Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Το Logimax γίνεται πολύ φθηνότερο αν το σπάσουμε στα συστατικά του.
Argirios Argiriou:
Το Tabl. Logimax (5 mg felodipin + 47,5 mg metoprolol) x 28 έχει Λ.Τ. 14,47 €.
Μπορεί να γίνει
Tabl. Plendil 5 mg x 28 με Λ.Τ. 7,83
+
1/2 Tabl. Lopresor 100 mg x 40 με Λ.Τ. 4,26 € (που αν ο ασθενής παίρνει το μισό χάπι Lopresor, για τις 28 ημέρες η θεραπεία του Lopresor κοστίζει 0,74 € )
=
8,57 €
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο Tabl. Logimax (5 mg felodipin + 47,5 mg metoprolol) x 28 έχει Λ.Τ. 14,47 €.
Μπορεί να γίνει
Tabl. Plendil 5 mg x 28 με Λ.Τ. 7,83
+
1/2 Tabl. Lopresor 100 mg x 40 με Λ.Τ. 4,26 € (που αν ο ασθενής παίρνει το μισό χάπι Lopresor, για τις 28 ημέρες η θεραπεία του Lopresor κοστίζει 0,74 € )
=
8,57 €
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα κάνω μία μικρή αναδρομή στην εμπειρία μου από τη χρήση του Logimax.
Όταν είχε εμφανιστεί παροδική έλλειψη (προ διετίας, αν θυμάμαι καλά), έκανα ακριβώς αυτήν την αλλαγή. Ως συνέπεια οι περισσότεροι ασθενείς απορρυθμίστηκαν. Ψάχνοντας την αιτία κατέληξα μάλλον στο ότι το Logimax είναι ελεγχόμενης αποδέσμευσης και εξομαλύνει το rebound που παρατηρείται στους β-αποκλειστές.
Άρα ναι, αλλά με επιφύλαξη.
Harper:
Προσωπικά ο συνδυασμός ουσιων που περικλειει -αν και δόκιμος-δε μου άρεσε ποτέ.Οσα περιστατικά εχω ειναι επειδη τα βρήκα.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά ο συνδυασμός ουσιων που περικλειει -αν και δόκιμος-δε μου άρεσε ποτέ.Οσα περιστατικά εχω ειναι επειδη τα βρήκα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι ένας συνδυασμός που σπάνια ταιριάζει. Εκεί όμως που ταιριάζει, κάνει - νομίζω - καλύτερα τη δουλειά του από τα επί μέρους συστατικά.
Ας ακούσουμε και κάποιον άλλο συνάδελφο αν έχει εμπειρία.
Zachariadis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα κάνω μία μικρή αναδρομή στην εμπειρία μου από τη χρήση του Logimax.
Όταν είχε εμφανιστεί παροδική έλλειψη (προ διετίας, αν θυμάμαι καλά), έκανα ακριβώς αυτήν την αλλαγή. Ως συνέπεια οι περισσότεροι ασθενείς απορρυθμίστηκαν. Ψάχνοντας την αιτία κατέληξα μάλλον στο ότι το Logimax είναι ελεγχόμενης αποδέσμευσης και εξομαλύνει το rebound που παρατηρείται στους β-αποκλειστές.
Άρα ναι, αλλά με επιφύλαξη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ καλή και ορθή παρατήρηση !
Η μετοπρολόλη που περιέχεται στο Logimax είναι με την μορφή SUCCINATE μορφή βραδείας αποδέσμευσης και για αυτό λαμβάνεται σε μια
ημερήσια δόση.Αντίθετα στο Lopresor ,η δραστική ουσία είναι με την μορφή TARTRATE άμεσης δράσης με μικρό χρόνο ημίσειας ζωής ,για αυτό
και χορηγείται σε 2 ή 3 ημερήσιες δόσεις.
Παρά το ότι το Lopresor είναι ένας δημοφιλής καρδιοεκλεκτικός β-αναστολέας με ένδειξη και στην καρδιακή ανεπάρκεια (αν και οι μελέτες στην καρδιακή ανεπάρκεια
έγιναν με την μορφή succinate) πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ως αντιυπερτασικό υπολείπεται στην ιδιότητα ελάττωσης της κεντρικής αορτικής πίεσης σε σχέση με
τα φάρμακα των άλλων αντιυπερτασικών κατηγοριών αλλά και με την καρβεδιλόλη ή νεμπιβολόλη.Επιπλέον έχει συσχετισθεί με την εμφάνιση προδιαβήτη-διαβήτη όπως εξάλλου
και η ατενολόλη ( σε συνδυασμό με διουρητικό).Αυτοί είναι και οι λόγοι που οι β-αναστολείς μπήκαν στο στόχαστρο των τελευταίων αμερικανικών guidelines για την υπέρταση
όπου δεν εντάσσονται πλέον στα φάρμακα πρώτης επιλογής.Οι ευρωπαικές οδηγίες αντίθετα ,αν και αναφέρονται στα δεδομένα αυτά εξακολουθούν να διατηρούν τους b-blockers
στην πρώτη γραμμή αγωγής για την υπέρταση,αφού πολύ σωστά στέκονται σε νεότερους β- αναστολείς όπως η νεμπιβολόλη αλλά και την καρβεδιλόλη με σπουδαίες ,μοναδικές
ιδιότητες (συνδυασμός β1ι/ α1 αναστολής,περιφερική αγγειοδιασταλτική δράση,ισχυρή αντιοξειδωτική δράση κλπ)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση