Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:27:21

Αποστολέας Θέμα: Προσεχώς Πολυιατρεια Bodyline-Πρίνου !!  (Αναγνώστηκε 65418 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Οκτωβρίου 2013, 10:22:45
Αναγνώστηκε 65418 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αλλάζουν τα δεδομένα στη συστέγαση ιατρείων, με σχέδιο νόμου του Υπ. Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τον ΕΟΠΥΥ.

Το νομοσχέδιο « Ρυθμίσεις υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» το οποίο συζητήθηκε στη Βουλή επιτρέπει τη συστέγαση σε κοινό χώρο ενός ή περισσοτέρων ιατρείων ή οδοντιατρείων ή πολυιατρείου ή πολυοδοντιατρείου, με μονάδες αδυνατίσματος και διαιτολογικές μονάδες και γραφεία χωρίς να υπάρχει εταιρική σχέση των δικαιούχων.

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων , όπως για παράδειγμα η μη αναγνώριση των δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ εάν κατατεθούν μετά την 20η ημέρα κάθε μήνα, αλλά και θέματα εξοφλήσεων του Φορέα προς τα φαρμακεία. Παράλληλα, με το εν λόγω νομοσχέδιο θεσμοθετείται η δημιουργία της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τις τιμές υλικών και φαρμάκων.

Αναλυτικά, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα εξής:

Επιτρέπεται η συστέγαση στον ίδιο χώρο ενός, ή περισσοτέρων ιατρείων, ή οδοντιατρείων ή πολυιατρείου, ή πολυοδοντιατρείου με μονάδες αδυνατίσματος και διαιτολογικές μονάδες και διαιτολογικά γραφεία χωρίς εταιρική σχέση των δικαιούχων. Σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές, ορίζςεται ρητά ότι θα υφίσταται κοινός χώρος αναμονής των ανωτέρω συστεγαζομένων ιδιωτικών φορέων κατ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι όροι και οι προυποθέσεις εγκατάστασης και λειτουργίας των ιδιωτικών φορέων που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

26 Οκτωβρίου 2013, 10:24:48
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

29 Οκτωβρίου 2013, 16:52:43
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ξέρει κανείς αν το νομοσχέδιο αυτό ψηφίστηκε ή αν παραμένει απλώς νομοσχέδιο;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Οκτωβρίου 2013, 13:24:37
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Του Αδώνιδος είναι αυτό;
Μας βγήκε και "φωτογράφος" ο υπουργός;

30 Οκτωβρίου 2013, 20:41:47
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Σε υψηλούς τόνους ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Την προειδοποίηση προς τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών ότι «αν δεν ανακαλέσει το μέτρο της επίσχεσης εργασίας και δεν προσέλθει σε διάλογο, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν άλλα μέτρα», έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Ο κ. Μπέζας χαρακτήρισε προσχηματική την επίσχεση εργασίας, σημειώνοντας ότι «αφορά μεγάλες και όχι μικρές ιδιωτικές κλινικές και λειτουργεί σε βάρος των ασθενών», και τις κάλεσε να την ανακαλέσουν και να δουν το θέμα με ψυχραιμία, ώστε μέσα από διάλογο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που φθάνουν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν τα νοσοκομεία πρωτοβάθμιας υγείας» και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν όλοι, πλην της Χρυσής Αυγής που επιφυλάχθηκε, ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων και η ενίσχυση των ιδιωτικών πολυκλινικών. Πάντως, οι επικρίσεις τους εστιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες, όπως υποστήριξαν, αφορούν στην πλειονότητα τους άσχετα υπουργεία, ενώ τα «πυρά» τους δέχθηκε κυρίως το άρθρο 18, σύμφωνα με το οποίο, «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31/8/2013, συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους».

«Από τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου μόνο τα τέσσερα αφορούν θέματα του υπουργείου Υγείας» υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεπής με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις κλείνει νοσοκομεία, διατηρεί υγειονομικό απαρτχάιντ και ετοιμάζει τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας ενισχύοντας τις ιδιωτικές κλινικές».

«Θα ψηφίσουμε επί της αρχής, επιφυλασσόμαστε όμως επί ορισμένων διατάξεων για τις οποίες περιμένουμε περαιτέρω εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας» δήλωσε, από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. Ο κ. Κουτσούκος ζήτησε, μεταξύ άλλων, διευκρινήσεις για το άρθρο ένα του νομοσχεδίου, που επιτρέπει τη συστέγαση πολυιατρείων, τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε, όπως είπε, «να αποτραπούν άνευ όρων αδειοδοτήσεις».

Κατά, επί της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκε και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, καλώντας το υπουργείο Υγείας να δώσει εξηγήσεις γιατί, όπως ανέφερε, «τα 4/5 των διατάξεων του αφορούν άλλα υπουργεία». Παράλληλα, δήλωσε την αντίθεση του στο άρθρο 1, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ωθήσει την ιατρική περίθαλψη σε άλλα επίπεδα δίνοντας τη δυνατότητα συστέγασης χωρίς να υπάρχει εταιρική σχέση μεταξύ των δικαιούχων.

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αύριο επί των άρθρων, ενώ εστίασε την κριτική του κυρίως στη διάταξη με τις αδειοδοτήσεις, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα δώρο προς τους μεγαλοκαναλάρχες που νέμονται τις συχνότητες.

«Για νομοσχέδιο αρμοδιότητας και ρυθμίσεων άλλων υπουργείων» έκανε λόγο η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, η οποία επέκρινε τη διάταξη για τις αδειοδοτήσεις καθώς, όπως σημείωσε, στόχος είναι η νομιμοποίηση των ιδιωτικών καναλιών από την πίσω πόρτα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραχωρεί χωρίς κανόνες, δημόσια αγαθά.

«Είναι κάθετη η διαφωνία μας για τον τρόπο εισαγωγής άρθρων που αφορούν άλλα υπουργεία. Στόχος σας είναι η διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής για τη διασφάλιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου» υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Παράλληλα, δήλωσε ότι καταψηφίζει επί της αρχής, αλλά είναι θετικός για ρυθμίσεις που δίνουν λύσεις σε προβλήματα, όπως η διάταξη για την απλοποίηση του τρόπου πληρωμής των φαρμακοποιών.

Έντονη κριτική για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής με την κατάθεση διατάξεων σε άσχετα νομοσχέδια, άσκησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει σοβαρότατο θέμα. Πρέπει να αποφασίσετε αν ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα θα γίνουν σεβαστά. Πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση ότι έχουν εξευτελιστεί βασικοί θεσμοί του συντάγματος και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αντιπαράθεση του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το κλίμα στην Ολομέλεια πυροδοτήθηκε και οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μεθοδευμένη διαδικασία με φωτογραφικές διατάξεις προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κάνει ξέπλυμα μέσα από τη Βουλή, με μεθοδευμένες διαδικασίες και χαρακτήρισε το άρθρο 18 φωτογραφική, χαριστική ρύθμιση.

«Δεν γίνεται ξέπλυμα στη Βουλή, αλλά διάλογος με διαφανείς κανόνες όπως προβλέπονται από τον κανονισμό και το σύνταγμα» ήταν η άμεση αντίδραση του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα.

«Η απουσία των αρμόδιων υπουργών που προσυπογράφουν το νομοσχέδιο από τη συζήτηση είναι ενδεικτική ότι πιστεύουν πως η Βουλή είναι πλυντήριο και ξεπλένει παντός είδους ανομήματα. Η Βουλή πράγματι ενεργεί για ξέπλυμα κατά πλειοψηφία και αυτοί που τη συγκροτούν είναι υπόλογοι, όχι στη συνείδησή τους αλλά ενώπιον του ελληνικού λαού» επέμεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Τέτοιου είδους εκφράσεις ρίχνουν νερό στον μύλο εκείνων που αρθρώνουν αντικοινοβουλευτικές κραυγές. Να μην εκπλησσόμαστε για το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα» αντέτεινε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ. Μπέζας, ενώ ο προεδρεύων του Σώματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επεσήμανε: «Είναι θεμιτές οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, όχι όμως να φτάνουμε σε αυτά τα ακραία φαινόμενα».

Κλείνοντας τη συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ο κ. Μπέζας τόνισε μεταξύ άλλων: «Προωθούμε το νέο χάρτη υγείας σε πρώτη φάση σε Αττική και Θεσσαλονίκη με συνενώσεις τμημάτων. Δεν στοχεύουμε στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και σε καμία περίπτωση στο κλείσιμο μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας. Θέλουμε να γίνει ο ΕΟΠΥΥ μια ισχυρή οικονομική οντότητα. Η ανάδειξη ενός ισχυρού και αξιόπιστου ΕΟΠΥΥ είναι προς το συμφέρον των ασθενών για αυτό και θέλουμε να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του».
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

30 Οκτωβρίου 2013, 22:26:53
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε υψηλούς τόνους ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Την προειδοποίηση προς τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών ότι «αν δεν ανακαλέσει το μέτρο της επίσχεσης εργασίας και δεν προσέλθει σε διάλογο, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν άλλα μέτρα», έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Ο κ. Μπέζας χαρακτήρισε προσχηματική την επίσχεση εργασίας, σημειώνοντας ότι «αφορά μεγάλες και όχι μικρές ιδιωτικές κλινικές και λειτουργεί σε βάρος των ασθενών», και τις κάλεσε να την ανακαλέσουν και να δουν το θέμα με ψυχραιμία, ώστε μέσα από διάλογο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που φθάνουν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν τα νοσοκομεία πρωτοβάθμιας υγείας» και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν όλοι, πλην της Χρυσής Αυγής που επιφυλάχθηκε, ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων και η ενίσχυση των ιδιωτικών πολυκλινικών. Πάντως, οι επικρίσεις τους εστιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες, όπως υποστήριξαν, αφορούν στην πλειονότητα τους άσχετα υπουργεία, ενώ τα «πυρά» τους δέχθηκε κυρίως το άρθρο 18, σύμφωνα με το οποίο, «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31/8/2013, συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους».

«Από τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου μόνο τα τέσσερα αφορούν θέματα του υπουργείου Υγείας» υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεπής με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις κλείνει νοσοκομεία, διατηρεί υγειονομικό απαρτχάιντ και ετοιμάζει τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας ενισχύοντας τις ιδιωτικές κλινικές».

«Θα ψηφίσουμε επί της αρχής, επιφυλασσόμαστε όμως επί ορισμένων διατάξεων για τις οποίες περιμένουμε περαιτέρω εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας» δήλωσε, από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. Ο κ. Κουτσούκος ζήτησε, μεταξύ άλλων, διευκρινήσεις για το άρθρο ένα του νομοσχεδίου, που επιτρέπει τη συστέγαση πολυιατρείων, τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε, όπως είπε, «να αποτραπούν άνευ όρων αδειοδοτήσεις».

Κατά, επί της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκε και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, καλώντας το υπουργείο Υγείας να δώσει εξηγήσεις γιατί, όπως ανέφερε, «τα 4/5 των διατάξεων του αφορούν άλλα υπουργεία». Παράλληλα, δήλωσε την αντίθεση του στο άρθρο 1, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ωθήσει την ιατρική περίθαλψη σε άλλα επίπεδα δίνοντας τη δυνατότητα συστέγασης χωρίς να υπάρχει εταιρική σχέση μεταξύ των δικαιούχων.

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αύριο επί των άρθρων, ενώ εστίασε την κριτική του κυρίως στη διάταξη με τις αδειοδοτήσεις, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα δώρο προς τους μεγαλοκαναλάρχες που νέμονται τις συχνότητες.

«Για νομοσχέδιο αρμοδιότητας και ρυθμίσεων άλλων υπουργείων» έκανε λόγο η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, η οποία επέκρινε τη διάταξη για τις αδειοδοτήσεις καθώς, όπως σημείωσε, στόχος είναι η νομιμοποίηση των ιδιωτικών καναλιών από την πίσω πόρτα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραχωρεί χωρίς κανόνες, δημόσια αγαθά.

«Είναι κάθετη η διαφωνία μας για τον τρόπο εισαγωγής άρθρων που αφορούν άλλα υπουργεία. Στόχος σας είναι η διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής για τη διασφάλιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου» υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Παράλληλα, δήλωσε ότι καταψηφίζει επί της αρχής, αλλά είναι θετικός για ρυθμίσεις που δίνουν λύσεις σε προβλήματα, όπως η διάταξη για την απλοποίηση του τρόπου πληρωμής των φαρμακοποιών.

Έντονη κριτική για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής με την κατάθεση διατάξεων σε άσχετα νομοσχέδια, άσκησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει σοβαρότατο θέμα. Πρέπει να αποφασίσετε αν ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα θα γίνουν σεβαστά. Πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση ότι έχουν εξευτελιστεί βασικοί θεσμοί του συντάγματος και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αντιπαράθεση του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το κλίμα στην Ολομέλεια πυροδοτήθηκε και οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μεθοδευμένη διαδικασία με φωτογραφικές διατάξεις προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κάνει ξέπλυμα μέσα από τη Βουλή, με μεθοδευμένες διαδικασίες και χαρακτήρισε το άρθρο 18 φωτογραφική, χαριστική ρύθμιση.

«Δεν γίνεται ξέπλυμα στη Βουλή, αλλά διάλογος με διαφανείς κανόνες όπως προβλέπονται από τον κανονισμό και το σύνταγμα» ήταν η άμεση αντίδραση του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα.

«Η απουσία των αρμόδιων υπουργών που προσυπογράφουν το νομοσχέδιο από τη συζήτηση είναι ενδεικτική ότι πιστεύουν πως η Βουλή είναι πλυντήριο και ξεπλένει παντός είδους ανομήματα. Η Βουλή πράγματι ενεργεί για ξέπλυμα κατά πλειοψηφία και αυτοί που τη συγκροτούν είναι υπόλογοι, όχι στη συνείδησή τους αλλά ενώπιον του ελληνικού λαού» επέμεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Τέτοιου είδους εκφράσεις ρίχνουν νερό στον μύλο εκείνων που αρθρώνουν αντικοινοβουλευτικές κραυγές. Να μην εκπλησσόμαστε για το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα» αντέτεινε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ. Μπέζας, ενώ ο προεδρεύων του Σώματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επεσήμανε: «Είναι θεμιτές οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, όχι όμως να φτάνουμε σε αυτά τα ακραία φαινόμενα».

Κλείνοντας τη συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ο κ. Μπέζας τόνισε μεταξύ άλλων: «Προωθούμε το νέο χάρτη υγείας σε πρώτη φάση σε Αττική και Θεσσαλονίκη με συνενώσεις τμημάτων. Δεν στοχεύουμε στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και σε καμία περίπτωση στο κλείσιμο μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας. Θέλουμε να γίνει ο ΕΟΠΥΥ μια ισχυρή οικονομική οντότητα. Η ανάδειξη ενός ισχυρού και αξιόπιστου ΕΟΠΥΥ είναι προς το συμφέρον των ασθενών για αυτό και θέλουμε να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του».

Η πηγή; (Θέλω να πω από που προέρχεται το παραπάνω άρθρο, ο συγγραφέας του κτλ; )
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Οκτωβρίου 2013, 23:07:28
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αναγνώστου Ι.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε υψηλούς τόνους ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Την προειδοποίηση προς τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών ότι «αν δεν ανακαλέσει το μέτρο της επίσχεσης εργασίας και δεν προσέλθει σε διάλογο, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν άλλα μέτρα», έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Ο κ. Μπέζας χαρακτήρισε προσχηματική την επίσχεση εργασίας, σημειώνοντας ότι «αφορά μεγάλες και όχι μικρές ιδιωτικές κλινικές και λειτουργεί σε βάρος των ασθενών», και τις κάλεσε να την ανακαλέσουν και να δουν το θέμα με ψυχραιμία, ώστε μέσα από διάλογο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που φθάνουν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν τα νοσοκομεία πρωτοβάθμιας υγείας» και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν όλοι, πλην της Χρυσής Αυγής που επιφυλάχθηκε, ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων και η ενίσχυση των ιδιωτικών πολυκλινικών. Πάντως, οι επικρίσεις τους εστιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες, όπως υποστήριξαν, αφορούν στην πλειονότητα τους άσχετα υπουργεία, ενώ τα «πυρά» τους δέχθηκε κυρίως το άρθρο 18, σύμφωνα με το οποίο, «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31/8/2013, συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους».

«Από τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου μόνο τα τέσσερα αφορούν θέματα του υπουργείου Υγείας» υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεπής με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις κλείνει νοσοκομεία, διατηρεί υγειονομικό απαρτχάιντ και ετοιμάζει τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας ενισχύοντας τις ιδιωτικές κλινικές».

«Θα ψηφίσουμε επί της αρχής, επιφυλασσόμαστε όμως επί ορισμένων διατάξεων για τις οποίες περιμένουμε περαιτέρω εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας» δήλωσε, από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. Ο κ. Κουτσούκος ζήτησε, μεταξύ άλλων, διευκρινήσεις για το άρθρο ένα του νομοσχεδίου, που επιτρέπει τη συστέγαση πολυιατρείων, τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε, όπως είπε, «να αποτραπούν άνευ όρων αδειοδοτήσεις».

Κατά, επί της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκε και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, καλώντας το υπουργείο Υγείας να δώσει εξηγήσεις γιατί, όπως ανέφερε, «τα 4/5 των διατάξεων του αφορούν άλλα υπουργεία». Παράλληλα, δήλωσε την αντίθεση του στο άρθρο 1, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ωθήσει την ιατρική περίθαλψη σε άλλα επίπεδα δίνοντας τη δυνατότητα συστέγασης χωρίς να υπάρχει εταιρική σχέση μεταξύ των δικαιούχων.

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αύριο επί των άρθρων, ενώ εστίασε την κριτική του κυρίως στη διάταξη με τις αδειοδοτήσεις, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα δώρο προς τους μεγαλοκαναλάρχες που νέμονται τις συχνότητες.

«Για νομοσχέδιο αρμοδιότητας και ρυθμίσεων άλλων υπουργείων» έκανε λόγο η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, η οποία επέκρινε τη διάταξη για τις αδειοδοτήσεις καθώς, όπως σημείωσε, στόχος είναι η νομιμοποίηση των ιδιωτικών καναλιών από την πίσω πόρτα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραχωρεί χωρίς κανόνες, δημόσια αγαθά.

«Είναι κάθετη η διαφωνία μας για τον τρόπο εισαγωγής άρθρων που αφορούν άλλα υπουργεία. Στόχος σας είναι η διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής για τη διασφάλιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου» υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Παράλληλα, δήλωσε ότι καταψηφίζει επί της αρχής, αλλά είναι θετικός για ρυθμίσεις που δίνουν λύσεις σε προβλήματα, όπως η διάταξη για την απλοποίηση του τρόπου πληρωμής των φαρμακοποιών.

Έντονη κριτική για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής με την κατάθεση διατάξεων σε άσχετα νομοσχέδια, άσκησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει σοβαρότατο θέμα. Πρέπει να αποφασίσετε αν ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα θα γίνουν σεβαστά. Πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση ότι έχουν εξευτελιστεί βασικοί θεσμοί του συντάγματος και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αντιπαράθεση του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το κλίμα στην Ολομέλεια πυροδοτήθηκε και οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μεθοδευμένη διαδικασία με φωτογραφικές διατάξεις προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κάνει ξέπλυμα μέσα από τη Βουλή, με μεθοδευμένες διαδικασίες και χαρακτήρισε το άρθρο 18 φωτογραφική, χαριστική ρύθμιση.

«Δεν γίνεται ξέπλυμα στη Βουλή, αλλά διάλογος με διαφανείς κανόνες όπως προβλέπονται από τον κανονισμό και το σύνταγμα» ήταν η άμεση αντίδραση του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα.

«Η απουσία των αρμόδιων υπουργών που προσυπογράφουν το νομοσχέδιο από τη συζήτηση είναι ενδεικτική ότι πιστεύουν πως η Βουλή είναι πλυντήριο και ξεπλένει παντός είδους ανομήματα. Η Βουλή πράγματι ενεργεί για ξέπλυμα κατά πλειοψηφία και αυτοί που τη συγκροτούν είναι υπόλογοι, όχι στη συνείδησή τους αλλά ενώπιον του ελληνικού λαού» επέμεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Τέτοιου είδους εκφράσεις ρίχνουν νερό στον μύλο εκείνων που αρθρώνουν αντικοινοβουλευτικές κραυγές. Να μην εκπλησσόμαστε για το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα» αντέτεινε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ. Μπέζας, ενώ ο προεδρεύων του Σώματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επεσήμανε: «Είναι θεμιτές οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, όχι όμως να φτάνουμε σε αυτά τα ακραία φαινόμενα».

Κλείνοντας τη συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ο κ. Μπέζας τόνισε μεταξύ άλλων: «Προωθούμε το νέο χάρτη υγείας σε πρώτη φάση σε Αττική και Θεσσαλονίκη με συνενώσεις τμημάτων. Δεν στοχεύουμε στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και σε καμία περίπτωση στο κλείσιμο μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας. Θέλουμε να γίνει ο ΕΟΠΥΥ μια ισχυρή οικονομική οντότητα. Η ανάδειξη ενός ισχυρού και αξιόπιστου ΕΟΠΥΥ είναι προς το συμφέρον των ασθενών για αυτό και θέλουμε να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του».

Η πηγή; (Θέλω να πω από που προέρχεται το παραπάνω άρθρο, ο συγγραφέας του κτλ; )

Tο ίδιο ακριβώς άρθρο το διάβασα στη σελίδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  
και προέρχεται από το Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Οκτωβρίου 2013, 00:17:11 από Αναγνώστου Ι. »

31 Οκτωβρίου 2013, 08:34:27
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

31 Οκτωβρίου 2013, 08:59:59
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αν σκεφτούμε ότι σε κάποιες, τουλάχιστο, χώρες του εξωτερικού είναι συνηθισμένη τακτική η συγκρότηση ομάδων θεραπείας για συχνά νοσήματα όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, οι οποίες περιλαμβάνουν, εκτός από ιατρούς, και ψυχολόγους, διατροφολόγους, εξειδικευμένους νοσηλευτές κ.λ.π., δε θα ήταν άσχημο κάτι τέτοιο να μπορεί να αποτολμηθεί και στη χώρα μας. Φυσικά χρειάζονται τα κατάλληλα νομικά εργαλεία και όχι μία απλή διάταξη που να επιτρέπει μία συστέγαση διατροφολόγου με γιατρό.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

31 Οκτωβρίου 2013, 20:54:33
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας
Με ορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης αποδεχόμενος σχετικές προτάσεις βουλευτών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση επί των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τόσο θέματα αρμοδιότητας του, όσο και άλλων υπουργείων.

Μόνη εξαίρεση το άρθρο 18 που αφορά αδειοδοτήσεις ραδιοτηλεοπτικών μέσων, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Στο επίκεντρο πάντως της κριτικής των βουλευτών της αντιπολίτευσης βρέθηκε, μεταξύ άλλων, η διάταξη που επιτρέπει την συστέγαση πολυιατρείων την οποία και καταψήφισαν υποστηρίζοντας ότι δεν τίθενται συγκεκριμένοι κανόνες και προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τόνισε ότι στις προτεραιότητες του είναι ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, δείχνοντας φωτογραφίες από δημοσιεύματα του τύπου με ράντζα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μίλησε για άθλιο σύστημα υγείας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η απαξίωση της δημόσιας περίθαλψης για να ενισχυθούν έτσι οι ιδιωτικές κλινικές.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας που επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δημόσια νοσοκομεία. Εσείς τα συκοφαντείτε. Ντροπή σας. Πάντα σε εφημερίες υπάρχει μια τέτοια εικόνα σε όλο τον κόσμο. Συκοφαντείτε, διαβάλλετε και πληγώνετε την εικόνα του ΕΣΥ για να πάρετε ψήφους».
ΠΗΓΗ: capital.gr
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2763 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Αυγούστου 2011, 22:31:32
από alfie
3 Απαντήσεις
3027 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Απριλίου 2016, 02:54:13
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
38985 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2020, 01:11:45
από giorgosbr