ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Ερωτήσεις από ασθενή για το Sintrom
Theodore:
Χαιρετω.
Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ σας και χαιρομαι που το βρηκα.
Θα σας πω τον πονο μου κι εγω,οσον αφορα στο Σιντρομ.
Η μητερα μου,εκανε πριν απο εξημισυ χρονια αντικατασταση αορτικης βαλβιδας,με μεταλλικη,και ετσι,παντρευτηκε το Σιντρομ.
Και τα μεν πανω απο τα εξι χρονια,η κατασταση ηταν καλη,με μια μετρηση ανα 20ήμερο ή και μηνα,ξεκινωντας με 1/8 που σιγα σιγα αυξηθηκαν σε τεταρτα ή και σε μισό καμια φορα.
Τους τελευταιους μερικους μηνες ομως,η κατασταση αλλαξε αρδην,και δεν μπορω να το ρυθμισω ευκολα,ακομα και με τη βοηθεια των γιατρων.Ειδα δηλαδη,οτι ειχε την ταση αυξησεως,φτανοντας και περνωντας το 5.
Την εβδομαδα ομως αυτη,με τρελανε ,διοτι αφου μειωναμε τα ογδοα σε δυο ναι,και ενα οχι,αναγκαστηκαμε να το παμε σε μια μερα 1/8,μια μερα τιποτα.
Το,αποτελεσμα,1,44!!
Τοτε ο καρδιολογος,αλλα και ενα φιλος γαστρεντερολογος,μου ειπαν μια μερα 1/4,μια μερα 1/8,μια μερα 1/4,κλπ.Κι αυτο,το καναμε για τρεις μερες.
Το,αποτελεσμα,σημερα,τεταρτη μερα,INR=6,97!!!
Μηπως υπαρχει καποιο καλο παιδι,να βοηθησει,γιατι απο τους διαθεσιμους γιατρους πάπαλα.
Ευχαριστω και χρονια πολλα,
Θοδωρος,
νοσηλευτης κατ´απονομην,μονιμου και αποκλειστικης απασχολησης,,συνταξιουχος καθηγητης Φυσικης.
Δ. Κουναλάκης:
Θα συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Όχι το forum.
Theodore:
Ευχαριστω μεν,αλλα οπως εγραψα,οι διαθεσιμοι γιατροι,δεν το εχουν το σπορ του υπολογισμου του inr,γίαυτο το εβαλα εδω.
Loumakis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧαιρετω.
Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ σας και χαιρομαι που το βρηκα.
Θα σας πω τον πονο μου κι εγω,οσον αφορα στο Σιντρομ.
Η μητερα μου,εκανε πριν απο εξημισυ χρονια αντικατασταση αορτικης βαλβιδας,με μεταλλικη,και ετσι,παντρευτηκε το Σιντρομ.
Και τα μεν πανω απο τα εξι χρονια,η κατασταση ηταν καλη,με μια μετρηση ανα 20ήμερο ή και μηνα,ξεκινωντας με 1/8 που σιγα σιγα αυξηθηκαν σε τεταρτα ή και σε μισό καμια φορα.
Τους τελευταιους μερικους μηνες ομως,η κατασταση αλλαξε αρδην,και δεν μπορω να το ρυθμισω ευκολα,ακομα και με τη βοηθεια των γιατρων.Ειδα δηλαδη,οτι ειχε την ταση αυξησεως,φτανοντας και περνωντας το 5.
Την εβδομαδα ομως αυτη,με τρελανε ,διοτι αφου μειωναμε τα ογδοα σε δυο ναι,και ενα οχι,αναγκαστηκαμε να το παμε σε μια μερα 1/8,μια μερα τιποτα.
Το,αποτελεσμα,1,44!!
Τοτε ο καρδιολογος,αλλα και ενα φιλος γαστρεντερολογος,μου ειπαν μια μερα 1/4,μια μερα 1/8,μια μερα 1/4,κλπ.Κι αυτο,το καναμε για τρεις μερες.
Μηπως υπαρχει καποιο καλο παιδι,να βοηθησει,γιατι απο τους διαθεσιμους γιατρους πάπαλα.
Ευχαριστω και χρονια πολλα,
Θοδωρος,
νοσηλευτης κατ´απονομην,μονιμου και αποκλειστικης απασχολησης,,συνταξιουχος καθηγητης Φυσικης.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατ' αρχας να δηλώσω και εγώ οτι πρεπει να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για τη ρύθμιση της αντιπηκτικης αγωγης. Ομως η καταθεση μιας γνωμης δεν βλαπτει. Πιστευω οτι το προβλημα ενδεχομενως βρισκεται στο οτι η μητερα σας ακολουθεί δαιτολόγιο πολυ πτωχό σε βιταμινη Κ, με αποτελεσμα οι μικρες, πραγματι, δοσεις του Sintrom να ειναι αφ' ενός υπερθεραπευτικες για την περίπτωση της και αφ' ετέρου το INR να εχει αυτη την ευμεταβλητοτητα (ειναι γνωστο απο τη βιβλιογραφια οτι διαιτα πτωχη σε βιταμινη Κ προκαλεί ασταθεια του INR και δυσκολια στη ρυθμιση της αντιπηκτικης αγωγης). Αρα, σε συνεννόηση πάντα με τον θεράποντα γιατρό, μπορειτε να αυξησετε και να διατηρησετε σταθερα αυξημενη την καταναλωση τροφων πλουσιων σε βιταμινη Κ (σπανακι, μαρουλι, μπροκολο, λαχανο, κουνουπιδι κλπ.) και, στη νεα πλεον διατροφικη κατασταση, να επιχειρηθεί η ρυθμιση του INR σε θεραπευτικα πλαισια.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Την εβδομαδα ομως αυτη,με τρελανε ,διοτι αφου μειωναμε τα ογδοα σε δυο ναι,και ενα οχι,αναγκαστηκαμε να το παμε σε μια μερα 1/8,μια μερα τιποτα.
Το,αποτελεσμα,1,44!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Να προσθέσω κι εγώ κάτι, χωρίς να είμαι ειδικός:
Μια μέρα τίποτα, μια μέρα 1/8, μια μέρα τίποτα (σε 3 μέρες 1/8) INR 1,44
Μια μέρα 1/4, μια μέρα 1/8, μια μέρα 1/4 (Σε 3 μέρες 5/8) INR 6,97
Γιατί σας προβληματίζει που το INR πενταπλασιάστηκε; (Ο γαστρεντερολόγος αλήθεια που κολλάει στη ρύθμιση εκτός από φίλος; )
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση