Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 23:28:07

Αποστολέας Θέμα: Σελίδα και ευρώ - Παφ και τάληρο  (Αναγνώστηκε 15634 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Δεκεμβρίου 2013, 21:36:13
Αναγνώστηκε 15634 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πώς θα καταβάλεται το χαράτσι του 1 ευρώ ανά σελίδα - Ανάλυση από τον Κ. Λουράντο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το ένα ευρώ θα προστίθεται στην συμμετοχή του ασφαλισμένου και θα αφαιρείται από την συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ.

Παράδειγμα:

Για συνταγή με αρχική αξία 100 ευρώ, και συμμετοχή του ασφαλισμένου 20 ευρώ, μέχρι σήμερα η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ ήταν 80 ευρώ...


Από τις 2 Ιανουαρίου η συμμετοχή του ασφαλισμένου για την ίδια συνταγή θα είναι 21 ευρώ και του ΕΟΠΥΥ 79 ευρώ.

Όλα τα ποσά θα αναγράφονται στην συνταγή στα αντίστοιχα πεδία.

Στην ουσία πρόκειται για αύξηση της συμμετοχής του ασφαλιμένου κατά ένα ευρώ ανά συνταγή και όχι ποσοστιαία ...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

31 Δεκεμβρίου 2013, 13:09:54
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας ξεκινά ο νέος χρόνος. Πιο συγκεκριμένα «ποδαρικό» θα κάνουν δύο νέα μέτρα: Tο πρώτο αφορά στην εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου του εισιτηρίου στο ΕΣΥ, το οποίο σημαίνει πως οι ασθενείς που πρόκειται να νοσηλευτούν σε δημόσιο νοσοκομείο θα πρέπει πρώτα να περάσουν από το ταμείο και να καταβάλουν 25 ευρώ.  Η πληρωμή του αντιτίμου των 25 ευρώ είναι διαφορετικό από το εισιτήριο των πέντε ευρώ που ήδη ισχύει για τις επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και θα ζητείται μόνο εφόσον απαιτείται εισαγωγή στο ΕΣΥ.

Οι ασθενείς όμως θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και στα φαρμακεία, καθώς σε ισχύ αναμένεται να τεθεί και η απόφαση για την υποχρεωτική καταβολή ενός ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται από το φαρμακοποιό, αυτή τη φορά «υπέρ ΕΟΠΥΥ».

Και τα δύο μέτρα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο για την «έγκριση Mεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατατέθηκε στη Βουλή το Νοέμβριο του 2012 και παρά το γεγονός πως υπήρχαν σκέψεις για απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ (καθώς υπήρξε ένα «παραθυράκι» για τυχόν μελλοντική επανεξέταση του θέματος σε περίπτωση που γίνονταν άλλες παρεμβάσεις για να βελτιωθούν τα οικονομικά της Υγείας), εντούτοις και τα δύο μέτρα θα ισχύσουν κανονικά.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, έχει ήδη δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρώσουν άμεσα τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να ξεκινήσει κανονικά η εφαρμογή του μέτρου στα νοσοκομεία. Ανάλογες εντολές έχουν δοθεί και στην ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ), η οποία χειρίζεται την πλατφόρμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Από το εισιτήριο των 25 ευρώ, το υπουργείο Υγείας προσδοκά έσοδα ύψους 50-60 εκατ. ευρώ. Αντιστοίχως από το δεύτερο μέτρο, με δεδομένο πως κατά μέσο όρο γράφονται προς τους ασθενείς περίπου έξι εκατ. συνταγές, αναμένεται να προκύψει ένα επιπλέον ετήσιο έσοδο κοντά στα 70 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ.

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Το υπουργείο Υγείας σκέφτεται να επιβάλλει πλαφόν στη χορήγηση παραπεμπτικών Αγνό χάος για τη διενέργεια των εξετάσεων, σε μια προσπάθεια να τηρηθεί το προβλεπόμενο κονδύλι για το 2014 και να μην σημειωθούν ξανά ελλείμματα. Όριο αναμένεται να τεθεί και στη χορήγηση φαρμάκων. Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, η μηνιαία δαπάνη του συνόλου των συνταγών για κάθε γιατρό δεν θα επιτρέπεται να υπερβεί το 80% της μέσης μηνιαίας δαπάνης κατά τη διάρκεια του 2013. ???

Εξελίξεις θα υπάρξουν πάντως και στο μέτωπο της συνένωσης νοσοκομείων, με τη σκυτάλη να παίρνουν τώρα οι δομές της περιφέρειας. Ανακατατάξεις θα έχουμε και αναφορικά με τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφού μετά την ένταξή τους στο ΕΣΥ στο πλαίσιο της ενοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα υπάρξει μεγάλο ξεκαθάρισμα με βάση την επισκεψιμότητα των μονάδων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκεί συνενώσεις.


Πηγή:www.capital.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Ιανουαρίου 2014, 10:45:11
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σε φόρουμ φμφ αναγράφηκε ότι το χαράτσι του 1 ευρώ ανά σελίδα θα ξεκινήσει να ισχύει από 8 με 10 Ιανουαρίου, λόγω του ότι η ΗΔΙΚΑ πιάστηκε για ακόμη μια φορά ανέτοιμη, παρά τα υψηλά bonus ...παραγωγικότητας που κατά καιρούς λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της.

Επίσης, έχει αναπτυχθεί μια φημολογία, ότι φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) θα γράφονται πλέον μόνο από τους επιμέρους ειδικούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αθήνα, 2/1/2014

Λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ η χρέωση και είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή, προς το παρόν αναστέλλεται.
Η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα ξεκινήσει όταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, οπότε και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιανουαρίου 2014, 10:51:31 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Ιανουαρίου 2014, 11:11:28
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
H ΗΔΙΚΑ είναι έτοιμη εδώ και καιρό. Απλά υπήρχε πολλές ιδιαίτερες "περιπτώσεις" στις οποίες ο ΕΟΠΥΥ και το ΥΥΚΑ δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν...
Κάτι μου λέει ότι ΦΥΚ δεν υπάρχει κανένας πλέον λόγος να γράφεις εάν δεν είσαι αυτός που τις δίνει....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

2 Ιανουαρίου 2014, 11:59:49
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάτι μου λέει ότι ΦΥΚ δεν υπάρχει κανένας πλέον λόγος να γράφεις εάν δεν είσαι αυτός που τις δίνει....
Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, έχω 2-3 ασθενείς που γράφω ΦΥΚ με γνωμάτευση αιματολόγου, ρευματολόγου, νευρολόγου τα οποία, υποθέτω, ανεβάζουν αρκετά τα στατιστικά μου, θες να εξηγήσεις τι εννοείς;
Βέβαια οι συγκεκριμένες συνταγές, όπως είχα αναφέρει και παλαιότερα, επειδή εκτελούνται μέσω φαρμακείων ΕΟΠΥΥ δεν φαίνονται ποτέ στο σύστημα ως εκτελεσμένες αλλά μονίμως ως συνταγογραφημένες (και ληγμένες ουσιαστικά) δεν ξέρω αν τις μετρούν στα στατιστικά.

Σχετικά με το 1 ευρώ ανά συνταγή: Πριν λίγο μου αναφέρθηκε ότι άκουσαν ρεπορτάζ στην τηλεόραση που έλεγε ότι οι συνταγές που περιέχουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα δεν θα χρεώνονται με 1 ευρώ. Αν ισχύει, κωλοτούμπα ξανά και πολύς ντόρος για το τίποτα. Με ποια λογική 1 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ στα οξέα νοσήματα μόνο;
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιανουαρίου 2014, 14:44:39 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Ιανουαρίου 2014, 09:51:39
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σχετικά με το 1 ευρώ ανά συνταγή: Πριν λίγο μου αναφέρθηκε ότι άκουσαν ρεπορτάζ στην τηλεόραση που έλεγε ότι οι συνταγές που περιέχουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα δεν θα χρεώνονται με 1 ευρώ.

Διαμαντή, άκουσα το πρωί στη ΔΤ δια στόματος Κοντού, ότι αν στην αγωγή περιλαμβάνεται έστω και ένα (1) φάρμακο το οποίο έχει ποσοστό συμμετοχής 0%, τότε ο ασφαλισμένος απαλλάσσεται από το τέλος του 1 ευρώ για όλες τις σελίδες του.

Ως εκ τούτου, ;D σε "φορτωμένους" με πολλές σελίδες (ηλικιωμένους) ασθενείς, η προσθήκη ενός απλού (και φθηνού) Dogmatyl, τους απαλλάσσει από το εν λόγω χαράτσι.  :D
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2014, 09:55:46 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιανουαρίου 2014, 11:54:59
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διαμαντή, άκουσα το πρωί στη ΔΤ δια στόματος Κοντού, ότι αν στην αγωγή περιλαμβάνεται έστω και ένα (1) φάρμακο το οποίο έχει ποσοστό συμμετοχής 0%, τότε ο ασφαλισμένος απαλλάσσεται από το τέλος του 1 ευρώ για όλες τις σελίδες του.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Γιατί εμείς σκεφτόμαστε τον ασφαλισμένο με τη μηδενική συμμετοχή!

(εξαιρούνται κάτι Abilify 30mg που ενώ στη συνταγή μοστράρουμε τη συμμετοχή στο 0%, στο "ταμείο" καλούνται να καταβάλουν 66 ευρώ! Όμως τους γλιτώνουμε από το 1 ευρώ, λίγο είναι; )

Θα αρχίσουν τους αυτοσχεδιασμούς πάλι με το που θα επιβάλλεται το 1 ευρώ και που όχι; Αμφιβάλλω αν τους παίρνει αν αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2014, 12:42:14 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Ιανουαρίου 2014, 13:13:31
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Ναι όντως όπως λέει η εγκύκλιος του Αδώνιδος:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των οριζόμενων στις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης 12 της υποπαραγράφου IB.2 της παραγράφου IB του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012), όπως αυτές ισχύουν, σχετικά με την καταβολή του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή.
 Κατόπιν της έκδοσης του Ν.4093/2012, παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των οριζόμενων στις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης 12 της υποπαραγράφου IB του άρθρου πρώτου ως εξής:
 «Ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό».
 Της ανωτέρω καταβολής εξαιρούνται οι κατηγορίες ασθενών της περίπτωσης Β. της παρ. 2 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. 104747 (ΦΕΚ 2883/Β/26-10-2012).
 
Η έναρξη ισχύος της παρούσης αρχίζει από 08.01.2014.
 Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο νόμος αναφέρεται στους 0% δλδ:
1. Νεοπλάσματα όλων των συστημάτων και λευχαιμιών
 2. Σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι
 3. Ψυχώσεις (όσον αφορά τα αντιψυχωτικά φάρμακα και όχι τα καταθλιπτικά)
 4. Μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, ενδιάμεση μεσογειακή αναιμία και ομόζυγη δρεπανοκυτταρική αναιμία
 5. Ιδιοπαθή αιμολυτική αναιμία − θρομβοπενική πορφύρα
 6. Νυχτερινή παροξυσμική αιμοσφαιρινουρία
 7. Αιμορροφιλία (αντιαιμορροφιλικοί παράγοντες)
 8. Υποφυσιογενή νανισμό (αυξητική ορμόνη)
 9. Κυστική Ίνωση (κυστική ινώδη νόσο, ινοκυστική νόσο)
 10. Χρόνια ηπατίτιδα Β και C
 11. Νόσο Wilson (ηπατοφακοειδή εκφύλιση)
 12. Γλυκογονίαση − γλυκόγονίαση τύπου IB
 13. Νόσο Gaucher
14. Έλλειψη ορνιθο−καρβαμυλο−τρανσφεράση
15. Χρόνια νεφρική νόσο, στάδιο 3 και 4
16. Νεφρική ανεπάρκεια, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση
17. Νόσο Niemann−Pick τύπου C
18. Υπερφαινυλαλανιναιμία
 19. Σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΥΓ: να δούμε πως θα γίνει η εφαρμογή απο την ΗΔΙΚΑ... Το σχόλιο πάντως του Διακομιστή πολύ σωστό. Φαντάζομαι όταν θα τσεκάρουμε κάποιο 0% δεν θα εμφανίζεται στον λογαριασμό του φμφ η επιβάρυνση...
Και δεν διευκρίνησε αυτό που είπε ο πρόεδρος ΦΣΑ άνω. Αν δλδ υπόκειται σε ΦΠΑ, αν φορολογείται ως έσοδο στους φμφ κλπ...

3 Ιανουαρίου 2014, 13:37:57
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Για να δούμε τι λέει ο νόμος:
12. Από 1.1.2014 ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών
καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1)
ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε
φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των
είκοσι πέντε (25) ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία
σε Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ..
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ερ−
γασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας
καθορίζονται τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδι−
κασίες καθώς και το πεδίο εφαρμογής της παρούσας
διάταξης και δύναται να αναθεωρείται το ύψος των
καταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών.

Η εγκύκλιος του Άδωνι αντικαθιστά την κοινή απόφαση των υπουργών που αναφέρεται στο νόμο; Επίσης αν θυμάμαι καλά (όποιος το έχει ας το αναρτήσει) όταν η τρόικα αντιλήφθηκε το παραθυράκι που άφηνε η κοινή υπουργική απόφαση τους έβαλε και εξαφάνισαν τη σχετική παράγραφο σε μεταγενέστερο νόμο! Οπότε δεν αφήνει περιθώρια για εξαιρέσεις ο νόμος και είναι για όλους.
Update: Το βρήκα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Άρα η παράγραφος για το "παραθυράκι" της κοινής υπουργικής διαγράφεται.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2014, 14:00:47 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Ιανουαρίου 2014, 13:41:44
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
είπε ο πρόεδρος ΦΣΑ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Μαίρης Πολλάλη, με αφορμή το μέτρο του ενός ευρώ ανά συνταγή που εφαρμόζεται στους ασφαλισμένους.
«Το ένα ευρώ που επιβάλλεται σε λίγες μέρες από το κράτος για την εκτέλεση των συνταγών επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους ασφαλισμένους. Ούτε κρατείται, ούτε αποδίδεται από τους φαρμακοποιούς», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Λουράντος και συνέχισε:
«Η μεγάλη συνταγογράφιση είναι ειδικά στους συνταξιούχους. Συνεπώς οι μεγάλες ηλικίες θα πληρώνουν περισσότερα χρήματα. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους τώρα».
Όπως είπε ο κ. Λουράντος, «Είμαστε νούμερα.. και νούμερα όπως λεγόμαστε περιπαικτικά, στην πραγματικότητα. Αύξηση της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, όταν ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τη συνδρομή του;»

Ακούστε το ηχητικό:
enikos.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιανουαρίου 2014, 16:23:03
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Η ουσία ειναι μία : Ο ΤΣΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ !!!!!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

6 Ιανουαρίου 2014, 02:43:21
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Καλημέρα και χρονια πολλά,

Με εντελώς προχειρους υπολογισμούς, αν ενα φαρμακείο εκτελεί 500 συνταγές το μήνα, κι έχουμε 12000 φαρμακεία, ο ΕΟΠΥΥ θα παίρνει  6εκ ευρώ το μήνα η 72εκ ετησίως. Καθόλου άσχημα για έμμεση χρηματοδότηση. Το θέμα ειναι ότι την πληρώνουν αρκετοί χρονιως πάσχοντες. Ούτε αναλογικότητα ούτε τίποτα...
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

6 Ιανουαρίου 2014, 21:39:12
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Γιατι δεν βαζουν 2-3 € στον λογαριασμο της ΔΕΗ για να πληρωνουν ολοι και οχι μονο οι ασθενεις;;
Τις ασφαλιστικες εισφορες μας τις κρατανε για ποιο λογο;; ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.

7 Ιανουαρίου 2014, 00:05:25
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Τις εισφορές μας τις κρατάνε για να καλύπτουν τις παχυλές συντάξεις που μοίραζαν όλα αυτά τα χρόνια. Για να σώσουν τα φαληρισμένα ταμεία (ελέω βέβαια και του μνημειώδους PSI).
Το σύστημα υγείας είναι πλέον σε καθεστώς αυτοχρηματοδότησης με όποιο τρόπο κατεβάσουν τα κεφάλια τους.
Το ασφαλιστικό έχει πέσει έξω εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τότε δεν μας άρεσαν τα λεγόμενα του Σπράου.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

8 Ιανουαρίου 2014, 11:00:09
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
(από σάιτ φμφ)

- το 1€ εμφανίζεται στη διαφορά τιμής του ασφαλισμένου που έχει μετονομαστεί σε διαφορά/κόστος ασφαλισμένου. Όσοι έχουν διασυνδέσει ταμειακή το βγάζει αναλυτικά, οι υπόλοιποι μπορείτε να το επισημαίνετε προφορικά. Το Farmakon στο 101 (χειρόγραφη) δεν βγάζει το 1€, οπότε μπορείτε να τσεκάρετε πρώτα το 1€ και να δείτε αν το έχει βάλει

- οι δαπάνες αναλωσίμων δεν χρεώνονται με 1€ φυσικά!

- από το 1€ εξαιρούνται οι παθήσεις που δικαιολογούν 0% συμμετοχή. Αν ο συνταγογράφος προσθέσει π.χ. ένα Dogmatyl με 0% συμμετοχή, ο ασφαλισμένος απαλλάσεται από το 1 ευρώ. ;D Αν έχουν γραφεί φάρμακα με 0% συμμετοχή χωρίς να πρέπει, τότε το 1€ παρακρατείται. Υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή συμμετοχής είναι ευθύνη του συνταγογράφου και δεν περικόπτεται η συνταγή.

- το 1€ περνάει από το σύστημα στην απόδειξη σαν συμμετοχή και κόβουμε απόδειξη κανονικά με 6,5% ΦΠΑ. Αυτό γίνεται γιατί θα μας παρακρατηθεί από το αιτούμενο (πάλι με το ίδιο ΦΠΑ), άρα είναι το ίδιο.

- οι χειρόγραφες δεν χρεώνουν όπως είπαμε το 1€ οπότε σας συμβουλεύουμε να τις καταχωρείτε στο σύστημα και να τις εκτελείτε μετά ηλεκτρονικά, ώστε να μην κάνετε λάθη στην παρακράτηση του ευρώ το οποίο θα σας κρατηθεί μετά.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2814 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Σεπτεμβρίου 2010, 22:35:56
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
4589 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαΐου 2011, 00:07:58
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
2319 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαΐου 2013, 13:15:42
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6687 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Απριλίου 2017, 16:31:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8346 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Νοεμβρίου 2018, 14:54:09
από Argirios Argiriou