Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.

<< < (58/123) > >>

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν κατάλαβα, θα εξαιρεθούν οι Νοσοκομειακοί μόνο ή όλοι οι Γιατροί του ΕΣΥ; Τι κόλπο ετοιμάζεται πάλι;

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι νοσοκομειακοί.

EzeΤΡΟΛ:
Αγνό χάος Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι μόλις 48 ώρες μετά την έναρξη του μέτρου του πλαφόν στη χορήγηση φαρμάκων κάποιοι γιατροί έλεγαν στους ασθενείς ότι «το συμπληρώσαμε».

«Το πλαφόν στη χορήγηση φαρμάκων μπήκε γιατί αν δεν ελέγξουμε την φαρμακευτική δαπάνη θα κινδυνεύσουμε να έχουμε τρομακτική αναστάτωση στην αγορά των φάρμακων στους πρώτους μήνες του 2014» επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το πλαφόν μπήκε βάσει τον περυσινών καταγραφών των συνταγών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Και 30% πτώση στη συνταγογράφηση μπορεί να καταγράψει ο γιατρός αν επιλέξει γενοσημο φάρμακο» τόνισε.

Ο υπουργός κατήγγειλε ότι μόλις 48 ώρες μετά την έναρξη του μέτρου του πλαφόν στη χορήγηση φαρμάκων κάποιοι γιατροί έλεγαν στους ασθενείς ότι «το συμπληρώσαμε».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε δε, ως παρατεταμένη και παράλογη η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, άρχισε τέλη Νοέμβριου.

Σημείωσε ότι κατατίθεται σήμερα Παρασκευή το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. «Από τη στιγμή που ψηφίζεται το ν/σ η απεργία δεν έχει σημασία, η απεργία έχει τελειώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν κατάλαβα, θα εξαιρεθούν οι Νοσοκομειακοί μόνο ή όλοι οι Γιατροί του ΕΣΥ; Τι κόλπο ετοιμάζεται πάλι;

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι νοσοκομειακοί.

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι γιατροί του ΕΣΥ που δουλεύουν σε ΚΥ και ΠΙ είναι νοσοκομειακοί;
Εκτός αν ο ποιητής (ή μάλλον πωλητής αφού μιλάμε για τον υπουργό μας) θέλει να πει ότι με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια, οι εργαζόμενοι σε ΚΥ και ΠΙ θα πάψουν να ανήκουν στο ΕΣΥ.

--- Παράθεση ---«Το πλαφόν μπήκε βάσει τον περυσινών καταγραφών των συνταγών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Και 30% πτώση στη συνταγογράφηση μπορεί να καταγράψει ο γιατρός αν επιλέξει γενοσημο φάρμακο» τόνισε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βρε κόλλημα με τα γενόσημα!
Αφού η αποζημίωση γίνεται με βάση την ασφαλιστική τιμή που συνήθως είναι ίδια για γενόσημα και off patent, η επιβάρυνση για τον ΕΟΠΥΥ είναι ίδια είτε πάρει ο ασθενής γενόσημο είτε πρωτότυπο.
Για τα πρωτότυπα (On patent) δεν υπάρχουν γενόσημα, οπότε τι γενόσημα να δώσεις;
Αν εννοεί αντί για πρωτότυπο να δώσεις γενόσημο παρόμοιας κατηγορίας αλλά σαφώς διαφορετικής δραστικής ουσίας τότε δεν δίνεις το ίδιο φάρμακο αλλά παρόμοιο που ίσως να μην είναι το ίδιο ή καθόλου αποτελεσματικό.
Τι δεν καταλαβαίνει;

Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---«Το πλαφόν μπήκε βάσει τον περυσινών καταγραφών των συνταγών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Και 30% πτώση στη συνταγογράφηση μπορεί να καταγράψει ο γιατρός αν επιλέξει γενοσημο φάρμακο» τόνισε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βρε κόλλημα με τα γενόσημα!
Αφού η αποζημίωση γίνεται με βάση την ασφαλιστική τιμή που συνήθως είναι ίδια για γενόσημα και off patent, η επιβάρυνση για τον ΕΟΠΥΥ είναι ίδια είτε πάρει ο ασθενής γενόσημο είτε πρωτότυπο.
Για τα πρωτότυπα (On patent) δεν υπάρχουν γενόσημα, οπότε τι γενόσημα να δώσεις;
Αν εννοεί αντί για πρωτότυπο να δώσεις γενόσημο παρόμοιας κατηγορίας αλλά σαφώς διαφορετικής δραστικής ουσίας τότε δεν δίνεις το ίδιο φάρμακο αλλά παρόμοιο που ίσως να μην είναι το ίδιο ή καθόλου αποτελεσματικό.
Τι δεν καταλαβαίνει;

--- Τέλος παράθεσης ---

Μα αυτό πουλάει. Η λέξη γενόσημο χτυπάει κόκκινο σε ακροαματικότητες!

Σοβαρός υπουργός, δεν είναι όλη την ώρα στο Twitter και να λέει "Σε λίγο εδώ στην τάδε εκπομπή" "Βρίσκομαι στο πλατό του τάδε".

Βλέπεις ο βλάκας, προτιμά να φωνάζει! Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν με δυνατή φωνή :)

anastaziogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυστυχώς, η  δική μου περίπτωση  είναι  πολύ ιδιαίτερη και   φοβάμαι ότι δε  θα  δικαιωθώ.  Είμαι  ιδιώτης ειδικευμένος ιατρός  συνεργαζόμενος με ιδιωτικό νοσοκομείο  υπο καθεστώς ΑΠΥ, απο το 2012. Στις  21/12/13 , όπως  φαινεται  και στον προσωπικο μου φάκελο με  τα ατομικα μου στοιχεία στο  e-syntagografisi , ξεκινησα  ιδιωτικό ιατρείο. Υπολογίστηκε  το πλαφον μου βασει  του μεσου  ορου συνταγογραφησης   κατα  την εργασια μου στο ιδιωτικο νοσοκομειο (300 ευρω). Ως  γνωστον, οι χρονιως  πασχοντες ασθενεις  κατά κορον  προσερχονται στα ιδιωτικα νοσοκομεια , προκειμένου να αποκτήσουν τις συνταγές   για τις  χρόνιες  αγωγές τους. Στις  18/1/14, εστειλα   email   μετα  απο ενημερωση  καλου συναδελφου ( καθως  δεν ειχα καμια προσβαση στο διαδικτυο, λογω απομακρυνσης  απο την εδρα μου λογω πενθους), οπου ανεφερα την   προπεριγραφεισα  στρεβλωση, αλλα ακομη δεν εχω  παρει απαντηση.  Γνωριζει μηπως καποιος συναδελφος αν απαντανε   και αρνητικα   ή  δεν απαντανε  καθολου σε  περιπτωση μη αποδοχης  του αιτηματος για  αναπροσαρμογη του πλαφον, ωστε να ξερω  μεχρι ποτε να περιμενω?
Προσθετως, αναφορικα με την απαίτησή τους για αποστολη  βεβαιωσης  εναρξης  επαγγελματος εντος  του 2013,  δεν ειναι πιο λογικο να ζητειαται η  αδεια λειτουργιας του ιατρειου,  
καθως  αλλαξαν  ουσιωδως   οι εργασιακες  μου συνθηκες  τελος  του 2013 (προηγουμενως  ειχα  ως διευθυνση για την εναρξη επαγγελματος τη  διευθυνση της πατρικης μου οικιας) ?

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι γιατροί που ξεκίνησαν να εργάζονται την τελευταία 3τία θα θεωρούνται για τον ΕΟΠΥΥ νεοεισερχόμενοι και θα λαμβάνουν το πλαφόν του μέσου όρου της ειδικότητας. Αρχικά αυτό ίσχυε μόνο για όσους έκαναν έναρξη το 2013 αλλά φαίνεται ότι και αυτή η αδικία θα διορθωθεί.
Τουλάχιστον αυτό εξήγγειλε ο Υ.Υ. στο ΣΚΑΙ
Επίσης ανέφερε ότι τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους  (πχ αντινεοπλασματικά) τα οποία τα προμηθεύονται οι ασθενείς από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν προσμετρώνται στο πλαφόν.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση