Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 09:16:26

Αποστολέας Θέμα: Προετοιμάζεται δεύτερο κύμα κινητικότητας στο υπουργείο Υγείας  (Αναγνώστηκε 63839 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Οκτωβρίου 2013, 14:57:44
Αναγνώστηκε 63839 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Προετοιμάζεται δεύτερο κύμα κινητικότητας στο υπουργείο Υγείας


Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η αξιολόγηση των δομών του ΕΣΥ στην περιφέρεια, η οποία διενεργείται ήδη από τις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες, προκειμένου στη συνέχεια να τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο κύμα κινητικότητας των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

«Θα χρησιμοποιήσουμε την κινητικότητα ως εργαλείο για να ολοκληρωθούν γρήγορα οι μετατάξεις στην περιφέρεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως μέσα σε 20 μέρες έγινε κάτι που θα χρειαζόταν δύο χρόνια.

Στη συνέχεια, μετά τις 29 Νοεμβρίου το υπουργείο Υγείας θα ζητήσει να αξιοποιήσει υπαλλήλους που βγήκαν στη διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη έως το τέλος του χρόνου 500 μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, ενώ στις αρχές του 2014 αναμένονται προσλήψεις άλλων 700.


Πηγή:www.capital.gr/News.asp?id=1891980
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Οκτωβρίου 2013, 15:20:13 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

18 Οκτωβρίου 2013, 16:58:44
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αναγνώστου Ι.


Πρόταση για ένταξη 1.600 υπαλλήλων από νοσοκομεία της περιφέρειας και 10.000 από τον ΕΟΠΥΥ, κάνει την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας στην Κυβερνητική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης.

Σε καθεστώς κινητικότητας τίθενται χιλιάδες εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και σε νοσοκομεία της περιφέρειας.
Ο υπουργός Υγείας προτείνει στην Κυβερνητική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης την Παρασκευή να συνδράμει στο δεύτερο κύμα κινητικότητας των 12.500 ατόμων.
Σε πρώτη φάση, θα ενταχθούν σε καθεστώς μετακίνησης περίπου 1.600 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της περιφέρειας.
Σε δεύτερη φάση, θα ενταχθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ (6.000 γιατροί, 4.000 διοικητικό και λοιπό προσωπικό), οι οποίοι θα μετακινηθούν προς το ΕΣΥ.
Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε την Παρασκευή μελέτη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), από την οποία προκύπτει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στα βασικά νοσοκομεία, με την ένταξη οκτώ μικρότερων σε καθεστώς αλλαγής χρήσης και του προσωπικού τους σε κινητικότητα.

ΠΗΓΗ :
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Οκτωβρίου 2013, 17:04:40 από Anagnostou »

14 Νοεμβρίου 2013, 17:29:27
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αναγνώστου Ι.


Ευρεία σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τους Περιφερειάρχες ανά την επικράτεια, για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ευρεία σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τους Περιφερειάρχες ανά την επικράτεια,  για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

 

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε σήμερα ευρεία σύσκεψη  με τους Περιφερειάρχες ανά την επικράτεια, στο πλαίσιο της  συζήτησης  για την Προγραμματική  Περίοδο 2014-2020, στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά, είχε εποικοδομητικό διάλογο με τους φορείς για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και τη βελτίωση των δομών υγείας στις περιφέρειες.     

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας:

«Βρεθήκαμε σε ανώτατο τοπικό επίπεδο μαζί με τους κυρίους Περιφερειάρχες διότι θέλουμε να παρουσιάσουμε αλλά και να συμφωνήσουμε όλη την επόμενη προγραμματική περίοδο στους τομείς που αφορούν την Υγεία των Ελλήνων Πολιτών.

Όπως όλοι γνωρίζετε καλύτερα από μένα, κάθε φορά που ξεκινάει ένα καινούργιο πρόγραμμα ξεκινάει με πολύ μεγάλες προσδοκίες και στο τέλος φτάνουμε να λέμε δεν προλαβαίνω το ένα, δεν προλαβαίνω το άλλο, ήμασταν κάτω στην απορροφητικότητα, πάνω στην απορροφητικότητα και όλα τα υπόλοιπα.

Θεωρώ  ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για να πετύχουμε την όσο δυνατόν μεγαλύτερη, την όσο δυνατόν ταχύτερη και την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, οι οποίοι όπως αντιλαμβάνεστε, στη φάση που διανύουμε, είναι οι μοναδικοί διαθέσιμοι, πραγματικοί πόροι, που έχουμε για την εκπόνηση  έργων στη χώρα, να έχουμε μαζί με τις αιρετές περιφέρειες οι οποίες έχουν την ευθύνη υλοποίησης των περισσοτέρων έργων τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία,  τη μεγαλύτερη δυνατή σύμπτωση απόψεων ώστε να κερδίσουμε χρόνο από  γραφειοκρατίες, από διακονίες, από κωλυσιεργίες οι οποίες οποτεδήποτε συμβαίνουν τελικώς βαίνουν εις βάρος των Ελλήνων  πολιτών.

Επειδή λοιπόν ακριβώς θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση, ξεκινάμε σήμερα αυτή τη συνεργασία. Δέχομαι ως ένσταση παραδείγματος χάριν την  κριτική  που είχα δεχθεί από τον φίλο μου τον Γιάννη τον Σγουρό, όπου για την κινητικότητα των νοσοκομείων της Αττικής είχαμε πάρει την άποψη όλων των φορέων  πλην της περιφέρειας, ήταν σωστή η παρατήρηση, αλλά έπρεπε να κινηθούμε με μια μεγάλη ταχύτητα και διέλαθε αυτό της προσοχής μας.

Για αυτό και λέω από τώρα ότι στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ όπου θα έχουμε τα τελικά σχέδια για την κινητικότητα στην υπόλοιπη επικράτεια, όπως μας καθιστούν τα σχέδια αυτά θα τα θέσουμε υπόψιν των Περιφερειαρχών, όπως  και των δημάρχων για να ξέρει ο καθένας τι γίνεται στο χώρο του και να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και εκπλήξεις.

Πιστεύουμε στη συνεργασία, παρά στη διαφωνία για τη διαφωνία. Η χώρα έχει συγκεκριμένα μέσα, έχει συγκεκριμένες ανάγκες, δεν έχει χρόνο για χάσιμο, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε  πιο γρήγορα. Κατά συνέπεια σας ευχαριστώ πολύ που σήμερα είστε εδώ».   

Έλα να ετοιμαζόμαστε......

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
9793 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2011, 22:05:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
75990 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Σεπτεμβρίου 2011, 15:33:25
από alfie
0 Απαντήσεις
5204 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Φεβρουαρίου 2020, 08:09:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Δεκεμβρίου 2020, 02:14:14
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2494 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2023, 18:08:05
από Argirios Argiriou