Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:38:55

Αποστολέας Θέμα: Εμβόλιο κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας: ανοσία με μια δόση!;  (Αναγνώστηκε 2886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Νοεμβρίου 2013, 12:29:19
Αναγνώστηκε 2886 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Iatropedia, 14/11/2013
Του Θεόδωρου Κολλάρου Γυναικολόγου.



Νεότερα επιστημονικά δεδομένα ανατρέπουν τα όσα μέχρι σήμερα ίσχυαν για τον αριθμό των δόσεων που πρέπει να υποβάλλεται μια γυναίκα όταν εμβολιάζεται  για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη μία μόνο δόση του εμβολίου κατά του ιού των κονδυλωμάτων, ο οποίος ευθύνεται για το 70% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας, μπορεί να αρκεί για να παράγει διαρκή ανοσία.

Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο, που ακολουθεί όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα γύρω από το θέμα αυτό, το οποίο απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες.

 
Μία δόση του εμβολίου κατά του ιού των κονδυλωμάτων είναι αρκετή .Η μελέτη αυτή βασίζεται στα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής που χρηματοδοτήθηκε από το NCI για να ελεγχθεί η δραστικότητα του εμβολίου Cervarix, σε γυναίκες στην Κόστα Ρίκα.
 
Σχεδόν το 20% των εθελοντριών που μετείχαν στη μελέτη δεν έλαβαν παρά μόνο μια δόση του εμβολίου αντί των τριών που συνιστώνται, εξηγούν οι ερευνητές.
 
Οι επιστήμονες ανέλυσαν την ανοσολογική αντίδραση, μετρώντας τα επίπεδα των αντισωμάτων έναντι του ιού σε δείγματα αίματος από 78, 192 και 120 γυναίκες στις οποίες είχαν χορηγηθεί αντίστοιχα μια δόση, δύο ή τρεις του εμβολίου αυτού.
 
Κατόπιν οι επιστήμονες συνέκριναν τα αποτελέσματα με αυτά 113 μη εμβολιασμένων γυναικών. Διαπίστωσαν ότι όλες οι γυναίκες που μετείχαν στις τρεις ομάδες είχαν αντισώματα στους τύπους του ιού HPV 16 και HPV 18 στο αίμα τους επί τέσσερα χρόνια.
 
Τα επίπεδα των αντισωμάτων ήταν συγκρίσιμα στις γυναίκες που είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου σε διάστημα έξι μηνών μεταξύ των δόσεων, με εκείνα των γυναικών που είχαν λάβει τις τρεις συνιστώμενες δόσεις.
 
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων ήταν χαμηλότερα στις γυναίκες που είχαν λάβει μόνο μια δόση, συγκριτικά με αυτές που είχαν λάβει δύο και τρεις δόσεις , ωστόσο ήταν διαρκής η ανοσολογική τους αντίδραση.
 
Τα ποσοστά των αντισωμάτων στις γυναίκες με μία ή δύο δόσεις του εμβολίου ήταν από πέντε έως 24 φορές υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα των γυναικών οποίες ουδέποτε εμβολιάστηκαν αλλά είχαν προσβληθεί προηγουμένως με τον ιό ο οποίος μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής.
 
Το εμβόλιο χορηγείται σε κορίτσια και τις νέες γυναίκες ηλικίας από 9 έως 25 ετών.Ο εμβολιασμός των γυναικών με μία μόνο δόση του εμβολίου κατά του ιού των κονδυλωμάτων (HPV), ο οποίος ευθύνεται για το 70% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας, μπορεί να αρκεί για να παράγει διαρκή ανοσία, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.
 
"Διαπιστώσαμε ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων για τους δύο τύπους του HPV 16 και 18 στις γυναίκες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση, παραμένουν σταθερά τέσσερα χρόνια μετά τον εμβολιασμό", εξηγεί η δρ Μαχμοομπέχ Σαφαεϊάν, ερευνήτρια στο Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο (NCI) των ΗΠΑ στη Μπεθέσντα του Μέριλαντ, στις ανατολικές ΗΠΑ, βασική συντάκτρια της έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Cancer Prevention Research.
 
"Τα αποτελέσματα θέτουν υπό αμφισβήτηση τις σημερινές συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες, το εμβόλιο κατά του ιού HPV πρέπει να χορηγείται σε αρκετές δόσεις για να παράγει διαρκή ανοσολογική αντίδραση".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
43527 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουνίου 2008, 17:41:22
από Πατρωνάκης Μάνος
2 Απαντήσεις
3425 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Φεβρουαρίου 2011, 19:51:21
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
7754 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Φεβρουαρίου 2011, 11:49:49
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
21206 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιανουαρίου 2021, 09:25:30
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
23042 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουνίου 2021, 12:19:43
από timex