Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
ΜΗΣΥΦΑ, που επιτρέπεται να πουλιούνται εκτός Φαρμακείου στη Σουηδία.
Μάρκος Φραγκάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος1.τα φαρμακα δεν ειναι τροφιμα για να χορηγουντε απο τα μπακαλικα
αυτο γινεται για την κονομα απο τα super και τους λοιπους δηθεν για το λαο
2.οντως εδω μεσα καποιοι καποτε τα εχοναν στους φμφ για να μην χορηγουν φαρμακα χωρις ιατρικη συνταγη.............ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΩΡΑ???????????????
3.οσο για τις τιμες μπεστε και λιγο στον γουγλη να δειτε τις τιμες σε Αγγλια κλπ Ειμαστε στις 3 φθηνοτερες χωρες και ολο το παιχνιδι παιζεται για το κεφαλαιο
--- Τέλος παράθεσης ---
Βρήκα αυτό το σχόλιο τόσο παράλογο και εξοργιστικό που μπήκα στη διαδικασία να εγγραφώ στο φόρουμ.
Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Και δε μπορώ να ακούω και να διαβάζω γενικεύσεις και συλλήβδην απορρίψεις. Εσείς που γράφετε εδώ είστε λειτουργοί στο χώρο της υγείας. Αν υπάρχει κάποιος λόγος για τα ΜΗΣΥΦΑ να μην πωλούνται από τα Σουπερμάρκετ (πέρα από την τσέπη σας που πλήττεται) να το γράψετε, να το κατανοήσω και γω να πάρω το μερος σας.
Αυτά τα περί μπακάλικου που δεν πουλάει φάρμακα και ότι τα ΜΗΣΥΦΑ δεν είναι καραμέλες να τα αφήσετε. Το σούπερμάρκετ πουλάει πολύ πιο επικίνδυνα προιόντα από ΜΗΣΥΦΑ.
Επίσης αυτά για τις τιμές να τα αφήσετε στην άκρη. Το επιχείρημά σας ότι είναι ήδη πιο φθηνά από την Ευρώπη άρα δε χρειάζεται να φθηνύνουν και άλλο έχει 2 προβλήματα:
1. Δεν το αποδεικνύετε. Έχετε κάποιο λινκ να το στηρίξετε, ή το λέτε απλά στον αέρα και πρέπει να το πιστέψουμε? Εσείς που το υποστηρίζετε να μπείτε στο Γκούγλη και να τεκμηριώσετε αυτό που ισχυρίζεσθε. Δε λέμε κάτι και αφήνουμε τους άλλους να ψάχνουν.
2. Έστω ότι έχετε δίκιο (που δεν έχετε). Βλέπετε τα φάρμακα κατά απόλυτη τιμή χωρίς να λαμβάνετε υπόψη το μέσο μισθό, την ανεργία, τις κοινωνικές συνθήκες. Αν μπορεί το φάρμακο να φθηνύνει και άλλο και υπάρχει περιθώριο νομίζετε ότι μας νοιάζει αν είναι ήδη το φθηνότερο (που δεν είναι)?
Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, και εμένα μου αρέσει να μιλάω με νούμερα που μπορείτε να εξακριβώσει όποιος θέλει, σας λέω το εξής. Το ίδιο ακριβώς έγινε με τα βρεφικά γάλατα. Έσκουζαν οι φαρμακοποιοί ότι τα βρεφικά γάλατα είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη. Ότι το Σούμερμάρκετ δε μπορεί να τα φυλάξει σωστά. Ότι είναι τα μεγάλα συμφέροντα. Με τα πολλά, δα γάλατα πήγαν και στα Σούπερμάρκετ. Αποτέλεσμα. Το φαρμακείο πουλάει το ΝΑΝ 1 800 γραμμάρια 22 ευρώ και το Σούπερμάρκετ 18. Ξέρετε πόσο μεγάλη διαφορά έκανε αυτο για μας? Μπορεί να γίνει και για τα ΜΗΣΥΦΑ? Μακάρι.
Αν εσύ κ Δούβη δεν θέλεις να γίνεις Σουηδός, σε πληροφορώ ότι και γω δε θέλω να μεταναστεύσω για να πουλούν κάποιοι ΜΗΣΥΦΑ όσο θέλουν και κάποιοι άλλοι να πουλούν γάλα όσο θέλουν, και κάποιοι παράλλοι να πουλούν αλεύρι όσο θέλουν.
ΑΡΗΣ:
Να πωλούνται τότε όλα τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ
Μάρκος Φραγκάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα πωλούνται τότε όλα τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ κύριε,
με τα επιχειρήματα αυτού τύπου Σωκρατικής αντερώτησης, δεν ενισχύετε καθόλου την άποψη που υποστηρίζετε.
Πιστεύω ότι πάτε να βάλετε λόγια στο στόμα μου, ότι ζητώ καταστρατήγηση της ιατρικής συνταγής. Όχι βέβαια.
Αν σας παρεξήγησα και εννοείτε να έχουν τα σούπερμάρκετ υπάλληλο φαρμακοποιό που θα εξετάζει τις συνταγές και κατόπιν τα χορηγεί (πχ όπως τα Boots στη Βρετανία), τότε δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην επιτρέπεται. Αμφιβάλλω όμως ότι συμφέρει πχ το Σκλαβενίτη να προσλάβει 300 φαρμακοποιούς, ένα για κάθε κατάστημα. Οπότε αν επιτραπεί πιστεύω ότι θα γίνει μόνο στα πολύ μεγάλα Σούπερμάρκετ.
Είμαι πραγματικά πρόθυμος να ακούσω κάποιο λόγο γιατί είναι κακή η πώληση των ΜΗΣΥΦΑ από τα Σούπερμάρκετ. Ο μόνος λόγος που βλέπω είναι ότι πλήττεται η καλοβολεμένη κλίκα των φαρμακοποιών (και φίλων), όπως επλήγη και με το βρεφικό γάλα. Και ότι πρόκειται να ωφεληθεί ο κόσμος από αυτό, όπως ωφελήθηκε και με το βρεφικό γάλα.
Είστε λειτουργοί της υγείας. Αν υπάρχει λόγος εκτός των οικονομικών συμφερόντων σας για τον οποίο δεν πρέπει να πωλούνται ΜΗΣΥΦΑ από τα Σούπερμάρκετ, να μας τον πείτε να τον ξέρουμε και να σας υποστηρίξουμε. Από τα επιχειρήματα που έχω διαβάσει εδώ, το ένα λέει ότι το ΜΗΣΥΦΑ δεν είναι λακέρδα (γιατρός το έγραψε) και εσείς νομίζω μου απαντάτε με ερώτηση.
Diamantius:
1. Τα Boots δεν είναι super markets αλλά αλυσίδα φαρμακείων.
2. Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι τιμές με την απελευθέρωση. Πόσο δύσκολο είναι να γκουγκλάρετε τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε ως γονιός; Panadol χάπια και σιρόπι, nurofen, mucosolvan είναι 2 και 3 φορές ακριβότερα στην Αγγλία.
(για να προλάβω πιθανό ad hominem, μια που γράφει φαρμακοποιός στο επάγγελμα, δεν βγάζω λεφτά πουλώντας φάρμακα. Μάλλον βγάζω κόβοντας.)
Μάρκος Φραγκάκης:
Εγγραφή ή Είσοδος1. Τα Boots δεν είναι super markets αλλά αλυσίδα φαρμακείων.
2. Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι τιμές με την απελευθέρωση. Πόσο δύσκολο είναι να γκουγκλάρετε τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε ως γονιός; Panadol χάπια και σιρόπι, nurofen, mucosolvan είναι 2 και 3 φορές ακριβότερα στην Αγγλία.
(για να προλάβω πιθανό ad hominem, μια που γράφει φαρμακοποιός στο επάγγελμα, δεν βγάζω λεφτά πουλώντας φάρμακα. Μάλλον βγάζω κόβοντας.)
--- Τέλος παράθεσης ---
1. Δεν είπα ότι τα Boots είναι Supermarket. Είπα να έχουν υπάλληλο όπως στα Boots, ο οποίος βρίσκεται στον "φραγμένο" χώρο όπου βρίσκονται τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, εξετάζει συνταγές, και χορηγεί.
2. Πόσο δύσκολο είναι να γκουγλάρετε εσείς?
3. Και σημαντικότερο. Δεν μου απαντάτε. Είμαι γονιός και (θεωρώ) υπεύθυνος πολίτης. Αν υπάρχει λόγος μη οικονομικός για τον οποίο δεν πρέπει να πωλούνται φάρμακα από τα Σούπερμάρκετ θέλω να τον ξέρω, και πρέπει να τον ξέρω. Και εσείς (όχι εσείς προσωπικά, αλλά τα μέλη του φόρουμ) εδώ είστε λειτουργοί στο χώρο της υγείας. Αν υπάρχει τέτοιος λόγος πρέπει να μου τον πείτε. Υπάρχει, ή ο λόγος που δε θέλετε τα ΜΗΣΥΦΑ στο Σούπερμάρκετ είναι ότι τα Boots δεν είναι Σούπερμάρκετ και ότι τα ΜΗΣΥΦΑ δεν είναι λακέρδα?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση