Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
medicus:
--- Παράθεση ---...
Όσο για την συνταγογράφηση σε "ωράριο" δεν νομίζω να είναι λύση γιατί ουκ ολίγες φορές το σύστημα κολλάει και δεν νομίζω να θέλει κανένας να είναι με το ρολόι συνέχεια για να δει αν θα προλάβει να γράψει στο ασθενή που εξετάσει.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ, στο να υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο. Όχι όμως, ένας ιατρός του δημοσίου να συνεχίζει την συνταγογράφηση και σε ώρες απογευματινές ή και νυκτερινές. Πώς θα τις αιτιολογήσει; Αυτό εννοούσα. Διότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ο ιατρός να παίρνει "δουλειά" και στο σπίτι. Και μπορεί αρκετοί να τον κάνουν χωρίς συμφέρον, όμως υπάρχουν και κάποιοι που συνεργάζονται με φαρμακεία και "εξυπηρετούν" με το αζημίωτο(τόσο από τον φαρμακοποιό όσο και από τις φαρμακευτικές εταιρείες). Ή όχι;
--- Παράθεση ---...
Όσο για την διασταύρωση απόδειξης, είναι ένα πολύ καλό μέτρο, αλλά στον ΕΟΠΥΥ έχεις δωρεάν επισκέψεις και η εφορία επιτρέπει ένα συγκεκριμένο ποσοστό των αποδείξεων να είναι μηδενικές. Αν έχεις 400 μηδενικές αποδείξεις, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τουλάχιστον 1000 με χρηματικό ποσό. Κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο (η λέξη αδύνατο μετά την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ έχει πάρει άλλο νόημα πλέον).
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρχει η επιλογή "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΟΠΥΥ", που μπορεί να διασταυρωθεί άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Λύσεις υπάρχουν(κατά το "Λεφτά υπάρχουν")... διάθεση δεν έχουν!!!
ΑΡΗΣ:
Οι γιατροί του δημοσίου εφημερεύουν και συνταγογραφούν και στις 2 τα ξημερώματα.
ioannis thessaloniki:
Ξαφνικά από χθες, λόγω του απαράδεκτου μέτρου με το πλαφόν και με τα ευτράπελα που αυτό δημιούργησε, έχω παρατηρήσει, ότι ευτυχώς κάποιοι λίγοι συνάδελφοι επιδίδονται σε χαρακτηρισμούς εναντίον συναδέλφων επειδή έχουν θέμα με το όριο τους, ή ακόμα χειρότερα επειδή κάποιοι άλλοι έχουν μεγάλο πλαφόν. Διαβάζω και αλλού σχόλια περί λαμογιών που επιβραβεύονται, απατεώνων που έβαλαν μέσα τον ΕΟΠΥΥ και πήραν υψηλό πλαφόν κλπ. Καλό είναι να συνέλθουμε λίγο και να μην λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι αλλά να αντιμετωπίσουμε το θέμα συνολικά. Αυτές οι αντιδράσεις μεταξύ συναδέλφων αποδυκνείουν γιατί ως σώμα και ως συνδικαλισμός, οι Γιατροί είναι χαμένη υπόθεση.
Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---...
Όσο για την συνταγογράφηση σε "ωράριο" δεν νομίζω να είναι λύση γιατί ουκ ολίγες φορές το σύστημα κολλάει και δεν νομίζω να θέλει κανένας να είναι με το ρολόι συνέχεια για να δει αν θα προλάβει να γράψει στο ασθενή που εξετάσει.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ, στο να υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο. Όχι όμως, ένας ιατρός του δημοσίου να συνεχίζει την συνταγογράφηση και σε ώρες απογευματινές ή και νυκτερινές. Πώς θα τις αιτιολογήσει; Αυτό εννοούσα. Διότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ο ιατρός να παίρνει "δουλειά" και στο σπίτι. Και μπορεί αρκετοί να τον κάνουν χωρίς συμφέρον, όμως υπάρχουν και κάποιοι που συνεργάζονται με φαρμακεία και "εξυπηρετούν" με το αζημίωτο(τόσο από τον φαρμακοποιό όσο και από τις φαρμακευτικές εταιρείες). Ή όχι;
--- Παράθεση ---...
Όσο για την διασταύρωση απόδειξης, είναι ένα πολύ καλό μέτρο, αλλά στον ΕΟΠΥΥ έχεις δωρεάν επισκέψεις και η εφορία επιτρέπει ένα συγκεκριμένο ποσοστό των αποδείξεων να είναι μηδενικές. Αν έχεις 400 μηδενικές αποδείξεις, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τουλάχιστον 1000 με χρηματικό ποσό. Κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο (η λέξη αδύνατο μετά την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ έχει πάρει άλλο νόημα πλέον).
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρχει η επιλογή "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΟΠΥΥ", που μπορεί να διασταυρωθεί άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Λύσεις υπάρχουν(κατά το "Λεφτά υπάρχουν")... διάθεση δεν έχουν!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Εφόσον θα είναι ο γιατρός στο ΕΣΥ πλέον, δεν θα έχει δικαίωμα συνταγογράφησης εκτός νοσοκομείου (όταν πλέον εφαρμοστεί αυτό). Ωστόσο υπάρχει το θέμα των εφημεριών. Αυτό μπορεί να γίνει, με το να κλειδώνει η εφαρμογή για συνταγογράφηση στις ώρες εκτός νοσοκομείου. Πρόσβαση να μπορεί να έχει. Ίσως να δει κάποιο φάρμακο που έγραψε. Απλά να κλειδώνει η δυνατότητα έκδοσης συνταγής και παραπεμπτικών.
Για τις επισκέψεις, σίγουρα μπορεί να έχει μία σφραγίδα που να την βάζει στην απόδειξη ως "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΟΠΥΥ" όπως υπήρχε παλαιότερα η "Πρώτη Επίσκεψη". Λογιστικά μόνο αν είναι ορθό. Θα ήταν πολύ ωραίο μέτρο!
Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι γιατροί του δημοσίου εφημερεύουν και συνταγογραφούν και στις 2 τα ξημερώματα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω αν είναι εθικτό, το να επιλέγεις "Νοσοκομείο" (στην επιλογή στην είσοδο - δεν ξέρω πως το δηλώνει το σύστημα) και παράλληλα να ελέγχεται η IP σου. Ή όπως και σε άλλες εφαρμογές, (το έχω δει σε βιντεοπαιχνίδια) να χρειάζεται έγκριση από το e-mail για να σου δώσει το δικαίωμα πρόσβασης, μέσω ενός e-mail που θα είναι καθαρά υπηρεσιακό και μόνο στον χώρο του νοσοκομείου. Αλλιώς να κλειδώνει την εφαρμογή.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση