Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:41:22

Αποστολέας Θέμα: Εξετάσεις ειδικότητας - Έως πότε αυτή η ανοχή εκ μέρους σας συνάδελφοι;;;;  (Αναγνώστηκε 106012 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Δεκεμβρίου 2013, 15:35:55
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μια βόλτα στην ύπαιθρο σήμερα σε φίλο... Το συνδύασα και με δουλειά. Πέτυχα ένα ασθενή με ΣΔ, ΣΝ, ΧΚΜ, ΚΥΠ, ΚΑ τελικού σταδίου... Ευτυχώς δεν χρειαζόταν διεντερική διατροφή γιατί ο διευθυντής μου στην ειδικότητα δεν με έστελνε σε σπίτια να ρυθμίζω διεντερικές διατροφές και δεν έχω και μεγάλη εμπειρία σε αυτές. Είχε οίδημα ανά σάρκα και χρειαζόταν ένα ουροκαθετήρα για να τον διουρήσεις καθώς η ΚΥΠ του άφηνε σταθερά μεγάλη ποσότητα ούρων στην κύστη αλλά και για παρακολουθήσεις την διούρηση. Συνάδελφος γενικός ιατρός προ διημέρου πήγε να βάλει καθετήρα και μόλις είδε την φίμωση τους παρέπεμψε σε ουρολόγο. Το οίδημα φαντάζομαι επίσης δεν τον ενόχλησε... Να πω ότι ο καθετήρας μπήκε χωρίς κανένα πρόβλημα, άσηπτα και χωρίς ο ασθενής να βγάλει κιχ.

Δεν θα το περιέγραφα σαν περιστατικό αλλά με αυτή τη συζήτηση και με το παρελθόν που κάποια στιγμή διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας σκεφτόμουν:
- Σέβομαι και χαίρομαι κατ αρχήν το γεγονός ότι από το να κάνει αλχημίες, ξεκαθάρισε στους ανθρώπους ότι δεν μπορεί να τον βάλει.
- Δικαιολογείται γενικός ιατρός, 10 χρόνια μετά την ειδικότητα, να μην μπορεί να βάλει ουροκαθετήρα;
- Εάν αυτός ο ασθενής ήταν ο πατέρας σας στα 600 χιλιόμετρα απόσταση πως θα νοιώθατε;
- Είναι δυνατόν αυτός που μπορεί, με αυτόν που δεν μπορεί, να πληρώνονται το ίδιο; Είναι δικαιοσύνη αυτό;
- Είμαι σίγουρος ότι καμιά εξέταση και καμιά κρίση δεν μπορεί να το διασφαλίσει. Είμαι όμως υπέρ στην πρόταση της task force οι γενικοί ιατροί & παιδίατροι στα κέντρα υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία να πληρώνονται με βάση τους ασθενείς που τους επιλέγουν και όχι με μηνιαίο μισθό.

Αφού θέλουμε όλοι να περνάνε τις εξετάσεις ειδικότητας γιατί έχουν οικογένεια να θρέψουν και δεν θέλουμε να χαλάσουμε και τους βολευτές μας στις επιστημονικές εταιρίες, ας αποφασίζουν οι ασθενείς τους (και ο ΕΟΠΥΥ με τα πρωτόκολλα και τους μέσους όρους) το τι θα τρώει η οικογένεια τους....
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκεμβρίου 2013, 15:39:29 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Δεκεμβρίου 2013, 17:34:59
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είμαι όμως υπέρ στην πρόταση της task force οι γενικοί ιατροί & παιδίατροι στα κέντρα υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία να πληρώνονται με βάση τους ασθενείς που τους επιλέγουν και όχι με μηνιαίο μισθό.
Αν βασιστεί η αντιμισθία στον αριθμό των ασθενών, που σίγουρα είναι το μείζον κριτήριο, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για δυσπρόσιτες ή αραιοκατοικημένες περιοχές (π.χ. ΠΙ έχει και το Αγαθονήσι με 65 κατοίκους), όπου θα μπορούσε να ισχύει μία επιπλέον κατώτατη πάγια αποζημίωση.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκεμβρίου 2013, 17:42:30 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Δεκεμβρίου 2013, 19:50:18
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Αν και εκτός θέματος, μιας και αναφέρθηκε ο τρόπος αμοιβής, είμαι ριζικά αντίθετος υπό τις σημερινές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και  βάσει της αγωγή που έχουμε ως πολίτες, με την πληρωμή ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που σε επιλέγουν.
 Με την νοοτροπία που έχουμε μάθει όλοι μας «εγώ έχω γρίπη και εάν δεν μου γράψεις αντιβιοτικό δεν μου περνά», «εγώ χρωστώ ένα κουτί από αυτά και εάν δεν μου τα γράψεις διπλά θα πάω σε άλλον», «θέλω να μου γράψεις αυτές τις εξετάσεις γιατί έχω ταμείο και τις δικαιούμαι» και άλλα τέτοια , και με το δεδομένο ότι θα υπάρξει σίγουρα δίπλα κάποιος ‘’συνάδελφος’’ που για να είναι καλός θα υποκύψει στα «θέλω» του ασθενή, δεν μπορεί να μπει ως αντικειμενικό κριτήριο η επιλογή από τον πληθυσμό, ούτε η αξιολόγηση από τον πληθυσμό.
 Για όσους γνωρίζουν την περιοχή που εργάζομαι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ.  (ξέρουμε όλοι στην Ελλάδα τί εννοούμε με την έννοια εξυπηρέτηση, ειδικά από έναν δημόσιο λειτουργό, έτσι??).
Όταν στην χώρα αυτή υπάρξει παιδεία, κοινωνική- πολιτική αγωγή, αγωγή υγείας και διορθωθούν άλλα που έχουν να κάνουν με το όλο κοινωνικοπολιτικό οικονομικό σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας της πολιτείας και του κράτους, τότε μπορεί να βάζουμε και τους πολίτες να κρίνουν.
 Εγώ πάντως από τις γενικότερες καταστάσεις που βιώνω την σημερινή εποχή ( με ποιον τρόπο εκλέγουμε και ποιους εκλέγουμε σε κάθε εκλογή (πχ όπως είπε παραπάνω ο Κουναλάκης το ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ και της κάθε εταιρίας , οργάνωσης , ένωσης ,βουλής,  κυβέρνησης κτλ) και άλλα πολλά στην καθημερινότητά μας που έχουν να κάνουν με την ‘’συμμετοχική δημοκρατία’’ και τον ενεργό πολίτη, δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στο κριτήριο του ελληνικού πληθυσμού, γιατί εύκολα κατευθύνεται και όπως ειπώθηκε παραπάνω, θα πάμε σε άλλο επίπεδο ‘’ανταγωνισμού’’ και θα επιβιώσουν ξανά τα λαμόγια , οι γλείφτες , οι προβοκάτορες, οι συντεχνίες , κτλ, κτλ, χωρίς να θεωρώ ότι όλοι όσοι έχουν καλή φήμη την έχουν αποκτήσει έτσι, αλλά με το να βάζεις κριτήριο τον πληθυσμό για την αμοιβή σου, θα συνδεθεί η κοινωνική σου προσφορά με τις οικονομικές σου απολαβές και πιθανόν να την αλλοιώσει  ή θα δώσει ένα ένευσα παραπάνο στους δημαγωγούς και απατεώνες.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκεμβρίου 2013, 19:54:03 από Γ.Κτιστάκης »

22 Δεκεμβρίου 2013, 20:17:02
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Παράθεση από: jack
χμμμμ,μερικες σκεψεις...μια και το ανεφερες και επι του περιστατικου

1.ετσι ,για το πρακτικα,ο συναδελφος γενικος ιατρος ηταν ΕΣΥιτης ή οχι??? (ξερω εσυ εισαι ιδιωτης).
2.Παλι για το αισθημα δικαιοσυνης (ή για να παιξω το συνηγορο του διαβολου ) η φιμωση ηταν ο πραγματικος λογος που δεν μπηκε ο καθετηρας (μαλλον αυτο θα το σου ειπαν οι συγγενεις).Εαν μιλαμε για μια μεγαλη ΚΥΠ που οδηγει -σε συνδυασμο φυσικα με την τελικου σταδιου καρδ ανεπαρκεια-σε προβληματικη διουρηση και επιταση του οιδηματος και δεδομενης της κολπικης μαρμαρυγης-που σιγουρα παιρνει και αντιπηκτικα ο ασθενης-μπορει να φοβηθηκε εργωδη προσπαθεια λογω υπερτροφιας προστατη,πιθανη χρηση καθετηρα Εlbow (πολλοι δεν ειμαστε εξοικιωμενοι) και πιθανο τραυματισμο με πιθανη αιμορραγια.Οπότε σου λεει,αστο καλυτερα μη γινει και καμμια ζημια.Γιατι το θεωρεις κακο?
3.Εγω παλι σε αυτο τον ασθενη,με την πολλαπλη συνοσηροτητα,χωρις ενα στοιχειωδη εργαστηριακο ελεγχο,και με ΚΑ τελικου σταδιου και οιδημα ανα σαρκα (ειδικα εαν ειναι προσφατο) ενδεχεται να προτεινα περαιτερω διερευνηση ή εισαγωγη.Τι λευκωματα εχει,τι INR,ηλεκτρολυτες,η νεφρικη λειτουργια πως ειναι?ΕΧΕΙ ΔΥΣΠΝΟΙΑ?
4.Σημερα ο καθετηρας μπηκε και ενδεχομενως αλλαξε και κατι στην αγωγη.Ο ασθενης ζει στο υπαιθρο,μακρια...αυριο-μεθαυριο ποιος θα εκτιμησει τη βελτιωση ή μη?Εσυ αποψε τον σκεφτεσαι σαν περιστατικο,συνεχιζει να σε προβληματιζει ή θεωρεις πως ειναι ΟΚ μετα την παρεμβαση?Μπορεις να τον δεις αν χρειαστει κατι αποψε?

Προς θεου,δεν αμφισβητω τους χειρισμους σου πουλωντας πνευμα.Σε ιατρικο τουλάχιστον επίπεδο εχεις το σεβασμο μου.Επειδη ομως μιλαμε για επιπεδο παρεχόμενης ιατρικης και επιστημονικο επίπεδο ιατρων σκέφτομαι πως οταν αναλαμβανουμε ενα ασθενη τροπο τινα ,περα απο την επιστημονικη μας επάρκεια,πρεπει να ειμαστε ΚΑΙ διαθεσιμοι.Και επειδη ολη η κουβεντα ξεκινησε απο την απραξια συναδελφων απλα προσπαθω να βαλω στο τραπεζι και αλλους λογους απο την καθαρη αδιαφορια-που ενδεχομενως και να υπηρξε.Ας μην ειμαστε αυστηροι και φθασουμε στο απλουστερο συμπερασμα της αδιαφοριας ή αχρηστιας

Στα αλλα που λες:στην καθημερα ιατρικη πραξη ΔΕΝ υπάρχει δικαιοσυνη.Ολοι πληρωνομαστε το ιδιο για διαφορετικη ποιοτητα και ποσοτητα ιατρικων υπηρεσιων.Αυτο δεν εχει να κανει μονο με τον ιατρο αλλα και με την ανθρωπογεωγραφια της περιοχης.Το να πληρωνομαστε μα βαση ποσοι μας επιλεγουν και αυτο μπορει να ειναι αδικο γιατι η επιστημονικη επάρκεια δε συναδει πάντα με το χαρακτηρα του ιατρου οπου ενας λιγοτερο ικανος αλλα πιο εξωστρεφης μπορει να ειναι πιο αγαπητος,διαθεσιμος, προσιτος.Να λαμβανεται υποψιν αλλα να μην ειναι στεγανο
1. Είναι ΕΣΥτης.
2. Το συγγενικό περιβάλλον είναι προσωπικοί φίλοι. Δεν νομίζω ότι είπαν ψέματα. Έβαλα 12άρη καθετήρα γιατί είχα τους ίδιους φόβους με κυριότερο τα αντιπηκτικά. Το πρώτο πράγμα που έγραψα είναι ότι σέβομαι την απόφαση του αντί να κάνει αλχημείες.
3. Έχει βγει από το νοσοκομείο πριν 10 ημέρες. Δεν έχει χειροτέρευση κλινικά. έχει 95% κορεσμό με 25 ανανπονές. Μένει ξαπλωμένος με δύο μαξιλάρια χωρίς δύσπνοια. Ότι εξετάσεις θέλεις τις παραγγέλλεις και χωρίς να τον στείλεις στο νοσοκομείο. Σε 1 χρόνο έχεις μάθει όλα τα χούγια και τις αμαρτίες των μικροβιολογικών.
4. Περιμένω τηλέφωνο στις 21:00 με τα ούρα που έβγαλε και βλέποντας. Μπορεί να χρειαστεί να ξαναπάω αύριο. Τον παντρεύτηκα. Αυτό στο ΕΣΥ δεν συμβαίνει. Τελειώνει το ωράριο σου και γειά σας. Εγώ βέβαια και στο ΕΣΥ τους παντρευόμουν, είναι κουσούρι. Όταν συζήταγα τον τρόπο λειτουργίας των ΚΥ με τον Peter Groenewegen η απάντηση του ήταν: "Μα εσείς δεν έχετε πρωτοβάθμια". και φυσικά ήταν κάθετος στο να επιλέγει και στα ΚΥ ο ασθενής το γιατρό του.  
Στον ιδιωτικό τομέα δεν πληρώνονται όλοι το ίδιο. Μην υποτιμάτε τους ασθενείς. Επίσης, δεν είναι το ίδιο ο οικογενειακός γιατρός και ο αγγειοχειρούργος που θα κάνει μια αρπαχτή. Ο οικογενειακός ιατρός που κάνει αρπακτές σε μικρές κοινωνίες έκλεισε. Στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη μπορεί να επιβιώσει.

Παράθεση από: jack
Τελος δε νομιζω να ζητησε κανεις ελεημοσυνη για τις εξετασεις,να περναμε δηλ για να θρεψουμε τις οικογενειες μας.Απλα-και ειλικρινα @Δημητρη Κουναλακη,μου κανει εντυπωση πως μετα τοσες καταχωρησεις δεν το εχεις καταλαβει και συνεχιζεις να ομιλεις με καπως σκληρους και αδιαλλακτους χαρακτηρισμους-αυτο που λέμε ειναι πως ειναι παραδοξο και δε μας τιμα ως ειδικοτητα να φθανουν αρκετοι  ειδικευομενοι στο νημα του τερματισμου και να τους λες πως πρεπει να ξανατρεξουν.Ο εξεταστης και το συστημα που ηταν σε ολη τη διαδρομη?Εκαναν εργασιες και βιογραφικα?Καιγοταν για να ειναι και την αλλη φορα εξεταστες και τερμα?Δεν ειναι υπευθυνοι ως επιστημονικοι θεματοφυλακες του χωρου μας να βγουν και να πουνε πως εδω εχουμε μεγαλα ποσοστα αποτυχιας και σε συνδυασμο με επιστημονικα μας οργανα να ζητησουν μια ετερη φορμουλα εκπαιδευσης?Ή απλα στεκονται αγερωχοι και αλοβητοι στη γραμμη του τερματισμου και αρχιζουν να πυροβολουνε κοσμο διοτι ενδεχομενως εχουν τετοιες εντολες ανωθεν?Ακουγα απο συναδελφο που εδωσε πως μεγας εξεταστης του χωρου μας τους ελεγε να μη παραπονιουνται που κοβονται,ακομη και 3η φορα διοτι στο χωρο μας -αν και οταν τους περασουν-βρισκουμε ευκολα εργασια!!!Μα καλα,ειναι αυτο επιχειρημα?Ειναι επιχειρημα αυτο???
Και που ξερω εγω πως καποιοι δεν θυσιαζονται στο βωμο του ανταγωνισμου ωστε ετεροι,ημετεροι ,φιλαρακια,να τσιμπησουν θεσεις καλες και ας μεινουν τα απομακρυσμενς χωρια για τα ξενα παιδια...Πολλα μπορει να εικασει κανεις αν θελει να ειναι κακοπροαιρετος

Εαν ο χωρος μας βριθει απο αχρηστους εγω μπορω να το δεχθω πως κοβεται κοσμος.Ειδα ομως να περνανε στο προσφατο παρελθον ατομα- Γενικοι Ιατροι -που μιλουσαν σπαστα ελληνικα και ασχολουταν με ομοιπαθητκες και βελονοθεραπειες και ξαφνικα,ενω το επιπεδο εχει μαλλον βελτιωθει,κοβεται περισσοτερος κοσμος.Τι συμβαινει?Ειναι εντολη ανωθεν?Διατηρουμε το μυθο μας οι εξεταστες?Περναμε και εξασφαλιζουμε τους προτζεκτοροκουβαλητες μας?Οι τελευταιες φουρνιες γενικων ιατρων ειναι αχρηστοι και αδιαβαστοι?Τι συμβαινει?ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ?

Αυτο ρωταμε @Δημητρη Κουναλακη,τι στο καλο συμβαινει εσχατως και εχουμε τοσο υψηλα ποσοστα αποτυχιας και οχι γιατι δεν υπάρχει οικτος απο τους εξεταστες για τη φουκαριαρα τη μανα μας και τα παιδια μας...Μην εισαι αυστηρος στις εκφρασεις σου!
Jack, δεν έχω πειστεί ότι δεν καταλαβαίνεις.
1. Σε βάζουν αύριο εξεταστή για δύο χρόνια. Μπορείς να μου πεις τι κάνεις; Μπορείς να αλλάξεις τους συντονιστές; Μπορείς να αλλάξεις τις κλινικές; Τι κάνεις στους ειδικευόμενους; Θα γυρίσεις όλη την Ελλάδα να τους επιμορφώσεις; Πες μου τι κάνεις αύριο.
2. Προσπαθώ να σας το βάλω με το κουταλάκι στο στόμα αλλά έχετε αδυναμία κατανόησης: Γιατί σε δύο επιτροπές που 2 στα τρία μέλη είναι μέλη ΔΣ στην ίδια επιστημονική εταιρία, βλέπεις τελείως διαφορετικά ποσοστά επιτυχίας; Ποιοι αποκεφαλίζουν στην επιτροπή της Αθήνας;;; Ποιος προτείνει τους συντονιστές; Εσύ ειδικά που δεν είσαι και καινούργιος και έχεις ζήσει την πρόσφατη ιστορία, μην μου κάνεις και την παρθένα....
3. Είμαι κάθετα αντίθετος να προσαρμόζονται οι εξετάσεις με βάση το επίπεδο της εκπαίδευσης. Οι ειδικευόμενοι πρέπει να επιζητούν τις μονάδες με την καλύτερη για αυτούς εκπαίδευση. Η ειδικότητα είναι επένδυση και είναι άξιοι των επιλογών τους. Εγώ έμενα στο Ηράκλειο, γνώριζα ήδη σαν φοιτητής το περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και επέλεξα να κάνω ειδικότητα στο Ρέθυμνο. Κουράστηκα, ταλαιπωρήθηκα, αλλά κέρδισα σε κλινικό επίπεδο. Και το βλέπω κάθε μέρα.

Σας το ξαναθυμίζω για να μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι με την συνείδηση σας το βράδυ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όλοι αυτοί που φωνάζουν για τις επιτροπές όποτε το θυμούνται, που ασχολούνται με πόσες εργασίες έχουν και σε ποια ονόματα, με το ποιος τους έβαλε στην επιτροπή να υπενθυμίσω σε όλους το εκλεγμένο από γενικούς ιατρούς ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ για να κάνουν τις συγκρίσεις με τις επιτροπές:
Πρόεδρος: Μποδοσάκης-Πρόδρομος Μερκούρης (πρώην, από τα πλέον μακροβιότερα μέλη εξεταστικών επιτροπών Αθήνας-Θεσσαλονίκης)
Αντιπρόεδρος Α': Αθανάσιος Συμεωνίδης (επιτροπή Θεσσαλονίκης)
Αντιπρόεδρος Β': Στέλλα Αργυριάδου (επιτροπή Θεσσαλονίκης)
Γενικός Γραμματέας/Ταμίας: Αντώνιος Μπατίκας (αναπληρωτής επιτροπή Αθήνας)
Ειδικός Γραμματέας: Ανάργυρος Μαριόλης (επιτροπή Αθήνας)
Μέλη: Βίκυ Γκαρμίρη  (η μόνη συνάδελφος που δεν είναι σε εξεταστική επιτροπή) Νικόλαος Παπανικολάου (επιτροπή Αθήνας)
Πάτε να ρωτήσετε τον πρόεδρο γιατί τα δύο παιδιά του περνάνε το 5% και τα άλλα δύο το 70%... στο επόμενο συνέδριο, εκδήλωση, ημερίδα. Που ξέρετε; Μπορεί να σας κάνει συντονιστή.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκεμβρίου 2013, 20:56:23 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Δεκεμβρίου 2013, 20:20:05
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν και εκτός θέματος, μιας και αναφέρθηκε ο τρόπος αμοιβής, είμαι ριζικά αντίθετος υπό τις σημερινές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και  βάσει της αγωγή που έχουμε ως πολίτες, με την πληρωμή ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που σε επιλέγουν.
 Με την νοοτροπία που έχουμε μάθει όλοι μας «εγώ έχω γρίπη και εάν δεν μου γράψεις αντιβιοτικό δεν μου περνά», «εγώ χρωστώ ένα κουτί από αυτά και εάν δεν μου τα γράψεις διπλά θα πάω σε άλλον», «θέλω να μου γράψεις αυτές τις εξετάσεις γιατί έχω ταμείο και τις δικαιούμαι» και άλλα τέτοια , και με το δεδομένο ότι θα υπάρξει σίγουρα δίπλα κάποιος ‘’συνάδελφος’’ που για να είναι καλός θα υποκύψει στα «θέλω» του ασθενή, δεν μπορεί να μπει ως αντικειμενικό κριτήριο η επιλογή από τον πληθυσμό, ούτε η αξιολόγηση από τον πληθυσμό.
 Για όσους γνωρίζουν την περιοχή που εργάζομαι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ.  (ξέρουμε όλοι στην Ελλάδα τί εννοούμε με την έννοια εξυπηρέτηση, ειδικά από έναν δημόσιο λειτουργό, έτσι??).
Όταν στην χώρα αυτή υπάρξει παιδεία, κοινωνική- πολιτική αγωγή, αγωγή υγείας και διορθωθούν άλλα που έχουν να κάνουν με το όλο κοινωνικοπολιτικό οικονομικό σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας της πολιτείας και του κράτους, τότε μπορεί να βάζουμε και τους πολίτες να κρίνουν.
 Εγώ πάντως από τις γενικότερες καταστάσεις που βιώνω την σημερινή εποχή ( με ποιον τρόπο εκλέγουμε και ποιους εκλέγουμε σε κάθε εκλογή (πχ όπως είπε παραπάνω ο Κουναλάκης το ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ και της κάθε εταιρίας , οργάνωσης , ένωσης ,βουλής,  κυβέρνησης κτλ) και άλλα πολλά στην καθημερινότητά μας που έχουν να κάνουν με την ‘’συμμετοχική δημοκρατία’’ και τον ενεργό πολίτη, δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στο κριτήριο του ελληνικού πληθυσμού, γιατί εύκολα κατευθύνεται και όπως ειπώθηκε παραπάνω, θα πάμε σε άλλο επίπεδο ‘’ανταγωνισμού’’ και θα επιβιώσουν ξανά τα λαμόγια , οι γλείφτες , οι προβοκάτορες, οι συντεχνίες , κτλ, κτλ, χωρίς να θεωρώ ότι όλοι όσοι έχουν καλή φήμη την έχουν αποκτήσει έτσι, αλλά με το να βάζεις κριτήριο τον πληθυσμό για την αμοιβή σου, θα συνδεθεί η κοινωνική σου προσφορά με τις οικονομικές σου απολαβές και πιθανόν να την αλλοιώσει  ή θα δώσει ένα ένευσα παραπάνο στους δημαγωγούς και απατεώνες.

Αν δεν σου αρέσουν οι μεσσαρίτες, αλλάζεις πόλη. Στο χωριό μου ο λυράρης και ο χορευτής συμφωνούν το ρυθμό. Όταν δεν συμφωνούν κερδίζει ο πιο τεχνίτης.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Δεκεμβρίου 2013, 21:18:18
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
@Δημητρη Κουναλακη
Καταρχην να ζητησω συγνωμη δημοσια γιατι οντως ανηρτησα το κειμενο που επισυναπτεις και το κατεβασα μετα απο 5-10 λεπτα ,οχι γιατι το μετανιωσα αλλα επειδη αναμασουσα τα ιδια και επειδη η αντιπαραθεση εγινε καπως πιο προσωπικη(αναφερθηκα σε σενα σε κανα 2 σημεια) και σκεφθηκα καλο ειναι να μη το συνιχιζαμε.Μπορει ομως καποιοι να το ειχαν διαβασει και καλως το επανεφερες για να μη μενουν λαθος εντυπωσεις και αναπαντητα εδαφια.Σωστος!
Απλά κατι τελευταιο,σαν παρακληση:επειδη ξεκινησα να γραφω με αφορμη το σχολιο σου για το εν λογω περιστατικο και το Γενικο Ιατρο που σχολιασες (και μετα ξεφυγα) να σου πως και εγω σαν ΕΣΥιτης πως πολλες φορες αυτο που κανουμε δεν ειναι ιατρικη.Συνταγογραφω κ ταυτοχρονα εξεταζω , συνηθως για 5 ωρες μεσο ορο,σε 30-40 ατομα και μετα με καλουν πολλοι στο σπιτι χωρις να εχω πνευματικες και σωματικες αντοχες αφου συχνα εχει προηγηθει εφημερια ή ειμαι 1 ωρα δρομο απο το σπιτι μου.Πες to burn out syndrome,πες το αδιαφορια πες το απλα κουραση,πες το όπως θες απλα -για αυτο σε ρωτησα εαν ο συναδελφος ηταν ΕΣΥιτης-πολλες φορες γινεται καταχρηση υπηρεσιων υγειας στο ΕΣΥ και παρολο που δε με τιμα ομολογω πως τελευταια κ εγω καπου δε δειχνω το ζηλο που ειχα στην αρχη.Μπορει ο ιδιωτης να ειναι πιο ξεκουραστος ή να αμειβετιαι για ενα καθετηρα οσο θα παρω εγω ημερησιως ,ολα μαζι για τον καθετηρα,20 συνταγογραφησεις και 20 εξετασεις περιστατικων.Ξεκινησα στο ΕΣΥ απο αγαπη για αυτο που κανω ,αλλα ναι,ομολογω πως παραμενω λογω επαγγελματικης ανασφαλειας.Αν μπορουσα θα ειχα φυγει 1000 φορες αλλα δεν τολμω λογω υποχρεωσεων που τρεχουν.Θελω να καταληξω-και τελειωνω-πως να μην κρινουμε παντα ελαφρα τη καρδια τους ΕΣΥιτες Γενικους Ιατρους γιατι πολλες φορες κρασαρουμε απο τον ογκο αναρχης εργασιας και ο παραγων ανθρωπος κερδιζει τον λειτουργο.Αυτα!

« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκεμβρίου 2013, 21:29:50 από jack »
+

22 Δεκεμβρίου 2013, 21:30:03
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
ΠΡΟΣΘΗΚΗ:επειδη με ρωτησες και για τους εξεταστες,προσωπικα θεωρω μεγαλο φορτιο και ευθυνη να κρινεις συναδελφους και ειλικρινα δε θα δεχομουν να γινω εξεταστης.Νιωθω διαρκως μαθητης στην ιατρικη και υπο αυτο το πρισμα δε θα μπορουσα ποτε να το παιξω δασκαλος,ποσο μαλλον εξεταστης.Εαν ομως οι καταστασεις με υποχρεωναν να το κανω  καταρχην θα ρωταγα πραγματα της καθημεραν ιατρικης πραξης και θα προσπαθουσα να δω ποσο μπορει διαφοροδιαγνωστικα να χειριστει ο νεος συναδελφος συνηθες νοσους ή συμπτωματα.Τα κριτηρια του ρευματικου πυρετου και το κατεβατο των κριτηριων του ΣΕΛ ή τη τη συσταση του ΕΝΥ σε μηνιγγιτιδα ανοιγεις ενα βιβλιο και τα κοιτας εαν κολλησεις.Στην εποχη της πληροφορικης ζουμε.Οπως και να εχει παντως,εαν εξεταζα πολλους συναδελφους και αυτοι κοβοταν ή θα παραιτουμουν ή θα μιλουσα με ΕΛΕΓΕΙΑ-ΕΚΟΓΕΝΕΙΑ να δω εαν μπορουμε να κανουμε κατι...
+

22 Δεκεμβρίου 2013, 21:33:19
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν έχω κάτι με τους ΕΣΥιτες. Δούλεψα πέντε χρόνια σαν επιμελητής Β και γνωρίζω τι συμβαίνει. Σήμερα είναι ακόμη χειρότερα.
Αλλά υπάρχει και ο αντίλογος: Θα πάρεις λεφτά από τον καλό σου φίλο; Θα γυρίσεις, θα κόψεις μια απόδειξη που ποτέ δεν πληρώθηκες, και θα έχεις βάλει και υλικά που εσύ πλήρωσες.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΠΡΟΣΘΗΚΗ:επειδη με ρωτησες και για τους εξεταστες,προσωπικα θεωρω μεγαλο φορτιο και ευθυνη να κρινεις συναδελφους και ειλικρινα δε θα δεχομουν να γινω εξεταστης.Νιωθω διαρκως μαθητης στην ιατρικη και υπο αυτο το πρισμα δε θα μπορουσα ποτε να το παιξω δασκαλος,ποσο μαλλον εξεταστης.Εαν ομως οι καταστασεις με υποχρεωναν να το κανω  καταρχην θα ρωταγα πραγματα της καθημεραν ιατρικης πραξης και θα προσπαθουσα να δω ποσο μπορει διαφοροδιαγνωστικα να χειριστει ο νεος συναδελφος συνηθες νοσους ή συμπτωματα.Τα κριτηρια του ρευματικου πυρετου και το κατεβατο των κριτηριων του ΣΕΛ ή τη τη συσταση του ΕΝΥ σε μηνιγγιτιδα ανοιγεις ενα βιβλιο και τα κοιτας εαν κολλησεις.Στην εποχη της πληροφορικης ζουμε.Οπως και να εχει παντως,εαν εξεταζα πολλους συναδελφους και αυτοι κοβοταν ή θα παραιτουμουν ή θα μιλουσα με ΕΛΕΓΕΙΑ-ΕΚΟΓΕΝΕΙΑ να δω εαν μπορουμε να κανουμε κατι...
Παραιτήσου. Θα αναλάβει στην θέση σου, αυτός που θα κόβει κατά τα γούστα του. Στα υπόλοιπα σφυρίζουμε αμέριμνα...
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκεμβρίου 2013, 21:38:08 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Δεκεμβρίου 2013, 22:43:43
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

samsok


ειμαι ενας  νεος γενικος ιατρος που εδωσε προσφατα εξετασεις (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 13,) στην Θεσσαλονικη και θα ηθελα να καταθεσω τις εντυπωσεις  μου απο  την διαδικασια..

1)Οι περισσοτεροι εξεταζομενοι ως ειδικευομενοι δεν ειχαμε καμια επαφη με τους εξεταστες πριν τις εξετασεις(επαφη εννοω συνεργασια) εκτος απο 3-4 που ειχαν μεγαλη οικιοτητα με τους εξεταστες και οπως εμαθα αργοτερα  ειχαν υπηρετησει στα συγκεκριμενα κεντρα υγειας.Αυτο προσωπικα με εκανε να αισθανομαι αβολα...πιστευω οτι ειναι αδικο,οι περισσοτεροι εξεταζομασταν απο ατομα που δεν ειχαν ιδεα για τι πραγματικες μας κλινικες ικανοτητες ενω για μερικους τα πραγματα ηταν διαφορετικα.Εδω θα ηθελα λοιπον μια αλλαγη πχ οι εξεταστες που εργαζονται στην Βορεια Ελλαδα να αποτελουν την επιτροπη της Αθηνας και το αντιστροφο ή να ορισουν εξετάσεις σε καθε περιφερεια με συμμετοχη του συντονιστη εκπαιδευσης στην επιτροπη.

2)οι γραπτες ερωτησεις την πλειοψηφια τους μου φανηκαν να εχουν λιγη σχεση με την καθημερινη κλινικη πραξη...σε πολλες απαντησα με τις γνωσεις απο το πανεπιστημιο(ειδικοτερα καποιες φαρμακολογιας).Αντιθετα στα προφορικα μπορω να πω οτι ηταν πιο...λογικοι στις ερωτησεις τους.Στο μελλον θα μου αρεσε να δω και πρακτικη εξεταση   πχ ομοιωματα στα οποια θα πρεπει να περαστει φλεβοκαθετηρας,folley ή levin

3)σου ανακοινωνουν απλως αν περασες ή οχι,θα ηθελα να ανακοινωνεται η ακριβης βαθμολογια γραπτων


4)δεν μου αρεσε το υφακι καποιων εκ των εξεταστων...πολυ τουπέ  μπροστα σε συναδελφους που υποβαλλονται σε  μια σκληρη,ψυχοφθορα  δοκιμασια.Οι συγκεκριμενες <<κεφαλές>>  θα επρεπε να εξασκουν την επηρροη και την αυστηροτητα κατα την διάρκεια της ειδικότητας και όχι  μονο στις εξετάσεις .

5)για τα κακως κειμενα πρεπει να διαμαρτυρηθουμε εμεις οι ειδικοι (πλεον)και οχι οι ειδικευομενοι...

 

22 Δεκεμβρίου 2013, 22:47:03
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:05:38
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

samsok


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πόσοι δώσατε; Πόσοι περάσατε;
ακριβη αριθμο δεν θυμαμαι (νομιζω 26-28) και νομιζω οτι κοπηκαν περιπου 13 (μπορει να κανω λαθος στους αριθμους αλλα θυμαμαι οτι ηταν περιπου οι μισοι).Το περιεργο ηταν οτι ολοι κοπηκαν στα γραπτα ενω στα προφορικα δεν κοπηκε κανεις.Θυμαμαι επισης 3 συναδελφους απο το γκρουπ μου(ειμασταν 2 γκρουπ)  που κοβοταν για δευτερη φορα...

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:15:58
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Παντως ,σα να επιβεβαιωνεται καπως αυτο που σιγοψιθυριζοται εδω και καιρο απο πολλους....μιλαμε για ποσοστα αποτυχιας και "κοψιμο" ανω των 30%(και ειμαι νομιζω επιεικης).Εμενα συγχωρειστε με-το ξερω επαναλαμβανομαι αλλα θελω να δωσω εμφαση-κατι μου βρωμαει...

Αναρρωτιεμαι:μηπως υπάρχει καποια ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ για μπλοκαρισμα-ηθμο-φρενο στον αριθμο των επιτυχοντων γενικων ιατρων στην αγορα εργασιας???Λεω...μηπως???
+

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:17:43
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αναρρωτιεμαι:μηπως υπάρχει καποια ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ για μπλοκαρισμα-ηθμο-φρενο στον αριθμο των επιτυχοντων γενικων ιατρων στην αγορα εργασιας???Λεω...μηπως???
Υπάρχει περίπτωση @jack αυτό να μη γίνεται από άνωθεν εντολή αλλά να το κάνουν οι δικοί σας;
Το λέω γιατί μου φαίνεται απίθανο ότι ακόμη και το Υπουργείο μπορεί να ξέρει καλύτερα τη ΓΙ από τους εκπροσώπους της.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:20:31
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

samsok


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παντως ,σα να επιβεβαιωνεται καπως αυτο που σιγοψιθυριζοται εδω και καιρο απο πολλους....μιλαμε για ποσοστα αποτυχιας και "κοψιμο" ανω των 30%(και ειμαι νομιζω επιεικης).Εμενα συγχωρειστε με-το ξερω επαναλαμβανομαι αλλα θελω να δωσω εμφαση-κατι μου βρωμαει...

Αναρρωτιεμαι:μηπως υπάρχει καποια ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ για μπλοκαρισμα-ηθμο-φρενο στον αριθμο των επιτυχοντων γενικων ιατρων στην αγορα εργασιας???Λεω...μηπως???
δεν βλεπω ποιον θα εξυπηρετουσε μια τετοια πρακτικη ειδικα με τοσες κενες θεσεις σε ΚΥ & περιφερειακα ιατρεια...μου διαφευγει κατι?

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:22:07
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παντως ,σα να επιβεβαιωνεται καπως αυτο που σιγοψιθυριζοται εδω και καιρο απο πολλους....μιλαμε για ποσοστα αποτυχιας και "κοψιμο" ανω των 30%(και ειμαι νομιζω επιεικης).Εμενα συγχωρειστε με-το ξερω επαναλαμβανομαι αλλα θελω να δωσω εμφαση-κατι μου βρωμαει...

Αναρρωτιεμαι:μηπως υπάρχει καποια ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ για μπλοκαρισμα-ηθμο-φρενο στον αριθμο των επιτυχοντων γενικων ιατρων στην αγορα εργασιας???Λεω...μηπως???

Συγνώμη αλλά σου λένε ότι συνήθως στη μια επιτροπή περνάνε 3 στους 28 και αυτή τη φορά κατ εξαίρεση μετά από σόου πέρασε το 55%, και στην άλλη επιτροπή κόβονται κλασσικά 13 στους 26-28...
Και εσύ κατάλαβες "μπλοκαρισμα-ηθμο-φρενο στον αριθμο των επιτυχοντων γενικων ιατρων στην αγορα εργασιας".....

Τώρα τι να πω.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
194 Απαντήσεις
335203 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαρτίου 2018, 20:19:32
από giankan
10 Απαντήσεις
64540 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαΐου 2012, 10:22:49
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις
24644 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Απριλίου 2012, 22:15:43
από D-Michalis
2 Απαντήσεις
51313 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαρτίου 2022, 13:22:53
από panfam
3 Απαντήσεις
37807 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2021, 16:50:00
από Aleeex