Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
GAD2:
Εγω θα στέλνω λευκά χαρτιά στα νοσοκομεία για να μου γράψουν συνταγές....
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγω θα στέλνω λευκά χαρτιά στα νοσοκομεία για να μου γράψουν συνταγές....
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, αλλά ενημερώστε τον ασφαλισμένο ότι ο ιατρός του Νοσοκομείου δεν είναι υποχρεωμένος να ξεπλύνει τη συνταγή, γιατί ο ασφαλισμένος μπορεί να γυρίσει πίσω σε εσάς άπραγος.
GAD2:
αγαπητέ διακομιστή συμφωνώ απολύτως και το έχω κάνει και εγώ....απλά ξέφυγα πλέον λόγω της κατάστασης...σε όλη αυτη΄τη διαδικασία θεωρώ ότι ο ασφαλισμένος τελικά τα τραβάει όλα...κι ας φταίει κυρίως αυτός
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγω θα στέλνω λευκά χαρτιά στα νοσοκομεία για να μου γράψουν συνταγές....
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, αλλά ενημερώστε τον ασφαλισμένο ότι ο ιατρός του Νοσοκομείου δεν είναι υποχρεωμένος να ξεπλύνει τη συνταγή, γιατί ο ασφαλισμένος μπορεί να γυρίσει πίσω άπραγος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Χμμμμ, όπως ακριβώς ενημερώνουν οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες ότι τα "παιδιά" στα χωριά δεν είναι υποχρεωμένα να αντιγράψουν τα @#$χαρτα τους!
Θα μου πεις, αν δεν κάνουμε το ίδιο τότε θα φανεί η διαφορά.
Κάτσε να δούμε σε ποιους θα το απελευθερώσει (αν και δεν καταλαβαίνω τη λογική της απελευθέρωσης σε μερικούς) γιατί έτσι δίνει ουσιαστικά το ελεύθερο για ξέπλυμα.
Σα να τη βλέπω τη σκηνή:
- Ιδιώτης: "Θα σας έγραφα ευχαρίστως συνταγή για να πάτε κατευθείαν στο φαρμακείο και να μην ταλαιπωρείστε αλλά το υπουργείο με το πλαφόν που μας έβαλε δεν μου επιτρέπει ουσιαστικά να σας γράψω συνταγή. Γι' αυτό πάρτε αυτή την απλή συνταγή, πάρτε τα φάρμακα από το φαρμακείο και μετά πηγαίνετε στους γιατρούς του νοσοκομείου/Κ.Υ./αγροτικού ιατρείου που μπορούν να γράφουν χωρίς περιορισμό, όπως επέτρεψε το υπουργείο, να σας δώσουν συνταγή για να πληρώσετε μόνο τη συμμετοχή. Είδατε μια άνιση αντιμετώπιση; Μόνο και μόνο για να σας βάζουν σε ταλαιπωρία να τρέχετε να βρείτε γιατρό να σας γράψει τα φάρμακά σας!"
- Ασθενής: "Άστα γιατρέ. Να δούμε τι άλλο θα μας κάνουν!"
- Ιδιώτης: "50 ευρώ παρακαλώ"
- Ασθενής: "Απόδειξη έχει;"
- Ιδιώτης: "Ασφαλώς. 70 ευρώ παρακαλώ"
medicus:
Εγγραφή ή Είσοδος...
- Ιδιώτης: "Ασφαλώς. 70 ευρώ παρακαλώ"
--- Τέλος παράθεσης ---
Εναλλακτικό σενάριο:
- Ιδιώτης: "Αποδειξούλα; Βεβαίως,....... σε συμφέρει όμως; Γιατί με απόδειξη πρέπει να πληρώσεις 70-80 αντί 50... εκτός και αν.....(προσωπείο βαθύ στοχασμού για μερικά δευτερόλεπτα)....... Άντε θα σε εξυπηρετήσω επειδή είσαι ΦΙΛΟΣ. Θα πληρώσεις μόνο τα 50(!!!) και θα σου κόψω πιο μικρή απόδειξη.... π.χ. 10..... Ούτως ή άλλως περιμένεις φοροαπαλλαγή; Απλά να είμαστε εντάξει και οι δυο σε περίπτωση ελέγχου..... ok?(να βάλουμε και λίγη αμερικανιά, είναι "πιασάδικη")" :o
Έτσι στο παραμύθι μας οι "ήρωες" είναι ευτυχισμένοι. Ο ασθενής ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ να πληρώσει ΜΟΝΟ 50, αντί 70-80....... :-\
....και ο "doctor" νομιμότατος και με τα 50-μαύρα(40 για την ακρίβεια) στην τσέπη...... 8)
ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ....... ::)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση