ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Σουηδική έκθεση για το Pradaxa (Φεβρουάριος του 2012).

<< < (2/2)

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ παραπάνω έκθεση στηρίζεται σε δεδομένα προ 2ετίας.Τα τελευταία χρόνια γίνονται αρκετές
μικρές αναδρομικές μελέτες για να υπάρξει μιά καλύτερη εικόνα τόσο για την χρήση της Dabigatran:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
όσο και για τους αναστολείς Xa
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Διαφαίνεται ενα καλύτερο προφίλ ασφαλείας με τα NOAC.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πάντως η Επιτροπή Φαρμάκου του Kalmar την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές ( 14/09/2013) συνεχίζει να έχει την ίδια θέση.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπιστημονική τεκμηρίωση.

Παρακάτω ακολουθεί ένα σταχυολόγημα της επιστημονικής τεκμηρίωσης του Pradaxa ( Δαβιγατράνης ).

Το SBU (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  το οποίο είναι το Σουηδικό αντίστοιχο του Βρετανικού NICE Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  ) σε έκθεσή του τον Απρίλιο του 2011 καταλήγει ότι
•   Υπό την προϋπόθεση ότι η θεραπεία με Βαρφαρίνη ενός ασθενούς πηγαίνει καλά, πράγμα το οποίο είναι και το συνηθισμένο στην Σουηδία, δεν υπάρχει κάποια σοβαρή διαφορά μεταξύ της Δαβιγατράνης και της Βαρφαρίνης.
•   Ο κίνδυνος για εγκεφαλική αιμορραγία φαίνεται ωστόσο ότι είναι χαμηλότερος με την Δαβιγατράνη από ότι με την Βαρφαρίνη, ακόμη και όταν η θεραπεία με Βαρφαρίνη σε κάποιον ασθενή πηγαίνει καλά, αλλά αυτό πρέπει να ζυγιστεί και με τους πιθανούς κινδύνους της Δαβιγατράνης.
•   Υφίσταται μια μετρίως ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση ότι δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη διαφορά στο κίνδυνο θανάτου ανεξαρτήτως αιτίας μεταξύ ασθενών που παίρνουνε την Δαβιγατράνη και ασθενών που παίρνουν την Βαρφαρίνη.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το LVM ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Läkemedelsverket = Το Σουηδικό αντίστοιχο του δικού μας ΕΟΦ) σε μονογραφία του στις 15 Ιουνίου 2011 γράφει ότι:
•   Το Pradaxa μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση σε άτομα που παίρνουν ανταγωνιστή βιταμίνης Κ, των οποίων όμως η θεραπεία δεν πηγαίνει καλά.
•   Σε ασθενείς που η θεραπεία με ανταγωνιστή βιταμίνης Κ πηγαίνει καλά δεν φαίνεται να προσφέρει το Pradaxa κάποια ξεκάθαρα πλεονεκτήματα.
•   Σε περίπτωση μη επακριβούς συμμόρφωσης του ασθενούς, κάποιες ξεχασμένες δόσεις Βαρφαρίνης φαίνεται ότι μάλλον παίζουν μικρότερο ρόλο σε σχέση με ξεχασμένες δόσεις του Pradaxa.
•   Υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης αντιστροφής της δράσης της Βαρφαρίνης π.χ. σε μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση με ειδικά αντίδοτα· Δεν υπάρχει η αντίστοιχη δυνατότητα για την Δαβιγατράνη.
•   Υπάρχει μικρότερη πιθανότητα μόνιμης διακοπής της θεραπείας με Βαρφαρίνη μάλλον λόγω του ότι την Βαρφαρίνη την ανέχονται καλύτερα οι ασθενείς από γαστρεντερολογικής απόψεως.

Το Σουηδικό αντίστοιχο του Υπουργείο Υγείας (Socialstyrelsen) σε ειδική αναφορά του το έτος 2011, δίνει στην Δαβιγατράνη μια υψηλή έως μετρίως υψηλή προτεραιότητα αλλά σαφώς χαμηλότερη από ότι στην Βαρφαρίνη.

Η μελέτη Re-Ly NEJM 2009;361 (12): 1139-51


Πηγή:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Από το Νορβηγικό Ιατρικό Περιοδικό Tidsskriftet:

Μια πρακτική συμβουλή που μπορεί να δώσει ο Ιατρός στους ασθενείς που παίρνουν Pradaxa για να μην ξεχνούν την ώρα που είναι να πάρουν την δόση του Pradaxa είναι να βάζουν ξυπνητήρι στο κινητό τους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ειδικευόμενος Γ. Ι:
Τελικά οι καρδιολογοι εμπιστευονται το  Praxada?Δεν το βλέπω να κυκλοφορεί

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση