Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Πρόταση για αλλαγές στο Σύστημα Υγείας

<< < (62/62)

Argirios Argiriou:
Αν θέλουμε να αποσυμφορήσουμε τα Νοσοκομεία και να έχουμε ποιότητα στην Φροντίδα Υγείας εκτός Νοσοκομείου θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα:

1) Θα πρέπει ο Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός να έχει και οικονομικό συμφέρον για να είναι σωστός και προσιτός. Ο Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός πρέπει να αποζημιώνεται ανάλογα με το αριθμό των πολιτών που επιλέγουν να μπούνε στον πληθυσμό ευθύνης του, και ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την νοσηλευτική βαρύτητα και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη, αλλά και ανάλογα με το πόσους Ασθενείς βλέπει, και τι Ιατρικές πράξεις κάνει. Η νοσηλευτική βαρύτητα προσδιορίζεται από την ηλικία και τις χρόνιες διαγνώσεις του κάθε πολίτη (δείτε σχετικό κείμενο για τα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Σε περίπτωση που ο πολίτης βρεθεί σε μακρινό τόπο και αρρωστήσει θα πρέπει να πηγαίνει επειγόντως στον κοντινότερο Ιατρό και αυτός να πληρώνεται μόνο για τις Ιατρικές πράξεις που έκανε σε εκείνη την επείγουσα επίσκεψη. Αν ένας πολίτης επιλέξει να εγγραφεί στην λίστα ενός άλλου Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού κατά την διάρκεια του έτους, τότε ο Ιατρός από τον οποίο φεύγει ο πολίτης θα πρέπει να πληρωθεί για τις ημέρες του έτους κατά τις οποίες ήταν εγγεγραμμένος σε αυτόν ο συγκεκριμένος πολίτης και ο επόμενος Ιατρός στον οποίο θα επιλέξει να εγγραφεί ο πολίτης, θα πληρωθεί για τις υπόλοιπες ημέρες του συγκεκριμένου έτους. Έτσι συμφέρει στον κάθε Γενικό – Οικογενειακό Ιατρό να είναι σωστός και προσιτός για να μην του φεύγουν πολίτες από την λίστα του.

Για να μην γίνονται ζαβολιές με τα παραπάνω πρέπει να γίνονται αυστηροί και απροειδοποίητοι έλεγχοι από καλοπληρωμένους και προσεκτικά επιλεγμένους Ιατρούς – Ελεγκτές που υπηρετούν ως Δημόσιοι Υπάλληλοι σε άλλους μακρινούς νομούς της επικράτειας.

2) Θα πρέπει να σηκώνουν οι Γενικοί – Οικογενειακοί Ιατροί το τηλέφωνο και ώρες εκτός του 8ώρου τους. (Αν όμως ένας Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός είναι ένας Δημόσιος Υπάλληλος με φιξ μισθό βρέξει – χιονίσει, για πιο λόγο να σηκώσει το τηλέφωνο εκτός του 8ώρου του; Εκτός και αν δεν μας πειράζουν τα μαύρα χρήματα... )

Ο Πρωθυπουργός μιας χώρας δέχεται πιέσεις φυσικά από διάφορες μεριές, όσων αφορά το πως θα οργανωθεί η Υγεία της χώρας. Ένα πράγμα όμως πρέπει να ξέρει: Αν καταφέρει να οργανώσει μια Πρωτοβάθμια (= εξωνοσοκομειακή) Φροντίδα Υγείας αξιοπρεπή, αποτελεσματική και σχετικά φθηνή που να καλύπτει όλο τον πληθυσμό της χώρας, τότε τα εκλογικά του οφέλη θα είναι τεράστια και το όνομά του θα μείνει στην Ιστορία. Και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει αυτό είναι να βασιστεί, με υγιή θεμέλια, πάνω στον θεσμό του Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού.

Argirios Argiriou:
07/12/2020

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
04/04/2022 Δημόσια Διαβούλευση για την ΠΦΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

iceman:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος04/04/2022 Δημόσια Διαβούλευση για την ΠΦΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Βλέπω κερκοπορτα για καταργηση του Σαββατου ως ημερα εφημεριας
Παρακατω η προτεινομενη διαταξη για το ωραριο των ιατρων στις ΤΟΜΥ
"3. Οι Το.Μ.Υ λειτουργούν πέντε ημέρες την εβδομάδα σε δύο βάρδιες με δυνατότητα επέκτασης της λειτουργίας τους και κατά το Σάββατο. Το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού των Το.Μ.Υ. είναι επτάωρο και πενθήμερο σε δύο βάρδιες ως εξής: από τις 8:00 έως τις 15:00 και από τις 14:00 έως τις 21:00."
ΠΑρακατω το ωραριο που ισχυει τωρα
"3. Το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού των Το.Μ.Υ. είναι επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε δύο βάρδιες ως εξής: από τις 8:00 έως τις 15:00 και από τις 14:00 έως τις 21:00. "

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση