Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:39:19

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρα των Πολυιατρειων ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 6212 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Σεπτεμβρίου 2013, 08:48:34
Αναγνώστηκε 6212 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αλλάζουν όλα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζεται για μονάδες, προσωπικό, κτίρια
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην υλοποίηση του σχεδίου της Task Force που προβλέπει την ενσωμάτωση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) αλλά και του ιατρικού του προσωπικού στο ΕΣΥ. Όλες οι αλλαγές

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Μετακινούνται άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει στα χέρια του το τελικό σχέδιο υλοποίησης του νέου ενιαίου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα του παραδοθεί από ειδική επιστημονική επιτροπή και θα βασίζεται στις προτάσεις της Task Force .
 
Έτσι ο ΕΟΠΥΥ θα …απαλλαγεί από το κομμάτι της περίθαλψης και θα γίνει μόνο αγοραστής υπηρεσιών ενώ  αναμένεται να ενοποιηθούν όλες οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που μαζί με τα κέντρα υγείας θα σχηματίσουν υπό την «ομπρέλα» του ΕΣΥ το νέο δημιούργημα. Ένα σύστημα που αναμένεται να λειτουργεί σε 24ωρη βάση για να καλύπτει τις πρώτες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού με το προσωπικό να κάνει κυλιόμενες βάρδιες.
 
Πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν ότι πολλές μονάδες του ΕΟΠΥΥ, ειδικά όσες δε διαθέτουν δικά τους κτίρια θα εξαφανιστούν από τον υγειονομικό χάρτη, ενώ και το προσωπικό θα μπει πιθανότητα σε καθεστώς κινητικότητας για να μοιραστεί αντίστοιχα όπως έγινε με τα νοσοκομεία. 
 
Βέβαια το σχέδιο αυτό έχει και αγκάθια καθώς γεννιούνται στο σύστημα υγείας γιατροί πολλών ταχυτήτων με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Σήμερα το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) έχει το δικαίωμα να διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο κάτι που απαγορεύεται -τυπικά έστω- σε όσους απασχολούνται στο ΕΣΥ.
Εκτός αυτού σήμερα από τους 6000 γιατρούς που διαθέτουν οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι 500 είναι μόνιμοι ενώ οι υπόλοιποι 5500 είναι αορίστου χρόνου.
 
Σε περίπτωση που ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεπικουρούμενος από την Task Force αποφασίσει να συμπτύξει τις μονάδες αυτές -όπως εξάλλου πράττει με τα νοσοκομεία- όσοι γιατροί είναι αορίστου χρόνου πιθανόν να ενταχθούν στο επόμενο κύμα κινητικότητας.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει έτοιμο το σχέδιο για το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο και θα παραδώσει στους γιατρούς για να το μελετήσουν.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

4 Σεπτεμβρίου 2013, 08:57:57
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζονται για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς τους επόμενους τρεις μήνες θα αποφασισθεί ποιο θα είναι το μέλλον του οργανισμού, δηλαδή εάν θα συνεχίσει να είναι και πάροχος υγείας ή αν θα γίνει μόνο ασφαλιστικός οργανισμός.
Στόχος είναι η αντιμετώπιση της "μαύρης" τρύπας που από την αρχή του έτους έχει φθάσει τα 800 εκατ. ευρώ. Η εξυγίανση του οργανισμού θεωρείται μονόδρομος προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα.
 Οι επιτροπές που έχουν συσταθεί για τον λόγο αυτό, θα παραδώσουν τις προτάσεις τους στον υπουργό Υγείας στις 15 Σεπτεμβρίου και την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.
 "Εξετάζουμε ή εάν θα κρατήσουμε τον ΕΟΠΥΥ ως πάροχο και αγοραστή ιατρικών υπηρεσιών, αλλά αν μπορούμε να υποστηρίξουμε με τον σωστό τρόπο αυτή την παροχή υγείας ή αν θα φτιάξουμε ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό το ΕΣΥ, όπου θα είναι όλα σε μια ομάδα. Σε κάθε περίπτωση θα είναι δημόσιος ο χαρακτήρας" δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα είναι τα σενάρια που εξετάζονται. Στα τρία εξ αυτών, ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται μόνο σε ασφαλιστικό οργανισμό και τα πολυϊατρεία είτε ενσωματώνονται στο ΕΣΥ μαζί με τους 6000 γιατρούς, είτε μαζί με τα κέντρα υγείας συγκροτούν ένα νέο οργανισμό είτε περιορίζονται στο ελάχιστο, δηλαδή μόνο σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές. Στο τέταρτο σενάριο ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να είναι και πάροχος υγείας δημιουργώντας όμως κλειστούς προϋπολογισμούς για κάθε πολυϊατρείο και κέντρο υγείας, οι οποίοι θα είναι σε συνάρτηση του πληθυσμού που θα καλύπτουν και του έργου που θα παράγουν.
 Σε συνάντηση που είχε με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς γιατρός, και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, πρόθεση του υπουργείου είναι να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές του ΕΣΥ.
 Εν τω μεταξύ το υπουργείο Υγείας με τροπολογία που θα καταθέσει στην Βουλή, εξετάζει να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων 1.050 γιατρών των πολυϊατρείων του ΕΟΠΠΥ, και των οποίων οι συμβάσεις έχουν ήδη λήξει ή αναμένεται να λήξουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

4 Σεπτεμβρίου 2013, 13:05:56
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Ο ΠΙΣ στις φλόγες (λόγω διπλοθεσίτη προέδρου;) αν και το καλοκαίρι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Την παραπάνω διαβεβαίωση εισέπραξε από τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος κατά τη διάρκεια σημερινής  τηλεφωνικής επικοινωνίας με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής σχετικά με την μετακίνηση 6.000 ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ.
   Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, ο πρόεδρος  του ΠΙΣ με το προεδρείο της Ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας.
   Ο κ. Βλασταράκος δηλώνει ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και δεσμεύεται ότι θα είναι πάντα στις επάλξεις για την προστασία τόσο της δημόσιας υγείας όσο και των θέσεων εργασίας των γιατρών.

Αλλά επειδή οι ανακοινώσεις του Αδώνιδος συνεχίζονται (και θα συνεχίζονται συχνάκις και πολλάκις - αμα πιάσει το μικρόφωνο δεν σταματάει συνήθως) ο ΠΙΣ συνεχίζει να ανησυχεί και στέλνει ο ίδιος (ο διπλοθεσίτης) πρόεδρος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
   Παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι κανείς ιατρός δεν κινδυνεύει να τεθεί σε διαθεσιμότητα, ήδη έχουν αναρτηθεί πίνακες με την διαθεσιμότητα των ιατρών μη αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομείων, ιδίως αυτών που προέρχονται από το Ι.Κ.Α.
   Ζητούμε άμεσα, να διαβεβαιώσετε, επανατοποθέτησή τους σε μάχιμες θέσεις των νοσοκομείων.
   Θεωρούμε ότι η απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και η απώλεια της εμπειρίας των συναδέλφων ιατρών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, πλήττει βάναυσα τη νοσοκομειακή περίθαλψη.
   Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στέκεται δίπλα στους ιατρούς αυτούς και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, το δικαίωμα στην εργασία τους, αλλά και την συνέχιση της προσφοράς τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
                                                                                Μετά τιμής
                                  Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
   Γιατί ταλαιπωρούν τον τέως βιβλιοπώλη; Ήταν ξακάθαρος απο την αρχή: ότι πεί το "troika" αυτό θα γίνει.... Πως να τους διαβεβαιώσει για κάτι που δεν περνάει απο το χέρι του;

4 Σεπτεμβρίου 2013, 15:26:51
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Γιατί ταλαιπωρούν τον τέως βιβλιοπώλη; Ήταν ξακάθαρος απο την αρχή: ότι πεί το "troika" αυτό θα γίνει.... Πως να τους διαβεβαιώσει για κάτι που δεν περνάει απο το χέρι του;

Το σύνθημα έχει δοθεί από ψηλά....    ;)

“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

3 Οκτωβρίου 2013, 18:37:44
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σχετικά κείμενα του Καθηγητή της ΕΣΔΥ κ. Κυριόπουλου.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Ιανουαρίου 2016, 21:03:13
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αρχίζουν οι συγχωνεύσεις στο ΠΕΔΥ; Αναστάτωση στο Κιάτο για μεταφορά Μονάδας στο Κέντρο Υγείας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςαρχίζουν-οι-συγχωνεύσεις-στο-πεδυ-ανα/
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2016, 21:05:24 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Ιανουαρίου 2016, 21:43:08
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τα γνωστά κτίρια του ΙΚΑ που στεγάζουν τις διοικητικές υπηρεσίες και στέγαζαν τις υγειονομικές που όμως τώρα με το ΠΕΔΥ έχουν αποψιλωθεί.
Το ίδιο και στη Χίο. Στο κάτω όροφο του καινούργιου κτιρίου του ΙΚΑ στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΠΕΔΥ. Περπατάς στους χώρους του και ακούς την ηχώ από τα βήματά σου.....
Αν το κτίριο είναι τόσο ουάου, ας μεταφέρουν το Κ.Υ. στο συγκεκριμένο κτίριο λοιπόν. Τότε όμως θα αρχίσουν τα "κλείνουν το Κ.Υ. της περιοχής".
Γκρινιάζουν και όσοι απέμειναν στο ΠΕΔΥ (γιατροί και λοιπό προσωπικό) γιατί αν πάνε στο Κ.Υ. θα πρέπει να δουλέψουν........
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2016, 22:09:43 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Ιανουαρίου 2016, 13:37:48
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....Αν το κτίριο είναι τόσο ουάου, ας μεταφέρουν το Κ.Υ. στο συγκεκριμένο κτίριο λοιπόν. Τότε όμως θα αρχίσουν τα "κλείνουν το Κ.Υ. της περιοχής".
Γκρινιάζουν και όσοι απέμειναν στο ΠΕΔΥ (γιατροί και λοιπό προσωπικό) γιατί αν πάνε στο Κ.Υ. θα πρέπει να δουλέψουν........
   1000 τμ για 4 γιατρούς, από ένα γήπεδο βόλεϊ (ή δύο squash που παίζεται και σε κλειστό χώρο) ο καθένας (φαντάζομαι για τους γιατρούς υπάρχουν οι μονάδες ΠΕΔΥ ή μήπως για τους υπόλοιπους; ).
   Για την μεταφορά του ΚΥ στο ΠΕΔΥ πρόβλημα μπορεί να είναι ότι το κτίριο μάλλον ανήκει στο ΙΚΑ (ευγενική παραχώρηση κλπ). Δεν νομίζω να είναι του στενού "Δημοσίου". Οπότε, όσο και αν φαίνεται αστείο, το ΙΚΑ θα έχει σίγουρα λόγο (και αντιρρήσεις).
   Καιρός μάλλον είναι να γίνουν αρκετές τέτοιες μεταφορές...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
95 Απαντήσεις
43210 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Φεβρουαρίου 2016, 15:42:11
από Gatekeeper
5 Απαντήσεις
61631 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Φεβρουαρίου 2020, 10:14:58
από Gatekeeper
2 Απαντήσεις
3920 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Φεβρουαρίου 2015, 20:25:24
από Ορθοπαιδικός
2 Απαντήσεις
3445 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Νοεμβρίου 2013, 15:17:07
από Gatekeeper
16 Απαντήσεις
102752 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Δεκεμβρίου 2014, 20:56:37
από D-Michalis