Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

17/01/2014: Το Seretide Diskus (50+250) x 60 δεν φθηναίνει αν το σπάσουμε.

(1/2) > >>

Argirios Argiriou:
17/01/2014: Το Seretide Diskus (50+250) x 60 με Λιανική Τιμή (Λ.Τ.) 38,44 ευρώ δεν φθηναίνει αν το σπάσουμε στα συστατικά του.

Το Inh Serevent diskus (σαλμετερόλη)  50 ug/dose x 60 έχει Λ.Τ.  24,86 ευρώ και το  Inh. Flixotide diskus (φλουτικαζόνη) 250 ug/dose x 60 έχει Λ.Τ. 14,13 ευρώ, δηλαδή συνολικά 38,99 ευρώ (δηλαδή είναι λίγο ακριβότερο από τον συνδυασμό!).

Πρακτικό για ήπια άσθματα μπορεί να είναι η Σαλμετερόλη με το εμπορικό όνομα Inh. Salment 25 ug/dose x 120, που συνήθως τη δίνουμε με την δοσολογία 2x2 και έχει Λ.Τ. 16,57. Η συσκευή του Salment είναι όπως του Foster. To Inh. Oxez turbuhaler 4,5 mcg/dose x 60 (Λ.Τ. 9,09 ευρώ) είναι και αυτός ένας οικονομικός LABA.

Harper:
ο συνδυασμος caps inh FORADIL 12 + caps inh miflonide 400 ειναι πολυ πιο οικονομικος και εξισου αποτελεσματικος

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςο συνδυασμος caps inh FORADIL 12 + caps inh miflonide 400 ειναι πολυ πιο οικονομικος και εξισου αποτελεσματικος

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχεις κατά νου κάποια μελέτη, το λες θεωρητικά ή το λες από εμπειρία;
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, κι εγώ χρησιμοποιώ αρκετές φορές τον ίδιο συνδυασμό.

Harper:
Μελέτη δεν εχω,εξάλλου οπως ενδεχομενως εχεις καταλάβει δεν πολυασχολουμαι με αυτες.Ειμαι πιο πολυ της εμπειρικης αγωγης και δη της δοκιμασμενης.Με εχει γλιτωσει πολλες φορες απο ενθουσιωδεις πειραματισμους και νεα φαρμακα σωτηρες!
Απλα στο συγκεκριμενο θεμα,ολες οι οδηγιες ομιλουν σε παθησεις αναπνευστικου για χορηγηση LABA και ICS ,γενικα και αοριστα.Δειτε και τα guidelines του ΕΟΦ

Εχω δει πολλες φορες να τα δινουν πνευμονολογοι και υιοθετησα την τακτικη ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ για λογους οικονομιας καθως και επειδη μερικοι ασθενεις,αφου μαθουν τη χρηση της καψουλας,ειναι πιο σιγουροι οταν τη βλεπουν να αδειαζει πως πηραν το φαρμακο τους.

Επίσης,αν και εκτος guidelines για αντιμετωπιση πιο οξεων καταστασεων πχ μια οξεια τραχειοβρογχιτιδα με εντονα ακροαστικα ευρηματα μπορει να τα συγχορηγησω με ή χωρις αντιβιωση και εκει μου εχει παει καλα ο συνδυασμος

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςο συνδυασμος caps inh FORADIL 12 + caps inh miflonide 400 ειναι πολυ πιο οικονομικος και εξισου αποτελεσματικος

--- Τέλος παράθεσης ---

Το Miflonide (και των 400 και των 200) της Novartis  είναι σε (μερική τουλάχιστον) έλλειψη.

Επίσης το Foradil 12 υπάρχει μόνο σε Inh. Sol ενώ δεν υπάρχουν πλέον οι μορφές Inh. Caps. Υπάρχει όμως το Inh. Caps. Imotec 12 ug x 60.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

και ένα σχόλιο του Denominator

Και μία λεπτομέρεια: Το Inh. Sol. Foradil έχει Λ.Τ. 31,61 (με 100 δόσεις) ενώ τα αντίστοιχα του Inh. Caps. Foradil γενόσημα 11,78 (με 60 δόσεις).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση