Γενικά > Νομικά θέματα

Ποιά φάρμακα έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν οι Γ.Ι; Υπάρχει σχετικός νόμος;

<< < (2/3) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα οι Γ.Ι. του Κ.Υ. και των Π.Ι. της περιοχής μου αποφασισαμε να μην συνταγογραφούμε πλέον ουρολογικά και νευρολογικά φάρμακα, ακόμα και με γνωμάτευση αντιστοιχων ειδ. ιατρών, μετά απο κλήση προς ''απολογία'' συναδελφου για συνταγογραφηση φαρμακων εκτός ειδικότητας (4-5 xatral). Απόψεις, πρακτικές και εμπειριες απο τις δικές σας περιοχές θα ήταν χρήσιμες.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχω σαν αρχή να συνταγογραφώ α-αναστολείς αλλά όχι π.χ. φιναστερίδη. Ο λόγος είναι ότι μία από τις μείζονες δράσεις του φαρμάκου έχει να κάνει με την αρτηριακή πίεση. Επίσης, ένας συνάδελφος ουρολόγος θα κερδίσει πολύ περισσότερο αν υπενθυμίζω στους ασθενείς μου να κάνουν προληπτικό έλεγχο παρά αν γράψει μερικές ταμσουλοσίνες.
Με την ίδια περίπου λογική αποφεύγω τα εξειδικευμένα φάρμακα άλλων ειδικοτήτων (π.χ. μπορεί να γράψω αντικαταθλιπτικά αλλά με πολύ περιορισμό αντιψυχωσικά).
Πιστεύω ότι αν γίνεται κάτι με διάκριση είναι το καλύτερο.
Αν βέβαια το δούμε αμυντικά (όπως δυστυχώς μας αναγκάζουν, αορίστως, να σκεπτόμαστε) οι παρενέργειες για το σύστημα υγείας είναι πολλές. Εκτός κι αν στόχος του κράτους είναι να επενδύει στην ταλαιπωρία των ασθενών για να γλυτώσει κάποιες (ακόμη) δαπάνες.  

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα οι Γ.Ι. του Κ.Υ. και των Π.Ι. της περιοχής μου αποφασισαμε να μην συνταγογραφούμε πλέον ουρολογικά και νευρολογικά φάρμακα, ακόμα και με γνωμάτευση αντιστοιχων ειδ. ιατρών, μετά απο κλήση προς ''απολογία'' συναδελφου για συνταγογραφηση φαρμακων εκτός ειδικότητας (4-5 xatral). Απόψεις, πρακτικές και εμπειριες απο τις δικές σας περιοχές θα ήταν χρήσιμες.

--- Τέλος παράθεσης ---

Προσωπικά, λέω να συνεχίσω να τα γράφω προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, μέχρις ότου η κλήση σε απολογία χτυπήσει και την δική μου πόρτα. Είναι παράλογο να ζητούμε από τους ασφαλισμένους να αλλάζουν πόλη ή Νομό προκειμένου να γράφουν τα φαρμακά τους και αν το ζήτημα βγει στα κανάλια, προσφέρεται για πολύ λαϊκισμό που θα αναγκάσει τους ιθύνοντες σε άμεση αναδίπλωση.

Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, μήπως θα μπορούσατε να φωτογραφήσετε και να ανεβάσετε ανώνυμα το έγγραφο της κλήσης σε απολογία;

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
δηλ το εγγραφο του ΚΕΣΥ με αρ.677/14.6.2001 δεν ισχυει?

Δδιοτι λεει καθαρα οτι ο Γ.Ι  συνταγογραφει φαρμακα για¨παθολογια,καρδιολογια.,γυναικολογια,οφθαλμολογια,ωρλ,ψυχιατρικη

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςδηλ το εγγραφο του ΚΕΣΥ με αρ.677/14.6.2001 δεν ισχυει?

Δδιοτι λεει καθαρα οτι ο Γ.Ι  συνταγογραφει φαρμακα για¨παθολογια,καρδιολογια.,γυναικολογια,οφθαλμολογια,ωρλ,ψυχιατρικη

--- Τέλος παράθεσης ---

Από το έγγραφο της Ένωσης:
"Η γνωμοδότηση αυτή επικυρώθηκε με την υπ' αριθμ. Υ7/3409/30.7.2001 Υπουργική Απόφαση. Στην παραπάνω υπουργική απόφαση δεν περιλαμβάνονται η ουρολογία και η νευρολογία, αν και βασικές ειδικότητες, με το πρόσχημα πως η εκπαίδευση στη Γενική Ιατρική στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνει εκπαίδευση στις αντίστοιχες κλινικές."

Περιθωριακός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, μήπως θα μπορούσατε να φωτογραφήσετε και να ανεβάσετε ανώνυμα το έγγραφο της κλήσης σε απολογία;

--- Τέλος παράθεσης ---

Θα πρέπει να βρώ την ''απολογούμενη'' συναδελφο για να  το κάνω, αλλά ισως καθυστρερήσω λιγο. Δε συναντιομαστε παρα μόνο στις εφημερειες του Κ.Υ. αλλα θα προσπαθησω διακομιστη να το επισπεύσω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση