Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
20 χρόνια Γιατρός, πρώτη φορά βλέπω τέτοιο αντιβιόγραμμα.
pako:
Η συγκεκριμένη κυρία είναι ασυμπτωματική, δε χρειάζεται να πάρει αντιβίωση, χώρια που από τα αντιβιογράμματα τουλάχιστον εγώ έχω δει πράματα και θαύματα...
Γ.Κτιστάκης:
Σε εμάς τα «σύγχρονα μηχανήματα» βγάζουν το αντιβιόγραμμα σε 3-4 ώρες και εάν δεν το δεχτείς σε απειλούν και με καταγγελία για συκοφαντία του εργαστηρίου!
samsok:
θα ηταν ενδιαφερον μια ...περιηγηση στις σελιδες του βιβλιαριου της γιαγιακας για να δειτε ποσες φορες χορηγηθηκαν αντιβιωσεις το τελευταιο 12μηνο και ποιες.
Harper:
Περα ομως απο το απιστευτο αντιβιογραμμα- που ειτε ειναι λαθος ειτε αποτοκο αντοχης απο αλογιστη χρηση αντιβιοτικων-επιτρεψτε μου να θυμισω πως μιλαμε τελικα για ασθενη,και πως πρεπει να τη διαχειριστουμε καπως.Και το θεωρω ενδιαφερον περιστατικο
Ομιλουμε για υπερηλικα ασθενη με δυσοσμα ουρα ως μοναδικο συμπτωμα.
Οποτε εχουμε κατα την αποψη μου 3 στρατηγικες
1.θεωρουμε πως εχουμε ουρολοιμωξη και ζηταμε άμεσα και εκ νεου γενικη και κ/α ουρων αμφισβητωντας το αντιβιογραμμα αλλα οχι την ουρολοιμωξη
2.Δεχομαστε ΚΑΙ την ουρολοιμωξη ΚΑΙ το αντιβιογραμμα και χορηγουμε ενδομυικα αμινογλυκοσιδες
3.Δε μας νοιαζει το αντιβιογραμμα,σωστο ή λάθος.Ειναι ασυμπτωματικη βακτηριουρια και δε χορηγουμε ΤΙΠΟΤΑ παρα μονο νερακι και ζητουμε επανελεγχο επι συμπτωματων.
Προσωπικα θα επραττα το 3.
Οι λοιποι τι λετε?
(ομιλω σε επιπεδο ουροποιητικου παντα γιατι μπορει η ασθενης να εχει κολπιτιδα,κετονες σε ουρα απο πχ ασιτια,δερματολογικες παθησεις στην περιοχη,ληψη φαρμακων κτλ)
jordi:
Συναδελφε,δεν μας λες το ιστορικο της γιαιγιας.Εχει ΣΔ?Αν ναι,μπορει να εχει ασυμπτωματικη βακτηριουρια ,οπως ειπωθηκε απο καποιον συναδελφο.Θα μπορουσες να μας πεις την γενικη ουρων της?Αν εχει Α.Β.,εγω θα εκανα μεσα σε ενα 24ωρο εκ νεου κ/α ουρων με ανευρεση φυσικα του ιδιου παθογονου(Ε.COLI).Θα καλυπτα μονο αν ηταν ανοσοκατασταλμενη η.....εγκυος(ολιγον δυσκολο). :)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση