Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Ποια είναι η νομική ευθύνη ενός φαρμακοποιού;

<< < (4/5) > >>

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Γατακια Καναδοι, εδώ στην Ελλαδαρα τα κάνουμε όλα αυτά και παραπάνω, και μάλιστα nationwide...
--- Τέλος παράθεσης ---

Υπερβολές.
Οι Καναδοί (και οι Αμερικανοί) φαρμακοποιοί έχουν by default κλινική εκπαίδευση. Οι Έλληνες όχι. Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, προς το παρόν.

--- Τέλος παράθεσης ---

Φίλε Διαμαντή,
παρά την περιορισμένη κλινική εμπειρία μου, θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ ειδικά σε αυτό..

Εννοείται, το αυθόρμητο, έως και τραβηγμένο παραπάνω σχόλιό μου,  ;)
επ'ουδενί, δεν στόχευε εσένα...   

Diamantius:
Μα δεν το εξέλαβα προσωπικά, μην ανησυχείς :)

Δ. Κουναλάκης:
Τελικά, στην ΕΛΛΑΔΑ υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτά που έγραψα στο πρώτο μήνυμα;

Diamantius:
Σύμφωνα με το Π.Δ. 121/08, ο φαρμακοποιός έχει υποχρέωση να εκτελεί ό,τι UFO συνταγή του έρχεται, αρκεί να βγαίνει ο πολλαπλασιασμός [χάπια*δοσολογία*ημέρες του μήνα].
Αν πιάσει το μάτι του αλληλεπίδραση ή αντένδειξη ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει νομική ευθύνη να κάνει τίποτα. Επαφίεται στην καλή του την ψυχή ή στη διάθεση να ακούσει τις ειρωνείες του γιατρού από το τηλέφωνο, στο 90% των περιπτώσεων.

Δ. Κουναλάκης:
Έχεις δίκιο Διαμαντή. Αυτό όμως δεν είναι λοβοτομή για ένα φαρμακοποιό που θέλει να κάνει αυτά που έχει μάθει;
Και που στηρίζονται όλα αυτά που λένε για κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας; Στο απόλυτο μηδέν φαντάζομαι.

Θα ήθελα να παρουσιάσεις λίγο πράγματα για τον κλινικό φαρμακοποιό. Για να φανεί και η άλλη πλευρά. Είμαι σίγουρος ότι για τους περισσότερους είναι άγνωστη.
Έστω κι αν οι νόμοι δεν μας καλύπτουν στην Ελλάδα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση