Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Πώς παίρνουμε γυαλιά μέσω ΕΟΠΥΥ στην πράξη;

<< < (4/6) > >>

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Οι δε υπάλληλοι του ΥΥΚΑ (πρώην ΕΟΠΥΥ) με 2-3 ταχύρρυθμα μαθήματα, εύκολα θα μετατραπούν και σε οπτομέτρες. ;D

--- Τέλος παράθεσης ---
Πόσο στοίχημα πας ότι θα αρνηθούν, ότι είναι εκτός καθηκόντων κλπ; Εκτός αν παίξει κανένα επιδοματάκι.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μπα.... με το καινούργιο ΠΔ περί ΕΟΠΥΥ μάλλον φοβούνται για την θέση - αργομισθία τους, οπότε μάλλον και τούμπες αν τους ζητηθεί θα κάνουν ;)

Clemence:
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει, ένας ασφαλισμένος που έφτιαξε γυαλιά οράσεως με την ασφάλειά του το καλοκαίρι του 2015 χρειάζεται να περιμένει το καλοκαίρι του 2018 για να φτιάξει νέα πάλι με την ασφάλεια ή μπορεί από τώρα εφόσον μπήκαμε στο 2018;

Denominator:
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός καλύπτει στους ασφαλισμένους γυαλιά οράσεως αξίας έως 100 ευρώ κάθε τέσσερα έτη. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στον ΕΚΠΥ, στους ασφαλισμένους χορηγείται για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακοί επαφής. Χορηγείται μόνον ένα είδος για την αντιμετώπιση της πάθησης των οφθαλμών, είτε γυαλιά –κάθε τέσσερα έτη– είτε φακοί επαφής κάθε δύο έτη. Δεν χορηγούνται συγχρόνως γυαλιά και φακοί επαφής. Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας κάθε δύο έτη. Γυαλιά για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας χορηγούνται σε ασφαλισμένους μόνον άνω των 40 ετών, στην περίπτωση που δεν έχει χορηγηθεί άλλο ζεύγος στο διάστημα της τετραετίας για την αντιμετώπιση διαφορετικής πάθησης. Το ποσό αποζημίωσης για γυαλιά είναι 100 ευρώ (κρύσταλλα και σκελετός) και για κάθε φακό επαφής είναι 25 ευρώ. Επί κερατοκώνου –πάθηση του κερατοειδούς– χορηγείται φακός στο ποσό των 70 ευρώ έκαστος και αντικατάσταση ανά εξάμηνο, εφόσον χρειάζεται. Το ποσά αυτά αποζημιώνονται εξ ολοκλήρου από τον οργανισμό κατόπιν προσκόμισης ιατρικής γνωμάτευσης και παραστατικού αγοράς (εφημερίδα "Καθημερινή", 08/08/2017)

Συνεπώς, αν σε κάποιο ασφαλισμένο χορηγήθηκαν γυαλιά π.χ. στις 01/07/2015, έχει δικαίωμα να αιτηθεί χορήγησης μετά τις 01/07/2019.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν βρεθούν ενδιαφερόμενοι οπτικοί και κάνουν πλήρεις συμβάσεις.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν βρεθούν ενδιαφερόμενοι οπτικοί και κάνουν πλήρεις συμβάσεις.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
Με clawback;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση