Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Απριλίου 2020, 13:55:34

Αποστολέας Θέμα: Ο ΕΟΦ σε αριθμούς.  (Αναγνώστηκε 1958 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Νοεμβρίου 2013, 20:52:55
Αναγνώστηκε 1958 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily, 28-11-2013.

Λιντζέρης Ανάγκη για βελτιωτικές κινήσεις στον ΕΟΦ.

Τριακόσιοι έλεγχοι τον χρόνο για φαρμακευτικά προιόντα.

Η πιστοποίηση του ΕΟΦ για τα φάρμακα είναι δείκτης υψηλής ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ειδικότερα ο κ. Λιντζέρης υπογράμμισε ότι έλεγχοι γίνονται πολλοί και σε πολλά επίπεδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 60 εργοστάσια φαρμάκων, 2 εργοστάσια πρώτων υλών, 10 εργοστάσια αερίων και 3 κτηνιατρικά, τα οποία επιθεωρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κάθε 3 χρόνια για όλα τα εργοστάσια πραγματοποιούνται επιθεωρήσεις - πλήρης γενική επιτήρηση, σημείωσε. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα και χρειάζονται βελτιωτικές κινήσεις στη μετάγγιση νέου επιστημονικού αίματος στον Οργανισμό. Συγκεκριμένα, το προσωπικού που διαθέτει ο ΕΟΦ είναι 8 επιθεωρητές για τον έλεγχο της παραγωγής και 5 επιθεωρητές για τον έλεγχο της κυκλοφορίας (διαπίστευση των επιθεωρητών από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης). Τα εργαστήρια του ΕΟΦ πραγματοποιούν τους εργαστηριακούς ελέγχους λαμβάνοντας δείγματα από το τελικό σημείο πώλησης. Ο έλεγχος γίνεται από 19 άτομα, 10 επιστήμονες χημικούς και φαρμακοποιούς και 9 παρασκευαστές. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού από το 2010 έως σήμερα, τα εργαστήρια του ΕΟΦ έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους σε 2.350 προιόντα δείγματα αρμοδιότητας ΕΟΦ. Κατά μέσο όρο γίνεται έλεγχος 300 φαρμακευτικών προιόντων το χρόνο. Αναφορικά με τη νέα τροπολογία ο κ. Λιντζέρης υποστήριξε ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί για να λύσει άπαξ το πρόβλημα.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΦ αριθμούς Ε.Ο.Φ. στατιστικές 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
2365 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2009, 09:39:02
από Koterakis
0 Απαντήσεις
1530 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
3097 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Οκτωβρίου 2018, 23:04:09
από Argirios Argiriou