Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 02:00:17

Αποστολέας Θέμα: Ελλάδα 2013: Θύμα ξυλοδαρμού 1 στις 3 γυναίκες.  (Αναγνώστηκε 2167 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Νοεμβρίου 2013, 23:37:12
Αναγνώστηκε 2167 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
1/11/2013 Έθνος.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 47% ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ
Στοιχεία σοκ: Θύμα ξυλοδαρμού 1 στις 3 γυναίκες

Αυξημένα κατά 47%, σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών, που καταγράφηκαν φέτος, στην Ελλάδα, με μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

   Αυτό ανάφερε η γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια, με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας.

Η κ. Κόλλια σημείωσε ότι τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται σε αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι. «Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη» υπογράμμισε.

Η γενική γραμματέας Ισότητας έκανε λόγο για αύξηση των περιστατικών με ανατριχιαστικό ρυθμό στα κρούσματα βίας κατά των γυναικών, όπου δράστης, τις περισσότερες φορές, είναι ο σύντροφος τους. «Τα περιστατικά αυτά», σημείωσε, «δεν καταγράφονται στις χώρες που είναι τελευταίες στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γίνονται στη χώρα μας και δεν αφορούν την Ελλάδα των παλιών ταινιών, αλλά την Ελλάδα του 2013. Είναι πιθανό να έχουμε ακούσει τον καβγά του ζευγαριού της διπλανής πόρτας ή οι ίδιοι να είμαστε παθόντες. Είναι φαινόμενο που η σύγχρονη ελληνική κοινωνία μπορεί και πρέπει να ελέγξει αποτελεσματικά ώστε να εγείρει ζητήματα για τη στάση μας ως πολίτες και συνάνθρωποι».

Σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών είναι η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ενώ παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες όπως: 1) Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας. 2) Παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. 3) Πρόληψη ενδοοικογενειακής βίας σε ομαδικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο. 4) Παροχή υποστήριξης για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοεικόνας. 5) Συμβουλευτική γονέων. 6) Διασύνδεση για νομική υποστήριξη.

Η άτυπη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, διαχειρίζεται ήδη 25 περιστατικά. Το Κέντρο έχει στελεχωθεί με τέσσερα άτομα επιστημονικό προσωπικό, ενώ είναι ανοιχτό σε όλες τις γυναίκες, που αντιμετωπίζουν φαινόμενα βίας στον οικογενειακό τους περίγυρο, τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας όσο και τις όμορες περιοχές της Δράμας και της Ξάνθης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4042 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2013, 23:03:07
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
5696 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2015, 13:03:04
από Ορθοπαιδικός
1 Απαντήσεις
2704 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Φεβρουαρίου 2017, 11:06:18
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
3968 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2022, 15:33:10
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
14322 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιουνίου 2022, 20:04:50
από Argirios Argiriou