Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:51:35

Αποστολέας Θέμα: Εξετάσεις ειδικότητας - Έως πότε αυτή η ανοχή εκ μέρους σας συνάδελφοι;;;;  (Αναγνώστηκε 105999 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:27:18
Απάντηση #75
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Πες με ηλιθιο...αλλά εσυ πως θα το ελεγες?Ειλικρινα βοηθα με να καταλαβω αφου ξεκινησαμε να μιλαμε...
+

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:30:12
Απάντηση #76
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

δεν βλεπω ποιον θα εξυπηρετουσε μια τετοια πρακτικη ειδικα με τοσες κενες θεσεις σε ΚΥ & περιφερειακα ιατρεια...μου διαφευγει κατι?

Κατα τη γνωμη σου γιατι κοβονται τοσοι πολλοι σε εποχη που χρειαζομαστε πολλοι Γενικοι ιατροι κ αμεσα...χρονια πριν βαφτιστικαν Γενικοι Ιατροι καποιοι μεσα σε μια νυχτα...δε σου κανει εντυπωση αυτη η αντιφαση?

εσυ τι πιστευεις?
+

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:32:04
Απάντηση #77
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ποιοι κόπτονται αυτή τη στιγμή να αναλάβουν την ΠΦΥ στη χώρα;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:34:45
Απάντηση #78
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δε νομιζω πως το σχεδιο για την ΠΦΥ εκπονηθηκε χθες...ηταν στο συρταρι εδω και καιρο.

Ουτε νομιζω ο οικογενειακος ιατρος θα ειναι τελικα 2-3 ειδικοτητες...υπαρχει πολυ λιπος...
+

22 Δεκεμβρίου 2013, 23:37:08
Απάντηση #79
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγνώμη αλλά σου λένε ότι συνήθως στη μια επιτροπή περνάνε 3 στους 28 και αυτή τη φορά κατ εξαίρεση μετά από σόου πέρασε το 55%, και στην άλλη επιτροπή κόβονται κλασσικά 13 στους 26-28...
Και εσύ κατάλαβες "μπλοκαρισμα-ηθμο-φρενο στον αριθμο των επιτυχοντων γενικων ιατρων στην αγορα εργασιας".....

Τώρα τι να πω.....

@Δημητρη Κουναλακη,ειλικρινα χωρις ιχνος σαρκασμου-ειρωνιας μπορεις να μου εξηγησεις αυτο?Γιατι σε εχασα...θα το εκτιμουσα.Thanks!
+

23 Δεκεμβρίου 2013, 09:28:00
Απάντηση #80
Αποσυνδεδεμένος

stathis


ρε Jack τι δεν καταλαβαινεις; προφανως ο μασκοφορος εκδικητης εννοει οτι φραγμος ειναι να κοβονται ολοι. Οι μισοι μονο ειναι λιγο πολυ λιγο... και αυτοι που θα περασουν τους περιμενει ενα λαμπρο μελλον αλλωστε....Σιγα ρε Στεφαναδη-κουνελακι (με ολη την ειρωνεια και το σαρκασμο)

23 Δεκεμβρίου 2013, 10:36:35
Απάντηση #81
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πάντως, διαβάζοντας τη σύνθεση των δύο επιτροπών, πιστεύω ότι αν τους εξέταζα εγώ, θα μπορούσα να τους βάλω τέτοια θέματα, που θα κοβόντουσαν ...όλοι;D
Απλά, το θέμα σε αυτή τη χώρα είναι να ...προλάβεις να είσαι κυνηγός, παρά θήραμα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Δεκεμβρίου 2013, 11:53:57
Απάντηση #82
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ρε Jack τι δεν καταλαβαινεις; προφανως ο μασκοφορος εκδικητης εννοει οτι φραγμος ειναι να κοβονται ολοι. Οι μισοι μονο ειναι λιγο πολυ λιγο... και αυτοι που θα περασουν τους περιμενει ενα λαμπρο μελλον αλλωστε....Σιγα ρε Στεφαναδη-κουνελακι (με ολη την ειρωνεια και το σαρκασμο)

Οκ,αυτο καταλαβα και εγω,αλλα λιγο η προχωρημενη ωρα που εγινε η κουβεντα,λιγο ο γερο-Κουναλακης-σασμανος (χεχεχεχε) που μιλαει με γριφους οποτε ...μην πυροβολειτε τον πιανιστα (υποφαινομενος) για το καπως αυτιστικο ερωτημα...

+

23 Δεκεμβρίου 2013, 12:57:37
Απάντηση #83
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιοι κόπτονται αυτή τη στιγμή να αναλάβουν την ΠΦΥ στη χώρα;
Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν στο παρασκήνιο και άλλες διαπλοκές και κρυφός πόλεμος μεταξύ ατόμων και ομάδων για κάποιες συγκεκριμένες θέσεις και ρόλους!!! Έρχονται πολλές αλλαγές που κάποιοι το γνωρίζουν καιρό τώρα και έχουν καθορίσει την τακτική τους. Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι αυτούς τους έχουν συμμάχους, αλλά ενεργούν αυτόνομα και μόνο για τον εαυτό τους ή για κάποιους άλλους που τους συμφέρει στην στρατηγική   να  εξασφαλίσουν  τον εαυτό τους . Πάντα έτσι παίζεται το πολιτικό παιχνίδι και δεν υπάρχουν γενικευμένες στρατηγικές για μεγάλες ομάδες, κλάδους, κοινωνικές τάξεις κτλ, κτλ ,σε εθνικό επίπεδο.
 Για να μην παρεξηγηθώ δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο, αλλά κάνω μια εκτίμηση από την εμπειρία μου στον συνδικαλισμό. (την έχω ‘’πατήσει’’ αρκετές φορές από τέτοια παρασκήνια).

23 Δεκεμβρίου 2013, 17:05:47
Απάντηση #84
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως, διαβάζοντας τη σύνθεση των δύο επιτροπών, πιστεύω ότι αν τους εξέταζα εγώ, θα μπορούσα να τους βάλω τέτοια θέματα, που θα κοβόντουσαν ...όλοι!  ;D
Απλά, το θέμα σε αυτή τη χώρα είναι να ...προλάβεις να είσαι κυνηγός, παρά θήραμα.
Αυτό μάλλον ισχύει για οποιαδήποτε επιτροπή...
Γενονός που επιβεβαιώνει το συμπέρασμα...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

23 Δεκεμβρίου 2013, 17:47:44
Απάντηση #85
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Μιας και πιάσαμε και την επιτροπή Θεσσαλονίκης, στην αναμονή για τα προφορικά άκουγα από σαλονικιά ότι γίνονται σημεία και τέρατα εκεί πάνω.
Γνωρίζετε κάτι? Ή τέλος πάντως γνωρίζετε κάτι που να είναι ανακοινώσιμο σε ένα δημόσιο φόρουμ?
Θα δώσω μόνο δύο λέξεις κλειδιά
θέματα , μη ελλαδοσπουδασμένοι

Δεν ξέρω αν είναι ακριβή αυτά που άκουσα, και δεν μπορώ να τα αναπαραγάγω.

24 Δεκεμβρίου 2013, 15:49:30
Απάντηση #86
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Η κουβέντα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που όσοι γνωρίζουν πράγματα, αυτά πιθανώς είναι μη ανακοινώσιμα δημόσια. Τα προβλήματα με τα θέματα και με το εάν παρακολουθείς τα δικά τους συνέδρια ή όχι εάν σε γνωρίζουν ή όχι κτλ, πάντα έπαιζαν και παίζουν όπως και σε άλλες επιτροπές (εδώ είναι Ελλάδα μην το ξεχνάμε)αλλά δεν δικαιολογούν τον αυξημένο αριθμό «κοψιμάτων» και ειδικά την διαφορά!!! στις δυο επιτροπές. Το ξαναλέω για όσους δεν το κατάλαβαν. Για μένα δεν είναι ή αιτία των «κοψιμάτων» και ειδικά την τρίτη φορά αυτά,  ούτε το χαμηλό επίπεδο των εξεταζομένων, ούτε υπάρχει εντολή άνωθεν (εάν εννοείτε το υπουργείο) γιατί δεν υπάρχει πολτικός λόγος  και για αυτό υπάρχει διαφορά!!! μεταξύ των δυο επιτροπών. Η αιτία- ο λόγος, βρίσκετε σε κάποιο παρασκήνιο όπως λέω παραπάνω, αλλά δεν ασχολούμαι τώρα και καιρό με τις εξετάσεις και τα πεπραγμένα πέραν αυτών που συζητούνται σε αυτό το φόρουμ και δεν έχω τις πληροφορίες για να γίνω ποιο αναλυτικός. Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια στρατηγική από πίσω που δεν ξέρω που αποσκοπεί. Θα φανεί στο μέλλον για όσους θέλουν και έχουν το σθένος να παρακολουθούν  από κοντά τις λεπτομέρειες όλου αυτού του σκηνικού, αλλά και πέρα των εξετάσεων, της ΠΦΥ, της γενικής ιατρικής κτλ , σε ένα γενικότερο(ατομικό???, ομαδικό???) πολιτικό (όχι κατ’ ανάγκη κομματικό) παιχνίδι στρατηγικής.
 Όλα αυτά, θα παραδεχτώ,  είναι εικασίες και ίσως θα έλεγαν και κάποιοι ότι βλέπω παντού συνομωσίες, χωρίς τίποτα το χειροπιαστό, αλλά τολμώ και κάνω αυτές τις εικασίες και ο χρόνος θα δείξει. Όσοι ενδιαφέρονται  ας το παρακολουθήσουν, αρκεί να πάνε λίγο πιο πίσω από αυτό το φαινόμενο και να μην το απομονώσουν από τα άλλα που «παίζονται» στον χώρο της ιατρικής , της γενικής ιατρικής ,της πολιτικής, της ΠΦΥ, τον πανεπιστημιακό, των τίτλων, των θέσεων, των ρόλων κτλ

10 Φεβρουαρίου 2014, 22:57:29
Απάντηση #87
Αποσυνδεδεμένος

kakalos


Η αναβάθμιση της ειδικότητας μας θα έπρεπε να ξεκινά απο το μηδέν.

Στο νοσοκομείο θα έπρεπε να εφημερεύουν οι ειδικευόμενοι 5-7 εφημερίες κάθε μήνα , στο τμήμα που ανηκουν την εκάστοτε περίοδο  , ενεργείς και μόνο στο τμήμα επειγόντων.  Όχι εσωτερικές .
Ο αριθμός των εφημεριών δεν θα πρέπει να μειώνονται για κανένα λόγο.

Κατά το πρωινο ωράριο κατα το μέγιστο δυνατό πρέπει να απασχολούνται στα εξωτερικά ιατρεία και στα ΤΕΠ και ελάχιστα στις κλινικες.

Να μήν μετακινούνται σε άλλα τμηματα για κάλυψη κενών .

Η εκπαίδευση πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία και όχι ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε κλινικης. Κατα την άποψή μου θα πρέπει να προηγείται ο παθολογικός τομέας  , και μετά ο χειρουργικός τομέας.

Να ορίζεται υπέυθυνος εκπαίδευσης σε κάθε τμημα ειδικευμένος ιατρός , με υποχρέωση γραπτής και προφορικής αξιολόγησης του ειδικευόμενου και αντίστροφα αξιολόγηση του εκπαιδευτή απο τον ειδικευόμενο στο τελος της εκπαιδευσης στο τμήμα. Οι αξιολογήσεις να παραδίδονται στον υπεύθυνο συντονιστη εκπαίδευσης των γενικών ιατρών.


Οι πράξεις που αναφέρονται στο logbook να πραγματοποιούνται οπου υπάρχει δυνατότητα .



Για τις εξετάσεις για τη λήψη της ειδικότητας συμφωνώ οτι πρέπει να υπαρξει καθορισμένη θεματολογία .

Μπορούν να οριστούν συγκεκριμένες ομάδες απο κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των συχνότερων νοσημάτων όπως για παράδειγμα απο τα πρωτόκολλα του ΕΟΦ .
Να υιοθετηθούν οι ελληνικές οδηγίες των εμβολιασμών.
Να οριστουν ως θεματα κάποια pre-test probabilities διαγνωστικά test (πχ. wells criteria)
Να οριστουν κατευθηντήριες οδηγίες για τη διαγνωση και  διαχείριση συχνών ψυχιατρικών νοσημάτων (κτάθλιψη , Γ.Α.Δ. ...)
Να οριστούν οδηγίες για την πρόληψη νοσημάτων (test pap , μαστογραφιες , κολονοσκοπηση - mayer κοπράνων , psa ...κλπ πότε και κάθε πότε)

Οι γραπτές ερωτήσεις θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται εντός ολης της προαναφερθείσας ύλης.
Κάθε ερώτηση θα μπορεί να είναι είτε ανάπτυξης , είτε πολλαπλής επιλογής με συγκεκριμένη απάντηση εντός της καθορισμένης ύλης.

Προφορικά θα μπορει ο κάθε εξεταστής να διερευνήσει την ανάπτυξη της ιατρικής  σκέψης του κάθε εξεταζόμενου μέσα απο κάποιο σενάριο , και (γιατί όχι κάποια στιγμή)  να γίνεται εξέταση πάνω σε άρρωστο στο νοσοκομείο.





« Τελευταία τροποποίηση: 10 Φεβρουαρίου 2014, 22:59:15 από kakalos »

4 Μαρτίου 2014, 11:21:54
Απάντηση #88
Αποσυνδεδεμένος

aytokrator


Με το 6μηνο υποχρεωτικής αμισθή εκπάιδευσης μετά την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια του υποψηφίου ,

κερδίζει το κράτος δωρεαν εργατικό προσωπκό για ενα εξαμηνάκι..καλύπτονται κάποιες μεγάλες και μάλιστα χωρίς κόστος,δεν το λες και λιγο αυτο.

Ο ειδικευόμενος βγάζει στην ουσία το 80% της δουλειάς και μάλιστα με μηδενικό κόστος στη συγκεκριμένη περίπτωση...


4 Μαρτίου 2014, 11:41:26
Απάντηση #89
Αποσυνδεδεμένος

aytokrator


Στη Θεσ/κη την τελευταια φορά στο περιπου τα νουμερα απο τους 28 περασανε οι 9...(?)

4 δινανε για 4η!!!φορα και απο αυτους τους 4 δεν πέρασε κανένας..μιλάμε για ανθρώπους 40+ ετών

με οικογένεις.. με υποχρεώσεις..το κλάμα και δυστυχία είναι απεριγραπτη έμαθα


 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
194 Απαντήσεις
335161 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαρτίου 2018, 20:19:32
από giankan
10 Απαντήσεις
64520 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαΐου 2012, 10:22:49
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις
24642 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Απριλίου 2012, 22:15:43
από D-Michalis
2 Απαντήσεις
51294 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαρτίου 2022, 13:22:53
από panfam
3 Απαντήσεις
37787 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2021, 16:50:00
από Aleeex