Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 18:57:17

Αποστολέας Θέμα: Η Άνοδος της Χρυσής Αυγής  (Αναγνώστηκε 19656 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Σεπτεμβρίου 2013, 14:30:36
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis


Όταν διαβάζω αρθρα σαν το παραπάνω, ή αντίστοιχα του Μανδραβέλη και τόσων άλλων  political correct δημοσιογράφων ,
στις «καλοπλυμένες και φρεσκοσιδερομένες» τους «αντικειμενικές» εφημερίδες -συνεντεύξεις,γίνεται ολοένα και πιο ευδιάκριτη
η αληθινή πηγή βίας,εξουσίας και καθοδήγησης της κοινωνίας και της ζωής μας:
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσηςκαθοδήγησης ,χειραφέτησης μας.Οι opinion leaders των σκέψεων ,των απόψεων ,των δράσεων
και αντιδράσεων μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Παράθεση
..Λέω, θα το προσέξατε, «των άκρων» και όχι «των δύο άκρων». Διότι, θεωρητικά, τα άκρα θα μπορούσαν να είναι περισσότερα - σχεδόν αναρίθμητα. Θα μπορούσαν, λ.χ.,
 να υπάρχουν ακραίοι κεντρώοι ορθολογιστές...
Δεν είναι περισσότερα,είναι ένα ,και δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά ούτε στην μέση.Είναι απο πάνω μας ,μας διαμορφώνει και μας πλάθει.
Μας βιάζει καθημερινά.Μας δηλητηριάζει.Μας τυφλώνει.Και το κάνει αυτό χωρίς να νιώθουμε τίποτα ή μάλλον άν νιώσουμε έχουν τους τρόπους
να κατευθύνουν εκεί που θέλουν την όποια οργή και αγανάκτηση...



Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

24 Σεπτεμβρίου 2013, 15:46:00
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την ουσία του κειμένου του συναδέλφου @Zachariadis.
Η βία είναι ότι λείπει από τη δημοκρατία.
Έλλειμα δημοκρατίας συνεπάγεται περίσσεια βίας.
Ανεξάρτητα με το αν η βία έχει πιο ωμό ή πιο συγκαλυμμένο χαρακτήρα, αντακλά το ίδιο πράγμα: Την απώλεια του ανθρώπου ως πρόσωπο και την εναγώνια προσπάθεια για χειρισμό της μάζας.
Εκεί είναι και η δική μας ευθύνη. Τσιμπήσαμε το δόλωμα, που άλλοτε λέγεται ευμάρεια, άλλοτε εξουσία, άλλοτε επιβολή και έχουμε εκχωρήσει το πρόσωπο, δηλαδή τον πραγματικό εαυτό μας, και συναινούμε στη δημιουργία ανθρωποπολτού.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

24 Σεπτεμβρίου 2013, 16:04:51
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Η λέξη βία είναι μια περίεργη λέξη. Έχει φορτίο που κάθε φορά μεταμορφώνεται και αποφεύγω να την χρησιμοποιώ σαν λέξη. Μεταφορικά θα την θεωρούσα ως την έλλειψη ισότητας μεταξύ δύο εκ διαμέτρου ασκούμενων δυνάμεων με αποτέλεσμα να υπερισχύει η μια από αυτές. Αυτό είναι στην πραγματικότητα βία για την ασθενέστερη δύναμη. Έτσι, βία υπάρχει παντού. Αυτός που την χρησιμοποιεί συνεπώς σαν έκφραση, εξ ορισμού της προσδίδει εξωγενή χαρακτηριστικά, την μετασχηματίζει και την πλασάρει κατά τα συμφέροντα του. Έτσι,αποκτά το υποκειμενικό φορτίο της.
Όταν είσαι περικυκλωμένος και πληγώνεται η ακεραιότητα σου (σωματική, πνευματική, οικονομική, κοινωνική, ή οποιαδήποτε άλλη) τότε η βία υπάρχει και δρα. Δεν έχει σχέση από που προέρχεται ή τι υπηρετεί.

Για καθένα που χάνει τη ζωή του, η βία υπάρχει. Και υπάρχει σε αυτόν που αφαιρεί τη ζωή.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

24 Σεπτεμβρίου 2013, 17:21:57
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Του Στέφανου Κασιμάτη



 Iσως διότι, εκ της φύσεως των θέσεων που εκφράζει ένας κεντρώος ορθολογιστής, η βία αποκλείεται. Δυστυχώς, ώς τώρα, έχουμε δύο μορφές πολιτικής βίας: την ακροδεξιά και την ακροαριστερή.



kathimerini.gr

Βεβαίως, γιατί τη βία του "κεντρώου ορθολογιστή" την ασκεί εκ μέρους του το κράτος και η πολιτική ελίτ, ώστε να μπορεί άσπιλος και αμόλυντος να μιζάρει, να κάνει μπίζνες με το δημόσιο, να τα σπρώχνει σε οφσορ, να απολύει ανθρώπους αφού τους ξεζουμίζει, να γράφει στρογγυλά κείμενα σε έγκριτες εφημερίδες.
Καθαρίζουν για πάρτη του η αστυνομία και ενίοτε η Χρυσή Αυγή όταν η εικόνα των πόλεων προσβάλλει την αισθητική του και χαλάει τις μπίζνες του.
Προφανώς η κρατική βία , σε όλες της τις μορφές , αφήνει αδιάφορο τον κεντρώο ορθολογιστή.
Ο κεντρώος ορθολογιστής δε σκοτίζεται για το πως νιώθω σήμερα. Για το αν νιώθω βιασμένος, εξευτελισμένος , ξεζουμισμένος... Τα λεφτά στους δανειστές να ρέουν ανεμπόδιστα κι όλα καλά..
Δε σκοτίζεται για το αν διαλύονται θεραπευτικές σχέσεις εννέα χρόνων και για το πως νιώθουν οι άνθρωποι με εμπιστεύονται και με αγαπάνε.
Ο κεντρώος ορθολογιστής δε σκοτίζεται για το αν ο τηλεπλασιέ μέσα σε μια ώρα διαγράφει τις ζωές μας, μας ακυρώνει ως ανθρώπους και επαγγελματίες.
Ο κεντρώος ορθολογιστής σκοτίζεται μόνο για το ιατρείο του και την τσέπη του. Αυτό να πηγαίνει καλά...
Και αν οι πολιτικές επιλογές ευνοούν να πάει και λίγο καλύτερα...
Ο κεντρώος ορθολογιστής μπορεί άνετα να γίνεται ανορθολογιστής επικαλούμενος την αυθεντία του ορθού του λόγου , ανακαλύπτοντας τον κομμουνισμό (ήμαρτον..), την αριστερά που κυβερνούσε αλλά δεν το ήξερε, να ξεπλένει τα ναζιστικά εγκλήματα, να βαράει παλαμάκια στη χρυσή Αυγή όταν χρησιμεύει ως ανάχωμα και να ανακαλύπτει με φρίκη τον εγκληματικό χαρακτήρα και τη διασύνδεση της με το κράτος, όταν βγαίνει και των ορθολογικών του ορίων.

Ο κεντρώος ορθολογιστής είναι η μήτρα του πολιτικού και πολιτειακού συστήματος. Καμώνεται τον ανήξερο , αυτός δεν κυβερνούσε ποτέ. Προφανώς  οι Πρετεντέρηδες , οι Κασιμάτηδες, οι Μανδραβέληδες (με τα κλεμένα άρθρα) , κανένα ρόλο δεν έπαιξαν στη διαμόρφωση της ιδεολογίας του νεοέλληνα. Ο νεοέλληνας ήταν κρυφοκομμουνιστής πάντα, άσχετα αν δεν το ήξερε.
Αλλά αφού μας βεβαιώνουν οι αυθεντίες του ορθού λόγου , οφείλουμε να τους πιστέψουμε.
Όπως τους πιστέψαμε όταν μας διαβεβαίωναν για τα οφέλη της ολυμπιάδας, για τη σίγουρη άνοδο του χρηματιστηρίου, το μεγαλείο του γίγαντα Καραμανλή, την ισχυρή Ελλάδα, το θωρακισμένο και νοικοκυρεμένο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τη σίγουρη επάνοδο στις αγορές το 2013, την αναγκαιότητα του μνημονίου, τη χρηστή διακυβέρνηση των σωτήρων Παπανδρέου και Βενιζέλου, την μη αναγκαιότητα κι άλλων και άλλων μέτρων,τους δύο εκατομμύρια δημόσιους υπάλληλους... Ατελείωτος ο κατάλογος των αθλιοτήτων του κεντρώου ορθολογιστή.]
ατελείωτος ο κατάλογος όσων αποσιώπησε και απέκρυψε.

