Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:17:10

Αποστολέας Θέμα: ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΟΠΟΗΙΣΕΙΣ ΙΣΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ  (Αναγνώστηκε 64111 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Νοεμβρίου 2013, 11:06:07
Αναγνώστηκε 64111 φορές
Αποσυνδεδεμένος

drpetros


ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΜΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΙΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
02 Νοεμβρίου 2013 19:29

Πολύωρη συνάντηση εφ όλης της ύλης πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μεταξύ του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεωργίου Πατούλη και των εκπρόσωπων των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων.
Στόχος της συνάντησης ήταν να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην οικονομική ομηρία των ελλήνων γιατρών που οδηγούνται καθημερινά στην επαγγελματική εξόντωση και τον αφανισμό, το μέλλον της ΠΦΥ, η καθυστέρηση αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων έως τέλη 2011 και των τρεχόντων οφειλών του ΕΟΠΥΥ , το rebate και το αναμενόμενο clawback . Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο να αποδοθούν οι ευθύνες για την αύξηση της θνησιμότητας, της θνητότητας και την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων για την Υγεία.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι «ζωή και υγεία χωρίς χρήματα δεν γίνεται», «δεν θα επιτρέψουμε να μην έχουν ίση πρόσβαση στην υγεία όλοι οι Έλληνες πολίτες μέχρι να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση» «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην ανθρωποκτονική πολιτική κατά των ασθενών μας».
 
Στη συνάντηση αποφασίστηκαν:
 
α) η συμμετοχή στην κινητοποιήσεις της 6/11/2013 της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την υγεία,
 
β) στις 7/11/2013 επίσχεση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις,
 
γ) νέα διευρυμένη συνάντηση του Πανυγειονομικού Μετώπου στις 9/11/2013 για την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.
 
Εκτος από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη, στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κάτωθι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων: ο Φ.Πατσουρακος, Ταμίας ΙΣΑ και Προεδρος Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Καρδιολογων Ελλαδος -Προεδρος της Πανελληνιας Ομοσπ Σωματειων Κλινικοεργαστηρ. Ειδικοτητ. (ΠΟΣΚΕ), Γ. Δατσέρης Μελος ΔΣ ΙΣΑ και Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ι.Α , ο Θ.Χατζηπαναγιωτου, Προεδρος Πανελληνιας Ομοσπονδιας Σωματειων Ιδ.Πρωτοβαθμιας Υγειας (ΠΟΣΙΠΥ) και Προεδρος της Ενωσης Πυρηνικων Ιατρων, , η Μ.Καλαμαρη αντιπροεδρος ΠΟΣΙΠΥ, ο Σ. Κραμποβιτης Προεδρος της Πανελληνιας Επαγγελμ.Ενωσης Εργαστηρ. γιατρων Βιοπ.-Κυττ.παθ/τομων, ο Α. Πλακιωτης επιτιμος Προεδρος της ΠΕΕΒΙ, ο Θ.Γεωργακοπουλος Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων ακτινολογων, ο Γ.Βουγιουκας Προεδρος του Πανελληνιου Συνδεσμου Ιατρικων Διαγνωστικων Κεντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ο Π.Κασαπιδης Προεδρος της Επαγγελματικης Ενωσης Γαστρεντερολογων Ελλαδας, ο Γ.Χρονόπουλος Πρόεδρος του Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, Κ.Νταλουκας Προεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Παιδιατρων Αττικης, ο Γ.Τσαγρης Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Εργαστηριουχων Φυσικοθεραπευτων, ο κ. Γκουβάτσος και κ. Μαρσέλλου Ένωση Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, ο κ. Τσάτσος Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, ο κ. Σταμούλης Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, ο κ. Παπανδρέου, Αντιπρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ και η κ. Κεσίδου Γ.Γ Της Ένωσης ΩΡΛ ΕΛ. Επαγγελματιών.
Παράλληλα, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε με ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση όλων των εργαστηριακών γιατρών, η Γενική της ΠΕΕΒΙ όπου συζητήθηκε το άνοιγμα της άσκησης του ιατρικου επαγγέλματος από το Ν.3919, ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, τα πεπραγμένα του ΕΟΠΥΥ κατά την διετή σύμβαση μέχρι σήμερα και τα νεα κυβερνιτκά μέτρα για το αναδρονικό rebate, το clawbackκαι τις ελεγκτικές εταιρείες.
Σε κοινούς άξονες κινητοποιήσεων και ενεργειών συμφώνησαν για το επόμενο διάστημα ο ΙΣΑ και η ΠΕΕΒΙ για να αντισταθούν απέναντι στην εκχώρηση της Υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και να διεκδικήσουν ένα δίκαιο και ισότιμο πλαίσιο εργασίας για όλους τους εργαστηριακούς γιατρούς μέλη του ΙΣΑ, μέσα από την αγωνιστικότητα, τη νομιμότητα και την επιστήμη.
Στη γενικη συνέλευση της ΠΕΕΒΙ συμμετείχαν, εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μ.Βλασταράκος, η Πρόεδρος του ΙΣ Περαιά Β.Ανεμοδουρά, η Πρόεδρος του ΙΣ Πάτρας Α.Μαστοράκου και ο Πρόεδρος του ΙΣ Κορίνθου Π.Παπαναγιώτου.
 
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Νοεμβρίου 2014, 17:27:56
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο ΠΙΣ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ της Πέμπτης

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ανακοινώνει το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου ότι συμμετέχει στην γενική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, την οποία έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την απόφαση της 19ης Νοεμβρίου του Δ.Σ. του ΠΙΣ.

Συγκεκριμένα, με την ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ ζητεί:

"- Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΕΣΥ
- Αποκατάσταση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου του δημόσιου τομέα
- Άμεση αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων του δημοσίου και του ΕΟΠΥΥ προς τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας
- Επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων μας ιατρών και άμεση στελέχωση του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα
- Αποκατάσταση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας
- Δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους ιατρούς της χώρας μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, να πουν:

- "Όχι" στην πολιτική των περικοπών και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, την αποδιάρθρωση των κοινωνικών και των εργασιακών δικαιωμάτων, τις απολύσεις, την άδικη φορολόγηση και την συκοφάντηση και δυσφήμιση του ιατρικού κόσμου.

- "Όχι" στην απαξίωση του ΕΣΥ, το οποίο ταλανίζεται από έλλειψη πόρων και αποψίλωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την στιγμή κατά την οποία ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει κατά 22,9% μειωμένες λειτουργικές δαπάνες για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας".

Πηγή: Υγεία360

Και η ΟΕΝΓΕ στην πανελλαδική απεργία των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, της Πέμπτης
Μετά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοινώνει την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου ότι θα συμμετάσχει την ερχόμενη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στην πανελλαδική απεργία, την οποία έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ αναφέρει τα εξής:

"Η απεργία της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου αποτελεί κορυφαίο πολιτικό γεγονός, καθώς το επόμενο διάστημα εκπονούνται από την κυβέρνηση νέα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας, δήθεν μετά από «σκληρή διαπραγμάτευση» με την τρόικα. Η ανεργία, η φτώχεια, η ανθρωπιστική κρίση, η εξαΰλωση μισθών και συντάξεων, η φορολογική λεηλασία συνοδεύονται από ολοσχερή διάλυση δημόσιων αγαθών. Το ΕΣΥ ταλανίζεται από έλλειψη πόρων και αποψίλωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ο προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει κατά 22,9% μειωμένες λειτουργικές δαπάνες για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, πράγμα που σημαίνει σχεδόν πλήρη αδυναμία παροχής υπηρεσιών σε πολίτες που θα βρεθούν στην ανάγκη να απευθυνθούν σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, είτε είναι ασφαλισμένοι, είτε –ακόμη χειρότερα- ανασφάλιστοι. Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου και, επιπλέον των αιτημάτων που θέτουν οι δύο συνομοσπονδίες, διεκδικούν:

-ποιοτικό, δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες που ζουν στη χώρα
-προσλήψεις γιατρών με μόνιμη εργασιακή σχέση
-αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου".
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: απεργία ΕΟΠΥΥ ΙΣΑ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2999 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουλίου 2012, 18:45:44
από Denominator
3 Απαντήσεις
5386 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Νοεμβρίου 2015, 13:16:35
από Ορθοπαιδικός
2 Απαντήσεις
13563 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Απριλίου 2020, 01:03:09
από Argirios Argiriou