα ακτινογραφίας και συγκρότημα οστικής πυκνότητας .
    Οι δύο μονάδες θα ξεκινήσουν το "ταξίδι" τους στις 17 Ιανουαρίου, από το Καστελόριζο, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του ακριτικού νησιού να λάβουν πληθώρα ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες επισκέψεις σε Αμοργό, Κάσο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Φολέγανδρο και Σίκινο κατά τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του προγράμματος.
     Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να καλύψει σε πέντε χρόνια τις ιατροδιαγνωστικές ανάγκες 55.000 περίπου πολιτών όλων των ηλικιών, σε 35 νησιά και παραμεθόριες περιοχές, σε όλη την επικράτεια.
   Ερχόμαστε σήμερα να δείξουμε το καλό πρόσωπο της Ελλάδας, σε μια εποχή που όλοι εμμένουν να προβάλλουν τα στραβά της χώρας μας, υπογράμμισε κατά το χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας, ότι η χώρα μας προχωράει, έχει κατακτήσεις και ήρθε η ώρα να δείξουμε και αυτά.
    «Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και εδώ με τη συνεργασία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» πετυχαίνουμε κάτι πρωτόγνωρο. Για πρώτη φορά θα έχουμε δύο κινητές μονάδες που τα επόμενα πέντε χρόνια θα γυρνούν όλα τα νησιά της χώρας -τα μικρά νησιά, τα άγονα νησιά που δεν έχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας σήμερα- ώστε στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής να εξετάζεται όλος ο πληθυσμός και έτσι να μπορούμε να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς, όπως συνήθως γίνεται σε αυτή τη χώρα, είπε ο υπουργός.
   Ερωτηθείς για το ένα ευρώ ανά συνταγή που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ο κ. Γεωργιάδης, είπε, ότι «το ένα ευρώ ισχύει ήδη από χθες. Μη λέω και μεγάλες κουβέντες αλλά η αλήθεια είναι, ότι τα μέτρα που ψηφίζουμε, καλό είναι να μην ξηλώνονται».
    «Το Εθνικό Πρόγραμμα Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας παρουσιάζει δύο καινοτόμα για την Ελλάδα χαρακτηριστικά: αφενός προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες και αφετέρου συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης του "υγειονομικού αποκλεισμού" των κατοίκων των παραμεθόριων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας. Αυτά τα δύο στοιχεία καθιστούν τη σχετική δωρεά του Ιδρύματος ουσιαστική, απαραίτητη και καίριας σημασίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης κοινωνικο-οικονομικής κρίσης που, μεταξύ άλλων, έχει πλήξει σοβαρά και τον τομέα της Υγείας» ανέφερε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
     «Το οδοιπορικό υγείας που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες οι δύο σύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δεν ανταποκρίνεται μόνο στους στόχους της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) (Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας που ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού) για υλοποίηση προγραμμάτων υγειονομικής φροντίδας σε κατοίκους νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά απαντά ταυτόχρονα στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας υγεία, επεσήμανε ο Φώτης Σερέτης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΜΥ ΑΕ.
    Η συγκεκριμένη δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, να διαθέσει 100.000.000 ευρώ, επιπλέον των υπόλοιπων και συνεχιζόμενων δράσεών του στην Ελλάδα και παγκόσμια, με σκοπό την παροχή ανακούφισης για την αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης

10 Ιανουαρίου 2014, 22:34:29
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......στο Καστελόριζο ο δήμαρχος του νησιού τους είχε παρακαλέσει να κοιτάξουν τα θέματα υγείας στο νησί. Και ο Αδωνις πετάχτηκε και είπε: «Μην  ανησυχείς, τα έχω όλα ρυθμισμένα».
   Ναι όντως ο τηλευπουργός το ρύθμισε:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


 Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, 03:07
Εγκαινιάστηκαν την Πέμπτη στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού δύο υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες και ένας αξονικός τομογράφος, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
    Τα εγκαίνια σηματοδοτούν την έναρξη του εθνικού προγράμματος αγωγής-προαγωγής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, το οποίος πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
    Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες προσφέρουν πρόσβαση σε γυναικολόγο, διαιτολόγο, καρδιολόγο, οδοντίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, πνευμονολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο και επιπλέον περιλαμβάνουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, καθώς περιέχουν συγκρότημα ψηφιακού μαστογράφου, φορητό μηχάνημα ακτινογραφίας και συγκρότημα οστικής πυκνότητας .
    Οι δύο μονάδες θα ξεκινήσουν το "ταξίδι" τους στις 17 Ιανουαρίου, από το Καστελόριζο, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του ακριτικού νησιού να λάβουν πληθώρα ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες επισκέψεις σε Αμοργό, Κάσο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Φολέγανδρο και Σίκινο κατά τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του προγράμματος.
     Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να καλύψει σε πέντε χρόνια τις ιατροδιαγνωστικές ανάγκες 55.000 περίπου πολιτών όλων των ηλικιών, σε 35 νησιά και παραμεθόριες περιοχές, σε όλη την επικράτεια.
   Ερχόμαστε σήμερα να δείξουμε το καλό πρόσωπο της Ελλάδας, σε μια εποχή που όλοι εμμένουν να προβάλλουν τα στραβά της χώρας μας, υπογράμμισε κατά το χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας, ότι η χώρα μας προχωράει, έχει κατακτήσεις και ήρθε η ώρα να δείξουμε και αυτά.
    «Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και εδώ με τη συνεργασία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» πετυχαίνουμε κάτι πρωτόγνωρο. Για πρώτη φορά θα έχουμε δύο κινητές μονάδες που τα επόμενα πέντε χρόνια θα γυρνούν όλα τα νησιά της χώρας -τα μικρά νησιά, τα άγονα νησιά που δεν έχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας σήμερα- ώστε στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής να εξετάζεται όλος ο πληθυσμός και έτσι να μπορούμε να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς, όπως συνήθως γίνεται σε αυτή τη χώρα, είπε ο υπουργός.
   Ερωτηθείς για το ένα ευρώ ανά συνταγή που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ο κ. Γεωργιάδης, είπε, ότι «το ένα ευρώ ισχύει ήδη από χθες. Μη λέω και μεγάλες κουβέντες αλλά η αλήθεια είναι, ότι τα μέτρα που ψηφίζουμε, καλό είναι να μην ξηλώνονται».
    «Το Εθνικό Πρόγραμμα Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας παρουσιάζει δύο καινοτόμα για την Ελλάδα χαρακτηριστικά: αφενός προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες και αφετέρου συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης του "υγειονομικού αποκλεισμού" των κατοίκων των παραμεθόριων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας. Αυτά τα δύο στοιχεία καθιστούν τη σχετική δωρεά του Ιδρύματος ουσιαστική, απαραίτητη και καίριας σημασίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης κοινωνικο-οικονομικής κρίσης που, μεταξύ άλλων, έχει πλήξει σοβαρά και τον τομέα της Υγείας» ανέφερε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
     «Το οδοιπορικό υγείας που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες οι δύο σύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δεν ανταποκρίνεται μόνο στους στόχους της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) (Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας που ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού) για υλοποίηση προγραμμάτων υγειονομικής φροντίδας σε κατοίκους νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά απαντά ταυτόχρονα στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας υγεία, επεσήμανε ο Φώτης Σερέτης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΜΥ ΑΕ.
    Η συγκεκριμένη δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, να διαθέσει 100.000.000 ευρώ, επιπλέον των υπόλοιπων και συνεχιζόμενων δράσεών του στην Ελλάδα και παγκόσμια, με σκοπό την παροχή ανακούφισης για την αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης

Γιατί άραγε να απαγορεύεται η πλανόδια ιατρική αφού είναι τόσο ευεργετική;;;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Ιανουαρίου 2014, 22:48:49
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Οι δύο μονάδες θα ξεκινήσουν το "ταξίδι" τους στις 17 Ιανουαρίου, από το Καστελόριζο, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του ακριτικού νησιού να λάβουν πληθώρα ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες επισκέψεις σε Αμοργό, Κάσο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Φολέγανδρο και Σίκινο κατά τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του προγράμματος.
     Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να καλύψει σε πέντε χρόνια τις ιατροδιαγνωστικές ανάγκες 55.000 περίπου πολιτών όλων των ηλικιών, σε 35 νησιά και παραμεθόριες περιοχές, σε όλη την επικράτεια.

Έχουμε και λέμε:
35 νησιά σε 5 χρόνια μας κάνει 7 νησιά τη χρονιά
Την πρώτη χρονιά έχουμε Καστελόριζο, Αμοργό, Κάσο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Φολέγανδρο και Σίκινο σύνολο 7 άρα "κλείσαμε" για το 2014. Οι κάτοικοι των ανωτέρω νησιών θα ξαναδούν επίσκεψη της συγκεκριμένης μονάδας το 2019 (λέμε τώρα) αν αποφασίσει το ίδρυμα Νιάρχος να ξανακάνει δωρεά.
Και κάτι τελευταίο:
Αφού
Παράθεση
Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες προσφέρουν πρόσβαση σε γυναικολόγο, διαιτολόγο, καρδιολόγο, οδοντίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, πνευμονολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο
το σύστημα ονομάζεται
Παράθεση
Εθνικό Πρόγραμμα Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας
και
Παράθεση
Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
γιατί πολλές από τις παραπάνω ειδικότητες δεν τις θεωρεί απαραίτητες στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας που σχεδιάζει;
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2014, 22:50:34 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

2 Αυγούστου 2014, 19:49:18
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Διαβάστε τα σχόλια αναγνωστών στο τέλος του άρθρου. Μερικά είναι σπαρταριστά. Τελικά εκείνη η "μόνιμη" πνευμονολόγος που πήγε με τυμπανοκρουσίες με το Άδωνι και τον Πατούλη, τι έγινε;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο ακριτικό Καστελόριζο βρέθηκε για μία μέρα ο Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (05/07) για τον εορτασμό των 60ων γενεθλίων του ομογενή κροίσου Άντριου Λιβέρη. Η επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στο νησί ήταν μεν ιδιωτική, ωστόσο ο κ. Σαμαράς είχε αρκετές συναντήσεις με εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά τις οποίες ενημερώθηκε για αρκετά θέματα που «καίνε» τους κατοίκους.

Όπως το ότι στο Καστελόριζο δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός και ότι το κενό καλύπτεται με την απόσπαση γιατρών από το νοσοκομείο της Ρόδου κάθε 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Αχλαδιώτη, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την Δευτέρα (07/07) θα διευθετήσει το θέμα.

Εκτός από τον κ. Σαμαρά και την σύζυγό του, το νησί κατέκλυσαν για τα γενέθλια του Άντριου Λιβέρη, συμβούλου του Μπάρακ Ομπάμα και προέδρου της The Dow Chemical Company, επιχειρηματίες από το Μεξικό, την Αμερική και την Ευρώπη.

Για την διαμονή των καλεσμένων, ο ομογενής κροίσος είχε νοικιάσει ξενοδοχεία ενώ ορισμένοι διανυκτέρευσαν στις τέσσερις θαλαμηγούς, που είχαν καταπλεύσει στο νησί.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
10 Απαντήσεις
12548 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιανουαρίου 2023, 17:37:47
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
54354 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Δεκεμβρίου 2012, 17:02:42
από ΧρήστοςΒ
4 Απαντήσεις
5644 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιουλίου 2013, 21:51:49
από ΑΡΗΣ
1 Απαντήσεις
4762 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαρτίου 2014, 13:37:56
από Denominator
0 Απαντήσεις
8787 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2022, 22:59:42
από Argirios Argiriou