Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.

<< < (90/123) > >>

DrGar:
Να    καταθέσω  ένα  άνευ προηγουμένου συμβάν  προς επίρρωση  όσων  διατείνονται ότι   η κατάσταση στο χώρο  της  υγείας  έχει  περάσει  σ ε άλλη διάσταση.
Συνάδελφος που έχει    πιστοποιηθεί  στο  σύστημα συνταγογράφησης  το 2013  και χωρίς   να έχει  ιατρείο (κάνει εφημερίες  σε  ιδιωτικές κλινικές  και κέντρα αποκατάστασης  με τιμολόγιο) διαπιστώνει  ότι  έχει πλαφόν 320   ευρώ.  Δε  στέλνει  email  και  ω του θαύματος   , μία εβδομάδα  αργότερα, διαπιστώνει  ότι  το πλαφόν έχει αυξηθεί  στο μέσο  όρο της ειδικότητάς του  (10200)  και  αναρωτιέται   τι  να  το  κάνει.  Εγώ  που έκανα  έναρξη ιατρείου  το  12ο/2013    , αλλά  πιστοποιήθηκα  στο σύστημα   το 2012 (   κ εγώ αρχικά    έκανα   εφημερίες  σε  ιδιωτικες  κλινικες)   ακόμη περιμένω  , παρά  τα  4  email   που  έχω  στείλει. Έχω  απογοητευθεί, δεν έχω  κουράγιο   να  στείλω  5ο....

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕνας συνάδελφος που έχει πλαφόν π.χ 30...40....50....80000 ευρώ ΠΟΤΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ;;
Είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συνταγογραφεί τέτοια μάζα φαρμάκων σε τέτοιο αριθμό ασθενών και παράλληλα να κάνει και κάτι
«άλλο»....
Ειλικρινά αδιανόητο μου φαίνεται.

--- Τέλος παράθεσης ---

Έψαξα στο youtube για μια παλιά διαφήμιση για να απαντήσω στην απορία σου, για να δεις ότι μπορεί να είναι δυνατό. Αρκεί η συνταγογράφηση να γίνεται σε "άλλες" ώρες.
Η διαφήμιση λεγόταν "Σπίτι πλένει η ΕΣΚΙΜΟ", αλλά δεν τη βρήκα.

Στην περίπτωση του συναδέλφου με το ευρηματικό μήνυμα στο πλαφονομαϊλ, προσπαθώ να καταλάβω πως υπολογίστηκε το πλαφόν στην περίπτωσή του και δε βγάζω άκρη.

--- Παράθεση ---Υποθέτω ότι από το μικρό αυτό χρονικό διάστημα του 2013 (του μισού Δεκεμβρίου δηλαδή) βγήκε ο μέσος όρος της συνταγογράφησής μου για ολόκληρο το έτος, με αποτέλεσμα το πλαφόν που προέκυψε, στα 3328 ευρώ, να είναι  τουλάχιστον αστείο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν το πλαφόν του 2013 υπολογίστηκε με όσα έγραψε σε 15 μέρες δια τους 12 μήνες τότε 3328/0,8 = 4160 ο μέσος μηνιαίος όρος για το 2013 άρα σε 15 μέρες θα έπρεπε να είχε γράψει 49920 ευρώ! (49920/12 = 4160, 4160χ0,8= 3328).
Απ' ό,τι βλέπω σε 15 μέρες το Γενάρη έγραψε 4500 άρα στο μήνα 9000, οπότε δεν ταιριάζει.
Οπότε ταιριάζει περισσότερο ότι πήραν τα 4160 περίπου ευρώ που έγραψε στις 15 μέρες του Δεκέμβρη και αφού δούλεψε 1 μήνα το 2013 το θεώρησαν και μέσο όρο, του τράβηξαν και μια μείωση 20%, ορίστε το 3328 με απλά  (ΗΔΙΚΑ) μαθηματικά!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕύστοχο, κατά την γνώμη μου, σχόλιο του συνάδελφου Μιχάλη Σωτηρόπου στο facebook στις 03/02/2014:

Αφου το κράτος παραδέχεται πως δεν επαρκούν οι πόροι για φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις, γιατι δεν κανει το πιο απλό; Ας αυξήσει την συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα. Ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μειωθούν οι δαπάνες! Αντίθετα μεταθέτει τις ευθύνες στους γιατρούς οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μετωπικά τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων. Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι ποσώς ενδιαφερει τον κύριο (λεμε τωρα) υπουργό μας η μεταρρύθμιση και η οικονομικη εξυγίανση, τη δουλεια του θελει να κανει με το λιγότερο πολιτικό κοστος ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Τι διαφορά έχει αυτό από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης όταν το κράτος ομολογεί ότι δεν μπορεί να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο; Ασφαλής τρόπος να μειωθούν οι δαπάνες στα φάρμακα και τις παρακλινικές εξετάσεις με την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων άρα με την επιπλέον επιβάρυνσή τους; Μια δραματική μείωση στις τιμές των γενοσήμων (που θα οδηγήσει σε κατακρήμνιση των ασφαλιστικών τιμών) δεν περνάει από το μυαλό τους;
1η λύση: Ο ασθενής πληρώνει ακριβότερα το φάρμακο και το κράτος αναλογικά φθηνότερα. (αφήστε που σε βάθος χρόνου, με αύξηση του όγκου είμαστε ικανοί να φτάσουμε στην ίδια, σε απόλυτα νούμερα, επιβάρυνση του κράτους)
2η λύση: Ο ασθενής πληρώνει φθηνότερα το φάρμακο και το κράτος πληρώνει φθηνότερα το φάρμακο. (Αρκεί να σπάσουν πολλά αυγά)

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕύστοχο, κατά την γνώμη μου, σχόλιο του συνάδελφου Μιχάλη Σωτηρόπου στο facebook στις 03/02/2014:

Αφου το κράτος παραδέχεται πως δεν επαρκούν οι πόροι για φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις, γιατι δεν κανει το πιο απλό; Ας αυξήσει την συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα. Ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να μειωθούν οι δαπάνες! Αντίθετα μεταθέτει τις ευθύνες στους γιατρούς οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μετωπικά τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων. Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι ποσώς ενδιαφερει τον κύριο (λεμε τωρα) υπουργό μας η μεταρρύθμιση και η οικονομικη εξυγίανση, τη δουλεια του θελει να κανει με το λιγότερο πολιτικό κοστος ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Τι διαφορά έχει αυτό από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης όταν το κράτος ομολογεί ότι δεν μπορεί να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο; Ασφαλής τρόπος να μειωθούν οι δαπάνες στα φάρμακα και τις παρακλινικές εξετάσεις με την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων άρα με την επιπλέον επιβάρυνσή τους; Μια δραματική μείωση στις τιμές των γενοσήμων (που θα οδηγήσει σε κατακρήμνιση των ασφαλιστικών τιμών) δεν περνάει από το μυαλό τους;

--- Τέλος παράθεσης ---

Είσαι με τα καλά σου τώρα Διαμαντή; Να τα χαλάσουμε με τις φαρμακευτικές εταιρείες ;;

Περιθωριακός:
Αυξηση της συμμετοχης για ολους, θα ηταν πιο δικαιο μέτρο απο το πλαφόν, με το οποιο κραταμε το ίδιο ποσοστο συμμετοχης σε καποιους, εντελως τυχαια, ενω σε καποιους αλλους (που δεν προλαβαν τα πλαφόνια μας) το ανεβαζουμε στο 100%. Και μπορει αυτός που δε  θα προλαβει το πλαφόν του γιατρου να ειναι σε ιδιαιτερα δυσκολη οικονομικη κατασταση και να μην παρει καθολου τα φαρμακα του, απο τη στιγμη που το ποιον θα καλυψει ο ΕΟΠΥΥΥΥης ειναι καθαρα θεμα τυχης, χωρις κανενα κοινωνικο ή εστω ιατρικο κριτηριο.
Και κατι που πιστευω οτι εκτος απο μειωση κόστους δαπανης (ενδεχομενως οχι πολυ μεγαλης αλλά μειωσης παρα ταυτα) θα συντελουσε και στη συμμορφωση επιτελους με την ιατρικη λογικη: μεγαλη αυξηση στο ποσοστο συμμετοχης στα αντιβιοτικα, ωστε να σταματησει ο Ελληνας να τα παίρνει μονος του σαν καραμελες (εδω θυμαμαι παλι το Λούρι που ελεγε οτι τα φαρμακα δεν ειναι λαχανα-και ας τα δινουμε εμεις σαν καραμελες-  ;D  ) απο τους φμφ, αλλά και -για να ειμαστε δικαιοι-  να τα ''ξεπλενει'' μετα σε μας με εξοδα του κρατους...

theodos:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο μέτρο του πλαφόν στην συνταγογράφηση είναι απαράδεκτο απο κάθε άποψη ιδίως επειδή ως οριζόντια εφαρμογή
πρακτικά «επικροτεί» τον περσινό «υπερ»συνταγογράφο  με τζίρο πάνω απο 100.000 ευρώ μηνιαία ενω καταδικάζει
τον συνετό η νεό ιατρό των 5-10000 ευρώ.Τόσο δύσκολο ήταν να εφαρμοστεί κλιμακωτά ;

Απ την άλλη διαβάζοντας μερικά μηνύματα «διαμαρτυρίας» δεν μπορώ να μην κάνω την εξής απλή σκέψη...:
Ενας συνάδελφος που έχει πλαφόν π.χ 30...40....50....80000 ευρώ ΠΟΤΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ;;
Είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συνταγογραφεί τέτοια μάζα φαρμάκων σε τέτοιο αριθμό ασθενών και παράλληλα να κάνει και κάτι
«άλλο»....
Ειλικρινά αδιανόητο μου φαίνεται.

--- Τέλος παράθεσης ---
Μερικά ερωτήματα για τα ''ψηλά πλαφόν'' : 1) ποια η μέση αξία συνταγής 2) ποιος ο μέσος αριθμός συνταγών/ασθενή 3) ποιος ο μέσος χρόνος έκδοσης συνταγής ( δεν μιλώ για εξέταση  ;) )
                                                                4) είναι νόμιμο να σ/γ ηλεκτρονικά άλλος πλην του ιατρού ?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση