Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
24 Σεπτεμβρίου 2021, 10:19:00

Αποστολέας Θέμα: Εξορκίζοντας το κακό.  (Αναγνώστηκε 24204 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Οκτωβρίου 2008, 00:06:40
Αναγνώστηκε 24204 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
  Απευθύνοντας στον Ασθενή την ερώτηση ”Τι υποψιάζεσαι ότι έχεις;” συμβαίνει πολλές φορές να πάρω απάντηση του στυλ ”Θέλω να δω μήπως είναι τίποτε κακό”.
Κάτι τέτοιο επίσης μπορεί να πει ο Ασθενής και χωρίς καν να του απευθύνουμε κάποια ερώτηση.

  Σε περιπτώσεις που ο Ασθενής εκφράζει τέτοιο φόβο δεν διστάζω να προκαλέσω ζητώντας από τον Ασθενή να μου πει τι εννοεί με τη λέξη κακό. Αν διστάζει τότε προχωρώ περισσότερο ρωτώντας τον αν εννοεί μήπως είναι κάποιος καρκίνος. Στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων ο Ασθενής λέει ότι όντως αυτό είναι που φοβάται. Έχω παρατηρήσει ότι και μόνο που προφέρω την απαγορευμένη λέξη καρκίνος ο Ασθενής σαν να ανακουφίζεται. Και από κει και πέρα συνεχίζουμε την συζήτηση πάνω σε πιο ξεκάθαρες βάσεις.

  Ουσιαστικά εφαρμόζω την ίδια τακτική που χρησιμοποιούν οι Ψυχίατροι, στην Σκανδιναβία τουλάχιστον, οι οποίοι δεν διστάζουν να ρωτούν ανοικτά τους ασθενείς τους αν οι ασθενείς έχουν αυτοκτονικές σκέψεις και αν ναι, αν έχουν σκεφτεί με ποιο τρόπο θα το επιχειρούσαν. Σύμφωνα με τους Ψυχίατρους αυτές οι ερωτήσεις όχι μόνο δεν αυξάνουν τον κίνδυνο να αυτοκτονήσει ο Ασθενής αλλά τουναντίον τον ελαττώνουν. Αυτό γιατί ο Ασθενής νιώθει ανακουφισμένος που έχει μιλήσει για ένα θέμα ταμπού.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Ιανουαρίου 2009, 14:59:07
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Eξορκίζοντας το κακό...

Ο ιατρικός κόσμος της Αγγλίας καλωσορίζει ένα νέο αδίκημα που θεσμοθετήθηκε στον Ποινικό Κώδικα και που αφορά στην διατάραξη της λειτουργίας των μονάδων υγείας.

Section 119 creates a new offence of causing a nuisance or disturbance to NHS staff on NHS premises. It addresses behaviour which disrupts NHS staff in the performance of their duties and affects the delivery of healthcare.
Η διάταξη 119 δημιουργεί ένα νέο αδίκημα, αυτό της πρόκλησης ενόχλησης ή αναταραχής στο προσωπικό του NHS, εντός των δομών του NHS. Αναφέρεται σε συμπεριφορές που εμποδίζουν ή επιφέρουν αναστάτωση στην άσκηση των ενεργειών του προσωπικού του NHS κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και επηρεάζουν την παροχή υπηρεσιών υγείας.

A nuisance or disturbance can include any form of non-physical behaviour which breaches the peace, such as verbal aggression or intimidating gestures towards NHS staff.
Η ενόχληση ή αναταραχή περιλαμβάνει οποιασδήποτε μορφής μη φυσιολογική συμπεριφορά που διαταράσσει την ειρήνη, όπως φραστική επίθεση ή εκφοβιστικές χειρονομίες εναντίον του προσωπικού του NHS.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2009, 19:21:29 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
1604 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2011, 13:46:53
από alfie
46 Απαντήσεις
54523 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιανουαρίου 2020, 00:05:21
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3865 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιουλίου 2015, 22:41:15
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
20616 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Οκτωβρίου 2019, 11:12:57
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
9894 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Δεκεμβρίου 2020, 01:01:14
από Argirios Argiriou