Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Απριλίου 2024, 09:12:13

Ψηφοφορία

Πότε πιστεύετε ότι θα είναι έτοιμο προς λειτουργία το ΠΕΔΥ;

Σε ένα μήνα
0 (0%)
Σε δύο μήνες
2 (10%)
Σε τρεις μήνες
3 (15%)
Σε έξι μήνες
2 (10%)
Ούτε σε ένα χρόνο
5 (25%)
Ποτέ με τον τρόπο που περιγράφεται στο σχετικό νόμο
8 (40%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 20

Η ψηφοφορία έληξε: 4 Μαρτίου 2014, 22:57:12

Αποστολέας Θέμα: ΠΕΔΥ Το νομοσχέδιο  (Αναγνώστηκε 46017 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Ιανουαρίου 2014, 19:11:23
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

samsok


εγω γιατι νομιζω οτι το θεμα της αποσπασης Γενικων ιατρων(αλλα και αλλων ειδικοτητων & νοσηλευτων) απο ΚΥ σε νοσοκομεια δεν εκλεισε ?απλα πλεον οι εντολες θα ερχονται απο την ΔΥΠΕ και οχι απο την διοικηση του εκαστοτε Νοσοκομειου και μαλιστα τωρα θα υπαρχει κινδυνος και για αποσπαση σε Νοσοκομειο εντος ΔΥΠΕ αλλα εκτος νομου!

12 Ιανουαρίου 2014, 19:17:06
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Πολύ καλά νομίζετε  γιατί το νομοσχέδιο δημιουργίας του ΠΕΔΥ δεν καταργεί υφιστάμενη νομοθεσία όπως την παράγραφο 21 του άρθρου 8 του νόμου 3868/2010

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

12 Ιανουαρίου 2014, 19:52:03
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
 Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του ΑΡΗ.
Θα το δεις έν λειτουργία .     ;)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

12 Ιανουαρίου 2014, 20:28:09
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Άρθρο 27
Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Το άρθρο 14 του Νόμου 2071/92 (ΦΕΚ123/Α/1992) αντικαθίσταται ως εξής:
«1.Με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Υγείας και κάθε άλλου, κατά περίπτωση, αρμόδιου Υπουργού, δύναται να συνιστώνται Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ως μονάδες των Υγειονομικών περιφερειών ή των Νοσοκομείων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών Υγείας σε περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μπορεί να εξυπηρετούν περιοχές ευθύνης πέραν των διοικητικών ορίων του ενός νομού και πέραν της μίας Υγειονομικής Περιφέρειας./
Με όμοιο τρόπο δύναται να συνιστώνται και να λειτουργούν Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και από λοιπά ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Άλλος με τη βάρκα μας! Άλλος με τη βάρκα μας!
Αυτό εννοούσε μάλλον ο Άδωνις όταν έλεγε στο Δήμαρχο Καστελόριζου (πριν τη μήνυση) ότι έχει ρυθμίσει το θέμα της υγειονομικής κάλυψης;

27 Ιανουαρίου 2014, 13:04:13
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε περίπου 20 μέρες θα ξεκινήσει να υλοποιούνται οι αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας που θα ονομάζεται ΠΕΔΥ.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Το σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη βουλή θα συζητηθεί την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων ενώ αμέσως μετά και εφόσον ολοκληρωθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα δοθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια.
Με βάση τους υπολογισμούς αν δεν υπάρξουν περαιτέρω εμπλοκές σε περίπου 20 μέρες θα είναι νόμος του κράτους. Τότε είναι που θα ξεκινήσουν και οι διαθεσιμότητες για όλους τους γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.
 
Η περίοδος του «πάγου»!
 
Ειδικότερα με βάση τα όσα προβλέπονται, η διαθεσιμότητα θα διαρκέσει έναν μην και στο διάστημα αυτό θα καταβάλλονται τα ¾ του μισθού στους εργαζόμενους.
Εξαίρεση αποτελούν συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων που θα μπουν στον πάγο όχι έναν μήνα αλλά 15 ημέρες.
 
Αυτοί είναι:
-όσοι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%
-όσοι έχουν παιδιά με αναπηρία
-και μεταξύ άλλων όσων ο συζυγος ή η σύζυγος μπαίνει επίσης σε διαθεσιμότητα.
Πάντως οι οργανικές θέσεις στο νέο σύστημα θα συσταθούν μετά τις σχετικές αιτήσεις που θα κάνουν οι εργαζόμενοι.
 
Οι γιατροί και οι …άλλοι
 
Οι γιατροί που επιθυμούν να μεταφερθούν από τον ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ θα πρέπει εντός 7 ημερών να καταθέσουν αίτηση ενώ σε περίπτωση που δεν την υποβάλλουν απολύονται αυτοδικαίως.
Με την αίτηση θα πρέπει να υποβάλλουν και τα σχετικά έγγραφα της εφορίας που θα αποδεικνύουν ότι έχουν κλείσει το ιδιωτικό τους ιατρείο.
Όσοι δεν κάνουν αίτηση ή δεν κλείσουν το ιατρείο τους θα απολυθούν ενώ οι θέσεις θα καταργηθούν στον οργανισμό. Αντίστοιχες ρυθμίσεις ισχύουν και για όλους τους διοικητικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους οι οποίοι όμως μεταφέρονται στο σύνολό τους στο νέο σύστημα.
 
Πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι
 
Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας οι ασφαλσιμένοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας, τους συμβεβλημένους γιατρούς αλλά και από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων επικουρικά όπως σημειώνεται στο νομοσχέδιο.
 
Το νέο σύστημα
 
Στο ΠΕΔΥ στο οποίο θα εξυπηρετούνται περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι θα διαθέτει Κέντρα Υγείας τα οποία θα λειτουργούν με βάση το νομοσχέδιο 24ωρες το 24ωρο επί 7 ημέρες.
Κέντρα Υγείας τα οποία θα πραγματοποιούν και εφημερίες μαζί με τα νοσοκομεία έως ότου εκδοθούν οι αποφάσεις για το πώς θα λειτουργούν στο νέο σύστημα.
 
Οικογενειακός γιατρός
 
Θεσπίζεται ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού τον οποίο θα αποτελούν γενικοί γιατροί, παθολόγοι και παιδίατροι.
Κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να επιλέγει  ??? τον οικογενειακό του γιατρό τον οποίο μπορεί μόνο μία φορά να αλλάξει μέσα στη διάρκεια του χρόνου.
Οι οικογενειακοι γιατροί θα εξυπηρετούν τους ασθενείς στα ιατρεία τους ή και κατ’ οικον ενώ θα έχουν υποχρέωση  ??? να δημιουργήσουν ηλεκτρονικο φάκελο για τον καθένα.
 
Ωστόσο ο αριθμός των οικογενειακών γιατρών ανά περιοχή δεν ορίζεται μέσα στο νομοσχέδιο κάτι που θα πράξει ο υπουργός υγείας με απόφασή του μετά την ψήφιση του νόμου.
Ο οικογενειακός γιατρός θα παραπέμπει με παραπεμπτικό του τους ασφαλισμένους για περαιτέρω εξετάσεις ή για νοσηλεία όταν πρόκειται για προληπτικούς ??? λόγους.
Η πρόσβαση σε εξειδικευμένους γιατρούς ισχύει κανονικά για όλους τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιανουαρίου 2014, 13:05:52 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Ιανουαρίου 2014, 16:41:00
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

NewGP


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νομικά πλέον ειναι μαχητό.
Υπάρχουν πλέον και θέματα αστικής ευθύνης.
Αλλο ΠΕΔΥ άλλο ΔΕΔΥ.

Οι υπαρχουσες αποσπασεις στα νοσοκομεια καταργουνται λοιπον αυτοματως με την ψηφιση του νομοσχεδιου;
Επειδή το κάνω μ’ ένα μικρό πλοίο με λένε πειρατή. Αν το έκανα μ’ ένα ολόκληρο στόλο, θα ήμουν αυτοκράτορας. - Ιερός Αυγουστίνος

30 Ιανουαρίου 2014, 14:39:50
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Φεβρουαρίου 2014, 11:05:35
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Άδωνις: Ή παπάδες, ή ζευγάδες.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο δίλημμα να επιλέξουν το ΕΣΥ ή το ιδιωτικό τους ιατρείο και να απαντήσουν μέσα σε 7 ημέρες θα βρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η συζήτηση του οποίου ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής  την Τετάρτη.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται την Πέμπτη και από εκείνη την ημέρα ξεκινούν οι μεγάλες αλλαγές με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ για ένα μήνα και την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας των γιατρών και των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι να μεταφερθούν στο νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).


Στο νομοσχέδιο δεν έχει συμπεριληφθεί προς το παρόν και προφανώς δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί η πρόταση των ιατρικών συλλόγων, για μεταβατική περίοδο.
Ο υπουργός Υγείας δεν άφησε κανένα περιθώριο και τόνισε με έμφαση ότι «Δίνουμε στους γιατρούς μια εβδομάδα διορία να αποφασίσουν, ώστε να δούμε τα κενά στην πράξη και να τα καλύψουμε. Αν δώσουμε παράταση, όπως ζητάτε, θα παρατείνουμε τη διαθεσιμότητα του γιατρού του ΕΟΠΥΥ, η θέση του οποίου δεν θα αδειάζει όσο θα είναι σε διαθεσιμότητα, άρα δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαδικασία πρόσληψης επικουρικού ή συμβασιούχου».


Σχετικά με τις ανησυχίες των γιατρών, ότι με τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό, μπορεί να βρεθούν «από τον Πειραιά στην Αλεξανδρούπολη», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ο νέος σχεδιασμός θα γίνει μέσα σε 6 μήνες, και πως «η μέγιστη μετακίνηση που μπορεί να φοβάται κάποιος, είναι από τον ένα δήμο στο διπλανό του, καθώς στόχος του νέου συστήματος είναι να υπάρχει τουλάχιστον μία μονάδα πολυιατρείου ή πολυδύναμου σε κάθε δήμο – και στους μεγάλους δήμους μπορεί να υπάρχει και πάνω από ένα».


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης απέσυρε το άρθρο 37 που αφορούσε την επαναλειτουργία ιδιωτικών κλινικών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Φεβρουαρίου 2014, 22:45:35
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η τελική μορφή του Νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ όπως κατετέθηκε σήμερα (5/2/14) στην Βουλή:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Φεβρουαρίου 2014, 22:56:05
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αυτό πάλι τι σχιζοφρένεια είναι;

Από Βασίλη Βενιζέλο (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
 
Έκκληση προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν σειρά άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας και την δημιουργία του Περιεφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), απευθύνει δημοσίως με ανακοίνωσή του ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ.
 
Συγκεκριμένα, ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωσή του:
 
"Η υποβάθμιση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είναι ορατή με τους χιλιάδες ΜΗ εξυπηρετούμενους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για μια συνταγή. Καλούμε ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών και εκτιμώντας το πολιτικό χρόνο και την συγκυρία να καταψηφίσει εκείνα τα άρθρα που υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
- Να αποκατασταθεί η επαρκής χρηματοδότηση των αναγκαίων δομών για την ΠΦΥ που εξασφαλίζει την Υγεία του Ελληνικού Λαού.
- Να οργανώσει την μεταβατική περίοδο με ανοιχτές δομές και χωρίς διακοπή των υπηρεσιών που προσφέρονται στον πολίτη.
- Να διασφαλισθούν οι σχέσεις εργασίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, χωρίς τα εκβιαστικά τερτίπια και διλλήματα για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση".
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

5 Φεβρουαρίου 2014, 23:01:41
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μάλλον δεν μπήκαν οι καρδιολόγοι και οι γιατροί εργασίας στους οικογενειακούς ιατρούς. Ή κάποιοι δεν έχουν μετατεθεί στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ από τις μονάδες υγείας...ακόμη.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Φεβρουαρίου 2014, 09:22:31
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό πάλι τι σχιζοφρένεια είναι;
Έκκληση προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν σειρά άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας και την δημιουργία του Περιεφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), απευθύνει δημοσίως με ανακοίνωσή του ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ.
   Το θέμα είναι ποιος είναι στον τομέα υγείας. Το πιθανότερο συνδικαληστής ιατρός και μάλλον ικατζής (έχουν τις περισσότερες τέτοιες θέσεις). Αν ξέρει κάποιος ονόματα και ιδιότητες...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μάλλον δεν μπήκαν οι καρδιολόγοι και οι γιατροί εργασίας στους οικογενειακούς ιατρούς. Ή κάποιοι δεν έχουν μετατεθεί στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ από τις μονάδες υγείας...ακόμη.
   Πιστεύετε έχουν σχέση οι καρδιολόγοι με την πρωτοβάθμια υγεία;  Εκτός απο τις πιέσεις (...) θα βλέπουν αμυγδαλίτιδες, ωτίτιδες, οσφυαλγίες και οστεοπορώσεις; Και κακά σπυριά οπουδήποτε.
   Μην αρεξηγηθώ, δεν το λέω για να υποβιβάσω την ειδικότητα σας, κάθε άλλο (δεν ξέρω αν θα μπορούσα να την κάνω). Αντίθετα αν θεωρηθούν οι καρδιολόγοι ιατροί ΠΦΥ μάλλον υποβιβάζονται οι ΓΙ γιατί ο καθένας μπορεί θεωρητικά να κάνει την δουλειά τους. Πιστεύω και οι παθολόγοι κανονικά δεν ανήκουν 100% εκεί (τουλάχιστον "εκπαιδευτικά') αλλά πρακτικά το έχουν κερδίσει (γιατί διαχρονικά τα βλέπαν όλά).

6 Φεβρουαρίου 2014, 15:25:29
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Οι 2 που ξέρω εγώ πάντως είναι στο ΕΣΥ.

Και ο μεν ένας έγινε Δ/ντης με τη δημιουργία Τμήματος μέσα στην Κλινική (εξειδικευμένου !!!) ενώ ο άλλος, Επιμελητής ων 5 ετών, εκτόπισε με "δίκαιες κρίσεις" νεοδημοκράτη αν. δ/ντή 25ετούς δράσης και ενεργότατο και αποδεδειγμένα πρώτο όνομα στην ειδικότητά του, και έγινε Δ/ντης με την "αξία του".

(ο δεύτερος μάλιστα, είχε ετοιμάσει και τις βαλίτζες του να πάει στην συνδιάσκεψη του ΠΟΥ για την ΠΦΥ στη Λουμπλιάνα, ως εκπρόσωπος της ΠΦΥ στη χώρα [ήταν σύμβουλος του υπουργού], αλλά όταν ενημερώθηκε ο Πεπονής -τότε υπουργός- έφυγε από το παράθυρο και έμεινε "έξω του νυμφώνος" όσο ήταν εκείνος υπουργός.
Όμως οι υπουργοί αλλάζουν και τα λαμόγια επιστρέφουν, όπως πάντα.)


Τώρα και οι δύο μιλούν για αξιοκρατία.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Φεβρουαρίου 2014, 15:27:23 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

6 Φεβρουαρίου 2014, 15:38:27
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Λιποθύμησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Β. Ανεμοδουρά - «Ανέβασε» πίεση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος, μετά τη μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Το ότι το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στον χώρο της υγείας και της κυβέρνησης δεν είναι πλέον είδηση – τους τελευταίους δυόμιση μήνες οι πολίτες βιώνουν το επώδυνο στάδιο της μετάβασης στον νέο φορέα ΠΦΥ αλλά και τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Είναι όμως είδηση η προσωπική αντιπαράθεση μέχρι τελικής… πτώσεως ανάμεσα σε δύο κομματικά στελέχη, και δη συνδικαλιστικά στελέχη πρώτης γραμμής –αναμφίβολα μια είδηση με αρνητικό «φορτίο» για τους εμπλεκόμενους.
 
Η κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, και ο κ. Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) πρωταγωνιστούν στη «γαλάζια» αντιπαράθεση για την ΠΦΥ το τελευταίο διάστημα, με τις διαφωνίες τους να αφορούν θέματα τακτικής και στρατηγικής του ιατρικού κλάδου απέναντι στο υπουργείο Υγείας για τα μείζονα ζητήματα της ΠΦΥ και της κατοχύρωσης των γιατρών στο νέο σύστημα.
 
Ωστόσο, η έντονη λεκτική σχέση των δύο γιατρών έλαβε διαφορετική τροπή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του τομέα υγείας της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα και εν μέσω φωνών και εντάσεων και αλληλοκατηγοριών η κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά βρέθηκε στο… πάτωμα. Αυτό που ουδείς αποσαφηνίζει μέχρι σήμερα είναι το… πως. Κάποιοι υποστηρίζουν πως παραπάτησε σε καλώδια κι έπεσε, άλλοι πως λιποθύμησε, ενώ αρκετοί θυμήθηκαν και μια άλλη πτώση της δυναμικής προέδρου των  γιατρών του Πειραιά στη διάρκεια απεργίας το 2011 μετά από συμπλοκή με τους αστυνομικούς έξω από το υπουργείο Υγείας, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου. Η ίδια πάλι χρεώνει την πτώση της στον κ. Βλασταράκο.
 
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αρνείται την εμπλοκή του στο θέμα: «το ήθος και η διαδρομή μου δεν επιτρέπουν να καταλογιστεί σε βάρος μου τέτοια συμπεριφορά» ανέφερε στο protothema.gr, ο κ. Βλασταράκος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές «για τη στάση των συναδέλφων που κόπτονται για τη δημόσια υγεία και τον κλάδο και διαδίδουν τέτοιες πληροφορίες σήμερα που ο ΠΙΣ ετοιμάζεται να δώσει τη μεγάλη μάχη για την καταψήφιση του νομοσχεδίου».
 
Πληροφορίες ότι και ο κ. Βλασταράκος χρειάστηκε να λάβει φάρμακα για την πίεση που είχε «ανεβάσει» δεν επιβεβαιώνονται, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον της κυρίας Ανεμοδουρά η πρόεδρος χρειάστηκε να μεταβεί σήμερα στο νοσοκομείο Τζάνειο για να ελέγξει τις συνέπειες της χθεσινής πτώσης της…

protothema.gr


Οι λιποθυμίες θα ενταθούν μετά τη διαπίστωση των μισθών τους και το μέγεθος της δουλειάς ως γιατροί του ΕΣΥ πλέον καθώς.......


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 151 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 119 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

6 Φεβρουαρίου 2014, 15:44:15
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λιποθύμησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Β. Ανεμοδουρά - «Ανέβασε» πίεση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος, μετά τη μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Δεν ξέρω αν πρέπει να γνωρίζουμε τις ειδικότητές τους και αν αυτό έχει σχέση με την προσέγγιση του καθ' ενός, όμως, η μεν πρώτη είναι γιατρός Γ.Γ. (από απονομή ή από ειδίκευση, πραγματικά δεν το ξέρω), ενώ ο άλλος είναι ΩΡΛ, ΙΚΑ τζης.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
6445 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2014, 10:13:52
από spyros
8 Απαντήσεις
73765 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2016, 11:49:33
από Αρχίατρος
13 Απαντήσεις
7982 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2016, 15:44:18
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
69650 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Αυγούστου 2014, 23:59:58
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
4 Απαντήσεις
3958 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Οκτωβρίου 2014, 22:13:38
από Gateopener