Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:34:09

Αποστολέας Θέμα: Ηλεκτρονική ανάλυση συνταγογράφησης Ιατρού ΕΟΠΥΥ.  (Αναγνώστηκε 38065 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Σεπτεμβρίου 2013, 19:25:30
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ακριβως,θα δινει φαρμακα οφμφ και θα τα χρεωνομαι εγω και σαν φαρμακα και σαν παρενεργειες

26 Σεπτεμβρίου 2013, 20:10:54
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ)
Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Αθήνα 26/09/2013
Δελτίο Τύπου

ΘΕΜΑ: Άλλη μία επικοινωνιακή φιέστα από τον ΕΟΠΥΥ. Αδυνατεί να διαγράψει ακόμη και τους νεκρούς από το ασφαλιστικό μητρώο!

Παρά το γεγονός ότι πάνω από 64913 χιλιάδες ιατροί στην χώρα εξασκούν ευσυνείδητα το λειτούργημά τους, για άλλη μία φορά ο ΕΟΠΥΥ επέλεξε να στήσει επικοινωνιακή οπερέτα προβάλλοντας το γεγονός ότι μόλις 87 ιατροί από τους 65000 της χώρας «ελέγχονται» για πιθανές ατασθαλίες χωρίς όμως να έχουν τελεσιδικήσει παρά μόνο 11 περιπτώσεις, δηλαδή το 0,016% του συνόλου των ιατρών της χώρας!

Αποτελούμε μοναδικό παράδειγμα πολιτισμένης χώρας που οργανώνεται επικοινωνιακή φιέστα, χωρίς σοβαρή στατιστική ανάλυση των δεδομένων, προκειμένου να πληροφορήθούν οι πολίτες ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πράξει το αυτονόητο και θα σταματήσει τις σπατάλες.

Για άλλη μία φορά καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να δώσει ονόματα στην δημοσιότητα και να αποστείλει ΑΜΕΣΑ τα περιστατικά αυτά στην δικαιοσύνη εφαρμόζοντας ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου.

Καλούμε επίσης τον ΕΟΠΥΥ να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να απαντήσει και να δράσει άμεσα ώστε να λυθούν τα τεράστια προβλήματα της ΠΦΥ στην χώρας μας, ερωτούμε λοιπόν:

Γιατί αφήσε 9 ολόκληρους μήνες να περάσουν και ΔΕΝ πήρε τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουν «σπαταληθεί» κατά την γνώμη του 53 εκατ. ευρώ;

Γιατί δεν έχει διαγράψει τους νεκρούς από το ασφαλιστικό μητρώο όπως παραδέχεται ο ίδιος αφού για να συνταγογραφήσει ένας ιατρός σε νεκρό θα πρέπει να υπάρχει ενεργό ΑΜΚΑ στο σύστημα συνταγογράφησης; Ποιος θα ελεγχθεί για παράβαση καθήκοντος από τον διοικητικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ που μόνο για υπερωρίες ο Ελληνικός Λαός πληρώνει 21 εκ. ευρώ με βάση τον προυπολογισμό του.

Γιατί δεν ανοίγουν τον ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς και αντ’ αυτού αφήνουν δεκάδες νομούς της χώρας χωρίς ιατρική κάλυψη, καταδικάζοντας χιλιάδες νέους ιατρούς στην ανεργία; Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 28 Νομοί ΔΕΝ έχουν παιδίατρο.

Γιατί συνεχίζει να μην δίνει καμία απάντηση για το τι θα κάνει με τις συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών που λήγουν τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική φροντίδα εκατομμύρια Ελλήνων;

Πότε θα σταματήσει ο ΕΟΠΥΥ να είναι ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής της χώρας, καθώς είναι γνωστό ότι οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια, τόσο σε ληξιπρόθεσμες όσο και σε τρέχουσες οφειλές; Μόνο σε ληξιπρόθεσμες συνεχίζει να οφείλει 800 εκ. ενώ για το 2013 έχει πληρώσει μόνο τους 3 πρώτους μήνες !

Πότε θα σταματήσει τα συνεχή κουρέματα στους παρόχους υγείας και πότε θα αποφασίσει να προχωρήσει σε ουσιαστική μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας με ελεύθερη πρόσβαση ΟΛΩΝ των πολιτών σε ειδικευμένους ιατρούς;

Γιατί ΔΕΝ μειώνει τις τιμές των γενοσήμων με αποτέλεσμα εκατοντάδες εκατομμύρια να χάνονται καθώς τα γενόσημα στην χώρα μας είναι μέχρι και 900% ακριβότερα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες;

Γιατί δεν δίνει στην δημοσιότητα τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για να αντιληφθεί η κοινή γνώμη ότι από το σύνολο των 5,6 Δις, μόλις 82 εκ. αποτελούν τις αμοιβές των κλινικών ιατρών.

ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στον ΕΟΠΥΥ που ενώ αδυνατεί να διαγράψει από το μητρώο του τους νεκρούς και να καταγράψει τους εν ενεργεία ασφαλισμένους, με τραγική καθυστέρηση κατάφερε να βρει 87 ιατρούς από τους 65000 που ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση, καλά θα έκανε όμως την επόμενη φορά που θα στήσει επικοινωνιακά παιχνίδια να φροντίσει να απαντήσει στις πραγματικές αγωνίες των ασφαλισμένων και των ιατρών, δίνοντας πειστικές απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση εμείς παραμένουμε στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για να το βοηθήσουμε να επιλυθούν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα πραγματικά προβλήματα του λαού μας.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου Χ. Παπασιδέρης
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Σεπτεμβρίου 2013, 21:05:15
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Στο θέμα των ημερών μια καλύτερη ανάλυση στον ΙΣ Αρκαδίας (δεν λέει την πηγή) : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (αντιγράφω τα νέα στατιστικά)
.... Σύγκριση όγκου συνταγογράφησης (αριθμός παραπεμπτικών ανά ιατρό) μεταξύ νομών Αττικής, Λαρίσης και Μαγνησίας. Ενδεικτικά αναφέρεται η αναλογικά υπερεξαπλάσια αναγραφή παραπεμπτικών από αγγειοχειρουργούς (1 συμβ. έχουμε) και γαστρεντερολόγους στο νομό Λαρίσης έναντι της Αττικής, η τετραπλάσια αναγραφή παραπεμπτικών από ενδοκρινολόγους στην Αττική έναντι του νομού Λαρίσης και υπερεξαπλάσια έναντι της Μαγνησίας. Επίσης η έντονη ζήτηση υπηρεσιών από ΩΡΛ και ψυχιάτρους (ωχ, αμάν, να φταίει το πηλιορείτικο νερό;  ;D) στη Μαγνησία, που υπερβαίνει το πενταπλάσιο και οκταπλάσιο αντίστοιχα της ζήτησης στην Αττική. Οι διαφορές αυτές δεν εξηγούνται επαρκώς από τοπικά προβλήματα υγείας ή από τη διαφορετική αναλογία ιατρών της κάθε ειδικότητας προς πληθυσμό σε κάθε νομό.....
..... Συμπεράσματα.
    Η μελέτη αφορά στη δαπάνη για τις ζητούμενες υπηρεσίες υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στους ιατρούς με τις μεγαλύτερες δαπάνες ανά ειδικότητα. Αν και προφανώς οι ιατροί αυτοί δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών, εντούτοις ευθύνονται σε σημαντικότατο βαθμό για τις υπερβολικές δαπάνες για κάποιες ειδικότητες ή σε κάποιες γεωγραφικές περιοχές.
   1. Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων- ΚΑΑ: Η έγκριση των νοσηλειών/παραπομπών στις περιπτώσεις αυτές γίνεται παρακάμπτοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, μέσω ηλεκτρονικής κοινοποίησης της νοσηλείας στον ΕΟΠΥΥ, επιτρέπει και δημιουργεί υπόνοιες ανεξέλεγκτης χρήσης των υπηρεσιών.
   2. Ιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων στο ιατρείο τους, για τις οποίες πληρώνονται κατά πράξη και περίπτωση, όπως Πνευμονολόγοι, Καρδιολόγοι, ΩΡΛ, Οφθαλμίατροι, Γαστρεντερολόγοι, Αγγειοχειρουργοί, Ουρολόγοι, Αλλεργιολόγοι και Ιατροί Φυσικής Αποκατάστασης φαίνεται ενίοτε να δημιουργούν μηχανισμό ταυτόχρονης χρέωσης διαφόρων εξετάσεων υπό μορφή «πακέτου», οι οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς η επανάληψη να είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του ασθενούς.
   3. Σημαντικό ποσοστό των παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις χορηγείται από ιατρούς μη αντίστοιχης ειδικότητας (π.χ. από Ενδοκρινολόγο για Triplex φλεβών κάτω άκρων ή από Ορθοπεδικό για PSA).
   4. Υπάρχουν ειδικότητες που δεν αντιστοιχούν σε πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπως νευροχειρουργοί ή αναισθησιολόγοι, στις οποίες εμφανίστηκε υψηλό ποσοστό ζήτησης εξετάσεων μη συμβατών με την ειδικότητά τους.
  5. Παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι ιατροί να δίνουν εντολή στους περισσότερους ασθενείς τους για εξετάσεις που περιλαμβάνουν η μία την άλλη και έτσι αυξάνεται κατά πολύ η δαπάνη για κάθε παραπεμπτικό σε σχέση με την παραγγελία μόνο γενικής αίματος, χωρίς καμία απολύτως ωφέλεια για τον ασθενή.
  6. Οι εξετάσεις που εκτελούνται σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα θα πρέπει να εξεταστούν κατά περίπτωση καθώς είναι πιθανή η εμπιστοσύνη από τον ιατρό προς συγκεκριμένο κέντρο ή το συγκεκριμένο κέντρο να είναι το μοναδικό στην εξυπηρετούμενη περιοχή.
   ... (ακολουθούν τα γνωστά για τους νεκρούς)...
   ΥΓ: Εντάξει, δεν μας αρέσει (έστω δεν μου αρέσει), αλλά τα συμπεράσματα δεν είναι παράλογα. Ιδιαίτερα το 6 που αφήνει και κάποιο περιθώριο εξήγησης της "κατευθυνόμενης συνταγογράφισης" (προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος απο κάποια εργαστήρια στη Λάρισα και αποτρέπω τους ασθενείς μου να κάνουν εκεί εξετάσεις).

29 Σεπτεμβρίου 2013, 16:00:43
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Ογδόντα επτά γιατροί ελέγχονται σε όλη τη χώρα για υπερσυνταγογράφιση φαρμάκων αλλά και για έκδοση παραπεμπτικών για εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις που ξεπερνούν κάθε όριο, όπως προκύπτει από έρευνα του υπουργείου Υγείας.


"If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”
-Joseph Goebbels

“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

29 Οκτωβρίου 2013, 23:40:19
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......
O κ. Kοντός ξεκαθαρίζει ότι «σήμερα ο EOΠYY είναι σε θέση να γνωρίζει την «ακτινογραφία» των γιατρών, τι συνταγογραφούν, πόσο συχνά και πού παραπέμπουν» και προαναγγέλλει κυρώσεις ??? το αμέσως προσεχές διάστημα.
......
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   IATRONET
    Οι παραβάσεις των συγκεκριμένων ιατρών αφορούν σε περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, προκλητής ζήτησης κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και υπερβολικής ή κατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων.
   Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού, διακόπτεται από 01.11.2013 και για τέσσερις (4) μήνες η πιστοποίηση πενήντα εννέα (59) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και κατά συνέπεια η σύμβασή τους με τον Οργανισμό για το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι φάκελοί τους αποστέλλονται στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο.
    Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση του κ. Κοντού αφορά σε μέρος των συνολικά ογδόντα επτά (87) ιατρών που είχαν κληθεί προ μηνός να υποβάλλουν εντός τακτής προθεσμίας τις απόψεις τους για τις αιτιάσεις του Οργανισμού και οι οποίες κρίθηκαν ανεπαρκείς.
    Οι παραβάσεις των συγκεκριμένων ιατρών αφορούν σε περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, προκλητής ζήτησης κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και υπερβολικής ή κατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων.

ΥΓ: Να συμπληρώσω μόνο ότι θεωρούν δεδομένο ότι οι συμβάσεις και το παρόν σύστημα θα συνεχιστεί αφού οι ποινές είναι μέχρι και το Φεβρουάριο... Αναρωτιέμαι πόσοι απο τους 59 είναι απο τη Λάρισα.

30 Οκτωβρίου 2013, 20:53:21
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   IATRONET
   Ο ΙΣ Αθηνών διαφωνεί με την προσωρινή διακοπή σύμβασης των 59 και βγάζει ανακοίνωση... (εγώ προσωπικά θα ήμουν λιγότερο βιαστικός και περισσότερο επιφυλακτικός γιατί, φοβάμαι,αν φανερωθούν τα στοιχεία υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούμε όλοι): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εξαιρετικά Επείγον ΘΕΜΑ: «Πρέπει να ανακληθούν άμεσα οι χωρίς αιτιολογία και χωρίς κριτήρια επιβληθείσες ποινές της αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης στους γιατρούς για τις παρακλινικές εξετάσεις που ζήτησαν»
 
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
   Σχετικά με τις αποφάσεις Σας (ΣΣ γιατί κεφαλαίο γράμμα; ), περί αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης που επιβλήθηκαν σε ιατρούς, ύστερα από έλεγχο που διενεργήσατε στα παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων που συνταγογράφησαν, παρακαλούμε όπως εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων σας , συνεκτιμήσετε τα εξής πραγματικά και νομικά δεδομένα:
   1.έως σήμερα έχει εκδοθεί μόνο η με αριθμ. πρωτ. 14540/28-3-2012 εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ, η οποία αορίστως αναφέρεται στους κανόνες συνταγογράφησης μόνο φαρμακευτικών σκευασμάτων. Πλην όμως έως σήμερα δεν έχετε εκδώσει εγκύκλιο, η οποία να αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα ή κανόνες συνταγογράφησης που να ορίζουν συγκεκριμένα και περιοριστικά τις παρακλινικές εξετάσεις που μπορούν ανά ειδικότητα να παραγγέλνουν οι ιατροί ή τυχόν περιορισμό στον αριθμό τους.
   2.εξαιτίας δε της ως άνω έλλειψης κανόνων το σύστημα της ΗΔΙΚΑ δεν προειδοποιεί, ούτε περιορίζει τους ιατρούς να συνανταγογραφούν παρακλινικές εξετάσεις. Έτσι τους επιβάλατε αιφνιδιαστικά τη σοβαρότατη αυτή ποινή της αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης, η οποία τους θέτει για μήνες εκτός επαγγέλματος και αφήνει τον ασθενή χωρίς τον ιατρό του.
   3.όλες τους οι ενέργειες αντικατοπτρίζουν την επιστημονική τους γνώμη ή κρίση για τη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών , πρόκριμα της δε αποτελεί η ορθή διάγνωση. Για αυτό λοιπόν το λόγο συνταγογράφησαν τις συγκεκριμένες παρακλινικές εξετάσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν εκτός του γνωστικού τους αντικειμένου.
   Είναι λοιπόν εντελώς άδικο ηθικά, απαράδεκτο επιστημονικά και μη νόμιμο να επιβληθούν με εντελώς αόριστη αιτιολογία βαρύτατες και εξαντλητικές πειθαρχικές κυρώσεις, αμφίβολης νομιμότητας, και εν μέσω οικονομικής κρίσης, εξαιτίας της έλλειψης κανόνων και πρωτοκόλλων που θα έπρεπε να δημοσιεύσετε, λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά ευρωπαϊκά δεδομένα.   Να μέμφεστε εαυτόν.
   Ο ΙΣΑ τίθεται σαφώς υπέρ της θέσπισης κανόνων αρχών, αλλά και κατά της επιλεκτικής, αιφνιδιαστικής και επιστημονικά αδόκιμης επιβολής ποινών κατά των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ή πιστοποιημένων ιατρών, η οποία στηρίχτηκε αποκλειστικά σε λογιστικά και στατιστικά στοιχεία.
   Κατόπιν τούτων σας καλούμε όπως κατά δίκαιη κρίση ενεργήσετε άμεσα, ώστε να ανακληθούν άλλως ανασταλούν οι επιβληθείσες ποινές κατά των μελών μας, ευελπιστούντες ότι θα δείξετε την δέουσα επιμέλεια.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΥΓ: Δε λέω έχει κάποια δίκια κυρίως εκεί που αναφέρει θέσπιση κανόνων... Ήμουν έτοιμος να υπερασπιστώ τους συναδέρφους μέχρι που άκουσα (επιβεβαιωμένα) για μηνιαία κατάθεση στον ΕΟΠΥΥν - ΕΔΑΠΥ απο κλινικό ιατρό (όχι εργαστηριακό, αλλά με ιατρικές πράξεις και αυτοπαραπομπή) σε ποσό υπερεικοσαπλάσιο του ποσού των επισκέψεων. Όσα και να επιστρέψει με τα rebate-clawback...

30 Οκτωβρίου 2013, 21:38:22
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δυστυχώς ως ιατρικό σώμα αγόμαστε και φερόμαστε σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνον εμάς και την επιστημονική/ηθική μας ακεραιότητα, αφού δεν έχουμε οργανώσει μόνοι μας αδιάβλητα σώματα ελέγχου που θα απολαμβάνουν καθολικού σεβασμού και εγκυρότητας - ας σκεφτούμε τι σημαίνει π.χ. British Medical Council.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

30 Οκτωβρίου 2013, 21:47:13
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

12 Νοεμβρίου 2013, 16:42:08
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Στα μυνήματα του Ε-ΔΑΠΥ υπάρχει η συνταγογραφική (...) ανάλυση του Οκτωβρίου. Όσοι συμβεβλημένοι προσέλθετε....
   Έχω off patent36% - γενόσημα 30% (έχω δρόμο ακόμα ως το 60%). Σε κάποια ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥΥς έλεγε ότι υπολογίζει τις εκτελεσμένες συνταγές (οπότε το νούμερο το διαμορφώβει και ο ασθενής και ο φαρμακοποιός, όπως έχουμε πολλάκις αναφέρει).
   Σε αξία δεν λέω... τα on patent 65% (μάλλον πρέπει να κόψω μερικά - επιφανειακή προσέγγιση βέβαια)...

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
4497 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2013, 20:13:09
από Ορθοπαιδικός
1 Απαντήσεις
11730 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2014, 20:56:22
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
1661 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2017, 21:51:33
από Argirios Argiriou
20 Απαντήσεις
86802 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουνίου 2020, 10:29:37
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
37864 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2021, 13:58:42
από Argirios Argiriou