Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
12 Ιουνίου 2024, 21:12:25

Αποστολέας Θέμα: 1ο Εντατικό Σεμινάριο 'Street Medicine'.  (Αναγνώστηκε 14960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Δεκεμβρίου 2013, 14:21:31
Αναγνώστηκε 14960 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το σεμινάριο 'Street Medicine' πραγματοποιείται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, 'Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας'.

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το πρώτο εντατικό Σεμινάριο “Street Medicine”, την Παρασκευή 13 Δεκεμβριου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μεγάλου Βασιλείου 15, ΡΟΥΦ .
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της επιστημονικής ομάδας μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή της Ιατρικής, κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ και με σκοπό την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και την υιοθέτηση καλών πρακτικών των γιατρών και των άλλων και των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινοτικής ιατρικής.
Η αύξηση του πληθυσμού που ζει στον δρόμο όπως άστεγοι, χρήστες ουσιών, μετανάστες, εκδιδόμενα άτομα, ειδικά σήμερα στην παρούσα οικονομικo-κοινωνική συγκυρία, καθιστούν τις παρεμβάσεις street work από καινοτομία που ήταν πριν από κάποιες δεκαετίες, αναγκαιότητα. Η «νέα» αυτή ιατρική ειδικότητα της «Ιατρικής του Δρόμου» απαιτεί ειδικές γνώσεις αλλά πάνω απ όλα ψυχικό σθένος, θέληση και επιμονή.
Ο φετινός χειμώνας έδειξε ήδη τα δόντια του για τις πληθυσμιακές ομάδες , που-αν και χαρακτηρίζονται από υψηλή τρωτότητα απέναντι στην νόσο λόγω των συνθηκών διαβίωσής τους - αποκλείονται ακόμα και από στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας. Ο συντονισμός και η δραστηριοποίηση των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης είναι πιο επιτακτικός παρά ποτέ.
Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο νεότευκτο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μεγάλου Βασιλείου 15, ΡΟΥΦ με τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του ΟΚΑΝΑ, καθώς και ΜΚΟ και Κοινωνικών Ιατρείων.

H είσοδος είναι ελεύθερη μετά από προεγγραφή στο crisismed@outlook.com
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
46908 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Αυγούστου 2008, 16:54:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
13599 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Νοεμβρίου 2008, 13:08:26
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
15504 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Δεκεμβρίου 2013, 14:23:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
21971 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2020, 22:59:15
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5418 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2022, 19:34:13
από Argirios Argiriou