ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Αντιμετώπιση υπερτασικής κρίσης

<< < (2/5) > >>

thepap:
μπορείς να του ρίξεις λίγο την πίεση , όχι απότομα με υπογλώσσια νιφεδιιπίνη  που έκαναν παλιά.
Δεν υπάρχει λόγος να πάει σε νοσοκομείο μόνο για το 200 πίεση.

deleteduser:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλό είναι να γράφουμε και την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος των κειμένων, όταν δεν είναι δικά μας ή έστω τροποποιημένα.

Ευχαριστώ

--- Τέλος παράθεσης ---

Ειναι απο τις σημειωσεις μου για μαθηματα υπερτασης που έκανα προ ετών. Η αρχικη εκδοχή (10 μυθοι για την υπερταση) ηταν απο μαθηματα της ΓΠΠ κλινικης του Σωτηρια. Η extended version εχει μάλλον την ιδια πηγή ή την εταιρεια μελετης της υπερτασης - χωρις να είμαι βεβαιος.

ΥΓ Εξακολουθω να θεωρω το παραπανω σχολιο περιττο, καθως δεν είμαι βεβαιος για την πηγη, το κείμενο ειναι πολυ διαδεδομενο και η γνωση που περιεχει γενικα αποδεκτη. Οσον αφορά στο σχολιο σου medicus ταλανίζομαι να το θεωρησω απο τυπολατρικο ως δηκτικο και υπαινικτικό. Η αυθαιρετη εκλογη ενος site μιας εταιρειας εναλλακτικης ιατρικης μεταξυ δεκα περιπου site στην στις 2 πρωτες σελιδες αναζητησης στο google εχω της αισθηση οτι προσπαθεί να υποβαθμίσει και τον γραφοντα και το περιεχόμενο. Μια απλή ερωτηση για την προελευση του κειμενου θα ηταν πιο κοσμια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςμπορείς να του ρίξεις λίγο την πίεση

--- Τέλος παράθεσης ---

Διαφωνω με την προσεγγιση αυτή. Το χαμηλο ποσοστο ρυθμισης της ΑΠ στην Ελλαδα οφείλεται σε μεγαλο βαθμο κατα τη γνωμη μου (και αλλων που δε δυναμαι συνοπτικά να αναφερω, σας υποσχομαι όμως ότι θα το ψαξω και θα επισυναψω σχετικό κατάλογο) στην περιστασιακή χρηση αντιυπερτασικων αναλογαμε το υψος της πιεσης. Η μαζική πλειοψηφια των γιατρών συστηνει μια τετοια συμπεριφορα. Χορηγώντας εκεινη τη στιγμή καποια επιπλεον δοση φαρμακου επικροτουμε αμεσα αυτη την αυτορρυθμιση και έμμεσα την προσελευση του στο ιατρειο /ΚΥ. Μπορούμε καλλιστα - αν θεωρουμε οτι απαιτειται ταχεια ρυθμιση της αγωγής - να τροποποιησουμε/αρχισουμε την αγωγή του την επόμενη μερα και σε συστηματική βαση

thepap:
Συμφωνούμε. Η έκφραση μπορείς να του ρίξεις την πίεση δεν σημαίνει ότι επιβάλεται.
Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ μια βενζοδιαζεπίνη και εξηγώ στον ασθενή αυτά ακριβώς που αναφέρετε.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυμφωνούμε. Η έκφραση μπορείς να του ρίξεις την πίεση δεν σημαίνει ότι επιβάλεται.
Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ μια βενζοδιαζεπίνη και εξηγώ στον ασθενή αυτά ακριβώς που αναφέρετε.

--- Τέλος παράθεσης ---
Η βενζοδιαζεπίνη είναι μία πολύ καλή λύση, ειδικά για τους ασθενείς που άκουσαν ότι "πρέπει να ρίξουν άμεσα την πίεσή τους"...

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλό είναι να γράφουμε και την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος των κειμένων, όταν δεν είναι δικά μας ή έστω τροποποιημένα.

Ευχαριστώ

--- Τέλος παράθεσης ---

Ειναι απο τις σημειωσεις μου για μαθηματα υπερτασης που έκανα προ ετών. Η αρχικη εκδοχή (10 μυθοι για την υπερταση) ηταν απο μαθηματα της ΓΠΠ κλινικης του Σωτηρια. Η extended version εχει μάλλον την ιδια πηγή ή την εταιρεια μελετης της υπερτασης - χωρις να είμαι βεβαιος.

ΥΓ Εξακολουθω να θεωρω το παραπανω σχολιο περιττο, καθως δεν είμαι βεβαιος για την πηγη, το κείμενο ειναι πολυ διαδεδομενο και η γνωση που περιεχει γενικα αποδεκτη. Οσον αφορά στο σχολιο σου medicus ταλανίζομαι να το θεωρησω απο τυπολατρικο ως δηκτικο και υπαινικτικό. Η αυθαιρετη εκλογη ενος site μιας εταιρειας εναλλακτικης ιατρικης μεταξυ δεκα περιπου site στην στις 2 πρωτες σελιδες αναζητησης στο google εχω της αισθηση οτι προσπαθεί να υποβαθμίσει και τον γραφοντα και το περιεχόμενο. Μια απλή ερωτηση για την προελευση του κειμενου θα ηταν πιο κοσμια.

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλημέρα κύριε Βασιλείου.

(προσπαθεί να υποβαθμίσει και τον γραφοντα και το περιεχόμενο)
Θα ήθελα, πρώτα απ'όλα, να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είχα καμμία πρόθεση να σας προσβάλω, πολύ δε περισσότερο να σας μειώσω ως προσωπικότητα και επιστήμονα. Εάν προκάλεσα, άθελα, το αντίθετο σας ζητώ ειλικρινά(και όχι τυπικά) συγγνώμη.

(αυθαιρετη εκλογη ενος site)
Στην αναζήτηση της πηγής, μέσω Google, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχω παραθέσει ήταν πρώτη στα αποτελέσματα. Γι'αυτό και, μόνο γι'αυτό, την έβαλα στην διασύνδεση της ανακοίνωσής μου.

(θεωρω το παραπανω σχολιο περιττο)
Πιστεύω, και νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι τέτοια σοβαρά κείμενα χρήζουν λεπτομερή καταγραφή των πηγών προκειμένω να μην εμφανίζονται ως δογματικά.

(το κείμενο ειναι πολυ διαδεδομενο και η γνωση που περιεχει γενικα αποδεκτη), (ηταν απο μαθηματα της ΓΠΠ κλινικης του Σωτηρια)
Λυπάμαι, αλλά δεν μπαίνω ούτε καν στην διαδικασία να αξιολογήσω ή να κρίνω μία άποψη η οποία απλά είναι "διαδεδομένη" ή έχει σαν πηγή τις σημειώσεις μαθημάτων κάποιου ιδρύματος. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι δεν συμφωνώ με τις απόψεις, απλώς δεν θεωρώ επιστημονική τεκμηρίωση τα παραπάνω. Για αυτό προσπάθησα να αναζητήσω την, επιστημονικά, ορθή οδό τεκμηρίωσης.

Θεωρώ ότι κάλυψα τις απορίες σας και ζητώ και πάλι συγγνώμη για το όποιο άκομψο ή υποτιμητικό σχόλιο, που σίγουρα δεν έγινε επί τούτω.

Σας ευχαριστώ.  

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση