Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
panos papadopoulos:
Συνάδελφοι σίσουρα το μέτρο αυτό είναι αντισυνταγματικό. Δεν νοείται το κράτος να αντιμετωπίζει άνισα τους πολίτες ίδιας ιδιότητας!!!!!!!!! Εγώ θα έλεγα αντί να κλαίμε ομαδικά να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε να κάνουμε κάτι ομαδικά εμείς, γιατί οι σύλλογοί μας κοιμόνται όρθιοι...
pako:
Κάθομαι και διαβάζω όλες αυτές τις μέρες τα μηνύματα εδώ μέσα και βλέπω πολλούς να κλαίγονται αλλά ούτε ίχνος πραγματικής αντίδρασης (και δε μιλάμε για τους πουλημένους "συνδικαλιστές" μας...).
Μου φαίνεται ότι στο τέλος θα είμαι ο μοναδικός γιατρός που θα ζητήσω μείωση του πλαφόν - 20000 παναθεμάμε!) Εν τέλει τα φάρμακα που γράφουμε δεν είναι τόσο ακριβά, το ξέπλυμα συνταγών μας έχει κάψει. Έχουμε αναγάγει σε πρώτο πρόβλημα τη συνταγογράφηση με όλους τους ηλίθιους γραφειοκρατικούς κανόνες που έχουν θεσπίσει μ......ς γραφειοκράτες για να δικαιολογήσουν τον παχυλό μισθό τους και ξεχνάμε ότι πρώτο μέλημά μας πρέπει να είναι η ρύθμιση των ασθενών μας.
Θα ήθελα πολύ να ακούσω και τη γνώμη του συνάδελφου κου Αργυρίου (σε σχέση και με την εμπειρία του στη Σουηδία και έχω λόγο...)
Amen
Παναγιώτης Κούστας
Γενικός Ιατρός
Επιμελητής ΚΥ Αστακού Αιτωλ/νίας
(για να μη λένε κάποιοι ότι μιλάμε ανώνυμα...)
george fagogenis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚάθομαι και διαβάζω όλες αυτές τις μέρες τα μηνύματα εδώ μέσα και βλέπω πολλούς να κλαίγονται αλλά ούτε ίχνος πραγματικής αντίδρασης (και δε μιλάμε για τους πουλημένους "συνδικαλιστές" μας...).
Μου φαίνεται ότι στο τέλος θα είμαι ο μοναδικός γιατρός που θα ζητήσω μείωση του πλαφόν - 20000 παναθεμάμε!) Εν τέλει τα φάρμακα που γράφουμε δεν είναι τόσο ακριβά, το ξέπλυμα συνταγών μας έχει κάψει. Έχουμε αναγάγει σε πρώτο πρόβλημα τη συνταγογράφηση με όλους τους ηλίθιους γραφειοκρατικούς κανόνες που έχουν θεσπίσει μ......ς γραφειοκράτες για να δικαιολογήσουν τον παχυλό μισθό τους και ξεχνάμε ότι πρώτο μέλημά μας πρέπει να είναι η ρύθμιση των ασθενών μας.
Θα ήθελα πολύ να ακούσω και τη γνώμη του συνάδελφου κου Αργυρίου (σε σχέση και με την εμπειρία του στη Σουηδία και έχω λόγο...)
Amen
Παναγιώτης Κούστας
Γενικός Ιατρός
Επιμελητής ΚΥ Αστακού Αιτωλ/νίας
(για να μη λένε κάποιοι ότι μιλάμε ανώνυμα...)
--- Τέλος παράθεσης ---
βάστα γερά Παναγιώτη!!! χαιρετισμούς στο αγρίνιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φαγογένης!!!!
:D
εσύ έχεις 20.000.....εγώ 2800. Αλλά το θέμα εκεί είναι. Να αποπροσανατολιστούμε, να κοιτάξει ο καθένας πώς θα αυξήσει το πλαφόν του και να καβατζωθεί.
Το ξαναλέω: σε 5 χρόνια, πάλι εδώ θα είμαστε και θα κλαιγόμαστε οτι το πλαφόν "δεν επαρκεί".
Πρέπει να προσφύγουμε δεν ξέρω πού....Αρειο Πάγο, ΣτΕ κάπου. Είναι αντισυνταγματικό (κάποιος παραπάνω είχε αναρτήσει και ένα σχετικό ΦΕΚ). Οχι να μπει απλά ένα πλαφόν και να ξεχαστεί. Το μέτρο πρέπει να αποσυρθεί.
Δεν νοείται ιατρική με το γιατρό σε διωγμό.
Γ.Κτιστάκης:
Πολλοί μιλάνε για το ότι το όριο είναι χαμηλά, για το ότι εμένα είναι τόσο, εσένα είναι τόσο, άλλος έχει λίγο χρόνο από την έναρξη και άρα άδικα χαμηλό όριο, άλλος υπερσυνταγογραφούσε και άρα πλασματικό υψηλό όριο κτλ κτλ.
Άραγε που πρέπει να είναι το όριο για να το δεχτούμε? Τόσο ώστε πραγματικά το 20% των ασθενών του κάθε ιατρού να μείνουν χωρίς συνταγή, ή κανένας ασθενής να μην μείνει χωρίς συνταγή? Τότε γιατί να υπάρχει το όριο?
Όλα αυτά με αφήνουν αδιάφορο. Ένα πράγμα μόνο με απασχολεί : το ότι μπαίνουν φραγμοί στην εξάσκηση της ιατρικής ισοπεδώνοντας όλα και όλους και αυτό είναι επικίνδυνο, ανήθικο, αντικοινωνικό κ.α πολλά. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να μας απασχολεί και όχι εάν το όριο είναι χαμηλό ή υψηλό ή εάν έχει υπολογιστεί δίκαια ή άδικα. Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ και να βρουν άλλους τρόπους εξοικονόμησης κονδυλίων και όχι από τους ασθενείς την Υγεία και άλλους ευαίσθητους τομείς!
Είναι ντροπή μόνο που το κουβεντιάζουμε , πόσο μάλλον να δεχτούμε την ύπαρξή του!!
panos papadopoulos:
Ποιός θέλει να οργανωθούμε?
Εγω προσωπικά εχω ήδη ζητήσει ην προσωπική γνώμη γνωστού συνταγματολόγου σχετικά με την συνταγματική υπόσταση της υπ. απόφασης.
Δεν γνωρίζω ποια μορφη πρεπει να πάρει η κινητοποιηση μας, όμως ένα αρχικό ενδιαφέρον πολλών συναδέλφων θα λειτουργήσει καταλυτικά για την αρχή της κινητοποίησης.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση