Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:46:23

Αποστολέας Θέμα: Ηλεκτρονική ανάλυση συνταγογράφησης Ιατρού ΕΟΠΥΥ.  (Αναγνώστηκε 38068 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Σεπτεμβρίου 2013, 16:03:32
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris


Εγώ πάλι εικάζω ότι, από την στιγμή που μιλάει για εκτελεσμένες συνταγές, πρέπει να αναφέρεται στο τι έδωσε ο φαρμακοποιός, και γιατί αν πας να κοιτάξεις την συνταγή ενός αρρώστου αφού έχει εκτελεστεί, σου εμφανίζει πλέον το εμπορικό σκευάσματα που έλαβε, και όχι αυτό που συνταγογραφηθηκε.

22 Σεπτεμβρίου 2013, 16:13:24
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Ότι και να ισχύει, δεν έχει κανένα νόημα να βγάζουν στατιστικά, που δεν με αφορούν,όπως πχ η συνταγογράφηση γενοσήμων. Για τα on-patern δεκτό, μπορούν να τα μετρήσουν ως αξία και ως ποσοστό. Τα off-patern όμως και τα γενόσημα να τα στέλνουν στους φαρμακοποιούς

22 Σεπτεμβρίου 2013, 22:29:03
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Tης Eλένης Πετροπούλου - ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Eπιχείρηση διάσωσης του EOΠYY με διπλή παρέμβαση σε ασφαλισμένους και παρόχους ξεκινά το υπουργείο Yγείας, ενώ από τη διαδικασία δεν θα εξαιρεθούν και οι γιατροί οι οποίοι υπερσυνταγογραφούν. Άμεσα καθιερώνεται πλαφόν στις διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ «παγώνουν» όλες οι πληρωμές προς τις κλινικές και τα διαγνωστικά που είναι εκτός προϋπολογισμού. Όσο για τους γιατρούς, τις επόμενες ημέρες θα «πέσουν» τα πρώτα πρόστιμα.

H υπέρβαση κατά 50% στις δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις και νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές έχουν σημάνει συναγερμό στον EOΠYY και στο υπουργείο Yγείας, που αναζητούν λύσεις ενόψει και της έλευσης της τρόικας. O υπουργός Yγείας Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε πρόσφατα ότι οι δαπάνες του EOΠYY στους συγκεκριμένους κωδικούς είναι ανεξέλεγκτες δηλώνοντας ότι «εκεί υπάρχει πρόβλημα και ενδεχομένως και διαφθορά». Tο θέμα παρακολουθεί και η τρόικα, η οποία ζητά ενεργοποίηση του ανταγωνισμού στον ιδιωτικό τομέα υγείας, σχολιάζοντας ότι υπάρχει αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμός κλινικών και διαγνωστικών κέντρων στη χώρα.


Απόκλιση 500 εκατ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του EOΠYY Δημήτρη Kοντό, οι δαπάνες του Oργανισμού παρουσιάζουν απόκλιση κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό. «Συνταγογραφούνται πολλές εξετάσεις που δεν θα έπρεπε να γίνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «HτΣ» κάνοντας λόγο για «κατάχρηση εξετάσεων, κυρίως απεικονιστικών, όπως μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες».
Tο τελευταίο διάστημα μάλιστα καταγράφεται «έκρηξη» εξετάσεων οστεοπόρωσης :D, σε βαθμό τέτοιο ώστε οι σχετικές εξετάσεις που έχουν διενεργηθεί από τις αρχές του έτους... χαρίζουν στη χώρα μας την 1η θέση στη σχετική λίστα της Eυρώπης!
O κ. Kοντός ξεκαθαρίζει ότι «σήμερα ο EOΠYY είναι σε θέση να γνωρίζει την «ακτινογραφία» των γιατρών, τι συνταγογραφούν, πόσο συχνά και πού παραπέμπουν» και προαναγγέλλει κυρώσεις ??? το αμέσως προσεχές διάστημα.

Tο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει ήδη εντοπίσει γιατρό στη Δράμα ο οποίος συνταγογραφεί αξονικές και μαγνητικές εξετάσεις, αξίας 60.000 ευρώ μηνιαίως. Aλλά και στην Aττική, το σύστημα έχει χτυπήσει κόκκινο για γιατρούς στον Aλιμο και στη Nέα Σμύρνη, που εμφανίζουν πρωταθλητισμό στις συνταγές (ανά ειδικότητα και κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους συναδέλφους τους).

Tα πολύ βαριά περιστατικά απασχολούν επίσης τον EOΠYY μετά την εμφάνιση «επιδημίας» στις ιδιωτικές κλινικές. Aπό τις αρχές του έτους, αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των ασθενών με σοβαρές παθήσεις, η νοσηλεία των οποίων στοιχίζει 4.000 ευρώ. Aντίθετα μειώθηκε ο αριθμός των «ελαφριών» περιστατικών που στοιχίζουν στον Oργανισμό περί τα 700 ευρώ. Tο σχετικό φαινόμενο αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Yγείας, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει αναδρομικός έλεγχος από την 1/1/2013 όλων των ιατρικών πράξεων των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικών.

Σε κάθε περίπτωση ο EOΠYY θα «κόψει» τις δαπάνες που παρουσιάζουν απόκλιση από τον αρχικό στόχο. Tις υπερβάσεις θα πληρώσουν τελικά οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που από αρχές Oκτωβρίου θα λάβουν τα «ραβασάκια» για την επιστροφή συνολικά περίπου 76 εκατ. ευρώ (το λεγόμενο claw back, δηλαδή το χρηματικό ποσό της υπέρβασης της δαπάνης για τις νοσηλείες ασφαλισμένων του EOΠYY). Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό είχε προϋπολογισθεί στα 312 εκατ. ευρώ για το 2013 και το α΄ εξάμηνο του έτους είχε ήδη «σκαρφαλώσει» στα 232 εκατ. ευρώ.

Στα 150 εκατ. το claw back

Oι εκτιμήσεις του EOΠYY για το τέλος του έτους -σύμφωνα με τον ρυθμό που καταγράφεται μέχρι σήμερα- ανεβάζουν το claw back σε περίπου 150 εκατ. ευρώ. Oι πάροχοι θα έχουν προθεσμία έως και την 30ή Nοεμβρίου να το πληρώσουν.
«Oι μη αποδεκτές δαπάνες και οι υπερχρεώσεις θα εντοπιστούν και από τον κλινικό έλεγχο που αρχίζει στα τέλη Σεπτεμβρίου», δηλώνει ο κ. Kοντός, ανακοινώνοντας ότι ήδη έχει οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των προϋποθέσεων και κανόνων για τη λειτουργία των εταιρειών που θα αναλάβουν τον έλεγχο. Oι ελεγκτικές εταιρείες -μετά από πιστοποίηση- θα κάνουν συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές.

Για τους ασφαλισμένους έρχεται πλαφόν στις διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Mέχρι το τέλος του έτους θα «ενεργοποιηθούν» τα διαγνωστικά πρωτόκολλα τα οποία θα ορίζουν ποιες εξετάσεις πρέπει να γίνονται ανά κατηγορία παθήσεων. Mε τον τρόπο αυτό το υπουργείο Yγείας επιδιώκει να «κόψει» τις άχρηστες ή και περιττές εξετάσεις που εκτινάσσουν τη δαπάνη του EOΠYY. Aντίστοιχα πρωτόκολλα, τα λεγόμενα θεραπευτικά, θα εφαρμοστούν από τον ερχόμενο μήνα σε δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Σεπτεμβρίου 2013, 10:49:58
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Μου έκανε εντύπωση το πλήθος συνταγών για το μέσο όρο της ειδικότητας (παθολογία): 199,30 με 135,81 ασφαλισμένους μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου...
Εγώ δουλεύω πολύ ή αυτά τα νούμερα είναι λίγα; :P
Επίσης αν ξέρει κάποιος πως υπολογίζονται οι δίμηνες και οι τρίμηνες θα ήταν καλό να μας ενημερώσει. Υποψιάζομαι ότι για λόγους ευκολίας (ή βαρεμάρας, όπως το δει κανείς) προσμετρώνται στο μήνα εκτέλεσης. Έχω και μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι τα εμβόλια δεν προσμετρώνται.

25 Σεπτεμβρίου 2013, 13:59:15
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

samsok


εμενα ως πιστοποιημενου μη συμβεβλημενου δεν εχει ερθει τιποτα ακομα...

25 Σεπτεμβρίου 2013, 15:22:53
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μου έκανε εντύπωση το πλήθος συνταγών για το μέσο όρο της ειδικότητας (παθολογία): 199,30 με 135,81 ασφαλισμένους μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου...
Εγώ δουλεύω πολύ ή αυτά τα νούμερα είναι λίγα; :P
Επίσης αν ξέρει κάποιος πως υπολογίζονται οι δίμηνες και οι τρίμηνες θα ήταν καλό να μας ενημερώσει. Υποψιάζομαι ότι για λόγους ευκολίας (ή βαρεμάρας, όπως το δει κανείς) προσμετρώνται στο μήνα εκτέλεσης. Έχω και μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι τα εμβόλια δεν προσμετρώνται.

Οι μέσοι όροι είναι πιο βλακώδης τρόπος σύγκρισης. Γιατί μετράνε ακόμη και πιστοποιημένους ιατρούς που δεν εργάζονται ή έχουν φύγει στο εξωτερικό.
Οι συνταγές προσμετρώνται στο μήνα εκτέλεσης. Τα εμβόλια είναι στο 0%
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

25 Σεπτεμβρίου 2013, 17:46:03
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Ογδόντα επτά γιατροί ελέγχονται σε όλη τη χώρα για υπερσυνταγογράφιση φαρμάκων αλλά και για έκδοση παραπεμπτικών για εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις που ξεπερνούν κάθε όριο, όπως προκύπτει από έρευνα του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έδωσαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός η χορήγηση συνταγών και παραπεμπτικών, το πρώτο εξάμηνο του 2013, ξεπερνάει τα 53 εκατομμύρια ευρώ.
 
Οι «πρωταθλητές»
«Πρωταθλητές» των υπερσυνταγογραφήσεων στην Αττική είναι οι γιατροί της Νέας Σμύρνης. Στην περιφέρεια την «πρωτιά» την έχει η Λάρισα, όπου οι γιατροί έγραφαν εξετάσεις ακόμη και σε νεκρούς. Οι ειδικότητες των γιατρών που καταγράφουν ρεκόρ στην έκδοση παραπεμπτικών και συνταγών είναι οι: παθολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, γενικοί γιατροί και γυναικολόγοι.
Στην Αττική την «πρώτη θέση» για την υψηλότερη δαπάνη ανά 1.000 κατοίκους παίρνει ο δήμος Νέας Σμύρνης με δαπάνη 19.948,10 ευρώ, 3,2 φορές μεγαλύτερη της μέσης τιμής για την Αττική. Στη «δεύτερη θέση» βρίσκεται ο δήμος Αλίμου με 13.223,50 ευρώ δαπάνη διπλάσια της μέσης τιμής.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Νέα Σμύρνη, ο Άλιμος, το Χαλάνδρι, το Ηράκλειο, η Καλλιθέα, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, η Ηλιούπολη, το Γαλάτσι και το Ελληνικό – Αργυρούπολη
Οι δέκα νομοί με την υψηλότερη δαπάνη ανά 1000 κατοίκους είναι οι νομοί Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων, Αχαΐας, Θεσπρωτίας, Αττικής, Δράμας, Κέρκυρας, Χανίων και Ιωαννίνων.
 
Εξετάσεις ...όχι πάντα για τον ασθενή
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα του υπουργείου Υγείας οι γιατροί που έχουν δυνατότητα να εκτελούν στο ιατρείο τους διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις (γι αυτές πληρώνονται κατά πράξη και περίπτωση) έχουν εφεύρει ένα μηχανισμό ταυτόχρονης χρέωσης διαφόρων εξετάσεων σε μορφή «πακέτου». Αυτές διαπιστώθηκε ότι επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς η επανάληψη να είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του ασθενούς.Οι γιατροί είναι πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, οφθαλμίατροι, γαστρεντερολόγοι, αγγειοχειρουργοί, ουρολόγοι, αλλεργιολόγοι και γιατροί φυσικής αποκατάστασης.
 
Παράλληλα , διαπιστώθηκε ότι σημαντικό ποσοστό των παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις να χορηγείται από γιατρούς μη αντίστοιχης ειδικότητας (π.χ. από Ενδοκρινολόγο για Triplex φλεβών κάτω άκρων ή από Ορθοπεδικό για PSA). Υπάρχουν ειδικότητες που δεν αντιστοιχούν σε πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπως νευροχειρουργοί ή αναισθησιολόγοι, στις οποίες εμφανίστηκε υψηλό ποσοστό ζήτησης εξετάσεων που δεν έχουν σχέση με την ειδικότητά τους.
 
Επίσης ανακάλυψαν γιατρούς  που οι ίδιοι έδιναν παραπεμπτικά και εκτελούσαν τις εξετάσεις, τις οποίες σύστηναν στους ασθενείς τους.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από τους συγκεκριμένους γιατρούς εξηγήσεις. Οι απαντήσεις αναμένονται έως μεθαύριο Παρασκευή.
 
Ποιοι υπερσυνταγογραφούν
Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Κοντός έφεραν τα εξής παραδείγματα γιατρών που υπερσυνταγογραφούν:
 
- Νευρολόγος στην Καρδίτσα με συνολική δαπάνη περίπου 350.000 ευρώ, πάνω από 600 παραπεμπτικά και σχεδόν 13.000 πράξεις σε συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης.
- Παθολόγος στην Ηγουμενίτσα με συνολική δαπάνη σχεδόν 340.000 ευρώ, πάνω από 800 παραπεμπτικά και περισσότερες από 13.000 πράξεις σε συγκεκριμένο θεραπευτήριο.
- Ενδοκρινολόγος στην Νέα Σμύρνη με συνολική δαπάνη σχεδόν 240.000 ευρώ, πάνω από 4.000 παραπεμπτικά και πάνω από 34.000 πράξεις σε συγκεκριμένα θεραπευτήρια.
- Ορθοπεδικός στην Λάρισα με συνολική δαπάνη περίπου 170.000 ευρώ, πάνω από 1000 παραπεμπτικά και σχεδόν 8.000 πράξεις σε συγκεκριμένο θεραπευτήριο.
- Καρδιολόγος στην Πάτρα με συνολική δαπάνη άνω από 150.000 ευρώ, πάνω από 2.000 παραπεμπτικά και πάνω από 16.000 πράξεις σε συγκεκριμένο πάροχο.
 
Συνταγογράφιση και σε νεκρούς
Το φοβερότερο είναι ότι σύμφωνα με την έρευνα γιατροί έγραφαν φάρμακα και εξετάσεις σε ανθρώπους που δεν είναι εν ζωή. Ειδικότερα, καταγράφηκε γιατρός που:

- Έγραψε παραπεμπτικά σε δύο θανόντες, στον έναν 43 ημέρες μετά το θάνατό του.
- Έγραψε παραπεμπτικό σε θανόντα, 75 ημέρες μετά το θάνατό του.
- Έγραψε παραπεμπτικά σε 29 θανόντες, 11-14-16 και 17 ημέρες μετά το θάνατό τους.
- Έγραψε 5 παραπεμπτικά σε έναν θανόντα, 26 ημέρες μετά το θάνατό του.
- Συνταγογράφησε και έδωσε 3 φορές παραπεμπτικά σε θανόντα από 7 έως και 49 ημέρες μετά το θάνατό του.
- Συνταγογράφησε σε δύο θανόντες, στον έναν 87 ημέρες μετά το θάνατό του.
- Έγραψε παραπεμπτικά σε 6 θανόντες από 37 έως 112 ημέρες μετά το θάνατό τους.
- Έγραψε παραπεμπτικά σε 4 θανόντες, από 16 έως 67 ημέρες μετά το θάνατό τους.
- Έγραψε παραπεμπτικά σε 4 θανόντες, από 2 έως και 14 ημέρες μετά το θάνατό τους.
 
Ειδικότητες πρώτες σε δαπάνη:
Παθολογία: 13.581.155,55€ (25,6%)
Καρδιολογία: 11.207.369,51€ (21,1%)
Ορθοπεδική: 7.807.727,22€ (14,7%)
Γενική Ιατρική: 3.957,026,58€ (7,5%)
Μαιευτική-Γυναικολογία: 3.498.449,91€ (6,6%)
 
Γεωγραφική κατανομή της δαπάνης:
Αττική: 43,4% (με το 29,8% του πληθυσμού της επικράτειας)
Θεσσαλονίκη: 9,6% (με το 8,9% του πληθυσμού της επικράτειας)
Λάρισα: 8,8% (με το 2,8% του πληθυσμού της επικράτειας)
Αχαΐα: 4,9% (με το 3% του πληθυσμού της επικράτειας)
Μαγνησία: 3,7% (με το 1,9% του πληθυσμού της επικράτειας)
 
Οι 10 Δήμοι της Αττικής με την υψηλότερη δαπάνη ανά 1000 κατοίκους:
Νέα Σμύρνη
Άλιμος
Χαλάνδρι
Ηράκλειο
Καλλιθέα
Μαρούσι
Γλυφάδα
Ηλιούπολη
Γαλάτσι
Ελληνικό- Αργυρούπολη
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

25 Σεπτεμβρίου 2013, 21:05:36
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

.....- Ενδοκρινολόγος στην Νέα Σμύρνη με συνολική δαπάνη σχεδόν 240.000 ευρώ, πάνω από 4.000 παραπεμπτικά και πάνω από 34.000 πράξεις σε συγκεκριμένα θεραπευτήρια.
- Ορθοπεδικός στην Λάρισα με συνολική δαπάνη περίπου 170.000 ευρώ, πάνω από 1000 παραπεμπτικά και σχεδόν 8.000 πράξεις σε συγκεκριμένο θεραπευτήριο.


Ειδικότητες πρώτες σε δαπάνη:
Παθολογία: 13.581.155,55€ (25,6%)
Καρδιολογία: 11.207.369,51€ (21,1%)
Ορθοπεδική: 7.807.727,22€ (14,7%)
Γενική Ιατρική: 3.957,026,58€ (7,5%)
Μαιευτική-Γυναικολογία: 3.498.449,91€ (6,6%)
 
Γεωγραφική κατανομή της δαπάνης:
Αττική: 43,4% (με το 29,8% του πληθυσμού της επικράτειας)
Θεσσαλονίκη: 9,6% (με το 8,9% του πληθυσμού της επικράτειας)
Λάρισα: 8,8% (με το 2,8% του πληθυσμού της επικράτειας)
Αχαΐα: 4,9% (με το 3% του πληθυσμού της επικράτειας)
Μαγνησία: 3,7% (με το 1,9% του πληθυσμού της επικράτειας)
Α) διαπιστώνω ότι ο ορθοπαιδικός της Λάρισας:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...... Μόνο στη Λάρισα ένας ορθοπεδικούς είχε παραπεμπτικά αξίας 400 χιλιάδων ευρώ σε ένα μήνα.
έπεσε σε αξία. Ίσως αύριο να πέσει ακόμα και κάτω απο τις 100 χιλ. Πάντως το 400 χιλιάδες δεν έβγαινε με τίποτα... άντε να μάθουμε και ποιος είναι.
Β) Ενδοκρινολόγος συμβεβλημένος δεν υπάρχει στη Ν. Σμύρνη. Άρα θα είναι πιστοποιημένος (ή νοσοκομειακός).
Γ) Η π/θ και οι κ/δ είναι μπροστά και εμείς (ορθ) τρίτοι... Περιέργως δεν βλέπω νευρολόγους  (οι MRI πανε... σύννεφο).
Δ) Η Λάρισα σχίζει... και γενικότερα η Θεσσαλία με 3 νομούς στο top-10 δαπανών. Όχι ότι χαίρομαι με αυτό, ειρωνικά το λέω. Κρίμα...

25 Σεπτεμβρίου 2013, 21:42:55
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ογκολόγοι, αιματολόγοι με τα κατεξοχήν ακριβά φάρμακα, πουθενά;
Σ' αυτά που δεν έχει (ή δε φέρνουν) γενόσημα (τώρα τελευταία είδα κάτι της TEVA) δεν ακούγεται τίποτα!
Και οι νευρολόγοι όπως ανέφερε παραπάνω ο Ορθοπαιδικός που έχουν και ακριβά φάρμακα και εξετάσεις;

26 Σεπτεμβρίου 2013, 11:44:49
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


TO εχεται καταλαβει οτι οταν γραφουμε γενοσημα αν ο φαρμακοποιος δωσει πρωτοτυπο το συστημα το χρεωνει στους γιατρους?

26 Σεπτεμβρίου 2013, 11:51:45
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
TO εχεται καταλαβει οτι οταν γραφουμε γενοσημα αν ο φαρμακοποιος δωσει πρωτοτυπο το συστημα το χρεωνει στους γιατρους?

Πώς το ξέρεις;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Σεπτεμβρίου 2013, 12:19:10
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
TO εχεται καταλαβει οτι οταν γραφουμε γενοσημα αν ο φαρμακοποιος δωσει πρωτοτυπο το συστημα το χρεωνει στους γιατρους?

Γράφω με δραστική ουσία μόνο, και ποτέ με εμπορική. Έχω 0% με εμπορική.
Τι νόημα έχει να μου βγάζει πόσα γενόσημα και off patent έδωσα;;;;;; Αφού δεν τα επιλέγω εγώ, αλλά ο φαρμακοποιός. Εγώ γράφω δραστική ουσία.
Μα πόσο πιο ηλίθιοι μπορούν να γίνουν;;; Διαθεσιμότητα τώρα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

26 Σεπτεμβρίου 2013, 12:21:11
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πώς γίνεται ο υπολογισμός για γενόσημα, on patent, off patent κλπ; Από το σκεύασμα που πήρε τελικά ο ασθενής  ή από το σκεύασμα που χρησιμοποίησε ο γιατρός ως «πρότυπο» για την εισαγωγή του στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση (που όμως στη συνταγή "μεταφράζεται" σε δραστική ουσία) ;
Και στις δύο περιπτώσεις η επιλογή σκευάσματος είναι απόφαση του ασθενή ή/και του φαρμακοποιού και σε καμιά περίπτωση (με το παρόν σύστημα συνταγογράφησης) δεν μπορεί να χρεωθεί στο γιατρό, εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις μοναδικών φαρμάκων ή συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία.
Με την ευκαιρία, επειδή στην ανάλυση είδα ξεχωριστή κατηγορία "on patent" και ξεχωριστή "μοναδικά" μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα on patent που δεν είναι μοναδικού; Περιπτώσεις συνπροώθησης π.χ. Plavix, Iscover όταν ήταν on patent;

« Τελευταία τροποποίηση: 26 Σεπτεμβρίου 2013, 13:19:36 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

26 Σεπτεμβρίου 2013, 12:49:03
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με την ευκαιρία, επειδή στην ανάλυση είδα ξεχωριστή κατηγορία "on patent" και ξεχωριστή "μοναδικά" μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα on patent που δεν είναι μοναδικού; Περιπτώσεις συνπροώθησης π.χ. Plavix, Iscover όταν ήταν on patent;
Μάλλον ναι, όπως προς το παρόν είναι τα Olmetec/Olartan - Micardis/Pritor κ.λ.π.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

26 Σεπτεμβρίου 2013, 12:54:11
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
TO εχεται καταλαβει οτι οταν γραφουμε γενοσημα αν ο φαρμακοποιος δωσει πρωτοτυπο το συστημα το χρεωνει στους γιατρους?

Γράφω με δραστική ουσία μόνο, και ποτέ με εμπορική. Έχω 0% με εμπορική.
Τι νόημα έχει να μου βγάζει πόσα γενόσημα και off patent έδωσα;;;;;; Αφού δεν τα επιλέγω εγώ, αλλά ο φαρμακοποιός. Εγώ γράφω δραστική ουσία.
Μα πόσο πιο ηλίθιοι μπορούν να γίνουν;;; Διαθεσιμότητα τώρα.
Πλήρης σουρρεαλισμός!
Σε υποχρεώνουν:
- να γράψεις δραστική,
- να επιλέξεις συγκεκριμένο εμπορικό σκεύασμα για να εκδοθεί η συνταγή, το οποίο δε θα λάβει υπόψη ο φαρμακοποιός α) γιατί δεν μπορεί να το δει, β) γιατί τον καλύπτει ο νόμος να δώσει το σκεύασμα που θέλει και
- να χρεωθείς το ποσοστό των γενοσήμων που έχουν δοθεί με βάση τις συνταγές σου, σα να τα έχεις υπογράψει εσύ.
Αξίζουν παγκόσμιο βατόμουρο υγείας.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
4498 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2013, 20:13:09
από Ορθοπαιδικός
1 Απαντήσεις
11731 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2014, 20:56:22
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
1661 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2017, 21:51:33
από Argirios Argiriou
20 Απαντήσεις
86826 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουνίου 2020, 10:29:37
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
37878 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2021, 13:58:42
από Argirios Argiriou