Και τώρα άλλη μια χοντροκομμένη και επικίνδυνη προπαγάνδα. Τη μετατόπιση της συζήτησης από την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις ευθύνες της εξουσίας, στον πραγματικό για το πολιτικό σύστημα εχθρό. Το αναδυόμενο και συνεχώς καταστελλόμενο κοινωνικό κίνημα.
(παραεπειπτόντως όποιος θέλει μπορεί να βρει όσα έλεγα και για τη marfin)
Και θα πρέπει -σύμφωνα με τον κεντρώο ορθολογιστή- να αποδεχτώ ότι με πετάνε στα σκουπίδια αφού με ξεζούμισαν και με εξευτέλισαν, αδιαμαρτύρητα.
Γιατί αν διαμαρτυρηθώ , αν αντισταθώ, είμαι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα...
Αι σιχτίρ, κεντρώε ορθολογιστή.
Ειδικά σήμερα με αηδιάζεις κεντρώε ορθολογιστή. Ανθρωπάκο.



24 Σεπτεμβρίου 2013, 18:47:16
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αι σιχτίρ, κεντρώε ορθολογιστή.

Ωραία. Να διαολοστείλουμε (και ακόμη παραπέρα) τις ορθολογικές και μετριοπαθείς φωνές και να αφήσουμε χώρο για τις ακραίες, που ξηγιούνται με τσιγγέλια, σουγιάδες και εμπρηστικές βόμβες.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   

O γνωστός δημοσιογράφος και ακτιβιστής της Αριστεράς Γιώργος Δελαστίκ με άρθρο του στο Έθνος επιχειρεί μια ορθολογική ανάλυση για το συμβάν της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: ''Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου'', ακριβώς όπως και στην υπόθεση της Marfin, και συνεχίζει λέγοντας τα εξής: ''Αυτός ο τρόπος δράσης και τα σίγουρα ισόβια μειώνουν επίσης δραστικά την περίπτωση να είχε πάρει ο δολοφόνος εντολή από επιχειρηματικούς και όχι πολιτικούς κύκλους''.

"Επιπροσθέτως, μετά τη δολοφονία, η σύγχρονη εκδοχή της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» των γερμανόδουλων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτοπροβάλλεται ως … «εγγύηση για την αποτροπή του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των δύο άκρων»! «Θείο δώρο» για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο η δολοφονία από πολιτική σκοπιά! Σαν όρνια όρμησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τη δολοφονία".

"Πρέπει να σημειώσουμε ότι εμάς μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που κινήθηκε ο δολοφόνος. Διέπραξε εν ψυχρώ το φόνο στο κέντρο της Αμφιάλης, με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να προσπαθήσει έστω και με ένα κράνος μοτοσικλετιστή να καλύψει κάπως το πρόσωπό του. Δεν προσπάθησε καν να διαφύγει. Άφησε επί τόπου το μαχαίρι της δολοφονίας με τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Όλα αυτά ενώ ήταν πασίγνωστος στην Αμφιάλη και επίσης πασίγνωστη η πολιτική του ταυτότητα."

"Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει άνθρωπο που δολοφονεί για να συλληφθεί, να καταδικαστεί με ισόβια και να μπει φυλακή για πολλά χρόνια. Έχει πλήρη επίγνωση ότι η δολοφονία θα αποδοθεί και στον πολιτικό του χώρο, τη Χρυσή Αυγή. Δεν παριστάνουμε τον επιθεωρητή Κλουζό, αλλά αυτή η στάση ταιριάζει πολύ περισσότερο σε δολοφόνο που εκτελεί εντολές, παρά σε ένα κτήνος που δρα εξ ιδίας πρωτοβουλίας".

"Τι μας είπε ο πρωθυπουργός διά στόματος του στενότατου συνεργάτη του, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος φυσικά δεν θα τολμούσε ποτέ να διακηρύξει τέτοιες πολιτικές θέσεις χωρίς την έγκριση του Αντώνη Σαμαρά; Ότι η δολοφονία αποδεικνύει πως …ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»! Αυτή είναι η θέση του Σαμαρά! Τι μας είπε ο Βενιζέλος; Ότι «το πρόβλημα δεν είναι η θεωρία των άκρων, το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάγαλμα του λεγόμενου «αντιμνημονιακού τόξου» συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως δήθεν νεοριζοσπαστικές», όπως δήλωσε στο Βήμα FM! Με άλλα λόγια, αφού και ο δολοφόνος και το θύμα ήταν αντιμνημονιακοί, το κατά Βενιζέλο πρόβλημα είναι ότι …οι «αντιμνημονιακοί σφάζουν ο ένας τον άλλον»".

Ο Δελαστίκ καταλήγει ως εξής: ''Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις Σαμαρά - Βενιζέλου. Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες - μέχρι στιγμής, τουλάχιστον - αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν.''

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Σεπτεμβρίου 2013, 18:52:43 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Σεπτεμβρίου 2013, 19:00:23
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Η ΧΑ θα εξαφανιστεί μετά την τελική υπερδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, η οποια πλησιάζει.
Η υπερβολική διαπόμπευση της ΧΑ είναι επικίνδυνη διοτι μπορεί να προκαλέσει φαινόμενο rebound.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Σεπτεμβρίου 2013, 19:41:31
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Διακοσμητή τις απόψεις που με εκφράζουν τις παραθέτω μόνος μου, είτε τις γράφω μόνος μου.
-Αλήθεια έχεις κάτι να μας πεις επί του θέματος? Επί οποιουδήποτε θέματος , εστω?
-Ως γνώστης του "χώρου" μήπως μπορείς να μας απαντήσεις αν ο Μιχαλολιάκος ήταν-είναι έμμισθος υπάλληλος της ΚΥΠ?

defencenet βλέπω? Ούτε καν ο σχολιασμός δεν ήταν δικός σου!!!
Τώρα είμαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση μου...
Με τ'ετοιες πηγές...
Αλήθεια, επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει το site ,είναι ανοιχτά χρυσαυγίτικο ή κρυφοχρυσαυγίτικο?
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Σεπτεμβρίου 2013, 21:06:25 από Δημήτρης Μακρέας »

24 Σεπτεμβρίου 2013, 21:02:51
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Σεπτεμβρίου 2013, 21:04:40 από Δημήτρης Μακρέας »

24 Σεπτεμβρίου 2013, 21:25:31
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διακοσμητή τις απόψεις που με εκφράζουν τις παραθέτω μόνος μου, είτε τις γράφω μόνος μου.
-Αλήθεια έχεις κάτι να μας πεις επί του θέματος? Επί οποιουδήποτε θέματος , εστω?
-Ως γνώστης του "χώρου" μήπως μπορείς να μας απαντήσεις αν ο Μιχαλολιάκος ήταν-είναι έμμισθος υπάλληλος της ΚΥΠ?

defencenet βλέπω? Ούτε καν ο σχολιασμός δεν ήταν δικός σου!!!
Τώρα είμαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση μου...
Με τ'ετοιες πηγές...
Αλήθεια, επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει το site ,είναι ανοιχτά χρυσαυγίτικο ή κρυφοχρυσαυγίτικο?

Το μνημείο βλακείας το σώζω για να μη προλάβει να το σβήσει ο δημιουργός του.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Σεπτεμβρίου 2013, 21:48:57
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Καμιά απάντηση έχεις στις βλακώδεις απορίες μου, Ω πανέξυπνε διακομιστή?
Κάποια άποψη επί του θέματος?

Υ.Γ Καλύτερα βλάκας παρά... ξέρεις εσύ!

24 Σεπτεμβρίου 2013, 21:53:28
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Κεντρώοι ορθολογιστές δεν διαπόμπευσαν τις ιερόδουλες της Αθήνας προεκλογικά?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έχει αυτό καμιά διαφορά απο τις χρυσαυγίτικες πρακτικές?

24 Σεπτεμβρίου 2013, 23:19:24
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καμιά απάντηση έχεις στις βλακώδεις απορίες μου, Ω πανέξυπνε διακομιστή?

Ειδικά για σένα και τις βλακείες σου, καμία!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Σεπτεμβρίου 2013, 23:41:11
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διακοσμητή τις απόψεις που με εκφράζουν τις παραθέτω μόνος μου, είτε τις γράφω μόνος μου.
-Αλήθεια έχεις κάτι να μας πεις επί του θέματος? Επί οποιουδήποτε θέματος , εστω?
-Ως γνώστης του "χώρου" μήπως μπορείς να μας απαντήσεις αν ο Μιχαλολιάκος ήταν-είναι έμμισθος υπάλληλος της ΚΥΠ?

defencenet βλέπω? Ούτε καν ο σχολιασμός δεν ήταν δικός σου!!!
Τώρα είμαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση μου...
Με τ'ετοιες πηγές...
Αλήθεια, επειδή δεν το έχω παρακολουθήσει το site ,είναι ανοιχτά χρυσαυγίτικο ή κρυφοχρυσαυγίτικο?

Το defencenet είναι ΡωσοΒουλγαρικων συμφερόντων .
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

25 Σεπτεμβρίου 2013, 00:53:46
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τελικά ενοχλεί πολύ ο "κεντρώος ορθολογιστής"... Να πω την αλήθεια τον προσπέρασα αδιάφορα... Δεν ένιωσα και πολύ ουσία στα λεγόμενα του...
Αναρωτιέμαι όμως τι έκανε το Μακρέα να ξεφύγει...σε σημείο να μοιάζει με αυτούς που κατηγορεί. Ο Διακομιστής τον διεγείρει βλέπω....

Ίσως ο τίτλος που έβαλα "Η Άνοδος της Χρυσής Αυγής" να είναι λάθος. Αυτό που συμβαίνει μακροπρόθεσμα είναι η άνοδος των άκρων... και ακολουθεί ο εμφύλιος. Και ιστορικά αυτό έχει ξανασυμβεί. Και συμβαίνει ξανά.
Καταναλώνω πολύ χρόνο τα τελευταία χρόνια διαβάζοντας κάθε άποψη, και αυτό έχει συνέπειες... Έχω απομυθοποιήσει πολλά. Αυτό που φοβάμαι πλέον είναι ότι είμαστε ξανά στην εποχή που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο σκοπός είναι πλέον αυτοσκοπός. Η τιμή της ανθρώπινης ζωής είναι απίστευτα μικρή. Παλαιότερα ήταν διαστροφή των ολίγων, σήμερα είναι των πολλών.
Αφιερώνω χρόνο από το ιατρείο μου να αφουγκραστώ εμπειρίες από ανθρώπους που σήμερα είναι στα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Αυτή η γνώση μου προβάλει σκιές του σήμερα που με τρομάζουν. Τυφλοί τυφλούς οδηγούν.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Σεπτεμβρίου 2013, 00:57:00 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

25 Σεπτεμβρίου 2013, 02:42:31
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

kapioskanis


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Αναρωτιέμαι όμως τι έκανε το Μακρέα να ξεφύγει...σε σημείο να μοιάζει με αυτούς που κατηγορεί. Ο Διακομιστής τον διεγείρει βλέπω....

Ίσως ο τίτλος που έβαλα "Η Άνοδος της Χρυσής Αυγής" να είναι λάθος. Αυτό που συμβαίνει μακροπρόθεσμα είναι η άνοδος των άκρων... και ακολουθεί ο εμφύλιος. Και ιστορικά αυτό έχει ξανασυμβεί. Και συμβαίνει ξανά.
Καταναλώνω πολύ χρόνο τα τελευταία χρόνια διαβάζοντας κάθε άποψη, και αυτό έχει συνέπειες... Έχω απομυθοποιήσει πολλά. Αυτό που φοβάμαι πλέον είναι ότι είμαστε ξανά στην εποχή που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο σκοπός είναι πλέον αυτοσκοπός. Η τιμή της ανθρώπινης ζωής είναι απίστευτα μικρή. Παλαιότερα ήταν διαστροφή των ολίγων, σήμερα είναι των πολλών.
Αφιερώνω χρόνο από το ιατρείο μου να αφουγκραστώ εμπειρίες από ανθρώπους που σήμερα είναι στα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Αυτή η γνώση μου προβάλει σκιές του σήμερα που με τρομάζουν. Τυφλοί τυφλούς οδηγούν.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

ΣΥΜΦΩΝΩ
“Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.” Ν.Καζαντζάκης

"Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής" Αριστοτέλης

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
16211 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2008, 00:07:03
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2126 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Μαΐου 2012, 15:59:09
από carlita
15 Απαντήσεις
8945 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2012, 17:43:11
από Harper
0 Απαντήσεις
2182 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουνίου 2014, 11:41:32
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5615 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Μαρτίου 2023, 23:12:34
από Argirios Argiriou