Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τι θα πει πλαφόν ανά ΑΜΚΑ;
Η φαρμακευτική δαπάνη το 2013 αναφέρεται σε κάποια ΑΜΚΑ. Περικόπτουμε τη δαπάνη σ' αυτά τα ΑΜΚΑ κατά 80% και καθαρίσαμε;
Όσοι άνθρωποι δεν είχαν δαπάνη μέσα στο 2013 τι αναλογική δαπάνη θα πάρουν; (θα μπορούσα να πω τι θα πάρουν.....)
Εκτός αν ο γιατρός ήθελε να πει μέσο όρο δαπάνης ανά ασθενή και ανά ειδικότητα (κάτι που έχω ξαναπεί ότι θεωρώ το καλύτερο) και το είπε με λάθος τρόπο και φυσικά ο πωλητής δεν μπόρεσε να το καταλάβει.
Xouzouris:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν πιστεύω ότι μέτρησαν από την αρχή του μήνα, απλά είχα μια αμυδρή ελπίδα μήπως...
Νοέμβριος 2013 (με 200 δωρεάν επισκέψεις): 19.500 ευρώ
Δεκέμβριος 2013 (με 400 δωρεάν επισκέψεις): 34.500 ευρώ
Ιανουάριος 2014 (με 400 επίσης και κομμένες δίμηνες-τρίμηνες κι όσα περισσότερα "εξτρα" μπορούσα): 12.500 για το μισό μήνα...
Πλαφόν 14.500
Έρχεται ο Φεβρουάριος!
Συμπέρασμα: ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν θεωρήσουμε ότι παραμένουν οι 400 επισκέψεις τότε το πλαφόν σου (σύμφωνα με το Δεκέμβριο) θα έπρεπε να είναι 0,8 χ 34500 = 27600
Βλέπω ότι τον Ιανουάριο μπόρεσες να μείνεις αρκετά κάτω (2χ12550 = 25000) από το θεωρητικό πλαφόν των 27600.
Επομένως είναι ζήτημα αναπροσαρμογής του πλαφόν σε όσους συμμετέχουν στην αύξηση των επισκέψεων από 200 σε 400 αφού το πλαφόν έχει υπολογιστεί με τις 200 επισκέψεις (πλην του μηνός Δεκεμβρίου 2013 που είχε 400)
--- Τέλος παράθεσης ---
Μια μικρή διόρθωση : το πλαφόν δεν έχει υπολογιστεί με τις 200 επισκέψεις, αλλά με όσες έκανε ο καθένας. Εάν δηλαδή εγώ προ αύξησης πλαφόν έκανα πάλι 400 επισκέψεις το μήνα, 200 με τον ΕΟΠΥΥ και άλλες τόσες εκτός, η αύξηση των δωρεάν επισκέψεων θα πρέπει να επηρεάσει το πλαφόν μου;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν πιστεύω ότι μέτρησαν από την αρχή του μήνα, απλά είχα μια αμυδρή ελπίδα μήπως...
Νοέμβριος 2013 (με 200 δωρεάν επισκέψεις): 19.500 ευρώ
Δεκέμβριος 2013 (με 400 δωρεάν επισκέψεις): 34.500 ευρώ
Ιανουάριος 2014 (με 400 επίσης και κομμένες δίμηνες-τρίμηνες κι όσα περισσότερα "εξτρα" μπορούσα): 12.500 για το μισό μήνα...
Πλαφόν 14.500
Έρχεται ο Φεβρουάριος!
Συμπέρασμα: ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν θεωρήσουμε ότι παραμένουν οι 400 επισκέψεις τότε το πλαφόν σου (σύμφωνα με το Δεκέμβριο) θα έπρεπε να είναι 0,8 χ 34500 = 27600
Βλέπω ότι τον Ιανουάριο μπόρεσες να μείνεις αρκετά κάτω (2χ12550 = 25000) από το θεωρητικό πλαφόν των 27600.
Επομένως είναι ζήτημα αναπροσαρμογής του πλαφόν σε όσους συμμετέχουν στην αύξηση των επισκέψεων από 200 σε 400 αφού το πλαφόν έχει υπολογιστεί με τις 200 επισκέψεις (πλην του μηνός Δεκεμβρίου 2013 που είχε 400)
--- Τέλος παράθεσης ---
Μια μικρή διόρθωση : το πλαφόν δεν έχει υπολογιστεί με τις 200 επισκέψεις, αλλά με όσες έκανε ο καθένας. Εάν δηλαδή εγώ προ αύξησης πλαφόν έκανα πάλι 400 επισκέψεις το μήνα, 200 με τον ΕΟΠΥΥ και άλλες τόσες εκτός, η αύξηση των δωρεάν επισκέψεων θα πρέπει να επηρεάσει το πλαφόν μου;
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστή η επισήμανση.
Θεωρώ όμως ως δεδομένο ότι η αύξηση του ορίου των επισκέψεων αύξησε και το συνολικό αριθμό του (ας μου επιτραπεί η έκφραση) "τζίρου" στην πλειονότητα των συμβεβλημένων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έκοψαν ίσως από τις "ιδιωτικές" επισκέψεις π.χ. πριν 200 επισκέψεις ΕΟΠΥΥ και 200 ιδιωτικές, μετά 400 επισκέψεις ΕΟΠΥΥ και 50 ιδιωτικές, το συνολικό αποτέλεσμα όμως είναι προς τα πάνω. Επίσης κάποιες "μαύρες" επισκέψεις πριν την αύξηση (χωρίς απόδειξη, χωρίς συνταγή) καταγράφηκαν (τουλάχιστον με συνταγή) μετά την αύξηση, γεγονός που αύξησε την καταγεγραμμένη δαπάνη. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και ιατρεία που λειτουργούν αποκλειστικά με επισκέψεις ΕΟΠΥΥ οπότε εκεί κυριολεκτικά μιλάμε για διπλασιασμό του "τζίρου" σε 1 μήνα.
GAD2:
Με κοιτάνε όλοι σαν χάνοι...ΑΛΛΑ καμία αντίδραση....λες και τους τα είπα οκ...
samsok:
Εγγραφή ή Είσοδος
τους φταιχτες τους βρηκαν αμεσως ομως!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση