Γενικά > Νομικά θέματα
Νοσηλεύονται οι ανασφάλιστοι;
ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι στρατιωτικοί και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας με ποια λογική εξαιρούνται της καταβολής των 25 ευρώ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή και μένα μου έκανε εντύπωση και το έψαξα, εξαιρούνται μόνο εάν υπηρετεί στο νοσοκομείο υπάλληλος, νοσηλευτής, ιατρός, κλπ που είναι στρατιωτικός και πληρώνεται από το υπουργείο Άμυνας. Σε αυτή την περίπτωση εξαιρούνται και από το 5ευρω
--- Τέλος παράθεσης ---
Aναφέρεστε στην παράγραφο 5 και 6 της κοινής υπουργικής απόφασης με αριθμ. πρωτ. Υ4α/οικ.18421/14-2-2011 (ΦΕΚ 257/Β/11) που αναφέρεται σε νοσοκομεία που υπηρετεί ειδικός ιατρός και σε κέντρα υγείας που υπηρετεί οπλίτης ιατρός. Υπάλληλος και νοσηλευτής όχι. Δεν ξέρω αν υπάρχει κέντρο υγείας σήμερα στο οποίο να υπηρετεί οπλίτης ιατρός, για δε τα νοσοκομεία έχω κι εκεί επιφυλάξεις, άρα όλο το στρατιωτικό προσωπικό πληρώνει 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο παρά τις μπαρούφες που λέγονται στα ΜΜΕ. Είναι οι ίδιες μπαρούφες που έχουν παρασύρει το σύστημα στην καταβολή του εξέταστρου των 5 ευρώ στα κέντρα υγείας που δεν υπάρχει στην νομοθεσία.
Εγγραφή ή Είσοδος
Δ. Κουναλάκης:
Έγγραφο που μου έδειξαν σαν "εγκύκλιο" που ήρθε στο ΠαΓΝΗ δεν περιοριζόταν σε γιατρό (αν δεν αρνούμαι ότι μπορεί να έγινε εκ του πονηρού).
Πάντως στο ΠαΓΝΗ έκανε ειδικότητα στρατιωτικός ιατρός όταν το είχα ψάξει για το 5ευρο γιατί μου το έλεγαν εδώ οι αεροπόροι....
ΑΡΗΣ:
Η υπουργική απόφαση είναι σαφέστατη και αναφέρεται σε ειδικό στρατιωτικό γιατρό για την περίπτωση των νοσοκομείων και οπλίτη γιατρό για την περίπτωση των κέντρων υγείας. Η περίπτωση του ειδικευόμενου στρατιωτικού ιατρού ούτε καν εξετάζεται.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ υπουργική απόφαση είναι σαφέστατη και αναφέρεται σε ειδικό στρατιωτικό γιατρό για την περίπτωση των νοσοκομείων και οπλίτη γιατρό για την περίπτωση των κέντρων υγείας. Η περίπτωση του ειδικευόμενου στρατιωτικού ιατρού ούτε καν εξετάζεται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η υπουργική απόφαση δεν είναι σαφέστατη γιατί ξεκινάει με το "οι ειδικοί στρατιωτικοί", αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση "συνεργασίας" ενώ υπάρχουν κι άλλες που δεν καταργούνται και μετά συνεχίζει "οι στρατιωτικοί". Επίσης υπάρχει και η αμέσως επόμενη παράγραφος-παραθυράκι 7.
Και προφανώς την φέρνουν στα γούστα τους....
ΑΡΗΣ:
Η παράγραφος 5 αναφέρεται στους ειδικούς στρατιωτικούς γιατρούς και τη διάθεσή τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η παράγραφος 6 αναφέρεται σε στρατιωτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες (ανειδίκευτους δηλαδή) και οπλίτες ιατρούς και τη διάθεσή τους σε κέντρα υγείας. Η παράγραφος 7 αναφέρεται στη ρύθμιση του ζητήματος από τις Υ.ΠΕ. Το ζήτημα είναι ότι τα 25 ευρώ τα πληρώνουν και οι στρατιωτικοί για την εισαγωγή τους σε νοσοκομείο και σε αυτό δεν υπάρχει ούτε παραθυράκι ούτε γούστο γιατί απλώς κανένας στρατιωτικός γιατρός είτε ειδικός είτε οπλίτης δεν πάει να υπηρετήσει από γούστο σε νοσοκομείο του ΕΣΥ ή κέντρο υγείας, αλλά επειδή θα έχει διαταχθεί να το κάνει λόγω αναγκών. Τότε και μόνο δεν θα πληρώνουν οι στρατιωτικοί το 25ευρω για την εισαγωγή τους.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση