Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

ΤΕΠ: Εχει θέση εκεί ο Γενικός Γιατρός -Νομιμες οι Αποσπασεις?

<< < (3/19) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ας ξεκαθαρίσουμε τι πρέπει να είναι τα ΤΕΠ, τι περιστατικά πρέπει να δέχονται, πώς λειτουργούν στην Ελλάδα και πώς στην Ευρώπη.
Αναλογιστείτε όλοι τι περιστατικά βλέπαμε (βλέπουν οι νεότεροι) στα «ΤΕΠ» των νοσοκομείων και τι βλέπουμε τώρα στα Κ.Υ. και στα Π.Ι. (στη διάρκεια των εφημεριών) κι αποφασίστε.

«Έχω ένα βήχακι εδώ και 1 μήνα…..»
«Πονάω το πόδι μου εδώ και 6 μήνες…»
«Μετρούσαμε με τις γειτόνισσες (αλήθεια τι μανία κι αυτή!!) την πίεση κι έχω 15..»
«Έχω βγάλει αυτό το σπυράκι στη μασχάλη εδώ και 10 μέρες…» (Το περιστατικό με το σπυράκι -δοθιήνας ήταν τελικά-  από προσωπική εμπειρία, ήρθε στις 4 το πρωί όταν έφυγε από το μπαράκι..)
«Ήρθα τώρα –ντάλα μεσημέρι καλοκαιριού- γιατί δεν έχει κόσμο….».
«Ήρθα γιατί με δάγκωσε ένα…..μερμήγκι» (Κι αυτό από την προσωπική συλλογή εμπειριών)
Και πόσα άλλα........(για γράψτε κι εσείς μερικά)

Υποθέτω ο Βέλγος συνάδελφος δεν είχε αυτό στο μυαλό του όταν μιλούσε για ΤΕΠ…
Αν δεν υπάρχει ο απαραίτητος ηθμός για ποιά ΤΕΠ συζητάμε;

Τ.Μαλλές:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑληθινά νομίζετε ότι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται στα Τ.Ε.Π επειδή ο Χειρουργός η ο Παθολόγος δεν είναι σε θέση μόνοι τους να διεκπεραιώσουν το περιστατικό οπότε ένας Γ.Γ θα το έκανε;
Εντάξει αν πρέπει να το πούμε επειδή μπορεί στο υπουργείο να μας διαβάζουν, να το υποστηρίξω και εγώ.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Το να πεις το ιστορικό σου 3 φορές ενώ πονάς,να εξετάσουν την επώδυνη κοιλιά σου 3 γιατροί,και ίσως και δακτυλική εξέταση επί τρία, συνιστά ταλαιπωρία .... είτε μας διαβάζει το υπουργείο,είτε όχι...

mandreou:
Σαφώς ο Γ.Ι. μπορεί να εργαστεί στο ΤΕΠ εφόσον το επιθυμεί και αισθάνεται ότι έχει την κατάλληλη εμπειρία και γνώση γι αυτό. Όπως όλοι οι συνάδελφοι των υπολοίπων ειδικοτήτων μπορούν να αποκτούν συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε κάποιο αντικείμενο της ειδικότητάς τους ( Σ.Δ., ΑΥ, Άσθμα, Επεμβατική Καρδιολογία, Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Χειρουργική Παχυσαρκίας κλπ.) δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί και ο ΓΙ να ασχοληθεί πιο βαθειά με κάποιο κομάτι της ειδικότητας του όπως η αντιμετώπιση αναπνευστικών νόσων, η προνοσοκομειακή επείγουσα ιατρική, η τραυματιολογία ή η κοινωνική ψυχιατρική - όπως έκανα προσωπικά γιατί η ψυχιατρική είναι η κρυφή μου ερωμένη αν θεωρήσω δια βίου σύζυγό μου την Γενική Ιατρική!! ;). Από την προσωπική επιλογή όμως ως την επιβολή με το έτσι θέλω των διοικητών των νοσοκομείων ή των διευθυντών κάποιων κλινικών έχει νομίζω μεγάλη διαφορά ιδίως όταν σε αντιμετωπίζουν σαν αγροτικό ανειδίκευτο ιατρό και όχι σαν ισότιμο συνάδελφο επιμελητή ΕΣΥ. Επειδή στο Νοσοκομειο Ξάνθης όπου ανήκει το ΚΥ όπου εργάζομαι το ζούμε αυτό με απόφαση του ΔΣ από το Νοέμβριο αρχίζω να πιστεύω τελικά πως ίσως είναι καλύτερα να μην ξέρεις, να μην αποδίδεις, να μην καταξιώνεσαι γιατί στην χώρα που ζούμε αυτές οι ιδιότητες κινδυνεύουν να γίνουν μπούμεραγκ εναντίον σου. Φιλικά Ανδρέου Μάρθα     

Σπ. Α. Μάρκου:
Μια εισήγηση που είχα κάνει ως Αντιπρόεδρος του Ε.Σ του Πε.Σ.Υ Δυτ. Ελλάδος ίσως απαντά σε κάποιες απο τις ερωτήσεις.

Την στέλνω σε τρία μέρη λόγω χώρου.

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Εντυπωσιακή η εμπειρία του ειδικευόμενου συναδέλφου .
Αξίζει πραγματικά να τη διαβάσετε στο ιστολόγιο των ειδικευόμένων ιατρών του "Βενιζέλειου".Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εξακολουθεί να στρυφογυρίζει στο νου μου εκείνη η εκπληκτική ατάκα:"καλά, καλά. Πού θα βρώ τώρα έναν Γιατρό γιατρό;"

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση