Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 21:22:10

Αποστολέας Θέμα: ΤΕΠ: Εχει θέση εκεί ο Γενικός Γιατρός -Νομιμες οι Αποσπασεις?  (Αναγνώστηκε 51893 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Μαρτίου 2009, 19:20:16
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Κακώς οι συνάδελφοι δέχτηκαν να κάνουν τη διαλογή. Σε όλο, μα όλο τον κόσμο, τη Διαλογή (TRIAGE) κάνουν οι νοσηλεύτριες. Νοσηλεύτριες όμως ειδικευμένες που ενεργούν σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες διαλογής. Δυστυχώς άλλη μια ελληνική "πρωτοτυπία".

Κάπως σχετικό είναι και το παρακάτω: Πριν από χρόνια υφυπουργός - από την  Κρήτη - είχε ζητήσει από γιατρούς ΚΥ να μοιράσουν φυλλάδια στα διόδια Ελευσίνας - με λευκές μπλούζες - με οδηγίες για την οδήγηση. Και οι γιατροί - μη αντιλαμβανόμενοι την σημειολογία της λευκής μπλούζας το αποδέχτηκαν!!!

Εμπεδώνεται έτσι η νοοτροπία ότι οι γιατροί, εν ονόματι μια απροσδιόριστης κοινωνικής προσφοράς, τα κάνουν όλα.
Άντε, τώρα που κόπηκε και το επίδομα τροφής, και εις ανώτερα, δηλαδή, deliveries  boys!

29 Μαρτίου 2009, 19:29:53
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μια εισήγηση που είχα κάνει ως Αντιπρόεδρος του Ε.Σ του Πε.Σ.Υ Δυτ. Ελλάδος ίσως απαντά σε κάποιες απο τις ερωτήσεις.

Την στέλνω σε τρία μέρη λόγω χώρου.

Δε μπορώ να κατεβάσω το αρχείο.
Γιατί;

29 Μαρτίου 2009, 19:34:29
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κακώς οι συνάδελφοι δέχτηκαν να κάνουν τη διαλογή. Σε όλο, μα όλο τον κόσμο, τη Διαλογή (TRIAGE) κάνουν οι νοσηλεύτριες. Νοσηλεύτριες όμως ειδικευμένες που ενεργούν σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες διαλογής. Δυστυχώς άλλη μια ελληνική "πρωτοτυπία".

Κάπως σχετικό είναι και το παρακάτω: Πριν από χρόνια υφυπουργός - από την  Κρήτη - είχε ζητήσει από γιατρούς ΚΥ να μοιράσουν φυλλάδια στα διόδια Ελευσίνας - με λευκές μπλούζες - με οδηγίες για την οδήγηση. Και οι γιατροί - μη αντιλαμβανόμενοι την σημειολογία της λευκής μπλούζας το αποδέχτηκαν!!!

Εμπεδώνεται έτσι η νοοτροπία ότι οι γιατροί, εν ονόματι μια απροσδιόριστης κοινωνικής προσφοράς, τα κάνουν όλα.
Άντε, τώρα που κόπηκε και το επίδομα τροφής, και εις ανώτερα, δηλαδή, deliveries  boys!


Στο νοσοκομείο που κάνω ειδικότητα, ο διοικητής και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας ,πρότειναν στους γενικούς γιατρούς να κάνουν τη διαλογή. Ποιο περιστατικό θα πάει που και πότε.
Όλα αυτά έγιναν γιατί σε κάποιες κλινικές δεν μας έδιναν εφημερίες ,για να μπούμε έστω σαν τρίτοι ειδικευόμενοι γιατί δεν υπήρχαν λεφτά ντε και καλά και κάναμε παράπονα.
Έτσι μας πρότειναν αυτό(για αυτό βλέπετε είχαν λεφτά)
Να φανταστείτε ότι η εφημερία θα ήταν μόνο απο 3-11 !! Όταν γίνεται χαμός δηλαδή.
Είμασταν έτοιμοι να δεχτούμε αν βρισκόταν κάποιος επιμελητής που θα ήτα υπευθυνος για μας.
Κανείς δε δεχτηκε και έτσι δεν έγινε τίποτα.
Όλα έμειναν όπως πριν!

29 Μαρτίου 2009, 20:35:21
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια είχα επισκευτεί το ΠΑ.Γ.Ν.Ηρακλείου για δική μου υπόθεση. Ηταν η πρώτη φορά τότε που πρωτοαντίκρυσα,
αν και προυπήρχε, ο θεσμός του ''Γενικού γιατρού στο κουβούκλιο'', ή ''τροχονόμου'' στη καθομιλουμένη. Αισθάνθηκα ειλικρινά αποτροποιασμό,
οργή και αγανάκτηση για τον τρόπο και και τον ειρμό σκέψης που οδηγεί σε μια παρόμοια ταπεινωτική κατακρεούργηση του πολύτιμου χρόνου
της ειδικότητας συναδέλφων, εκ μέρους των εκάστοτε Διοικούντων.
 Το Βενιζέλειο προσφατα επέκτεινε σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις τα ΤΕΠ και η Διοίκηση σαφώς θεώρησε σκόπιμο να υπάρξει και η σχετική βιτρίνα.
Θα επρεπε να βελτιώσει και τους κοιτώνες των γιατρών, μα κατά την άποψη τους ο εφημερεύων δεν πρέπει να αναπαύεται.
 Υπήρξε και σχετική ανάρτηση στο τότε forum μας, την οποία γνωστοποίησα στον κ. Φιλαλήθη και Λιονή. Ετσι ο ''θεσμός'' έπαψε.
 Αν και είναι απαραίτητο το ιατρείο διαλογής, είναι δουλειά ενός έμπειρου Νοσηλευτή.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαρτίου 2009, 20:46:50 από Πατρωνάκης Μάνος »

29 Μαρτίου 2009, 20:43:32
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

timex


Είναι δουλεία εντος εμπειρου νοσηλευτή , όμως αυτό ποιος το αποφασίζει τη στιγμή που δεν υπάρχει καθηκοντολόγιο για κανέναν και για τίποτα;

29 Μαρτίου 2009, 23:27:44
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Ο γενικός ιατρός έχει θέση στην ΠΦΥ όπου και εάν υπάρχει ΠΦΥ. Η γνώμη μου είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να καθοριστεί τι είναι πως λειτουργεί και το οργανωτικό-θεσμικό  πλαίσιο της κάθε βαθμίδας ιατρικής φροντίδας- περίθαλψης.

Και φυσικά τον σπουδαιότερο ρόλο στην ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας τον έχει η ΠΦΥ.

Όσο για την δευτεροβάθμια-τριτοβάθμια (αλλά και σε μερικά γεωγραφικά σημεία την ΠΦΥ θα έλεγα), ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΤΕΠ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που θα είναι εκπαιδευμένο-εξειδικευμένο για τα επείγοντα.

Και φυσικά ο ρόλος των ΤΕΠ δεν είναι ο βήχας ,ο πυρετός κτλ.
Για να μην προσέρχονται όμως αυτά τα περιστατικά στο ΤΕΠ της Β΄βαθμιας, απαιτείται ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα και δεν ξέρω αυτήν ποιος θα την κάνει.???

ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ στο ερώτημα του τίτλου του θέματος. Αυτό το θεωρώ ερώτημα που αποπροσανατολίζει απο τον στόχο που πρέπει να έχουμε όλοι μας (όλες οι ειδικότητες) που δεν πρέπει να είναι άλλος από την οργάνωση πρώτα ΠΦΥ και κατόπιν όλων των βαθμίδων έτσι ώστε να παρέχεται στον πολίτη υψηλού επιπέδου φροντίδα-περίθαλψη. 

Προσωπικά αισθάνομαι οργή και αγανάκτηση  όταν ακούω για διαλογή από γενικό ιατρό..


Η ΠΦΥ είναι αναγκαία σε μεγάλο βαθμό στα αστικά κέντρα όπου εκεί υπάρχει παντελής έλλειψη ΠΦΥ (τουλάχιστον του ΕΣΥ)
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαρτίου 2009, 23:43:05 από Γ.Κτιστάκης »

3 Μαΐου 2009, 21:53:02
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

sofia


Ο Γενικός Ιατρός έχει θέση στο ΤΕΠ αρκεί να αναλαμβάνει τα περιστατικά της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (περιπατητικούς ασθενείς κλπ). Δεύτερη προυπόθεση είναι να εργάζεται εκεί σε μόνιμη βάση και όχι περιστασιακά ως αλεξιπτωτιστής μιας και η καθημερινή εμπειρία είναι πολύ σημαντική στην άσκηση της Ιατρικής και πρέπει να έχει τη δυνατότητα να οργανώνει ο ίδιος τη δουλειά του.

Ακόμα και αν οργανωθεί επαρκώς η ΠΦΥ στην Ελλάδα, πάντα θα υπάρχουν περιστατικά Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στα ΤΕΠ, αφενός γιατί αυτά λειτουργούν όλο το 24/ωρο και χωρίς ραντεβού και αφετέρου γιατί η απόφαση προσέλευσης ανήκει στον ίδιο τον ασθενή και όχι στον επαγγελματία υγείας(διάσταση απόψεων). Ασθενής με γαστρεντερίτιδα σε πρωινό ωράριο επιλέγει το ΤΕΠ και όχι το ιατρείο γιατί είναι αρκετά πανικοβλημένος.

Το θέμα της θέσης του Γ.Ι. στο ΤΕΠ είναι θέμα οργάνωσης τόσο του ΤΕΠ, όσο και του τρόπου πρώτης επαφής/αξιολόγησης/κατάταξης των προσερχομένων. Το γνωστό triage, όπως αυτό κακοποιήθηκε έως τώρα, θεωρείται εργασία μειωμένου κύρους και ανατίθεται στις κατώτερες βαθμίδες του ιατρικού προσωπικού χωρίς καμία προηγούμενη σχετική εκπαίδευση, ούτε στήριξη από άλλο προσωπικό και με πλήρη άγνοια του αντίστοιχου ρόλου. Μάλιστα, συνήθως οι εργαζόμενοι εκεί εναλλάσσονται καθημερινά και δεν προλαβαίνουν ούτε να μπουν στη λογική της διαδικασίας. Φυσικό επακόλουθο όταν κάτι δεν εφαρμόζεται σωστά είναι αντί να βελτιώνει, να παρακωλύει τις διαδικασίες.

Ο Γ.Ι. έχει θέση σε οργανωμένο ιατρείο, όπου να μπορεί να διεκπεραιώνει από την αρχή έως το τέλος, αυτόνομα,  τα περιστατικά που δε χρειάζονται δευτεροβάθμια διερεύνηση. Μόνο έτσι, όταν το σημείο πρώτης επαφής/αξιολόγησης στο ΤΕΠ είναι οργανωμένο με επάρκεια προσωπικού και λειτουργεί ως κανονικό ιατρείο μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση των χρόνων αναμονής για εξέταση και στη μείωση των χρόνων διεκπεραίωσης των περιστατικών του ΤΕΠ. Στη βιβλιογραφία αυτό αναφέρεται ως περιεκτικό-πλήρες triage και ως ιατρείο fast track (γρήγορης διέλευσης) ή see and treat.

Ένας άλλος τομέας όπου έχει θέση ο Γ.Ι. είναι η κατ' οίκον νοσηλεία. Στο νοσοκομείο Κατερίνης λειτουργεί αντίστοιχο πρόγραμμα με νοσηλευτές και αναισθησιολόγο, ενώ τουλάχιστον σε μας είναι προφανές πως καταλληλότεροι γι' αυτό είναι οι Γ. Ι.

Θεωρώ πως δεν πρέπει να μένουμε σε στεγανά του τύπου ότι το νοσοκομείο παρέχει  εξ'ορισμού δευτεροβάθμια περίθαλψη, ενώ στην πράξη φέρει μεγάλο μέρος του βάρους της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του πληθυσμού. Χρειάζεται βέβαια διαρκώς να αντιστεκόμαστε στην προχειρότητα και το ευτελές που μας περιβάλλει και να απαιτούμε αξιοπρεπείς συνήκες άσκησης της Ιατρικής σε οποιονδήποτε χώρο.

4 Μαΐου 2009, 14:07:49
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Γιατί θα πρέπει η διαλογή να γίνεται εξ ορισμού στα νοσοκομεία που κατά την γνώμη μου το δευτεροβάθμιο θα πρέπει να κάνει δευτεροβάθμια και το τριτοβάθμιο τριτοβάθμια και το πρωτοβάθμιο πρωτοβάθμια?.
 Δεν θα ήταν καλύτερα να οργανωθούν ιατρεία-Κ. Υ αστικού τύπου με ένα σχεδιάγραμμα τέτοιο έτσι ώστε να καλύπτεται ο πληθυσμός επαρκώς και να γίνεται εκεί η λεγομένη «διαλογή», και να έχει και την ευθύνη της κατ’οίκoν  νοσηλείας-περίθαλψης-φροντίδας υγείας?
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι προσπαθούμε να οργανώσουμε ένα αξιοπρεπές σύστημα υγείας στην βάση ΜΟΝΟ των υπαρχουσών υποδομών. Έχω βαρεθεί στην Ελλάδα να ακούω ότι αυτήν την στιγμή έχουμε αυτά και άρα με αυτά μπορούμε να κάνουμε εκείνα. Πιστεύω ότι το κόστος που θα απαιτηθεί για την ανάπτυξη μονάδων πρωτοβάθμιας (επιμένω ειδικά στις πόλεις) θα εξοικονομηθεί από την μείωση των περιστατικών στα νοσοκομεία.
Δεν είμαι αρνητικός στο να δημιουργηθούν τμήματα ΠΦΥ και στα νοσοκομεία εφόσον  αυτά βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας των πολιτών που αυτά τα τμήματα θα καλύπτουν. Σε αυτά φυσικά και θα εργάζονται Γενικοί Ιατροί και ίσως και άλλες ειδικότητες, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να εργάζεται ο γενικός ιατρός στο ΤΕΠ δευτεροβάθμιου για να βγάζει την λάντζα (η τα δύσκολα) των άλλων ειδικοτήτων και αυτοί να κάνουν τακτικά ιατρεία (δες απογευματινά-πρωινά) που στην ουσία τα περισσότερα είναι αντικείμενο της ΠΦΥ.  
ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΤΕΠ , ΑΛΛΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ-ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ- ΠΟΛΙΤΗ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ-κτλ. Είτε αυτά είναι στο νοσοκομείο, είτε στις γειτονιές της πόλης, είτε στην ύπαιθρο και στα χωριά.. 
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Μαΐου 2009, 20:26:52 από Γ.Κτιστάκης »

4 Μαΐου 2009, 15:20:38
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

timex


Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω αλλά νομίζω ότι ένα μερίδιο ευθύνης έχουν οι ειδικευμένοι γενικοι γιατροί αλλά και οι ειδικευόμενοι.
Μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου απαξιώνοντας την ειδικότητά μας αλλά και εμάς τους ίδιους.
Ενδιαφέρονται για εμάς μόνο όταν μας έχουν ανάγκη!

Μήπως όλα αυτά γίνονται επειδή δεν υπάρχει εταιρεία-ένωση ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε που να υπερασπίζει εμάς και τα δικαιώματά μας;
Ή μήπως υπάρχει και δεν κάνει ποτέ τίποτα;

4 Μαΐου 2009, 21:16:31
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Φίλε timex συμφωνώ μαζί σου στο ότι ευθυνόμαστε  εμείς το σώμα των γενικών ιατρών. Όσο για την ένωση-εταιρία κτλ και τις ευθύνες που έχει, φυσικά και έχει ευθύνες, αλλά μήπως αυτή δεν είναι οι ίδιοι εμείς που είμαστε μέλη της και αφήνουμε πάντα τους άλλους που τους ονομάζουμε εκπροσώπους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα?
Όσο για εμάς τους γενικούς δεν έχουμε καταλάβει τον ρόλο μας και αναζητούμε λανθασμένα να διεκδικήσουμε από τον ρόλο των άλλων.
Νομίζω ότι και στην πρωτοβάθμια έχει τμήματα ΤΕΠ (έκτακτων περιστατικών τα ονομάζω εγώ) ανάλογα των άλλων βαθμίδων, αλλά φυσικά έχουν άλλον ρόλο, και είναι οργανωμένα σε άλλη βάση (εκεί που υπάρχουν τουλάχιστον). Στο Κ.Υ που υπηρετώ γίνεται μια προσπάθεια να οργανωθούν σωστά αλλά λόγο έλλειψης προσωπικού θες, υποδομών θες, θέλησης από την πολιτεία θες, δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε και άρμοζε στην ΠΦΥ. Να λοιπόν που έχει τελικά ο γενικός ιατρός ρόλο στα  ΤΕΠ , αλλά όχι στα δευτεροβάθμια νοσοκομεία, αλλά στην ΠΦΥ  γιατί και το επείγον είναι μέρος της ΠΦΥ.
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε ΠΦΥ  οργανωμένη (ανύπαρκτη τελείως καλύτερα). Εάν αυτό υπήρχε ξέρεις πόσα έκτακτα θα αντιμετωπιζόταν στην ΠΦΥ και δεν θα πήγαιναν καν στο δευτεροβάθμιο? Πχ  οι πλειονότητα των ΩΡΛ, οφθαλμολογικών, αρκετά ορθοπεδικά και αρκετά παθολογικά (εάν υπήρχε δυνατότητα βραχείας και εργαστηριακού έλεγχου)?
Εάν τα βάλουμε όλα κάτω τελικά θα δούμε ότι η ΒΑΣΗ για ένα σύστημα υγείας που λειτουργεί αξιοπρεπώς είναι η καλά οργανωμένη ΠΦΥ.   
Άρα, καταλήγω,  το πρόβλημα τελικά είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει ΠΦΥ και από αυτό προέρχονται  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε…. 

20 Μαΐου 2009, 20:31:04
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

timex


Τελευταία γίνεται μια προσπάθεια να βαλουν ειδικευομενους γενικης ιατρικης στα ΤΕΠ για να κανουν τη διαλογη.
Το ωραριο θα ειναι απο 11 το πρωι μεχρι 11 το βραδυ και υποτιθεται θα ειναι παντα κατω επιμελητης.
Θα βλεπουμε το περιστατικο(οσοι εχουν περασει τις 3 μεγαλες κλινικες θα μπορουν να κανουν εφημεριεσ στα ΤΕΠ ), θα παιρνουμε ζωτικα σημεια κτλ, και αναλογως θα το βαφτιζουμε κοκκινο-πορτοκαλι-πρασινο.

Δεν ξερω αν ειναι καλο να γινει αυτο ή οχι.
Θα χανουμε απο την πρωινη μας εκπαιδευση.
Ισως να κερδισουμε ομως κατι απο τα ΤΕΠ.
Το σιγουρο ειναι οτι θα κανουμε πολλους ασθενεις εχθρους

Μπορει να υποχρεωσει η διοικηση τον ειδικευομενο να κανει εφημεριες στα ΤΕΠ και να μη πηγαινει στην πρωινη εκπαιδευση και στο ΚΥ;

20 Μαΐου 2009, 21:48:04
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
  Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να εφημερεύετε στην διαλογή διότι έτσι αυτό ακριβώς θα μάθετε να κάνετε και στο μέλλον. Όταν δηλαδή θα ξεκινήσετε να δουλεύετε ως ειδικοί θα δυσκολεύεστε να βλέπετε επείγοντα περιστατικά με αποτέλεσμα και πάλι διαλογή να κάνετε. Αυτό κατα την γνώμη μου δεν αποτελεί σωστή εκπαίδευση. Θα πρέπει συνεχώς να διεκδικείται την ίση συμμετοχή σας σε όλες τις δραστηριότητες της κλινικής που περνάτε όσο και αυτό είναι δύσκολο και πολλές φορές ίσως και ανέφικτο. Το μόνο που έχω να σου πω  συνάδερφε ΤΙΜΕΧ είναι πως βρίσκεσαι σε καλό δρόμο και δεν πρέπει να απογοητεύεσαι, συνέχισε να διεκδικείς και μόνο να κερδίσεις θα έχεις.  Όσον αφορά τώρα τα ζητήματα της εκπαίδευσής σου αυτά αφορούν κυρίως τον συντονιστή σου και αν δεν μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα ''να πάει σπίτι του''.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

20 Μαΐου 2009, 21:49:02
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελευταία γίνεται μια προσπάθεια να βαλουν ειδικευομενους γενικης ιατρικης στα ΤΕΠ για να κανουν τη διαλογη
Το ωραριο θα ειναι απο 11 το πρωι μεχρι 11 το βραδυ και υποτιθεται θα ειναι παντα κατω επιμελητης......................
Θα βλεπουμε το περιστατικο(οσοι εχουν περασει τις 3 μεγαλες κλινικες θα μπορουν να κανουν εφημεριεσ στα ΤΕΠ ), θα παιρνουμε ζωτικα σημεια κτλ, και αναλογως θα το βαφτιζουμε κοκκινο-πορτοκαλι-πρασινο............
Ισως να κερδισουμε ομως κατι απο τα ΤΕΠ.

Τι θα κερδίσετε εκτός από γνώσεις ζωγραφικής και συνδυασμού χρωμάτων; Αφού η αντιμετώπιση θα γίνεται από άλλους κι όχι από εσάς ή τουλάχιστον με την δική σας παρουσία;
Πάντως χωρίς παρουσία ειδικευμένου να ξέρετε ότι βάζετε το κεφάλι σας στον τουρβά..

Α, επισης μ' αρέσει πολύ που τα ΤΕΠ και η "διαλογή" αποκτούν ωράριο!

21 Μαΐου 2009, 13:54:14
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

timex


Μάλλον έχετε δίκιο.
Δεν ξέρω...αλλά μου φαίνεται ότι γίνονται βιαστικά τα πράγματα.
Ο χρόνος θα δείξει.

13 Ιουνίου 2009, 10:52:46
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

panos papadopoulos


Οσοι το εχουν κανει(trage), κακως το δεχτηκανε! Και εμας βαλανε αλλα τους το γυρισαμε στη μαπα! Και επειδη το ψαξαμε...η υπουργικη εντολη ελεγε για ιατρους αλλων ειδικοτητων και οχι για γ. ιατρους και μαλιστα με την καλυψη επιμελητη!
Τωρα οσο για τα τεπ και τον γενικο ιατρο:
Τα τεπ ειναι η μεγαλυτερη δουλεια και με την μεγαλυτερη ευθυνη γιατι μεσα σε αυτον τον πανικο ευκολα κατι μπορει να σου διαφυγει. Αν και εμενα προσωπικα η επειγοντολογια ειναι η μεγαλη μου αγαπη, η δουλεια του γενικου οσο αφορα τα επειγοντα ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Ειμαστε οι γιατροι που εκτιμουν τον αρρωστο εκτος νοσοκομειου και οχι εντος αυτου, οτι κι αν εχει! Επειγον η μη! Το σωστο για εμενα θα ηταν για στα μεγαλα αστικα κεντρα, να υπαρχουν αστικα κεντρα υγειας και μεσα στα νοσοκομεια! Κανενας να μην μπορει να παει στις αλλες ειδικοτητες χωρις να περασει απο εμας! Ετσι, θα γινοταν και η διαλογη που τοσο βοηθα τους λοιπους συναδελφους, αλλα και εμεις θα ειχαμε το δικο μας ποστο που υποτιθεται για αυτο υπαρχουμε και οχι για βοηθαμε καπου, καπως ετσι αοριστα!!!!!
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >:(

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
4045 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκεμβρίου 2010, 21:48:01
από kdiwavvou
3 Απαντήσεις
3902 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2011, 23:27:52
από Denominator
6 Απαντήσεις
20279 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2012, 22:24:57
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
4640 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2012, 22:23:47
από anastasios theodoridis
11 Απαντήσεις
90414 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαρτίου 2016, 12:44:24
από pzogr