Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:30:18

Αποστολέας Θέμα: Πόρισμα Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 4752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

31 Οκτωβρίου 2013, 22:21:02
Αναγνώστηκε 4752 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αν έχετε χρόνο, το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ έχει πολλά στοιχεία - και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Νοεμβρίου 2013, 11:10:16
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

drpetros


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πόρισμα «καταπέλτης» για τον ΕΟΠΥΥ

Χωρίς σχέδιο και καταρτισμένο προσωπικό, λένε οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης

«Βόμβα» για τον ΕΟΠΥΥ είναι το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο αναφέρεται ότι συγκροτήθηκε χωρίς σχέδιο, δεν διαθέτει εσωτερικό κανονισμό αλλά ούτε και καταρτισμένο προσωπικό για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων του οργανισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, στην έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ότι:

- Συγκροτήθηκε χωρίς σχέδιο

- Δεν διαθέτει εσωτερικό κανονισμό

- Λειτουργεί χωρίς στρατηγική και μάλιστα ορισμένες φορές στα όρια της νομιμότητας

- Δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα των μηχανογραφικών συστημάτων η οποία είναι έως και ανύπαρκτη

- Δεν υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων.

Η εικόνα του ΕΟΠΥΥ θέλει φτιάξιμο από την αρχή, δηλώνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής. «Πολλοί ασθενείς και οι συνοδοί τους παίρνουν τα λεφτά και μετά δεν αποδίδουν λογαριασμό, πόσα ξοδέψανε. Μερικοί όχι όλοι» απάντησε ερωτηθείς σχετικά.

1 Νοεμβρίου 2013, 11:34:19
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily, 01/11/2013.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ∆Η- ΡΑΚΙΝΤΖΗ
 
 Παράδοση πορίσματος για
έλεγχο δαπανών ΕΟΠΥΥ
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης,
συναντήθηκε χθες με τον Γενικό
Επιθεωρητή ∆ημόσιας ∆ιοίκησης,
Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος του
παρέδωσε πόρισμα ελέγχου δαπανών του
ΕΟΠΥΥ για προμήθεια ειδών περίθαλψης,
καθώς και ηλεκτροκίνητων βοηθημάτων
και αμαξιδίων. Μετά το πέρας της
συνάντησης ο κ. Ρακιντζής δήλωσε: «Έχω
συγκροτήσει μια επιτροπή η οποία θα
ελέγξει δύο τινά στον ΕΟΠΥΥ. Πρώτον
τις δαπάνες μετακίνησης των ασθενών
στο εξωτερικό
και δεύτερον τις δαπάνες
για την προμήθεια ειδών περίθαλψης,
βοηθημάτων και ηλεκτροκινητικών
αμαξιδίων.
Καταρτίσαμε δύο πορίσματα,
τα οποία έχουμε υποβάλλει στον κ.
Υπουργό, με τα οποία δεν καταλογίζουμε
ευθύνες αλλά δίνουμε κατευθυντήριες
γραμμές, πως θα μπορούσαν να
διορθωθούν τα κακώς κείμενα, όπως
για παράδειγμα με ένα ηλεκτρονικό
σύστημα συνταγογράφησης ή έλεγχο
προμηθευτών. Πιστεύω ότι η εικόνα του
ΕΟΠΥΥ θέλει φτιάξιμο από την αρχή».
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, μεταξύ άλλων,
ότι: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό
Επιθεωρητή ∆ημόσιας ∆ιοίκησης, κ.
Ρακιντζή, και για το πόρισμα για τα
νοσήλια εξωτερικού το οποίο μας έχει
παραδώσει στο παρελθόν αλλά και
για το σημερινό πόρισμα. Για το πρώτο
πόρισμα που έχουμε ήδη παραλάβει,
έχουμε προσπαθήσει να βρούμε τον
τρόπο που θα διασφαλίσει το αδιάβλητο
της διαδικασίας. Τα νοσήλια εξωτερικού
είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Όσον
αφορά το σημερινό πόρισμα για τα
θέματα των προμηθειών, ήδη έχω μια
πρώτη συνάντηση με την Ομοσπονδία
των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες,
όπου μιλήσαμε κυρίως για το θέμα των
αμαξιδίων. Με τον κ. Μπέζα ξεκινήσαμε
μια διαδικασία για να περάσουμε και
αυτές τις προμήθειες σε ένα σύστημα
ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κατά το
πρότυπο των φαρμάκων.
Έτσι θα είναι πιο εύκολος ο έλεγχος
των γιατρών οι οποίοι γράφουν τα
συγκεκριμένα αμαξίδια, το κόστος τους,
τον χρόνο της αλλαγής τους κ.ά».
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Νοεμβρίου 2013, 11:37:17 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Νοεμβρίου 2013, 11:56:11
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά στην ειδικότητα της κυτταρολογίας, όπου δύο συνάδελφοι φέρονται να έχουν εκτελέσει πάνω από 80% των πράξεων.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Νοεμβρίου 2013, 12:00:52
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/11/2013. ΕΘΝΟΣ.

Γκρίζα ζώνη για 120 εκατ. του ΕΟΠΥΥ

Διάτρητο είναι το σύστημα ελέγχου δαπανών του ΕΟΠΥΥ. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο, καθώς στον Οργανισμό επικρατεί αδιαφάνεια, η οποία κατατρώει τους ολοένα και πιο μικρούς του πόρους.

Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο είναι οι νοσηλείες ασφαλισμένων του στο εξωτερικό, οι οποίες κοστίζουν ετησίως πάνω από 15 εκατομμύρια. Ιδια κατάσταση επικρατεί και με τη χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων και βοηθημάτων, τα οποία κόστισαν στον Οργανισμό πάνω από 113 εκατομμύρια ευρώ από τις αρχές του 2012 έως τον περασμένο Αύγουστο.

Την οικονομική αυτή αιμορραγία αποκαλύπτουν δύο πορίσματα τα οποία παρέδωσε χθες στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Το πρώτο πόρισμα αναφέρεται σε δαπάνες για περίθαλψη ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο εξωτερικό. Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία της τότε υφυπουργού Υγείας με τον κ. Ρακιντζή.


Η κ. Σκοπούλη ανέφερε ότι προσέτρεξαν στο γραφείο της οι οικείοι ασθενούς ο οποίος νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Αεροπορίας από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Οι συγγενείς κατήγγειλαν ότι υπέστησαν εκβίαση προκειμένου να εγκριθεί η νοσηλεία του ανθρώπου τους στο εξωτερικό.

Ο έλεγχος που ακολούθησε έφερε στο φως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Τέσσερις ελεγκτές προσπαθούσαν -επί έξι μήνες- να εντοπίσουν την εστία των προβλημάτων.

Διαπίστωσαν πλήθος ατελειών και παραβάσεων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παθογένεια της ελεγχθείσας δραστηριότητας δεν ήταν ούτε μεμονωμένη ούτε παροδική, αλλά τμήμα μίας γενικευμένης παθογένειας του Οργανισμού.

Τα προβλήματα έγκρισης νοσηλίων εξωτερικού -σημειώνουν στο πόρισμα- αφήνουν ελεύθερο το πεδίο σε αυθαιρεσίες, πλημμέλειες, ακόμη και έκνομες συμπεριφορές.

Το δεύτερο πόρισμα αφορά προμήθεια ειδών πρόσθετης περίθαλψης, όπως ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων και λοιπών βοηθημάτων υψηλού κόστους. Διαπιστώθηκε παρόμοιο χάος με εκείνο των νοσηλίων, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα κεντρικού σχεδιασμού, ελέγχου και συνολικής αποτίμησης των δαπανών.

Σε κάποια από τα υλικά αυτά, ένας μικρός αριθμός γιατρών συνταγογραφούν είδη που καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής δαπάνης. Ενδεικτικό είναι ότι το 77,04% της δαπάνης που συνταγογραφήθηκε από οφθαλμιάτρους, αφορούσε πράξεις 398 γιατρών, ενώ το υπόλοιπο 22,96% συνταγογραφήθηκε από 1.266 συναδέλφους τους! Στην ειδικότητα των κυτταρολόγων, το 86,62% της δαπάνης έχει συνταγογραφηθεί από δύο γιατρούς, σε σύνολο 19 γιατρών.

Κανένας έλεγχος δεν μπορεί να υπάρξει στις ιατρικές γνωματεύσεις με βάση τις οποίες χορηγούνται τα εν λόγω υλικά. Δεν εκδίδονται βάσει πρωτοτυποιημένου εντύπου και δεν υπάρχει ψηφιοποίησή τους, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται στην ουσία αρχείο γνωματεύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, με τα δύο πορίσματα δεν καταλογίζονται ευθύνες, αλλά δίνονται κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα μπορούσαν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, όπως για παράδειγμα με ένα ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης ή έλεγχο προμηθευτών.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τα νοσήλια εξωτερικού «πολύ ευαίσθητο θέμα». Οπως ανέφερε, έχει δώσει εντολή να τηρείται η προβλεφθείσα διαδικασία μέσω των επιστημονικών επιτροπών, ώστε να πιστοποιείται ότι μία νοσηλεία δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα παρά μόνον στο εξωτερικό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

Εξαφανίστηκε... 5 χρόνια, του έκοψαν τον μισθό 3 μήνες

Με ποινές-χάδι συνεχίζουν να τιμωρούν τους επίορκους υπαλλήλους τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα οδηγώντας τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή να καταθέτει ενστάσεις επί των αποφάσεων προκειμένου να επανεξεταστούν οι υποθέσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ στην Πέλλα Χ.Τ., ο οποίος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του για... 5 χρόνια (από τον Δεκέμβριο του 2006 έως και τον Νοέμβριο του 2011) και πληρωνόταν κανονικά, αφού έλαβε το σύνολο των αποδοχών του δηλαδή 121.381 ευρώ.

Ο Χ.Τ. την περίοδο της απουσίας του εργαζόταν σε καφετέρια και στην εταιρεία της αδερφής του χωρίς να έχει σχετική άδεια από την υπηρεσία του ενώ επί 10 χρόνια (από το 2002 έως και το 2012) δεν υπέβαλλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Μετά από καταγγελία της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε την πειθαρχική διαδικασία για τον «εξαφανισμένο» υπάλληλο τον Νοέμβριο του 2012 και έπειτα από Eνορκη Διοικητική Εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τους Επιθεωρητές Υγείας, ο εργαζόμενος οδηγήθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ την 1η Αυγούστου 2013, όπου του επιβλήθηκε η ποινή της... στέρησης αποδοχών για 3 μήνες, που θα καταβληθούν σε 15 ισόποσες δόσεις.

Ενστάσεις

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης άσκησε ένσταση στην απόφαση, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις αδικαιολόγητης απουσίας άνω των 22 συνεχόμενων ημερών οι ποινές που προβλέπονται αφορούν τουλάχιστον τον υποβιβασμό του υπαλλήλου και μπορούν να φτάσουν μέχρι και την οριστική απόλυσή του.

Ενστάσεις έχει υποβάλει ο Γενικός Επιθεωρητής και σε άλλες αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων που επέβαλαν μικρές ποινές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού του ΕΣΥ που εντοπίστηκε από επιθεωρητές του ΟΓΑ να συνταγογραφεί παρανόμως φάρμακα σε ανθρώπους που δεν τα χρειάζονταν. Το πειθαρχικό συμβούλιο αρχικά επέβαλε την ποινή της τρίμηνης στέρησης αποδοχών.

Eνσταση υπέβαλε ο Λ. Ρακιντζής και στην περίπτωση ενός ακόμα «κοπανατζή» τραυματιοφορέα που εντοπίστηκε σε νοσοκομείο καθώς απουσίαζε από την υπηρεσία του αδικαιολόγητα επί 48 ημέρες και τιμωρήθηκε με... στέρηση αποδοχών για έναν μήνα. Σε μία ακόμη περίπτωση ανακαλύφθηκε γιατρός του ΕΣΥ ο οποίος είναι διευθυντής κλινικής να δουλεύει παράλληλα σε ιδιωτικό κέντρο πρόληψης ναρκωτικών. Το πειθαρχικό συμβούλιο τον απάλλαξε από κάθε ποινή και ο Γενικός Επιθεωρητής κατέθεσε ένσταση επί της απόφασης.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ


Πώς η... έξυπνη χήρα «έγδυνε» 30 χρόνια το ΙΚΑ

Επί 30 χρόνια κατάφερε να ξεγελάει το ΙΚΑ και να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη του θανόντος συζύγου της. Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, η 63χρονη ξαναπαντρεύτηκε, χωρίς να δηλώσει τον δεύτερο γάμο της στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη χηρείας μέχρι προχθές!

Η γυναίκα συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το ποσό που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ιδρυμα ανέρχεται τουλάχιστον στα 105.000 ευρώ. Η 63χρονη Αθηναία κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση. Την ίδια στιγμή, το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ γνωστοποίησε ότι έχουν εντοπιστεί ακόμη 70 παρόμοιες απάτες. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το ΙΚΑ, οι ελεγκτές εντόπισαν την απάτη της γυναίκας.

Ο πρώτος σύζυγός της πέθανε το 1980. Λίγο αργότερα η 33χρονη τότε γυναίκα ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ιδρύματος.

Δεν δήλωσε τον γάμο

Στις 14/7/1984 σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει ως όφειλε στο ΙΚΑ προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη. Μέχρι προχθές, όταν τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία.

Πρωινές ώρες της Τετάρτης, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν την 63χρονη, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης από ταμείο υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.

Οπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το ΙΚΑ, ανέρχεται τουλάχιστον στα 105.000 ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μαρία Ψαρά

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ
30 δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά χαρτιά

Συνολικά 30 περιπτώσεις «πλαστογράφων» υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας έχουν εντοπίσει οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι υπάλληλοι έχουν πλαστογραφήσει βαθμούς απολυτηρίων και έγγραφα πιστοποίησης της εντοπιότητας προκειμένου να προσληφθούν. Ενδεικτικά, 5 υπάλληλοι με πλαστά έγγραφα εντοπίστηκαν στην Αθήνα, τέσσερις στον δήμο Ιαλυσού της Ρόδου και από τρεις στον Δήμο Κω και στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% εκ των 11.663 υποβληθέντων δικαιολογητικών και εκτιμάται ότι ο αριθμός των πλαστογράφων θα πλησιάσει τους 150 στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 δήμους της χώρας. Οι διοικήσεις των δήμων θα προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση των διορισμών.

«Σηκώνουν τα χέρια» οι υπηρεσίες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή μπροστά στο χάος που επικρατεί στα οικονομικά του Οργανισμού. Αδιευκρίνιστο με ποιες διαδικασίες εγκρίθηκαν 120 εκατ. ευρώ για αναπηρικά αμαξίδια και εγχειρήσεις στο εξωτερικό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Νοεμβρίου 2013, 15:20:56 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Νοεμβρίου 2013, 14:09:21
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
01/11/2013. ΕΘΝΟΣ.
Γκρίζα ζώνη για 120 εκατ. του ΕΟΠΥΥ
   Βλέπω μια συρροή δημοσιευμάτων κατά του ΕΟΠΥΥΥ... Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο (τυχαίο; Δε νομίζω...) μάλλον προλειαίνουν το έδαφος για τα νέα μέτρα και για το νέο ΕΟΠΥΥΥ (αφού ο παλιός είναι κακός...). Διάβασα κάμποσο απο το άνω πόρισμα και βάζω κάποιες παρατηρήσεις:
1) ""προσέτρεξαν στο Γραφείο της οι οικείοι ασθενούς νοσηλευομένου σε κωματώδη κατάσταση από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο 251 Γ.Ν.Α., οι οποίοι κατήγγειλαν εκβίαση προκειμένου να εγκριθεί η νοσηλεία του ασθενούς στο εξωτερικό""   --> Εκβιάστηκαν οι συγγενείς για να νοσηλευτεί ο τραυματίας στο εξωτερικό; Απο ποιόν, απο τους γιατρούς; Εκείνοι δεν ήθελαν δλδ; Αλήθεια, μεταφέρεται διασωληνομένος ασθενής απο ΜΕΘ στο εξωτερικό;
2) Τα σχετικά με το εξωτερικό αφορούν: ""συγκρότηση μικτού κλιμακίου ελέγχου για τη διερεύνηση των φακέλων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. «νοσήλια εξωτερικού ασφαλισμένων Ο.Π.Α.Δ.»  --> δλδ προγενέστερους ασφαλισμένους, όχι του ΕΟΠΥΥΥΥ (με την έναρξη του ΕΟΠΥΥυυυ καταργήθηκαν τα διάφορα προνόμοια των ενταχθέντων ταμείων).
3) ""Ενδεικτικό είναι ότι το 77,04% της δαπάνης που συνταγογραφήθηκε από οφθαλμιάτρους, αφορούσε πράξεις 398 γιατρών""  --> μήπως τόσοι είναι οι συμβεβλημένοι οφθαλμίατροι (να σημειωθεί ότι για καποιο διάστημα το 2012 μόνο οι συμβεβλημένοι μπορούσαν να γράφουν γυαλιά).
4) Στο ίδιο θέμα των γυαλιών αναφέρει: ""Περισσότερο δαπανηρή αποδεικνύεται η κατηγορία των οπτικών τα οποία, παρότι έχουν χαμηλή τιμή μονάδας, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της συνολικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα είδη πρόσθετης περίθαλψης."" Λογικό δεν είναι; Γυαλιά θα χρειαστούν ΟΛΟΙ τουλάχιστον ΑΠΑΞ. Αναπνευστικές συσκευές ή ειδικές προθέσεις αναπήρων σίγουρα (και ευτυχώς ) δεν χρειάζονται όλοι (Να υποθέσω ότι ετοιμάζονται να μειώσουν το ποσό που χορηγούν για τα γυαλιά).
5) Αυτό με τους κυτταρολόγους που αναφέρει και ο κ. Παπαδόπουλος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά στην ειδικότητα της κυτταρολογίας, όπου δύο συνάδελφοι φέρονται να έχουν εκτελέσει πάνω από 80% των πράξεων.
δεν μπορώ να το καταλάβω επίσης. Αλήθεια οι κυτταρολογοι κάνουν αυτοπαραπομπή ή τα παραπεμπτικά τα γράφουν οι γυναικολόγοι;
   Κατά τα άλλα το πόρισμα έχει σαφείς προτάσεις για πράγματα που εύκολα μπορούν να γίνουν και άλλα που είναι πιο δύσκολα, αλλά μπορούν να γίνουν με τον οργανισμό εν λειτουργία. Δεν πιστεύω σε ξαφνικούς θανάτους (όχι ότι θα με ρωτήσουν βέβαια...). Το μόνο κακό βέβαια είναι ότι όλα αυτά θελουν σάλιο, εμ, λεφτά (διασύνδεση υπολογιστών, επιμόρφωση προσωπικού, ελεγκτές ιατροί, αποσχιση ΚΕΠΑ απο ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ κλπ)... Θα αποφέρουν μακροπρόθεσμα οικονομία αλλά θέλουν αρχικό κεφάλαιο. Ποιο οικονομικό είναι να κόψεις όλες τις παροχές...

1 Νοεμβρίου 2013, 15:10:00
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris


Το θέμα με την Σκοπουλη αφορούσε αν δεν καμω λαθος σε εκβιασμό που έκαναν κάτι τραυματιοφορεις και παρατρεχάμενοι προκειμένου να σπρωξουν την έγκριση για νοσηλεία σε κάποιο κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό, δεν είχε να κάνει με ΜΕΘ.

Το βρήκα, πρόκειται για αυτο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

1 Νοεμβρίου 2013, 15:40:49
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
5) Αυτό με τους κυτταρολόγους που αναφέρει και ο κ. Παπαδόπουλος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά στην ειδικότητα της κυτταρολογίας, όπου δύο συνάδελφοι φέρονται να έχουν εκτελέσει πάνω από 80% των πράξεων.
δεν μπορώ να το καταλάβω επίσης. Αλήθεια οι κυτταρολογοι κάνουν αυτοπαραπομπή ή τα παραπεμπτικά τα γράφουν οι γυναικολόγοι;
Οι γυναικολόγοι.
Γι' αυτό είναι περίεργο.
Επίσης είναι περίεργο πώς είναι δυνατόν επιχρίσματα να βρίσκονται σωρηδόν από τη μια μεριά της Ελλάδας στην άλλη, παρακάμποντας ένα σωρό κυτταρολόγους.
Μήπως οι γυναικολόγοι κάνουν μειοδοτικό διαγωνισμό;
Κι αν ναι, πώς, είναι εταιρείες και κάνουν προκήρυξη;
Γιατί αν δεν είναι, πρόκειται για κατευθυνόμενη ιατρική.
Εκτός κι αν τα στέλνει η ασθενής.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2854 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Νοεμβρίου 2011, 00:30:02
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
3370 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2013, 08:47:18
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
4020 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Σεπτεμβρίου 2016, 21:47:33
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3047 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2013, 16:02:34
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
11788 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2019, 15:26:02
από Αδαμάντιος Σκούφαλος