Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:37:46

Ψηφοφορία

Πότε πιστεύετε ότι θα είναι έτοιμο προς λειτουργία το ΠΕΔΥ;

Σε ένα μήνα
0 (0%)
Σε δύο μήνες
2 (10%)
Σε τρεις μήνες
3 (15%)
Σε έξι μήνες
2 (10%)
Ούτε σε ένα χρόνο
5 (25%)
Ποτέ με τον τρόπο που περιγράφεται στο σχετικό νόμο
8 (40%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 20

Η ψηφοφορία έληξε: 4 Μαρτίου 2014, 22:57:12

Αποστολέας Θέμα: ΠΕΔΥ Το νομοσχέδιο  (Αναγνώστηκε 45886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Μαρτίου 2014, 23:54:19
Απάντηση #90
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Χωρίς εφημερίες επομένως οι ιατροί των πολυιατρείων, με το μισθό τους και μόνο, αυτόν της κατηγορίας ΠΕ Ιατρών.

Αν αφαιρέσω τα έξοδα μετακίνησης από και προς το χωριό, μου μένουν λιγότερα από ΠΕ ιατρού.  ::)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Μαρτίου 2014, 23:58:25
Απάντηση #91
Αποσυνδεδεμένος

nkf100


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

6. Ποιες ώρες θα λειτουργούν τα πολυϊατρεία;
Τα πολυϊατρεία θα είναι ανοιχτά από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. τις καθημερινές, ενώ σε πρώτη φάση δεν προβλέπονται εφημερίες. Προβλέπονται δύο βάρδιες ιατρικού προσωπικού –όπου αυτό είναι εφικτό ανάλογα με τη στελέχωση– 8 π.μ. έως 4 μ.μ. και 11 π.μ. έως 7 μ.μ. (μετά την αξιολόγηση και ένταξη στο ΕΣΥ των γιατρών θα ισχύσει γι’ αυτούς επτάωρο ωράριο).

Το ΠΕΔΥ θα ειναι ανοιχτο απο τις 7, αλλα το προσωπικο θα αναλαμβανει βαρδια απο τις 8;  ???

17 Μαρτίου 2014, 00:16:48
Απάντηση #92
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Χωρίς εφημερίες επομένως οι ιατροί των πολυιατρείων, με το μισθό τους και μόνο, αυτόν της κατηγορίας ΠΕ Ιατρών.

Αν αφαιρέσω τα έξοδα μετακίνησης από και προς το χωριό, μου μένουν λιγότερα από ΠΕ ιατρού.  ::)

Πληρώνεστε και εφημερίες. Ενώ για τους ίδιους δεν προβλέπεται, τουλάχιστον μέχρι την πλήρη λειτουργία των πολυιατρείων μετά από έξι μήνες.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17 Μαρτίου 2014, 00:51:16
Απάντηση #93
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το ΕΣΥ έχει ξεφτιλισμένη αποζημίωση για την υπερωριακή απασχόληση που τη βαφτίζει εφημερία.
Αν δώσει εφημερίες σε όσους πήγαν στα πολυϊατρεία, αφού δεν τους έχει εντάξει ακόμη στο ΕΣΥ, θα πρέπει να τους πληρώσει κανονική υπερωρία άρα αρκετά λεφτά που δεν το θέλει.
Άρα πρώτα τους εντάσσει στο ΕΣΥ, μετά από αρκετούς μήνες αφού γίνουν οι κρίσεις για βαθμό, και μετά τους δίνει τα ψίχουλα.

Στις 7 π.μ θα πηγαίνει το υπόλοιπο προσωπικό και στις 8 π.μ. το ιατρικό. Λέμε τώρα.

17 Μαρτίου 2014, 11:37:46
Απάντηση #94
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Πόσο είναι η υπερωρία στο δημόσιο ξέρετε?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17 Μαρτίου 2014, 21:43:41
Απάντηση #95
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πόσο είναι η υπερωρία στο δημόσιο ξέρετε?
Σ' ευχαριστώ για την αφορμή που μου έδωσες να διαβάσω το νόμο 4024/11 άρθρο 20 για την υπερωριακή εργασία. Είδα ότι έχω λάθος και η υπερωριακή αποζημίωση είναι μικρότερη για τους υπαλλήλους του δημοσίου από του γιατρούς του ΕΣΥ. Μόνο οι εκπαιδευτικοί ξεφεύγουν και βλέπω ότι αποζημιώνονται με 10 ευρώ την ώρα για υπερωριακή απασχόληση που αφορά μόνο διδασκαλία του μαθήματος της ειδικότητας.
Υπάρχει όμως ο περιορισμός του μέγιστου των 20 ωρών ανά μήνα. Οπότε με γιατρούς ΠΕ, που δεν ανήκουν στο ΕΣΥ, και μέγιστο τις 20 ώρες ανά μήνα δεν μπορεί να λειτουργήσει εφημερία στις μονάδες του (πρώην) ΙΚΑ.

17 Μαρτίου 2014, 23:15:04
Απάντηση #96
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μα δεν θα εφημερευουν τα πρώην ΙΚΑ..
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

18 Μαρτίου 2014, 07:48:37
Απάντηση #97
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ο Άρης προβληματίστηκε για τη μη εφημέρευση των πολυϊατρείων στην παρούσα φάση (τοποθετείται κάποτε στο μέλλον) κι ότι αυτό θα οδηγήσει σε προβληματισμό και παραίτηση όσων διάλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ αφού θα είναι μόνο με το μισθό ΠΕ ιατρών.

12 Απριλίου 2014, 00:01:43
Απάντηση #98
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Η απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για την απόλυση όσων ιατρών του ΕΟΠΥΥ δεν μπήκαν στο ΠΕΔΥ βγήκε στις 8/4/2014, έχει πάρει το δρόμο για ΦΕΚ αλλά δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια. Προφανώς μιλάμε για πασχαλιάτικό ΦΕΚ. Επίσης, έχει κοινοποιηθεί στις ΥΠΕ.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Ιουλίου 2014, 23:54:10
Απάντηση #99
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07/07/2014 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Βορίδης: Ενοποιούνται μονάδες ΠΕΔΥ

Γράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη.

Στη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, από το βήμα διεθνούς συνεδρίου. Υπερασπίστηκε τις αλλαγές, διευκρίνισε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ανοικτά μέτωπα και προανήγγειλε τη λειτουργία κέντρων εφημέρευσης και τη συνένωση μονάδων.


Gatekeeper, «πορτιέρη» στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, επιδιώκει ο Μάκης Βορίδης να μετατρέψει το ΠΕΔΥ, προσφέροντας πραγματικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως ανέφερε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Πρόληψη του Γαστρεντερικού Καρκίνου.
 
Κατά τον Υπουργό Υγείας, εδώ και σχεδόν 4 δεκαετίας ήταν σαφές πως οι προσπάθειες για τη σύσταση ολοκληρωμένου συστήματος ΠΦΥ ήταν αποσπασματικές και ατελέσφορες, αλλά πλέον το Σύστημα Υγείας δεν είχε άλλες αντοχές. «Η απουσία ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και στρεβλώσεις εν γένει στη λειτουργία του συστήματος υγείας», σημείωσε ο κ. Βορίδης.
 
Όπως υπογράμμισε, η προηγούμενη ΠΦΥ, με τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, τελούσε ουσιαστικά συνταγρογραφικά καθήκοντα και διενεργούσε εξετάσεις, αφού για το 65%-75% των προσερχομένων αυτός ήταν και ο λόγος της επίσκεψης τους. «Αν όμως αυτό ήταν το επιδιωκόμενο θα μπορούσαμε να είχαμε εφεύρει οικονομικότερους στόχους για αυτό από το να συντηρούμε τόσες μονάδες υγείας και να απασχολούμε 5.000 και πλέον γιατρούς σε αυτό το σύστημα», υποστήριξε ο Υπουργός και έφερε για παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί τον «Ευαγγελισμό». Πρόκειται για νοσοκομείο κορμού στο σύστημα εφημέρευσης στην Αθήνα, που δέχεται κατά μέσο όρο 1.300 άτομα σε ημέρα εφημερίας. «Έχει καταδειχθεί ότι από αυτά τα άτομα, μόνο τα 350 με 400 χρήζουν επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας. Όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να μην έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Να έχουν καταφύγει στην πρωτοβάθμια, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες στο νοσοκομείο και προφανώς καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης των ασθενών», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

ΠΕΔΥ

«Θέλουμε να παρέχουμε ουσιαστικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας πως προχωρούν με όλες τις δυνάμεις τους στην ολοκλήρωση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης. «Προς την κατεύθυνση αυτή κερδίσαμε στο στοίχημα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στο ΠΕΔΥ –όσοι επέλεξαν να μείνουν στο σύστημα, παρέμειναν», σημείωσε και υποστήριξε πως το ΠΕΔΥ λειτούργησε ακριβώς ένα μήνα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, όπως προβλεπόταν. «Πολύ γρήγορα η προσέλευση των πολιτών άγγιξε και ξεπέρασε τον αριθμό που προσέρχονταν στις πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 900 επικουρικών ιατρών, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε ιατρικές ειδικότητες. «Εντάσσουμε τους γιατρούς που επέλεξαν να παραμείνουν στο ΠΕΔΥ, στον κλάδο των ιατρών του ΕΣΥ. Η διαδικασία αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί σύντομα και σίγουρα πριν από τους 8 μήνες που προβλέπει ο νόμος», συμπλήρωσε και διευκρίνισε πως ο γιατρός της ΠΦΥ είναι πλέον γιατρός του ΕΣΥ.
Μονάδες

Για τον εξορθολογισμό του συστήματος, βέβαια, το Υπουργείο φαίνεται να στρέφεται στην ενοποίηση μονάδων του ΠΕΔΥ. «Δεν είναι δυνατό να διατηρούμε μονάδες οι οποίες απέχουν μερικά μέτρα η μία από την άλλη. Δεν είναι δυνατό να πληρώνουμε ενοίκιο σε μονάδες όπου απασχολούνται 4 και 5 γιατροί», υποστήριξε.
 
Πάντως, η λειτουργία των εργαστηρίων των μονάδων, ένα από τα αγκάθια στην λειτουργία του ΠΕΔΥ, θα αποκατασταθεί σταδιακά, βάσει γεωγραφικής κατανομής, ώστε να αξιοποιηθεί η παραγωγική δυνατότητα βιοιατρικού εξοπλισμού.
 
Παράλληλα, ο Μάκης Βορίδης προανήγγειλε την άμεση έναρξη λειτουργίας κέντρων εφημέρευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Διασυνδέουμε τις μονάδες με τα νοσοκομεία σε λειτουργικό και επιστημονικό επίπεδο, ώστε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε αναπτύξει πλήρως τη λειτουργία του συστήματος», ισχυρίστηκε.

Βέβαια, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Όπως ανέφερε και στο 5ο Pharma & Health Conference, υπάρχει σημαντική δευτερογενή νομοθεσία, με τις Υπουργικές Αποφάσεις που χρειάζονται για την ΠΦΥ να φθάνουν τις 49.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
6397 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2014, 10:13:52
από spyros
8 Απαντήσεις
72359 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2016, 11:49:33
από Αρχίατρος
13 Απαντήσεις
7924 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2016, 15:44:18
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
68247 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Αυγούστου 2014, 23:59:58
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
4 Απαντήσεις
3913 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Οκτωβρίου 2014, 22:13:38
από Gateopener