Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Προκήρυξη: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ. - Π.Ι. και πλοίων 15-10-2013

<< < (6/6)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος δήμαρχος προσπαθεί.
Άλλοι επιμένουν στο: "να κόψουν το κεφάλι τους να στείλουν γιατρό" και τελικά το κεφάλι (και άλλα σημεία του σώματος) που κόβεται είναι των γιατρών που καλούνται υπηρεσιακά να καλύψουν.

Πατρωνάκης Μάνος:
 Πολύ καλά ξέρεις Διαμαντή ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Ο Δήμαρχος από ποιους πόρους θα αποζημιώσει τα όσα υπόσχεται; Από έρανο στην εκκλησία;
Είναι σε θέση ο κάθε Αδωνις να επιχορηγήσει τους Δήμους των νησιών με τα ανάλογα ποσά; Στο παρελθόν (2007) παρ' ότι υπήρξε επιχορήγηση για κάθε
Πολυδύναμο ιατρείο για ετήσια κάλυψη ενοικίου των γιατρών από το ΕΣΠΑ με ποσά από 5000 έως και 9000 € τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ
στο προορισμό τους.
 (Δες σχετικά εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στο τέλος της σελίδας το μήνυμα μου, ξέρω ότι ο σύνδεσμος προφανώς δεν
παραπέμπει πια πουθενά) 

EzeΤΡΟΛ:
Επίσης, διανύουμε προεκλογική περίοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση και ο νυν Δήμαρχος έχει κάθε λόγο να θέλει να φέρει προεκλογικά ιατρό στους δημότες του, αλλά και να αφήσει τον λογαριασμό στον νέο Δήμαρχο, σε περίπτωση μη επανεκλογής του.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μπορούν να βρουν πόρους αν θέλουν και νόμιμα (π.χ. δωρεές) και με πλάγιους τρόπους π.χ. έργο που δεν γίνεται και ο προϋπολογισμός πάει αλλού. Δε μιλάμε για μεγάλα έργα αλλά μικρά που δεν υπάρχει ιδιαίτερος έλεγχος π.χ. καθαρισμός αγροτικών δρόμων κλπ. Ενδεχομένως η "παρατυπία" να είναι εν γνώσει του δημοτικού συμβουλίου και να έχει τη σύμφωνη γνώμη ότι δεν θα το καταγγείλει κανείς.
Η αλήθεια όσων υπόσχεται ο κάθε δήμαρχος θα φανεί άμεσα στην πράξη.
Π.χ. στέγη και διατροφή. Αν πας και δεν έχει σπίτι ή σίτιση ή έχει τίποτα της πλάκας, έφυγες άμεσα και τον "ξεμπροστιάζεις" στην τοπική κοινωνία και στο πανελλήνιο αν θες.
Περί οικονομικής αποζημίωσης, αν ενδιαφερθεί ιδιώτης γιατρός, υποθέτω θα ζητήσει να γίνει συμβόλαιο. Δε νομίζω να πάει στο στυλ: "έλα και θα σου δίνουμε τόσα".
Κι εκεί αν γίνει αθέτηση, φεύγεις και βγαίνεις αναφερόμενος.
Νόμιμη αποζημίωση σε γιατρό του δημοσίου πέραν την προβλεπόμενης πενιχρής ημερήσιας αποζημίωσης, που δίνεται από το νοσοκομείο, δε νομίζω να μπορούν να δώσουν.
Πάντως θυμάμαι ο Άδωνις είχε εξαγγείλει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους δήμους να δικαιολογούν έξοδα διαμονής και σίτισης του γιατρού. Δεν ξέρω αν το προχώρησε.

Πατρωνάκης Μάνος:
 Θεωρώ πάντως καθήκον μου σε αυτό το σημείο να εκφράσω την επιφύλαξη μου σε οποιαδήποτε έωλη διάθεση είτε της αυτοδιοίκησης των νησιών
είτε τις υποσχέσεις για επικείμενη κεντρική νομοθετική ρύθμιση των κινήτρων. Προσωπική μου άποψη αλλά και πείρα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση