Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

ΤΕΠ: Εχει θέση εκεί ο Γενικός Γιατρός -Νομιμες οι Αποσπασεις?

<< < (17/19) > >>

Gateopener:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα συμφωνήσω με τον ΑΡΗ πως το σημερινό πλαίσιο εκπαίδευσης ΓΙ απο τους νοσοκομειακους ιατρούς ειναι προβληματικό .
Οι ΓΙ πρέπει να εκπαιδεύονται κυρίως στα ΚΥ απο ΓΙ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω.

--- Τέλος παράθεσης ---
Πονηρος ο @ΑΡΗΣ.....

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓιατί τα βάζουμε με την εκπαίδευση των Γ.Ι.; Των αλλονώνε ειδικοτήτωνε δηλαδή είναι καλύτερη;

Στο θεωρητικό της κομμάτι, η Γενική Ιατρική απαιτεί πολύ διάβασμα (Μurthagh + ό,τι Παθολογία έχει σπουδάσει ο καθένας στη Σχολή του + ΗΚΓ Goldberger + Guidelines Υπέρτασης, Σ.Δ., Οστεοπόρωσης, Επειγόντων + ATLS κ.ο.κ).
Σε ό,τι αφορά τα skills (συρραφές, τοποθέτηση Folley κ.λπ.), αυτά αποκτώνται με την πείρα και την εξάσκηση και μπορεί ένας Γ.Ι. αν το θελήσει να γίνει πραγματικά πολύ καλός.

Δε βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει να αισθανόμαστε μειονεκτικά ως προς την εκπαίδευσή μας, ειδικά όταν κάθε 3 και λίγο συναντούμε μέσα στα Νοσοκομεία πανάσχετους, αντιδεοντολογικούς και τσατίλες επιμέρους ειδικούς που η μόνη τους άμυνα για τα κόμπλεξ και τις ανεπάρκειές τους αν τους βγάλεις εκτός της ειδικότητάς τους είναι να προσπαθήσουν να πουλάνε μούρη στο στενό πεδίο που θεωρούν ότι τους παίρνει.

update: Και άμα θέλουμε να το πάμε και πιο πίσω, γιατί ως μαθητής Β' Δέσμης του 19.99 να θεωρώ τον εαυτό μου υποδεέστερο έναντι συμμαθητών μου της Δ' δέσμης που με γενικό 11 βγήκαν κάπου μετά το Λύκειο, σπουδάσανε Ιατρική σε άλλη γλώσσα (στην οποία δεν ξέρουν να παραγγείλουν ούτε σαλάτα) και μετά γυρίσανε και κάνανε κάπου π.χ. Καρδιολογία;

--- Τέλος παράθεσης ---

´Οχι, όχι. Εγώ προσωπικά δεν εννοώ ότι ο Γ.Ι. είναι σε κάτι υποδεέστερος. Ποτέ δεν το είπα και, κυρίως, ποτέ δεν το πίστεψα. Αν έκανα τα χαρτιά μου για ειδικότητα τώρα, το πιθανότερο είναι ότι θα επέλεγα τη Γ.Ι., γιατί είναι η μόνη ειδικότητα μέσα από την οποία μπορείς το κατά δύναμιν να δεις τον ασθενη ως σύνολο. Αλλα πες μου, ποια είναι η πρωτοβουλία των Ελληνικών πανεπιστημίων σχετικά με τη Γ.Ι.; Είναι δυνατόν οι συνάδελφοι της Γ.Ι. να θέλουν να κάνουν μία εξειδίκευση, ας πούμε στο διαβήτη, και να αρκούνται σε μεταπτυχιακά προγράμματα που απευθύνονται και σε νοσηλευτές και λοιπούς επαγγελματίες υγείας; Αυτά που λέω δεν αναιρούν τις (τεράστιες) προσπάθειες που κάναμε και κάνουμε όλοι μας στην ειδικότητα - πολλές φορές μόνοι και κατ´ ουσίαν αυτοδίδακτοι. Αλλά νομίζω ότι είναι βολικό οι Γ.Ι. να μην μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από μία επιβεβλημένα περιορισμένη εμβέλεια, γιατί τότε κάποιοι θα κληθούν να αξιοποιήσουν καλύτερα όλο αυτό το επιστημονικό δυναμικό, αντί να το ωθούν να αποτελεί πολλές φορές λύση-μπαλαντέρ, κυρίως στα νοσοκομεία. Ως ιδιώτης παθολόγος, βέβαια, θα μπορούσα να είμαι κι απόλυτα ευχαριστημένος από τα πράγματα, ως έχουν...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν εννοούσα το ποστ του @Denominator όταν έγραψα το παραπάνω. Γενικά αναφερόμουν, γιατί τα έχω συναντήσει πολύ συχνά αυτά τα περί υποδεέστερης ειδικότητας.

Αρχίατρος:
Φρέσκα φρούτα:

Άρα βρίσκεσαι π.χ απ΄το Π.Ι Καλαβρύτων στο ΤΕΠ του Γ.Ν Πατρών.... λαμπρά !

Gateopener:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦρέσκα φρούτα:

Άρα βρίσκεσαι π.χ απ΄το Π.Ι Καλαβρύτων στο ΤΕΠ του Γ.Ν Πατρών.... λαμπρά !

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομιζω εχει ημερομηνια 4/01/2016...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση