Γενικά > Νομικά θέματα
Νοσηλεύονται οι ανασφάλιστοι;
ΑΡΗΣ:
Τα φαρμακεία των νοσοκομείων εκτελούν χειρόγραφα.
Σε περιπτώσεις που βγαίνει μήνυμα "δεν διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα, ελέγξτε τη θεώρηση βιβλιαρίου", η μόνη επιλογή που δίνεται είναι να συνταγογραφήσει ο γιατρός της δημόσιας μονάδας στον ασθενή με το νόμο περί ανασφαλίστων, οπότε ο ασφαλισμένος πρόνοιας πρέπει να απευθυνθεί στις δομές κοινωνικής πρόνοιας των δήμων, ώστε να επικαιροποήσουν τα στοιχεία του.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Κι όμως μου έχουν τύχει 2 διαφορετικές περιπτώσεις όταν με την εισαγωγή του ΑΜΚΑ βγάζει μήνυμα "δεν διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα, ελέγξτε τη θεώρηση βιβλιαρίου" και πάω να συνεχίσω τη συνταγογράφηση.
1. Βγάζει νέο μήνυμα ότι πρέπει να απευθυνθεί στο ταμείο του για επικαιροποίηση ή να γίνει συνταγογράφηση ως ανασφάλιστος και δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω.
2. Να με αφήσει να συνταγογραφήσω και πάνω στη συνταγή να γράφει "δεν διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα, ελέγξτε τη θεώρηση βιβλιαρίου".
δεν έχω καταλάβει πότε γίνεται το ένα ή το άλλο.
ΑΡΗΣ:
Ναι, αυτό λέω. Πρέπει να απευθυνθεί ο ασφαλισμένος στις υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων, ώστε να γίνει επικαιροποίση των στοιχείων του.
Ως ανασφάλιστος δεν μπορεί να συνταγογραφηθεί καθώς δεν είναι ανασφάλιστος. Είναι ασφαλισμένος στην πρόνοια.
Αν πάλι βγάζει "δεν διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα, ελέγξτε τη θεώρηση βιβλιαρίου", θέλει πάλι επικαιροποίση των στοιχείων του μέσω των υπηρεσιών πρόνοιας των δήμων.
Αρχίατρος:
Το κόστος νοσηλείας για τους ανασφάλιστους στο -δημόσιο- νοσοκομείο που εργάζομαι είναι 70€/ημέρα, συν το κόστος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν (πλέγματα κτλ.)
Denominator:
Αφού πλέον υπάρχει το "ταμείο ανασφαλίστων", μέσω του οποίου οι κρατικοί λειτουργοί μπορούν να συνταγογραφούν σε ανασφάλιστους, ποια είναι πλέον πρακτικά η διαφορά στη συνταγογράφηση από κατόχους βιβλιαρίων Πρόνοιας; Το ότι οι κάτοχοι βιβλιαρίων Πρόνοιας παίρνουν τα φάρμακά τους από τα Νοσοκομεία; Αυτό δεν αποτελεί ένα εμπόδιο για να βρίσκουν άμεσα διαθέσιμο ό,τι χρειάζονται; Το λέω καθώς είμαι πεπεισμένος ότι τα φαρμακεία των Νοσοκομείων υστερούν σε σχέση με ένα ιδιωτικό φαρμακείο σε όλα πλην ίσως του κόστους για το κράτος - αν κι αυτό ακόμη είναι συζητήσιμο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση