Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:58:55

Αποστολέας Θέμα: Εξετάσεις ειδικότητας - Έως πότε αυτή η ανοχή εκ μέρους σας συνάδελφοι;;;;  (Αναγνώστηκε 106003 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Δεκεμβρίου 2013, 10:56:55
Αναγνώστηκε 106003 φορές
Αποσυνδεδεμένος

mathousalas78


   Πέρασα χθες από την ΕΣΔΥ με σκοπό να δω τις εξετάσεις ειδικότητας των συναδέλφων,όντας παλαιός υποψήφιος και μάχιμος πλέον Γεν.Ιατρός.Αυτά που αντίκρισα και έμαθα μόνο θλίψη και απογοήτευση με γεμίζουν για τους νέους συναδέλφους και συνάμα οργή και απέχθεια για τα άτομα που καθορίζουν τις τύχες των Γεν.Ιατρών.Καμμιά 30αρια υποψήφιοι!(κάποιοι 40άρηδες στην ηλικία μου),πρόσωπα γερασμένα,σκυθρωπά,οι περισσότεροι 2ή ή 3ή φορά στην ουρά,λες και επρόκειτο για τόπο εκτέλεσης και όχι για χώρο εξετάσεων.Μου έκανε εντύπωση ακόμη και η παρουσία γονέων κάποιων εξ αυτών,λες και επρόκειτο για εξετάσεις σχολείου!!Προσπάθησα να μιλήσω με 2-3 αλλά οι περισσότεροι ήταν απορροφημένοι στις σκέψεις τους.Περιμέναν να πάρουν σειρά στην κρεατομηχανή της επιτροπής.
   Είχα πάντα την περιέργεια να δω πως δίνουν πλέον εξετάσεις οι νέοι συνάδελφοι,να αφουγκραστώ τις αγωνίες τους και τα επαγγελματικά τους όνειρα.Ανταυτού απογοητεύτηκα!Ηττοπάθεια,απόγνωση και απαισιοδοξία ήταν αυτό που διακατείχε τους πλείστους.Μα καλά,είναι δυνατόν,διερωτήθηκα.
   Σε λίγο φάνηκε ένα μέλος της επιτροπής-γνωστό και μη εξαιρετέο. -.Φόβος αξάφνου κατέλαβε τους πάντες,λες και εμφανίστηκε ο Πάπας.Παραμέρισα,μη θέλοντας να με δει και χαιρετηθούμε.Κοίτα να δεις,είπα,άτομα επιστημονικά ανυπόληπτα,κλινικά ανερμάτιστοι στις μέρες που εγώ έκανα εδικότητα,έφτασαν να διαφεντεύουν τις τύχες των νεώτερων,αναρριχόμενοι μέσω δημοσίων σχέσεων σε επίπεδο ιεροεξεταστών.Αφού οι υποψήφιοι στοιβάχτηκαν σε δύο αίθουσες όπως όπως(δείγμα του με πόσο ερασιτεχνισμό εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει το υπουργείο),ξεκίνησαν οι γραπτές εξετάσεις.Εγώ πετάχτηκα απέναντι για καφέ μέχρι τα ολοκληρωθεί η διαδικασία και επέστρεψα όταν άρχισαν να ξεπροβάλουν οι πρώτοι εκτός κτιρίου.Μου φάνηκαν  λες και τους είχε διαπεράσει ηλεκτρικό ρεύμα!Αμέσως μόλις κάποιοι συνήλθαν από το σοκ,τους ρώτησα για τα θέματα.Από τις απαντήσεις τους κατάλαβα ότι μόνο εξετάσεις γεν.Ιατρικής δε διεξάγονται εδώ.Τα θέματα περιελάμβαναν ερωτήσεις για ειδικούς(!) παθολόγους,καρδιολόγους,πνευμονολόγους,ορθοπεδικούς και χειρουργούς τα οποία ελάχιστοι από αυτούς γνωρίζουν την ύπαρξη τους και που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με το ΕΠΙΠΕΔΟ της παρεχώμενης εκπαίδευσης στις κλινικές και στα Κ.Υ του Ε.Σ.Υ,ποσό μάλλον με την καθημέρα κλινική πράξη ενός γεν.Ιατρού και αυτό μπορώ να το διαβεβαιώσω με κλινική εμπειρία άνω της 5ετίας σαν ειδικός.Σκέφτηκα ότι ακόμη και εγώ δεν θα είχα καμμιά ελπίδα να περάσω τέτοιου είδους εξετάσεις και στοιχηματίζω ότι ΟΥΤΕ τα ίδια μέλη τις επιτροπής θα περνούσαν!
   Εκνευρισμένος είπα να αποχωρίσω αλλά κάτι με κράτησε να παραμείνω μέχρι την αναγγελία των αποτελεσμάτων.Ύστερα από μια 4ωρη(!) αναμονή των δύσμοιρων και εξαντλημένων συναδέλφων οι ιεροεξεταστές εμφανίστηκαν με ύφος χιλίων καρδιναλίων για τα αποτελέσματα.Αφού έσειραν ως συμφερτό μέσα στο προαύλειο της ΕΣΔΥ τους υποψηφίους,τους συγκέντρωσαν και προφορικά ανακοίνωσαν ποιοι επέτυχαν και συνεχίζουν.Τελικά περισσότεροι από τους μισούς είχαν κοπεί..
   Αρνούμενος να μείνω παρατηρητής σε αυτή την παράνοια έφυγα αλλά η ημέρα επιφύλασε μια τελευταία έκπληξη:Στην είσοδο του κτιρίου ένας 40άρης συνάδελφος να κλαίει γοερά σα μικρό παιδί:Eίχε κοπεί για 3η φορά και έπρεπε πλέον να επαναλάβει 6μηνη άμισθη ειδικότητα.Λύγισα,έσκυψα το κεφάλι από ντροπή και χάθηκα στο πλήθος της Λ.Αλεξάνδρας.Σήμερα θα ξαναπήγαινα για τα προφορικά αλλά δε μου κάνει καρδιά πλέον.
  Αισθάνομαι ένοχος.Ένοχος σαν παλιός συνάδελφος που αφήνουμε σε χέρια τέτοιων ανθρώπων την τύχη των επόμενων σειρών συναδέλφων.Ανθρώπων που επαναλαμβάνω,έγιναν ειδικοί σε σκοτεινούς και χαλεπούς καιρούς της ειδικότητας και πλέον καθορίζουν τις ζωές άλλων γιατρών προβάλλοντας το προφίλ του αντικειμενικού και δίκαιου.
  Δόλος;;;Αφέλεια;;Συμπλέγματα κατωτερότητας που έχουν αναδυθεί;;;Τους λόγους θα τους βρείτε εσείς οι ίδιοι συνάδελφοι που δέχεστε αυτή την επιτροπή και αυτό τον τρόπο εξετάσεων.Αυτό που ξέρω πάντως σαν ενεργός ειδικός είναι ότι τα Κ.Υ ΔΕΝ έχουν προσωπικό και οι διορισμοί εκλείπουν.
 Τί καλύτερο λοιπόν από τζάμπα εργατικά χέρια απορριπτέων από τις εξετάσεις συναδέλφων υψηλού επιπέδου(με 4χρονη εμπειρία);;;
Bάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.Αν οι ίδιοι δεν αντισταθείτε και δεν καταγγείλετε επωνύμως τους δυνάστες σας σε υπουργεία,μέσα και στην επιστημονική κοινότητα την ίδια,περισσότερα δεινά σας περιμένουν.
Οι εξετάσεις πρέπει να αλλάξουν.Οι γεν.Ιατροί έχουμε καταντήσει ανέκδοτο μεταξύ των συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων και αυτό δεν τιμά καθόλου ούτε εμάς τους παλαιότερους.Κάποιοι αναφέρουν ότι ο λόγος αποτυχίας είναι το κατώτερω επίπεδο γνώσεων(!) που έχουν οι Γεν.Ιατροί.Δε γνωρίζουν όμως την αλήθεια.Για την ακαταλληλότητα της επιτροπής και τον τρόπο διενέργειας των εξετάσεων.Αν θέλετε να είστε άβουλα ανθρωπάκια με κατεβασμένα κεφάλια,μην αντιδράτε.Αυτό θα χαρακτηρίζει και την μετέπειτα καριέρα σας.
 Ως πότε λοιπόν αυτή η ανοχή εκ μέρους σας συνάδελφοι;;
 Θα κλείσω με μια στροφή από τον Ύμνο εις την Ελευθερία:
 Ἄργειε νὰ 'λθει ἐκείνη ἡ μέρα,
κι ἦταν ὅλα σιωπηλά,
γιατί τὰ 'σκιαζε ἡ φοβέρα
καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.
Υ.Γ:Tα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του καθένα σας συνάδελφοι.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκεμβρίου 2013, 11:02:19 από Argirios Argiriou »

20 Δεκεμβρίου 2013, 11:43:18
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Καλημέρα,
Νομίζω ότι οι εμπειρίες από τις δύο επιτροπές είναι πολύ συζητήσιμες.

Κατ αρχήν η άποψη μου είναι ότι οι εξετάσεις δεν πρέπει να ακολουθούν το επίπεδο εκπαίδευσης στο ΕΣΥ. Ακολουθούν το επίπεδο που πρέπει να έχει η ειδικότητα. Η επιλογή του που κάνει κανείς ειδικότητα και τι επίπεδο του παρέχεται εκεί είναι προσωπική και σαφώς οι ηλίθιες δικαιολογίες του "δεν ρώτησα", "δεν ήξερα", κλπ δεν αρμόζουν σε κάτι που το επιλέγεις για να το κάνεις μια ζωή. Εκτός εάν είναι η δεύτερη ή τρίτη δουλειά σου. Επίσης, οι εξετάσεις όπως γίνονται περισσότερο αποτέλεσμα διαβάσματος και λιγότερο θέμα άσκησης κατά την ειδικότητα.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι στην Αθήνα η εξεταστική έχει 40% επιτυχόντες και στην Θεσσαλονίκη είναι 90% από ότι έχω ακούσει. Φυσικά στατιστικά δεν ανακοινώνει κανένας. Πάντως κάποιοι επέλεξαν εξ αρχής την "μεταφορά" τους στα βόρεια.....

Έχω δεχτεί σχόλια και έχω συζητήσει έντονα για θέματα που θεωρώ ότι είναι εκτός των "βασικών γνώσεων" που πρέπει να έχει ένας γενικός ιατρός. Προσωπικά νομίζω ότι υπάρχουν. Το υπάρχον forum μπορεί να προσφέρει σε αυτό αλλά δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν καθένας εγγράφεται την επομένη των εξετάσεων ως ανώνυμος και το πρώτο του μήνυμα είναι τι χάλια είναι η επιτροπή εξετάσεων. Μπορεί να βοηθήσει όταν δημοσιεύονται θέματα που έπεσαν ώστε να υπάρχει συζήτηση και να δημιουργηθεί και καλύτερη προετοιμασία για τους επόμενους και να στιγματιστούν "ακραία θέματα" που ίσως είναι εκτός ειδικότητας.

Σημείωση Τα "έντονα" είναι διορθώσεις που έγιναν.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκεμβρίου 2013, 12:33:05 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Δεκεμβρίου 2013, 11:53:52
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

mathousalas78


"Συνάδελφε" με αποκαλείς προβοκάτορα οταν ακόμη και αυτή την ώρα που μιλαμε διεξάγονται εξετάσεις;;;;Και πότε περίμενες να αποστείλω την εμπειρια μου αυτή;Mετά από κανά χρόνο ή μάλλον θα επιθυμούσες να το αποσιωπήσω;;Το γεγονός ότι εγγράφηκα σήμερα τι σου λέει;;Κ αυτά που αναφέρεις μάλλον ύποπτα μου φαίνονται.Αστο να το κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν "συναδελφε" και μην προτρέχεις.Αλλά μιλάς εκ του ασφαλούς κ εκ του αποτελέσματος ουδένα όφελος έχει το σχολιό σου..
ΥΓ:Θέματα θα μπορούσα να αποστείλω αν ήμουν υποψήφιος,αυτό όμως δε μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω τους κρίναντες,όπως πλαγίως θα επιθυμούσες
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκεμβρίου 2013, 11:57:55 από mathousalas78 »

20 Δεκεμβρίου 2013, 11:57:26
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κατ αρχήν η άποψη μου είναι ότι οι εξετάσεις δεν ακολουθούν το επίπεδο εκπαίδευσης στο ΕΣΥ. Ακολουθούν το επίπεδο που ζητάει η ειδικότητα. Η επιλογή του που κάνει κανείς ειδικότητα είναι προσωπική και σαφώς οι ηλίθιες δικαιολογίες του "δεν ρώτησα", "δεν ήξερα", κλπ δεν αρμόζουν

Αυτό θα ίσχυε αν η επιτροπή εξετάσεων δεν ήταν μονοπωλιακού χαρακτήρα.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Δεκεμβρίου 2013, 21:01:00 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Δεκεμβρίου 2013, 12:08:46
Απάντηση #4
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω δεχτεί σχόλια και έχω συζητήσει έντονα για θέματα που θεωρώ ότι είναι εκτός των "βασικών γνώσεων" που πρέπει να έχει ένας γενικός ιατρός. Προσωπικά νομίζω ότι υπάρχουν. Το υπάρχον forum μπορεί να προσφέρει σε αυτό αλλά δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν καθένας εγγράφεται την επομένη των εξετάσεων ως ανώνυμος και το πρώτο του μήνυμα είναι τι χάλια είναι η επιτροπή εξετάσεων. Μπορεί να βοηθήσει όταν δημοσιεύονται θέματα που έπεσαν ώστε να υπάρχει συζήτηση και να δημιουργηθεί και καλύτερη προετοιμασία για τους επόμενους και να στιγματιστούν "ακραία θέματα" που ίσως είναι εκτός ειδικότητας.
Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και ψύχραιμα.
Ο κάθε συνάδελφος δικαιούται να γράψει μία εμπειρία διατηρώντας την ανωνυμία, εφόσον δεν έχει προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.
Οι επιτροπές εξετάσεων μπορούν δυνητικά να ξεφύγουν από το χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχουν, βάσει της αρμοδιότητάς τους και καλό είναι να υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό φόρουμ όπως αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, δε χάνουμε να κάνουμε ένα πολιτισμένο και εποικοδομητικό διάλογο, όπως πάντα.
Ευπρόσδεκτοι, εξάλλου, ως συνάδελφοι, είναι και οι τυχόν εξεταστές ανά την επικράτεια, ώστε να μας μεταφέρουν και την άλλη άποψη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Δεκεμβρίου 2013, 12:26:27
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Συνάδελφε" με αποκαλείς προβοκάτορα οταν ακόμη και αυτή την ώρα που μιλαμε διεξάγονται εξετάσεις;;;;Και πότε περίμενες να αποστείλω την εμπειρια μου αυτή;Mετά από κανά χρόνο ή μάλλον θα επιθυμούσες να το αποσιωπήσω;;Το γεγονός ότι εγγράφηκα σήμερα τι σου λέει;;Κ αυτά που αναφέρεις μάλλον ύποπτα μου φαίνονται.Αστο να το κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν "συναδελφε" και μην προτρέχεις.Αλλά μιλάς εκ του ασφαλούς κ εκ του αποτελέσματος ουδένα όφελος έχει το σχολιό σου..
ΥΓ:Θέματα θα μπορούσα να αποστείλω αν ήμουν υποψήφιος,αυτό όμως δε μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω τους κρίναντες,όπως πλαγίως θα επιθυμούσες

1. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Και προφανώς ή δεν διάβασες αυτά που γράφω ή δεν τα κατάλαβες.
2. Εσύ σήμερα μπήκες στο forum αλλά αυτό το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και η άποψη μου είναι σταθερά ίδια.
3. Είσαι ελεύθερος να κρίνεις ότι θέλεις. Υπάρχει όμως μια διαφορά: η επιτροπή έχει τρία συγκεκριμένα άτομα. Εσύ μιλάς ως ανώνυμος. Είναι το ίδιο;
4. Εάν έχεις αντίθετη άποψη για τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις, το συζητάς και με τους εξεταστές. Εγώ προσωπικά το έχω κάνει. Εσύ το κάνεις ανώνυμα, δημόσια, την ημέρα των εξετάσεων. Αύριο ή όταν θα περάσει ο/η φίλος/η σου θα σε απασχολεί ή θα εξαφανιστείς;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κατ αρχήν η άποψη μου είναι ότι οι εξετάσεις δεν ακολουθούν το επίπεδο εκπαίδευσης στο ΕΣΥ. Ακολουθούν το επίπεδο που ζητάει η ειδικότητα. Η επιλογή του που κάνει κανείς ειδικότητα είναι προσωπική και σαφώς οι ηλίθιες δικαιολογίες του "δεν ρώτησα", "δεν ήξερα", κλπ δεν αρμόζουν

Fail. Αυτό θα ίσχυε αν η επιτροπή εξετάσεων δεν ήταν μονοπωλιακού χαρακτήρα.

Εδώ αν θέλεις να γίνεις Γ.Ι., δεν μπορείς ν' αποφύγεις τους συγκεκριμένους - όπως μια νταλίκα που έρχεται κατά πάνω σου με σπασμένα φρένα στην Εθνική οδό.
Έχεις δίκιο είναι παράληψη μου και την διορθώνω:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κατ αρχήν η άποψη μου είναι ότι οι εξετάσεις δεν πρέπει να ακολουθούν το επίπεδο εκπαίδευσης στο ΕΣΥ. Ακολουθούν το επίπεδο που πρέπει να έχει η ειδικότητα.
Πρακτικές "Bon pour l' orient" δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Αυτό είναι προσωπική θέση.
Το προσαρμόζομαι στις εξετάσεις που υπάρχουν είναι το ίδιο πράγμα με το προσαρμόζομαι με το γείτονα που έχω. Το εάν μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα και πως, το γράφω παρακάτω.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκεμβρίου 2013, 12:39:44 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Δεκεμβρίου 2013, 12:31:51
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

mathousalas78


Fail. Αυτό θα ίσχυε αν η επιτροπή εξετάσεων δεν ήταν μονοπωλιακού χαρακτήρα.
Συμφωνώ απολύτως.Οι κύριοι αυτοί έχουν πάρει εργολαβία τις εξετάσεις ειδικότητας και επαίρονται κιόλας.Ποιά είναι τα διαπιστευτήρια τους,ποιός τους διατηρεί και με τί ανταλλάγματα;;Kαι στην τελική ποιός έχει το δικαίωμα να ανατρέπει οικογενειακούς προγραμματισμούς σε κάποιους συναδέλφους με οικογένειες και παιδιά όταν τους κόβει το δρόμο για το ελεύθερο επάγγελμα;;Γιατί η γεν.ιατρική να έχει αυτό το θλιβερό προνόμιο;;;;Γιατί οι επιτροπές σε όλες τις άλλες ειδικότητες να ακολουθούν διαφορετική τακτική και εμείς να ταλαιπωρούμε τους νεώτερους συναδέλφους;;ΠΡΟΣΟΧΗ:εκκρεμεί λογοκρισία από τον Κουναλάκη
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκεμβρίου 2013, 12:53:01 από mathousalas78 »

20 Δεκεμβρίου 2013, 12:44:30
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Fail. Αυτό θα ίσχυε αν η επιτροπή εξετάσεων δεν ήταν μονοπωλιακού χαρακτήρα.
Συμφωνώ απολύτως.Οι κύριοι αυτοί έχουν πάρει εργολαβία τις εξετάσεις ειδικότητας και επαίρονται κιόλας.Ποιά είναι τα διαπιστευτήρια τους,ποιός τους διατηρεί και με τί ανταλλάγματα;;Kαι στην τελική ποιός έχει το δικαίωμα να ανατρέπει οικογενειακούς προγραμματισμούς σε κάποιους συναδέλφους με οικογένειες και παιδιά όταν τους κόβει το δρόμο για το ελεύθερο επάγγελμα;;Γιατί η γεν.ιατρική να έχει αυτό το θλιβερό προνόμιο;;;;Γιατί οι επιτροπές σε όλες τις άλλες ειδικότητες να ακολουθούν διαφορετική τακτική και εμείς να ταλαιπωρούμε τους νεώτερους συναδέλφους;;

Νομίζω ότι το παραπάνω ξεκαθαρίζει τελείως τις προθέσεις σου. Με συγχωρείς. Μπορείς να συνεχίσεις ελεύθερα....   ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκεμβρίου 2013, 12:47:46 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Δεκεμβρίου 2013, 12:50:39
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

mathousalas78


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Συνάδελφε" με αποκαλείς προβοκάτορα οταν ακόμη και αυτή την ώρα που μιλαμε διεξάγονται εξετάσεις;;;;Και πότε περίμενες να αποστείλω την εμπειρια μου αυτή;Mετά από κανά χρόνο ή μάλλον θα επιθυμούσες να το αποσιωπήσω;;Το γεγονός ότι εγγράφηκα σήμερα τι σου λέει;;Κ αυτά που αναφέρεις μάλλον ύποπτα μου φαίνονται.Αστο να το κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν "συναδελφε" και μην προτρέχεις.Αλλά μιλάς εκ του ασφαλούς κ εκ του αποτελέσματος ουδένα όφελος έχει το σχολιό σου..
ΥΓ:Θέματα θα μπορούσα να αποστείλω αν ήμουν υποψήφιος,αυτό όμως δε μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω τους κρίναντες,όπως πλαγίως θα επιθυμούσες

1. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Και προφανώς ή δεν διάβασες αυτά που γράφω ή δεν τα κατάλαβες.
2. Εσύ σήμερα μπήκες στο forum αλλά αυτό το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και η άποψη μου είναι σταθερά ίδια.
3. Είσαι ελεύθερος να κρίνεις ότι θέλεις. Υπάρχει όμως μια διαφορά: η επιτροπή έχει τρία συγκεκριμένα άτομα. Εσύ μιλάς ως ανώνυμος. Είναι το ίδιο;
4. Εάν έχεις αντίθετη άποψη για τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις, το συζητάς και με τους εξεταστές. Εγώ προσωπικά το έχω κάνει. Εσύ το κάνεις ανώνυμα, δημόσια, την ημέρα των εξετάσεων. Αύριο ή όταν θα περάσει ο/η φίλος/η σου θα σε απασχολεί ή θα εξαφανιστείς;


1.To ότι διορθώνεις την άποψη σου ξανά και ξανά αποδεικνύει ότι είσαι σε σύγχυση.Ψάξτο
2.Το ότι έχει ξανασυζητηθεί το θέμα,δε με ενδιαφέρει ,όπως και δε ενδιαφέρει η άποψη σου.Και οι δύο μιλάμε εκ του ασφαλούς αλλά εσύ μιλάς θεωρητικά και αυθαίρετα,ενώ εγώ με γεγονότα.
3.Είπα ότι τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του καθενός.και:
4.Τελικά ρε Κουναλάκη ποιός είναι ο εραστής σου από την επιτροπή για να πάψουμε να στον θίγουμε;;;

20 Δεκεμβρίου 2013, 13:00:10
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Συνάδελφε" με αποκαλείς προβοκάτορα οταν ακόμη και αυτή την ώρα που μιλαμε διεξάγονται εξετάσεις;;;;Και πότε περίμενες να αποστείλω την εμπειρια μου αυτή;Mετά από κανά χρόνο ή μάλλον θα επιθυμούσες να το αποσιωπήσω;;Το γεγονός ότι εγγράφηκα σήμερα τι σου λέει;;Κ αυτά που αναφέρεις μάλλον ύποπτα μου φαίνονται.Αστο να το κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν "συναδελφε" και μην προτρέχεις.Αλλά μιλάς εκ του ασφαλούς κ εκ του αποτελέσματος ουδένα όφελος έχει το σχολιό σου..
ΥΓ:Θέματα θα μπορούσα να αποστείλω αν ήμουν υποψήφιος,αυτό όμως δε μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω τους κρίναντες,όπως πλαγίως θα επιθυμούσες

1. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Και προφανώς ή δεν διάβασες αυτά που γράφω ή δεν τα κατάλαβες.
2. Εσύ σήμερα μπήκες στο forum αλλά αυτό το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και η άποψη μου είναι σταθερά ίδια.
3. Είσαι ελεύθερος να κρίνεις ότι θέλεις. Υπάρχει όμως μια διαφορά: η επιτροπή έχει τρία συγκεκριμένα άτομα. Εσύ μιλάς ως ανώνυμος. Είναι το ίδιο;
4. Εάν έχεις αντίθετη άποψη για τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις, το συζητάς και με τους εξεταστές. Εγώ προσωπικά το έχω κάνει. Εσύ το κάνεις ανώνυμα, δημόσια, την ημέρα των εξετάσεων. Αύριο ή όταν θα περάσει ο/η φίλος/η σου θα σε απασχολεί ή θα εξαφανιστείς;


1.To ότι διορθώνεις την άποψη σου ξανά και ξανά αποδεικνύει ότι είσαι σε σύγχυση.Ψάξτο
2.Το ότι έχει ξανασυζητηθεί το θέμα,δε με ενδιαφέρει ,όπως και δε ενδιαφέρει η άποψη σου.Και οι δύο μιλάμε εκ του ασφαλούς αλλά εσύ μιλάς θεωρητικά και αυθαίρετα,ενώ εγώ με γεγονότα.
3.Είπα ότι τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του καθενός.και:
4.Τελικά ρε Κουναλάκη ποιός είναι ο εραστής σου από την επιτροπή για να πάψουμε να στον θίγουμε;;;
1. H άποψη μου δεν άλλαξε. Οι διορθώσεις απλά την έκαναν πιο ξεκάθαρη και για όσους είναι δύσκολο να την καταλάβουν.
2. Κατάλαβα με καθυστέρηση τι προσπάθησες να κάνεις. με συγχωρείς.
3. Στείλε μου με προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία σου.
4. Κανένας. Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα με τις δύο εξεταστικές, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να στέλνονται και οι τίτλοι ειδικότητας με το ταχυδρομείο χωρίς εξετάσεις.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Δεκεμβρίου 2013, 13:10:34
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Ειρήνη υμίν, συνάδελφοι.

Το θέμα της μεροληψίας, που συζητάτε, έχει την λύση του και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια(από την δεκαετία του 1970!!!). Ονομάζεται Tukey's Test of Nonadditivity(Δοκιμασία του Tukey για την μη-προθετικότητα).

Είναι ένα στατιστικό μοντέλο αξιοπιστίας, που χρησιμοποιείται σε όλα τα σοβαρά ιδρύματα, ανά τον κόσμο και σε διαφορετικές καταστάσεις που εμπλέκονται κριτές και κρινόμενοι. Η συγκεκριμένη δοκιμασία ερευνά την ύπαρξη ή μη μεροληψίας, από πλευρά κριτών.

Δεν ξέρω που βρίσκεται η αλήθεια. Το σίγουρο είναι ότι μόνο μέσω αυτού του μαθηματικού μοντέλου μπορούμε να έχουμε αξιόπιστες και έγκυρες απαντήσεις. Καιρός κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε, ιδίως όσοι οργανώνουν "διαγωνισμούς" και "κρίσεις". Ας δούμε αποτελέσματα της μαθηματικής απόδειξης και κατόπιν ομιλούμε και αναπτύσσουμε απόψεις και θέσεις.

Πέραν τούτου ουδέν...

...ευχαριστώ !!!


 
Medicus curat,
Deus sanat

20 Δεκεμβρίου 2013, 13:14:25
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Για δώσε ένα παράδειγμα πως θα οργάνωνες την εφαρμογή του...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Δεκεμβρίου 2013, 13:15:24
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

mathousalas78


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Συνάδελφε" με αποκαλείς προβοκάτορα οταν ακόμη και αυτή την ώρα που μιλαμε διεξάγονται εξετάσεις;;;;Και πότε περίμενες να αποστείλω την εμπειρια μου αυτή;Mετά από κανά χρόνο ή μάλλον θα επιθυμούσες να το αποσιωπήσω;;Το γεγονός ότι εγγράφηκα σήμερα τι σου λέει;;Κ αυτά που αναφέρεις μάλλον ύποπτα μου φαίνονται.Αστο να το κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν "συναδελφε" και μην προτρέχεις.Αλλά μιλάς εκ του ασφαλούς κ εκ του αποτελέσματος ουδένα όφελος έχει το σχολιό σου..
ΥΓ:Θέματα θα μπορούσα να αποστείλω αν ήμουν υποψήφιος,αυτό όμως δε μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω τους κρίναντες,όπως πλαγίως θα επιθυμούσες

1. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Και προφανώς ή δεν διάβασες αυτά που γράφω ή δεν τα κατάλαβες.
2. Εσύ σήμερα μπήκες στο forum αλλά αυτό το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και η άποψη μου είναι σταθερά ίδια.
3. Είσαι ελεύθερος να κρίνεις ότι θέλεις. Υπάρχει όμως μια διαφορά: η επιτροπή έχει τρία συγκεκριμένα άτομα. Εσύ μιλάς ως ανώνυμος. Είναι το ίδιο;
4. Εάν έχεις αντίθετη άποψη για τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις, το συζητάς και με τους εξεταστές. Εγώ προσωπικά το έχω κάνει. Εσύ το κάνεις ανώνυμα, δημόσια, την ημέρα των εξετάσεων. Αύριο ή όταν θα περάσει ο/η φίλος/η σου θα σε απασχολεί ή θα εξαφανιστείς;


1.To ότι διορθώνεις την άποψη σου ξανά και ξανά αποδεικνύει ότι είσαι σε σύγχυση.Ψάξτο
2.Το ότι έχει ξανασυζητηθεί το θέμα,δε με ενδιαφέρει ,όπως και δε ενδιαφέρει η άποψη σου.Και οι δύο μιλάμε εκ του ασφαλούς αλλά εσύ μιλάς θεωρητικά και αυθαίρετα,ενώ εγώ με γεγονότα.
3.Είπα ότι τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του καθενός.και:
4.Τελικά ρε Κουναλάκη ποιός είναι ο εραστής σου από την επιτροπή για να πάψουμε να στον θίγουμε;;;
1. H άποψη μου δεν άλλαξε. Οι διορθώσεις απλά την έκαναν πιο ξεκάθαρη και για όσους είναι δύσκολο να την καταλάβουν.
2. Κατάλαβα με καθυστέρηση τι προσπάθησες να κάνεις. με συγχωρείς.
3. Στείλε μου με προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία σου.
4. Κανένας. Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα με τις δύο εξεταστικές, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να στέλνονται και οι τίτλοι ειδικότητας με το ταχυδρομείο χωρίς εξετάσεις.
Μασκοφόρε με υβριστές του λόγου σου δε θα κάνω διάλογο.Θα σε αφήσω στην κρίση όσων μας διαβάσουν.
Αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου και κανέναν άλλο.Το γεγονός ότι εμείς δώσαμε σε άλλους καιρούς και άλλες επιτροπές δεν αθετεί το δικαίωμα να μας απασχολεί και για τους νεώτερους τι μέλλει γενέσθαι.
Απόδειξες εδώ ενωπίων όλων πόσο στα @@ σου έχεις γραμμένους τους επόμενους συναδέλφους.Κρίμα για όποιον βρεθεί υφιστάμενος σου.Ξέρω ότι αριβίστες σαν και σένα λυμαίνονται την ιατρική κοινότητα.Όσο το νωρίτερο σε εκβράσει,τόσο το καλύτερο.
Υποστηρίζεις ένα σαθρό σύστημα εξετάσεων,ως άλλος παπαγάλος.Ευτυχώς είσαι μειοψηφία.
Για όλα τα παραπάνω θα σε αφήσω με τους στίχους του Βάρναλη:
Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!




20 Δεκεμβρίου 2013, 13:20:30
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Είπα να το κρατήσω πριν αλλάξεις γνώμη. Για βουλευτής κάνεις πάντως.....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μασκοφόρε με υβριστές του λόγου σου δε θα κάνω διάλογο.Θα σε αφήσω στην κρίση όσων μας διαβάσουν.
Αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου και κανέναν άλλο.Το γεγονός ότι εμείς δώσαμε σε άλλους καιρούς και άλλες επιτροπές δεν αθετεί το δικαίωμα να μας απασχολεί και για τους νεώτερους τι μέλλει γενέσθαι.
Απόδειξες εδώ ενωπίων όλων πόσο στα @@ σου έχεις γραμμένους τους επόμενους συναδέλφους.Κρίμα για όποιον βρεθεί υφιστάμενος σου.Ξέρω ότι αριβίστες σαν και σένα λυμαίνονται την ιατρική κοινότητα.Όσο το νωρίτερο σε εκβράσει,τόσο το καλύτερο.
Υποστηρίζεις ένα σαθρό σύστημα εξετάσεων,ως άλλος παπαγάλος.Ευτυχώς είσαι μειοψηφία.
Για όλα τα παραπάνω θα σε αφήσω με τους στίχους του Βάρναλη:
Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Δεκεμβρίου 2013, 13:21:41
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για δώσε ένα παράδειγμα πως θα οργάνωνες την εφαρμογή του...

Δημήτρη, μου αρκούν οι βαθμοί των εξεταστών απ'όλες τις εξεταστικές επιτροπές. Εάν είχα και διαχρονικά, εντός 3-τίας ή και 5-ετίας, τα αντίστοιχα δεδομένα, τότε η μελέτη θα αποκτούσε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ότι αφορά στην αξιοπιστία των εξετάσεων.

Το θέμα είναι ποιος τα δίνει !;!;!;  ::)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η όλη επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων θα διαρκέσει το πολύ 2-3 ώρες.
Medicus curat,
Deus sanat

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
194 Απαντήσεις
335178 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαρτίου 2018, 20:19:32
από giankan
10 Απαντήσεις
64530 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαΐου 2012, 10:22:49
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις
24643 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Απριλίου 2012, 22:15:43
από D-Michalis
2 Απαντήσεις
51301 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαρτίου 2022, 13:22:53
από panfam
3 Απαντήσεις
37795 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2021, 16:50:00
από Aleeex